Rotterdam
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rotterdam Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

1. Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

Je excursie begint in Amsterdam. Je gaat aan boord van de bus en rijdt naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om zijn architectuur en de commerciële haven. Na een korte rondleiding door de stad ga je naar Spido. Hier ga je op een boottocht van 1 uur en 15 minuten. Dat is de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Je zult de imposante skyline van Rotterdam zien, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding door de stad, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt.  De volgende halte is de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de mooie grachten in het historische centrum te verkennen. Delft ligt vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Je bezoekt ook De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw.  Daarna ga je voor een stadsrondleiding naar Den Haag. De Nederlandse regering en het Koningshuis zijn hier gevestigd, en het is de derde grootste stad van het land. Den Haag is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vind je ook het Vredespaleis, enkele Koninklijke gebouwen, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), en het Binnenhof (waar het Nederlandse Parlement zetelt).  Voordat je teruggaat naar Amsterdam ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden, de hogesnelheidslijn Thalys, de Erasmusbrug en windmolens op een schaal van 1:25. In de late namiddag word je terug naar Amsterdam gebracht.

...
Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

2. Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

Verlaat Amsterdam per bus en verken de zetel van de macht in Nederland in de elegante stad Den Haag, met hoogtepunten als het Koninklijk Paleis Noordeinde en de regeringsgebouwen van het Binnenhof. Ga verder naar het Mauritshuis, een museum waar werken van Rembrandt en Vermeer te zien zijn. Bezoek dan het hoofdkwartier van het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis. Daarna reis je naar Rotterdam, bekend om de innovatieve architectuur. Bij aankomst zie je De Verwoeste Stad, een beeld van Ossip Zadkine, gemaakt om te reflecteren op de verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie het enige nog overeind staande middeleeuwse gebouw van de stad, bewonder de interessante kubuswoningen door Piet Blom en bezoek de oude haven. Bewonder al het eten dat tentoongespreid wordt in de historische Markthal en wandel langs de oevers van de Maas voor een panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad. Je hebt in Rotterdam wat vrije tijd voor een lunch, en keert daarna terug naar Amsterdam.

...
Rotterdam: excursie Keukenhof & Euromast en boottocht haven

3. Rotterdam: excursie Keukenhof & Euromast en boottocht haven

Na een mooie rit vanaf Rotterdam naar het bloembollengebeid rond Lisse begint je rondleiding met een mooie tocht door dit gebied. Afhankelijk van het seizoen kun je een landschap met kleurrijke bloembollen zien in bijna elke kleur die je maar kunt bedenken. Daarna ga je naar de Keukenhof. Ooit was het een simpele moestuin met groenten en kruiden, nu heeft de Keukenhof de eer 's werelds grootste bloementuin te zijn, met zo'n 1 miljoen bezoekers per jaar. De ervaren gids neemt je mee door de 15 kilometer aan wandelpaden en 32 hectare aan tuinen, waar elk jaar miljoenen bollen worden geplant. Daarna krijg je een paar uur vrije tijd om door het park te wandelen en zelfstandig te ontdekken wat de Keukenhof allemaal te bieden heeft. Dan ga je terug naar Rotterdam waar je je tickets krijgt voor de Spido Havenrondvaart en de beroemde Euromast. Je vaart 75 minuten lang rond met een moderne boot, ziet het drukke verkeerd van schepen die naar de zee of het binnenland varen, en kunt de indrukwekkende skyline van Rotterdam bewonderen. De boottocht eindigt met uitzicht op de ss Rotterdam, het voormalige cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn. Daarna kun je de Euromast ervaren. Met haar 185 meter hoogte is het de hoogste uitkijktoren van Nederland en een essentieel onderdeel van de skyline van de stad. Je krijgt fantastische verhalen over de stad te hore terwijl je met de glazen lift naar boven gaat. Als het weer het toestaat, kun je tot wel 30 kilometer ver kijken.

...
Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

4. Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

Ontdek het prachtige landschap en de verbazingwekkende stad van Rotterdam tijdens deze eendaagse privérondleiding vanuit Amsterdam. Je maakt van de gelegenheid gebruik om het pittoreske dorp Kinderdijk en de verbazingwekkende stad Rotterdam te bezoeken waar je meer komt te weten over de cultuur en geschiedenis van Nederland die van invloed is geweest op de innovatie en architectuur die je tijdens de rondleiding ziet. Je dagexcursie begint wanneer je door je gids en chauffeur van je accommodaties in Amsterdam wordt opgehaald. Vanuit Amsterdam bezoek je het platteland van Nederland en verken je Kinderdijk, een dorp met op de Unesco Werelderfgoedlijst staande windmolens. Je ziet ook de dijken en komt meer te weten over hoe Nederlanders met water omgaan. Vervolgens maak je een boottocht van 1 uur door Kinderdijk om met de gids het Nederlandse platteland te verkennen. Vanuit Kinderdijk gaat je excursie verder naar Rotterdam, de tweede stad van Nederland. Met je gids verken je zowel het oude als het nieuwe in de stad en leer je hoe de stad vorm kreeg. De stad biedt verbazingwekkende voorbeelden van moderne architectuur in Nederland en historische bezienswaardigheden. Je ziet veel architectonische bezienswaardigheden in de stad, zoals Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis van Rotterdam. Nadat je Rotterdam hebt verkend, brengt je gids je terug naar je accommodatie in Amsterdam.

