Rotterdam
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rotterdam Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

1. Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtour met een bezoek aan Rotterdam en de oude haven met zijn charmante gele huizen. Maak een riviercruise, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige riviercruise van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Ga mee op een stadstour door Den Haag, waar je het Binnenhof zult zien, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam bezoek je ook nog Madurodam.

Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

2. Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

Verlaat Amsterdam per bus en verken de zetel van de macht in Nederland in de elegante stad Den Haag, met hoogtepunten als het Koninklijk Paleis Noordeinde en de regeringsgebouwen van het Binnenhof. Ga verder naar het Mauritshuis, een museum waar werken van Rembrandt en Vermeer te zien zijn. Bezoek dan het hoofdkwartier van het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis. Daarna reis je naar Rotterdam, bekend om de innovatieve architectuur. Bij aankomst zie je De Verwoeste Stad, een beeld van Ossip Zadkine, gemaakt om te reflecteren op de verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie het enige nog overeind staande middeleeuwse gebouw van de stad, bewonder de interessante kubuswoningen door Piet Blom en bezoek de oude haven. Bewonder al het eten dat tentoongespreid wordt in de historische Markthal en wandel langs de oevers van de Maas voor een panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad. Je hebt in Rotterdam wat vrije tijd voor een lunch, en keert daarna terug naar Amsterdam.

Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

3. Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

Je excursie begint in Amsterdam. Je gaat aan boord van de bus en rijdt naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om zijn architectuur en de commerciële haven. Na een korte rondleiding door de stad ga je naar Spido. Hier ga je op een boottocht van 1 uur en 15 minuten. Dat is de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Je zult de imposante skyline van Rotterdam zien, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding door de stad, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt.  De volgende halte is de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de mooie grachten in het historische centrum te verkennen. Delft ligt vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Je bezoekt ook De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw.  Daarna ga je voor een stadsrondleiding naar Den Haag. De Nederlandse regering en het Koningshuis zijn hier gevestigd, en het is de derde grootste stad van het land. Den Haag is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vind je ook het Vredespaleis, enkele Koninklijke gebouwen, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), en het Binnenhof (waar het Nederlandse Parlement zetelt).  Voordat je teruggaat naar Amsterdam ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden, de hogesnelheidslijn Thalys, de Erasmusbrug en windmolens op een schaal van 1:25. In de late namiddag word je terug naar Amsterdam gebracht.

Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

4. Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

Ontmoet je gids en chauffeur bij de Heineken Experience. Ga aan boord van een comfortabele luxe minibus met airco voor de 90-minuten durende rit naar Rotterdam, de eerste bestemming van deze dagtour. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om de commerciële haven. Stop bij Spido voor een 75-minuten durende boottocht, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te bekijken. Je ziet de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Bezoek de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier naartoe zijn verhuisd, getrouwd en al eeuwenlang zijn begraven. Ontdek het historische stadscentrum van Delft, gevuld met historische monumenten zoals de oude kerk, nieuwe kerk en het stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakte Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw. Volgende halte is Den Haag, die, naast het feit dat de Nederlandse regering hier gevestigd is, ook de thuisbasis van de Nederlandse Koninklijke familie en de derde grootste stad van het land is. Dit is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, met inbegrip van het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vindt je ook het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), een aantal koninklijke paleizen en het Binnenhof (het Nederlandse Parlement). Aan het einde van de tour reis je terug naar Amsterdam met een beter begrip van het leven buiten de culturele hoofdstad.

Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

5. Privé dagtocht vanuit Amsterdam naar Rotterdam en Kinderdijk

Ontdek het prachtige landschap en de verbazingwekkende stad van Rotterdam tijdens deze eendaagse privérondleiding vanuit Amsterdam. Je maakt van de gelegenheid gebruik om het pittoreske dorp Kinderdijk en de verbazingwekkende stad Rotterdam te bezoeken waar je meer komt te weten over de cultuur en geschiedenis van Nederland die van invloed is geweest op de innovatie en architectuur die je tijdens de rondleiding ziet. Je dagexcursie begint wanneer je door je gids en chauffeur van je accommodaties in Amsterdam wordt opgehaald. Vanuit Amsterdam bezoek je het platteland van Nederland en verken je Kinderdijk, een dorp met op de Unesco Werelderfgoedlijst staande windmolens. Je ziet ook de dijken en komt meer te weten over hoe Nederlanders met water omgaan. Vervolgens maak je een boottocht van 1 uur door Kinderdijk om met de gids het Nederlandse platteland te verkennen. Vanuit Kinderdijk gaat je excursie verder naar Rotterdam, de tweede stad van Nederland. Met je gids verken je zowel het oude als het nieuwe in de stad en leer je hoe de stad vorm kreeg. De stad biedt verbazingwekkende voorbeelden van moderne architectuur in Nederland en historische bezienswaardigheden. Je ziet veel architectonische bezienswaardigheden in de stad, zoals Markthal, de beroemde Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het stadhuis van Rotterdam. Nadat je Rotterdam hebt verkend, brengt je gids je terug naar je accommodatie in Amsterdam.

