Kies data

Rotterdam Bezienswaardigheden en monumenten

Rotterdam Bezienswaardigheden en monumenten: Onze meest aanbevolen

Rotterdam: ticket voor de Euromast

1. Rotterdam: ticket voor de Euromast

De Euromast is hét icoon van Rotterdam. Met zijn hoogte van ruim 180 meter is het de hoogste uitkijktoren van Nederland en een onmisbaar onderdeel van de skyline van de stad. Ontdek verbazingwekkende verhalen over de stad met onze Magnicity-app, maak ongelofelijke foto's en bewonder het unieke uitzicht op Rotterdam. Als het weer het toelaat, kun je tot bijna 30 kilometer ver zien, en 's avonds komen de sterren tot leven. Geniet van je bezoek aan de Euromast voor een brunch, lunch, diner, high-tea of high-wine op ruim 90 meter hoogte in de brasserie. In de koffiecorner op de begane grond vind je de beste koffie van Rotterdam. Je kunt er ook vers gebak, warme panini of wraps krijgen. Voeg nog wat extra adrenaline aan je tour toe met een ticket voor de Euroscoop. Geniet van een duizelingwekkend uitzicht over Rotterdam vanuit een roterende lift, die zich op 185 meter hoogte aan de buitenkant van de Euromast bevindt.

Rotterdam: rondvaart door de haven & entreeticket Euromast

2. Rotterdam: rondvaart door de haven & entreeticket Euromast

Ga er lekker voor zitten en zie de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Rotterdam, terwijl je over de Maas vaart met live toelichting en een bar met drankjes en snacks. Zoek een plekje in de sfeervolle salon of neem plaats op het open dek. Begin je vaart in de Parkhaven, onder de Euromast. Je passeert de Sint Jobshaven, de Waalhaven en de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, de thuishaven van Onderzeebootloods. Kijk uit naar de enorme containerschepen. Bekijk het beroemde cruiseschip de ss Rotterdam, evenals Hotel New York. Geniet van de skyline van het centrum van Rotterdam terwijl je dichter bij hét icoon van de stad, de Erasmusbrug, komt. Ervaar een ontspannend alternatief voor sightseeing in Rotterdam: dit is de perfecte manier om de stad zonder verkeerslawaai en opstoppingen te zien. Na de rondvaart ontvang je je ticket voor de Euromast. Baan je een weg naar boven in de glazen lift van de hoogste uitkijktoren van Nederland, en geniet vanaf 185 meter hoogte van het adembenemende uitzicht.

Rotterdam: rondvaart over de Maas met gids

3. Rotterdam: rondvaart over de Maas met gids

Geniet van een rondvaart op de Nieuwe Maas en bewonder de bezienswaardigheden vanaf zee. Zie een andere kant van Rotterdam en bekijk de Kop van Zuid, het Witte Huis en nog veel meer. Na een kennismaking met de gids aan de pier, stap je aan boord van je boot voor een rondvaart over de Nieuwe Maas. Deze beleving brengt je langs de highlights van Rotterdam. Geniet van het prachtige uitzicht op de skyline en de verschillende havens, terwijl je enthousiaste gids je van alles vertelt over de vaarroute. Je vaart langs het beroemde ss Rotterdam, de Kop van Zuid, Hotel New York, het Witte Huis, de Willemsbrug, de Euromast en nog meer speciale plekken die je niet mag missen. Aan boord kun je knus binnen in de salon gaan zitten of buiten op het zonnedek. Er is ook een bar waar je snacks en drankjes kunt kopen. Of je kunt tijdens het boeken kiezen voor de optie met een kop koffie en een stuk taart. Aan het einde van je rondvaart vaar je terug naar het beginpunt.

Rotterdam: rondvaart en entreeticket Euromast

4. Rotterdam: rondvaart en entreeticket Euromast

Bewonder de beroemde attracties van Rotterdam vanaf het water aan boord van een 1 uur durende rondvaart over de Maas, inclusief live toelichting en een toegangsticket voor de populaire Euromast. Stap op de boot en kijk vooral omhoog terwijl je wegvaart, want zo'n uitzicht op de Euromast heb je vast nog niet eerder gehad! Passeer beroemde bezienswaardigheden zoals de ss Rotterdam, Kop van Zuid en Hotel New York. Vervolg de rondvaart en passeer het Witte Huis, de Willemsbrug, de stadshaven en andere indrukwekkende gebouwen die de skyline verfraaien. Luister naar de interessante weetjes van de gids over Rotterdam, en kom erachter wat de architectuur van de stad zo bijzonder maakt. Geniet op het open dek van een verkoelend briesje, en bekijk de stad vanuit diverse uitkijkpunten die zorgen voor een perfect fotomoment. Ervaar een ontspannend alternatief voor sightseeing in Rotterdam: dit is de perfecte manier om de stad te zien, zonder verkeerslawaai en opstoppingen. Na de rondvaart ontvang je je ticket voor de Euromast. Baan je een weg naar boven in de glazen lift van de hoogste uitkijktoren van Nederland, en geniet vanaf 185 meter hoogte van het adembenemende uitzicht.

Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

5. Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

Verlaat Amsterdam per bus en verken de zetel van de macht in Nederland in de elegante stad Den Haag, met hoogtepunten als het Koninklijk Paleis Noordeinde en de regeringsgebouwen van het Binnenhof. Ga verder naar het Mauritshuis, een museum waar werken van Rembrandt en Vermeer te zien zijn. Bezoek dan het hoofdkwartier van het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis. Daarna reis je naar Rotterdam, bekend om de innovatieve architectuur. Bij aankomst zie je De Verwoeste Stad, een beeld van Ossip Zadkine, gemaakt om te reflecteren op de verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie het enige nog overeind staande middeleeuwse gebouw van de stad, bewonder de interessante kubuswoningen door Piet Blom en bezoek de oude haven. Bewonder al het eten dat tentoongespreid wordt in de historische Markthal en wandel langs de oevers van de Maas voor een panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad. Je hebt in Rotterdam wat vrije tijd voor een lunch, en keert daarna terug naar Amsterdam.

Rotterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

6. Rotterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek het enige middeleeuwse gebouw van de St. Laurenskerk Rotterdam, nog steeds wachten de vreemde Kubuswoningen op je. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en laat je verdwalen in het Scheepvaartmuseum Rotterdam met zijn unieke exposities. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Je passeert ook het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische exposities zal u en uw camera boeien! Zie, wandel en ontspan rond het Caland-monument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour met 360˚ Skyline-uitzichten

7. Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour met 360˚ Skyline-uitzichten

Geniet van een panoramisch uitzicht over Rotterdam tijdens een exclusieve rondleiding op het dak. Bezoek vier daken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het grote publiek en bewonder de prachtige skyline van de stad. Begin in de Rotterdam Discovery waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Rotterdam en de reden waarom de stad meer dan 18 miljoen m2 platte daken heeft. Na ongeveer 10 minuten ga je naar je eerste dakterras. Gelegen in een hotel aan de Coolsingel, vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de Coolsingel en het oostelijke deel van het stadscentrum. Lees meer over de cruciale rol van multifunctionele daken en wat de stad Rotterdam doet om meer daken te ontwikkelen. Na een korte wandeling over de Coolsingel, langs het Stadhuis en het Hofplein, komt u op het tweede dak, de Dakakker. Dit is een groen dak dat wordt gebruikt als moestuin en fruittuin. Ze hebben ook bufferwater op het dak en er is een klein café bovenop. De derde rooftop bevindt zich op een magische plek midden in het centrum tegenover de Sint Laurenskerk. Krijg een geweldig 360˚ uitzicht op de skyline van Rotterdam, de Laurenskerk, de Markthal en meer. Daarna neemt je gids je mee langs de Markthal, Kubuswoningen en Oude Haven om te eindigen bij het Witte Huis. Je laatste dak is bij het Witte Huis, ooit het hoogste gebouw van Europa. Krijg een indrukwekkend uitzicht op de Maas, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen vanaf de top en verder.

Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

8. Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen op deze interactieve speurtocht die je op je telefoon kunt afspelen. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Dagtocht naar Gouda, Volendam en Zaanse Schans.

9. Dagtocht naar Gouda, Volendam en Zaanse Schans.

Bezoek de stad Gouda, ontdek het Nederlandse platteland en bezoek de pittoreske stadjes Volendam en de Zaanse Schans op een dagtrip vanuit Amsterdam. Hoor alles over de lokale geschiedenis en cultuur van je gids en bezoek een traditionele klompen- en kaasfabriek. De eerste stop op deze 10-uur durende reis vanuit Amsterdam is Gouda, beroemd vanwege het geven van zijn naam aan een van de bekendste Nederlanders. Ga verder naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Volendam en de Zaanse Schans, waar de beroemde windmolens staan. Je gids vertelt je over de geschiedenis van elke plaats en de traditionele huizen uit de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de populaire klompen worden gemaakt. Je leert ook hoe ze ook wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng een deel van je vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat je 's avonds terugkeert naar Amsterdam.

Rotterdam: Sightseeingcruise met open boot in het stadscentrum

10. Rotterdam: Sightseeingcruise met open boot in het stadscentrum

Vaar door hartje Rotterdam op deze open rondvaart vanuit de Oude Haven. Heb de mogelijkheid om acholische en niet-acholische dranken te kopen terwijl je de bezienswaardigheden aan het water bewondert. Ga langs attracties zoals de City Grain Elevator 19, de laatste werkende graanelevator ter wereld. Ga naar de pier in de buurt van de iconische kubuswoningen en spring aan boord van de comfortabele boot. Maak een foto van kubuswoningen vanaf het water terwijl je aan boord gaat van je cruise door het stadscentrum. Krijg fascinerende inzichten in de bezienswaardigheden die je langs de route ziet van je schipper. Geniet van de unieke architecturale omgeving terwijl je langs het Art Nouveau-stijl, het torenhoge Witte Huis en de City Grain Elevator 19 glijdt. Ervaar hoe je onder historische bruggen doorgaat. Keer terug naar het startpunt aan het einde van uw cruise.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Rotterdam

Welke topattracties zijn een must-see in Rotterdam?

De topattracties in Rotterdam zijn:

Overzicht activiteiten in Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Humoristische gids en leuke ervaring om met de amfibiebus het water in te gaan en Rotterdam van een geheel andere kant te bezichtigen. De euromast geeft je een mooi uitzicht op Rotterdam. Het was ijzig koud,maar heus de moeite om deze activiteit te doen. Hoewel dat ik het toch een stevige prijs vind voor dit uitzicht. Heb het nu gedaan,maar zou het geen tweede keer meer bezoeken. Ideaal dat je onderaan de mast iets te eten of te drinken kan nemen

Het was een geweldige rondvaart per schip en Rotterdam was een super mooie stad. En het uitzicht vanaf de Euromast is zeker de moeite waard. Beveel deze excursie ten zeerste aan.

De toren helemaal naar boven is echt een hoogtepunt, geweldig uitzicht over de stad. en de havencruise is zeer informatief.

We hadden plezier, het was geweldig dat we de kaartjes voor de Euromast al hadden en de gids was leuk.

Ik hield van mijn ervaring, comfortabele boot Het heeft verwarming in de winter.