...
Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

5. Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

Ontmoet je gids en chauffeur bij de Heineken Experience. Ga aan boord van een comfortabele luxe minibus met airco voor de 90-minuten durende rit naar Rotterdam, de eerste bestemming van deze dagtour. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om de commerciële haven. Stop bij Spido voor een 75-minuten durende boottocht, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te bekijken. Je ziet de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Bezoek de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier naartoe zijn verhuisd, getrouwd en al eeuwenlang zijn begraven. Ontdek het historische stadscentrum van Delft, gevuld met historische monumenten zoals de oude kerk, nieuwe kerk en het stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakte Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw. Volgende halte is Den Haag, die, naast het feit dat de Nederlandse regering hier gevestigd is, ook de thuisbasis van de Nederlandse Koninklijke familie en de derde grootste stad van het land is. Dit is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, met inbegrip van het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vindt je ook het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), een aantal koninklijke paleizen en het Binnenhof (het Nederlandse Parlement). Aan het einde van de tour reis je terug naar Amsterdam met een beter begrip van het leven buiten de culturele hoofdstad.

...
Private Day Trip van Amsterdam naar Rotterdam en Den Haag

6. Private Day Trip van Amsterdam naar Rotterdam en Den Haag

Worden opgehaald bij uw accommodatie of op een andere locatie in de stad. Wordt naar de tweede stad van Nederland, Rotterdam gereden. Ontdek deze moderne stad vol met prachtige architectuur en verborgen juweeltjes. Verken de vele bezienswaardigheden die Rotterdam te bieden heeft, zoals de nieuwe Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis. Leer meer over de geschiedenis van de stad en de moderne architectuur. Aan de mooie Markthal neem je een pauze om eten en drinken te nuttigen. Neem wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Volg je gids naar Den Haag voor de laatste stop van deze tour. Den Haag is het politieke centrum van Nederland. Verken de vele bezienswaardigheden, waaronder de parlementsgebouwen, het Noordeine-paleis, het Binnenhof en het stadhuis. Meer informatie over de politieke situatie in Nederland. Je gids geeft je een rondleiding door Den Haag en vertelt je over alle bezienswaardigheden en de geschiedenis van deze prachtige stad. Keer terug in uw vervoer naar uw accommodatie.

...
Vanuit Amsterdam: Rotterdam, Delft, Den Haag en 1 attractie

7. Vanuit Amsterdam: Rotterdam, Delft, Den Haag en 1 attractie

Ontdek het beste van Nederland tijdens deze uitgebreide uitstap. Je vertrekt vanuit Amsterdam en gaat richting Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland, waar je een korte stadsrondleiding krijgt. Daarna ga je naar Spido voor een rondvaart van 75 minuten, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt. De volgende halte is de pittoreske stad Delft. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de grachten in het historische centrum van Delft te verkennen, waar prachtige monumenten zoals de Oude Kerk, Nieuwe Kerk en het stadhuis te vinden zijn. Daarna kun je een bezoek brengen aan een fabriek gespecialiseerd in het begeerde handgemaakte Delfts Blauw. Vervolgens ga je naar Den Haag voor een rondleiding door de stad. Bekijk waar de Nederlandse regering en het Koningshuis zetelen en waar diverse internationale organisaties en ambassades hun hoofdkantoor hebben. Daarna reis je terug naar Amsterdam.  Op de weg terug naar de hoofdstad ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden en windmolens op een miniatuurschaal. Je dag eindigt met een keuze tussen 2 attracties. Je kunt op een geweldige 5D VR-vlucht over het Nederlandse platteland zonder de stad te verlaten of lekker ontspannen tijdens een rondvaart door de grachten vanwaar je de beroemdste attracties van Amsterdam kunt bewonderen.

...
Vanuit Rotterdam: UNESCO Kinderdijk, Euromast & Spido Dagtrip

8. Vanuit Rotterdam: UNESCO Kinderdijk, Euromast & Spido Dagtrip

Ontspan bij het vertrekpunt op de bus met airconditioning en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap tijdens de 30 minuten durende reis naar Kinderdijk. Neem de tijd om Kinderdijk te bezoeken, die sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het unieke poldergebied van dijken, molens en pompstations en leer over de menselijke inventiviteit bij het terugwinnen en beschermen van het land. Volg je gids naar het bezoekerscentrum, gelegen in een oud gemaal. Misschien heb je het geluk om de binnenkant van een werkende windmolen te bezoeken (afhankelijk van hoe druk het is). Geniet bij terugkomst in Rotterdam van een Spido Harbor Cruise. Vaar door de grootste functionerende haven van Europa tijdens een tour van 75 minuten. Bewonder de indrukwekkende skyline van Rotterdam die voorbij glijdt en bekijk de drukke scheepswerven en het verkeer van de zee- en binnenvaartschepen. De cruise eindigt met uitzicht op het stoomschip Rotterdam, het voormalige cruisevlaggenschip van de Holland America Line. Gebruik ten slotte de meegeleverde tickets om naar de Euromast te gaan. Dit Rotterdamse icoon is 185 meter hoog en de hoogste uitkijktoren van Nederland. Luister naar verhalen over de stad terwijl je naar de top stijgt in een glazen lift. Geniet van het uitzicht over Rotterdam en daarbuiten. Bij mooi weer kunt u tot 30 km ver kijken.