Rotterdam: privévaart op de Maas in een speedboot

6. Rotterdam: privévaart op de Maas in een speedboot

Beleef een spannende ervaring en verken Rotterdam op een unieke manier aan boord van een opblaasboot die tot 90 km/u over de Maas vaart. Voel de adrenaline door je lichaam stromen terwijl je de beroemde attracties aan het water van de stad ziet en er meer over komt te weten. Begin je spannende rivieravontuur in het centrum van Rotterdam en bewonder indrukwekkende hoogtepunten zoals de Erasmusbrug en de Euromast. Ga daarna de grote rivier op waar de speedboot, als je geluk hebt, langs een van de enorme containerschepen vaart die dagelijks Rotterdam bezoeken. Vaar naar Vlaardingen en zie onder meer de uitgestrektheid van de Waalhaven en het dorp Pernis waarnaar de Shell-raffinaderij is vernoemd. Ga verder naar de Wiltonhaven met al zijn offshore activiteiten en natuurlijk de stad vanaf de Maas met de SS Rotterdam, Erasmusbrug en Willemsbrug, het Noordereiland en Hotel New York. Bezichtig alle bezienswaardigheden terwijl de deskundige kapitein je meer vertelt over de geschiedenis, de stad, de haven en de omliggende attracties.

Vanuit Amsterdam: Dagtrip Rotterdam en Dorpen

7. Vanuit Amsterdam: Dagtrip Rotterdam en Dorpen

Stap aan boord van een panoramische bus om de bezienswaardigheden van Amsterdam te bewonderen. Bezoek Rotterdam, ontdek het Nederlandse platteland en bezoek de pittoreske stadjes Marken, Volendam, Marken en Zaanse Schans. Bezoek daarnaast een klompen- en kaasmakerij. De dagtocht begint met een panoramische tour door het centrum van Amsterdam vanuit de bus, met de meest iconische plekken buiten het stadscentrum. Na deze panoramische tour is de eerste stop op deze 10-uur durende reis vanuit Amsterdam Rotterdam, een stad die een mix van traditionele en moderne stijlen uitbeeldt. Ga verder naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Marken, Volendam en Zaanse Schans, waar de beroemde windmolens staan. Je gids vertelt je over de geschiedenis van elke plaats en de traditionele huizen uit de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de populaire klompen worden gemaakt. Je leert ook hoe ze wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng een deel van uw vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat u 's avonds terugkeert naar Amsterdam.

Vanuit Rotterdam: UNESCO Kinderdijk, Euromast & Spido Dagtrip

8. Vanuit Rotterdam: UNESCO Kinderdijk, Euromast & Spido Dagtrip

Ontspan bij het vertrekpunt op de bus met airconditioning en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap tijdens de 30 minuten durende reis naar Kinderdijk. Neem de tijd om Kinderdijk te bezoeken, die sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het unieke poldergebied van dijken, molens en pompstations en leer over de menselijke inventiviteit bij het terugwinnen en beschermen van het land. Volg je gids naar het bezoekerscentrum, gelegen in een oud gemaal. Misschien heb je het geluk om de binnenkant van een werkende windmolen te bezoeken (afhankelijk van hoe druk het is). Geniet bij terugkomst in Rotterdam van een Spido Harbor Cruise. Vaar door de grootste functionerende haven van Europa tijdens een tour van 75 minuten. Bewonder de indrukwekkende skyline van Rotterdam die voorbij glijdt en bekijk de drukke scheepswerven en het verkeer van de zee- en binnenvaartschepen. De cruise eindigt met uitzicht op het stoomschip Rotterdam, het voormalige cruisevlaggenschip van de Holland America Line. Gebruik ten slotte de meegeleverde tickets om naar de Euromast te gaan. Dit Rotterdamse icoon is 185 meter hoog en de hoogste uitkijktoren van Nederland. Luister naar verhalen over de stad terwijl je naar de top stijgt in een glazen lift. Geniet van het uitzicht over Rotterdam en daarbuiten. Bij mooi weer kunt u tot 30 km ver kijken.

