Wateractiviteit

Rotterdam: rondvaart door de haven op een historisch schip

Rotterdam: rondvaart door de haven op een historisch schip

Activiteitenaanbieder: Rebus Varende Evenementen

Vanaf € 15 per persoon

Stap aan boord van het klassieke schip "Nehalennia", een schip met veel nostalgie. Bewonder de vele architectonische hoogtepunten en havenactiviteiten langs de route, terwijl de gids deskundig commentaar geeft.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Nederlands, Engels, Duits

Belevenis

Highlights
 • Bewonder de architectuur van vele bruggen en gebouwen
 • Zie de activiteiten van containerschepen, kranen en veerboten
 • Bekijk het beste dat de Rotterdamse haven te bieden heeft
Volledige beschrijving

De kapitein verwelkomt je aan boord voor een uitgebreide rondvaart door de havens waar vrachtreuzen, veerboten, cruiseschepen en sleepboten zijn. Ervaar de bedrijvigheid op de Maas en bekijk de moderne architectuur van de andere kant. De beste manier om Rotterdam te ontdekken. Onderweg zie je de Erasmusbrug, Veerhaven, Parkhaven, Euromast, Schiedam, Waalhaven, de voormalige R(otterdam) D(roogdok) M(aatschappij), Eemhaven, ss Rotterdam en het oude hotel New York.

Tijdens de rondleiding geeft de audiovisuele gids informatie over alle bezienswaardigheden in het Nederlands, Engels en Duits. De Nederlandse uitleg is vooral in het Rotterdams dialect, dus je leert ook de Rotterdamse woorden. Zoek een plekje in de gezellige salon of ga op het zonnedek zitten. Aan boord is een bar waar drankjes en snacks verkrijgbaar zijn.

Inbegrepen
 • Rondvaart door de haven van 2 uur
 • Toelichting
 • Eten en drinken (te koop)
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Zoek naar het passagiersschip "Nehalennia" tussen de Erasmus- en Willemsbruggen in Rotterdam. Komt u met de auto, dan kunt u gebruik maken van de parkeergarage aan de Boompjes: Parkeergarage De Boompjes Terwenakker 18, 3011 XS Rotterdam. Dit is 8 minuten loopafstand van het ontmoetingspunt.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Deze tour is helaas niet rolstoeltoegankelijk
 • Eten en drinken zijn te koop
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,3 /5

gebaseerd op 385 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,2/5
 • Vervoer
  4,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Ik kende deze rondvaart al. Heb deze eerder gedaan een paar jaar geleden. Vond het de moeite waard om de rondvaart nog een keer te maken. Mooie skyline van Rotterdam en je krijgt een beetje een beeld van wat er zich in de haven afspeelt. Met die enorme schepen en containers etc. En dit is nog maar een klein deel van de haven. De boot en service zijn prima, dus gewoon doen.

Verder lezen

18 augustus 2022

De rondvaart op het historische (1908) schip de Nehaleninia was super! Natuurlijk ook omdat wij tijdens deze twee uur durende rondvaart fantastisch weer hadden. De uitleg in de diverse talen maar vooral in het Rotterdams werd zeer op prijs gesteld. Soms vielen er lange stiltes en is er best ruimte om nog wat weetjes te spuien maar aan de andere kant geeft het ook rust want er is genoeg te zien. De bemanning was vriendelijk en de bediening deed haar uiterste best om iedereen van drankjes etc. te voorzien tegen redelijke prijzen. Eén puntje van aandacht is het inchecken. Wij hadden digitale tickets met een QR code maar een lid van de bemanning checkte iedereen in aan de hand van een lijst met namen wat de snelheid van boarden zeer vertraagde. Misschien wel opzet i.v.m. het historische karakter maar we leven wel in 2022 dus scan die tickets voortaan. Na het keerpunt op de Maas voorbij Schiedam werd de Waalhaven bezocht en dat deel was zeker ook de moeite waard! Kortweg: de moeite waard!

Verder lezen

7 augustus 2022

Zeer geslaagde trip met vriendelijke bemanning. Geregeld wordt op humoristische wijze informatie gebracht mbt bezienswaardigheden, maar er is ook voldoende rust. De consumpties aan boord waren prima en voor schappelijke tarieven! Voor iedereen genoeg keuze. Bij mooi weer kan je op het zonnedek zitten; bij slecht weer benedendeks. Zeker een aanrader! Ticket on-line geboekt en betaald. Wel nog tevoren aan de kade inwisselen voor hun tickets. Bestellingen aan boord contant afrekenen.

Verder lezen

10 mei 2022

Product ID: 382204