Belevingen in

Rotterdam

Laat architectonische hoogstandjes, hippe buurten en massa's creativiteit je door bruisend Rotown leiden.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De 8 hoogtepunten van Rotterdam

De Gouden Eeuwpanden van Amsterdam kun je in Rotterdam wel vergeten: na hevige bombardementen in WOII is de stad weer opgebouwd met moderne architectuur en bijzondere bouwwerken.

 • Museum Boijmans Van Beuningen

  1. Museum Boijmans Van Beuningen

  In dit topmuseum zie je Nederlandse en Europese kunst door de eeuwen heen. Eén zaal is gewijd aan Dalí, en in de beeldentuin zie je Claes Oldenburgs "Bent Screw".

 • Kunsthal

  2. Kunsthal

  In dit kunstmuseum is geen permanente collectie; jaarlijks vinden er 25 verschillende tentoonstellingen plaats. De kunst varieert van fotografie tot schilderijen en design.

 • Kubuswoning

  3. Kubuswoning

  Elk kubushuis, staand in een hoek van 45°, representeert een boom; het geheel stelt een bos voor. In het Kijk-Kubus Museum ervaar je hoe het is om in zo'n blokje te wonen.

 • Euromast

  4. Euromast

  In deze observatietoren uit 1960 heb je een 360 graden uitzicht op 96 meter hoogte. De lift omhoog duurt maar 30 seconden.

 • Erasmusbrug

  5. Erasmusbrug

  Deze iconische witte brug over de Maas is vernoemd naar de 15e-eeuwse humanist Erasmus en is meer dan 700 meter lang.

 • Wereldmuseum

  6. Wereldmuseum

  In dit 19e-eeuwse gebouw bevindt zich een etnografische collectie van stukken uit Azië, Afrika, het Pacifisch gebied en de Amerika's.

 • Diergaarde Blijdorp

  7. Diergaarde Blijdorp

  De tentoonstelling Amazonica brengt je naar een tropische wereld vol vlinders en flora. In het water zie je meervallen, schildpadden en piranha's.

 • Markthal

  8. Markthal

  Ga op culinair avontuur in de omvangrijke Markthal in Rotterdam. Kijk ook omhoog: de 11.000 m2 grote binnengevel (dat is ongeveer 2 voetbalvelden) is voorzien van een gigantisch kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Arno Coenen.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Rotterdam?

  Voor de hoofdattracties kun je zeker 2 à 3 dagen uittrekken, maar vergeet ook niet een paar buurten te verkennen, zoals Laurenskwartier en Delfshaven. Als je meer tijd hebt, kun je Rotterdam ook als uitvalsbasis gebruiken om Delft en Den Haag te bezoeken. Ook een leuke optie is om een fiets te huren en een tripje naar Kinderdijk te maken.

 • Vervoer in de stad

  Het centrum is goed te voet te verkennen, maar er is ook een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metro's. Als Hollander kun je natuurlijk ook een fiets huren om van A naar B te komen!

 • Waar slaap je in Rotterdam?

  Het centrum, nabij Rotterdam Centraal Station is je beste optie; je bent dicht bij de attracties en alles is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente en zomer bieden het beste weer, maar je bent in Nederland; een paraplu kan altijd mee. 's Zomers is er meer drukte, maar het is wel het beste seizoen om rustig rond te wandelen.

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.604 beoordelingen

In het begin loop je op de wegaanwijzing even verkeerd maar als je weet waar je naar toe moet, kan je aldaar verder spelen. Kijk en lees de opdrachten goed anders lukt het niet goed. Het is leuk en heel goed te spelen. En wat ook leuk is, praat niet te hard want er waren meer reizigers die het spel speelden in de buurt.

Was een super fietstocht. Veel over Rotterdam gehoord, verteld door een erg enthousiaste gids (Marijn). Wist veel en leuk te vertellen. Aanrader!

Mooie tocht door de haven van Rotterdam De gids die erbij hoort is een leuke gezellige damen Zeer de moeite waard

Leuke en informatieve rondvaart Aardige bemanning en de koffie is uitstekend

Leuke combinatie van eerst een rondvaart en daarna de euromast.