...
Vanuit Amsterdam: privé-dagtocht Rotterdam en Kinderdijk

9. Vanuit Amsterdam: privé-dagtocht Rotterdam en Kinderdijk

Begin je tocht met ophaalservice bij je hotel. Vanaf hier rijd je naar het platteland van Nederland en verken je Kinderdijk, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en een niet te missen attractie voor ieder die Nederland bezoekt. Zie de prachtige windmolens, dijken, en het platteland, en kom meer te weten over de indrukwekkende manieren waarop de Nederlanders omgaan met water. Maak je een boottocht van 1 uur door Kinderdijk om met de gids het Nederlandse platteland te verkennen. Je kunt ook wat vrije tijd nemen om op eigen houtje rond te lopen. Vanaf hier rijd je naar prachtig Rotterdam, de tweede Nederlandse stad die je op deze tocht bezoekt. Ontdek hoe de Tweede Wereldoorlog de stad verwoestte, leidend tot een intensieve heropbouw die ervoor gezorgd heeft dat Rotterdam een van de meest uitdagende architectonische voorbeelden is van Nederland. Eerst verken je het centrum van Rotterdam. Je ziet veel architectonische bezienswaardigheden, zoals Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis van Rotterdam. Binnen in de Markthal kun je pauzeren, en iets eten en drinken. Dan brengt de gids je naar een ouder deel van Rotterdam: Delfshaven. Dit is één van de weinige delen van de stad die niet verwoest werd door de bombardementen. Na Delfshaven rijd je gids je naar de haven van Rotterdam, om deze te verkennen. Rotterdam kent de grootste haven van Europa, en tot 2004 was het de grootste ter wereld. Na je bezoek aan Rotterdam rijdt je gids je terug naar je hotel of andere gewenste locatie in Amsterdam.

...
Van Rotterdam: park en bollenvelden in het Keukenhof

10. Van Rotterdam: park en bollenvelden in het Keukenhof

Vertrek vanuit Rotterdam of Den Haag en reis in een busje met airconditioning naar het beroemde park de Keukenhof in de historische plaats Lisse. Bewonder de vele kleuren van de bollenvelden vol bloemen uit de regio en maak foto's van tulpen, narcissen en andere planten die voor commercieel gebruik geteeld worden. Betreed het park de Keukenhof en krijg een rondleiding door de voormalige keukentuin die nu bekend staat als de grootste bloementuin ter wereld. Verken een deel van de in totaal 15 kilometer aan wandelpaden. Elk jaar worden hier miljoenen bollen geplant, waaronder tulpen, hyacinten, narcissen en andere fleurige lentebloemen. Bezoek de aangelegde Engelse tuin, ontdek een landelijke Japanse tuin en bewonder de verschillende tentoonstellingen en sculpturen van bloemen, die elk jaar een ander thema hebben.  

...

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 322 beoordelingen

Dit was een heel kleine groep, slechts 5 van ons, dus het was bijna een privétour. Juliette was onze gids en ze was geweldig, ze gaf ons veel informatie over de plaatsen die we bezochten en de geschiedenis en het leven in het algemeen. Omdat we een kleine groep waren, hadden we extra wandelstops in Rotterdam (markthal en kubuswoningen) en in Den Haag (parlement) die niet op het programma stonden, wat geweldig was. Ik zou aanraden om een wandeltocht in Rotterdam en Den Haag te introduceren aan de rand van de havenrondvaart, die kan worden weggelaten. Hoogtepunt was absoluut Delft, wat geweldig is. Bedankt Julitte en Jan (de chauffeur).

Zeer mooie dag

Ik heb echt genoten van deze dag. De gids was erg goed. Ze zorgde ervoor dat we ons welkom voelden en gaf ons veel informatie. Persoonlijk bleven we te kort in Rotterdam en wat ik het minst leuk vond was de boottocht. Wat ik het leukst vond, was het miniatuurdorp, maar het was aan het eind van de dag, ik was moe en het was erg warm. In Delft bij de pottenbakkerij, teleurstellend. Aan de andere kant is de toeristische plaats erg goed.

We moesten de Haagse regeringsgebouwen missen vanwege protest in de stad. Ook hierdoor veel verkeer. Maar over het algemeen een plezierige dagtocht. Evelin was aardig en heel geduldig met een paar gasten die constant te laat waren. Ga ervoor als u van havens, geschiedenis, blauw aardewerk en miniatuurmusea houdt!

Veel kunnen zien op een dag. Fantastische gids. Duidelijk en informatief. Alleen het weer kon beter.