Vanuit Amsterdam: Rotterdam, Delft, Den Haag en 1 attractie

9. Vanuit Amsterdam: Rotterdam, Delft, Den Haag en 1 attractie

Ontdek het beste van Nederland tijdens deze uitgebreide uitstap. Je vertrekt vanuit Amsterdam en gaat richting Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland, waar je een korte stadsrondleiding krijgt. Daarna ga je naar Spido voor een rondvaart van 75 minuten, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt. De volgende halte is de pittoreske stad Delft. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de grachten in het historische centrum van Delft te verkennen, waar prachtige monumenten zoals de Oude Kerk, Nieuwe Kerk en het stadhuis te vinden zijn. Daarna kun je een bezoek brengen aan een fabriek gespecialiseerd in het begeerde handgemaakte Delfts Blauw. Vervolgens ga je naar Den Haag voor een rondleiding door de stad. Bekijk waar de Nederlandse regering en het Koningshuis zetelen en waar diverse internationale organisaties en ambassades hun hoofdkantoor hebben. Daarna reis je terug naar Amsterdam.  Op de weg terug naar de hoofdstad ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden en windmolens op een miniatuurschaal. Je dag eindigt met een keuze tussen 2 attracties. Je kunt op een geweldige 5D VR-vlucht over het Nederlandse platteland zonder de stad te verlaten of lekker ontspannen tijdens een rondvaart door de grachten vanwaar je de beroemdste attracties van Amsterdam kunt bewonderen.

Amsterdam: Rotterdam, Delft en Den Haag met attractie

10. Amsterdam: Rotterdam, Delft en Den Haag met attractie

Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om de commerciële haven. Stop bij Spido voor een boottocht van 75 minuten en bekijk de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, scheepswerven en dokken. Bezoek de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer, met zijn oude en nieuwe kerken, en het stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakte Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw. Volgende halte is Den Haag, die, naast het feit dat de Nederlandse regering hier gevestigd is, ook de thuisbasis van de Nederlandse Koninklijke familie en de derde grootste stad van het land is. Zie het Vredespaleis, een aantal koninklijke paleizen, het Mauritshuis en het Binnenhof. Eindig je dag met de keuze uit twee attracties: de ultieme 5-D VR-vluchtervaring over het Nederlandse platteland of een ontspannende rondvaart om de beroemdste bezienswaardigheden van Amsterdam te bewonderen.

Veelgestelde vragen over Dagtrips in Rotterdam

Welke andere activiteiten dan Dagtrips zijn de moeite waard in Rotterdam?

Andere onmisbare dingen om te doen in Rotterdam:

Welke Dagtrips in Rotterdam nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Dagtrips in Rotterdam nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 322 beoordelingen

Fantastische tour en gids (Adrian en chauffeur Ryan). We genoten van elke stop en de toegewezen tijd was in de meeste gevallen perfect. De dubbeldekkerbus was comfortabel en Adian heeft geweldig werk geleverd om iedereen op tijd te krijgen. We hadden oorspronkelijk een kleine groepsreis geboekt (via een ander bedrijf) die geannuleerd werd wegens gebrek aan deelnemers). We hadden zoveel geluk om deze tour op het laatste moment te vinden. Het was bijna de helft van de prijs en twee keer zoveel insluitsels. We wisten niet eens dat er een prachtige en heerlijke pannenkoekencruise was aan het einde in Rotterdam. Deze excursie was een hoogtepunt van onze reis. We vonden het niet erg dat de excursie bijna 11 uur duurde; het was goed bestede tijd.

Gelegenheid om kennis te maken met het binnenland van Nederland, regeringszetel, porseleinfabriek en de Rotterdamse Openbare Markt, en wat een markt, met talloze eetstalletjes, van de meest uiteenlopende soorten, van snacks, snoep tot meer complete maaltijden.

de gids Adrian is zeer goed geïnformeerd, behulpzaam en de chauffeur is erg beleefd en aardig. Het is een zeer goed pakket voor dagtochten met informatie en activiteiten. Sterk aanbevolen om deel te nemen aan deze tour?

Fantastische ervaring! Heel gaaf om met een rib over de Maas te stuiteren. Zowel de kids (9 en 7) als wij hebben genoten.

Geweldige organisaties! Heel erg bedankt aan Adrian - fantastische gids! Beveel deze excursie aan!