Beeld de verwoeste stad door Zadkine
Belangrijke Informatie
Duur
4 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels, Duits

Ophaalservice

Jouw gids pikt jou op bij jouw hotel als het in het centrum is

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Bewonder de bijzondere architectuur van Bloms kubushuizen
 • Wandel door het stadscentrum van Rotterdam en bezoek de oude stadshuizen
 • Ontspan tijdens een 75-minuten durende cruise door de haven
Overzicht
Ontdek Rotterdam, terwijl je wandelt langs historische monumenten zoals de kubushuizen van Blom en de oude stadshal. Sluit de dag af met een 75-minuten durende cruise door de haven. Jouw persoonlijke gids laat jou het unieke karakter van de stad zien.
Wat te verwachten
Jouw ochtend of jouw middag start in Rotterdam bij jouw hotel, bij een (rivier)cruiseboot of, indien je ergens anders vandaan komt, bij het treinstation. Start de tour op een onstpannen tempo zodat je de stad echt goed in je op kunt nemen.

Geniet van een 2,5-uur durende privé-wandeltour door het prachtige centrum van Rotterdam en ontdek hoe Wereld Oorlog II de stad verwoestte en een intensieve heropbouw ervoor gezorgd heeft dat Rotterdam een van de meest uitdagende architectonische voorbeelden is van Nederland.

Bekijk een van de meest fascinerende na-oorlogse projecten in Rotterdam, de bijzondere kubushuizen van de beroemde architect Blom. Blom ziet zijn ontwerpen als abstracte bomen en het 38 tellende cubuscomplex is een stedelijk bos; zijn bijzondere benadering is een van de hoogtepunten van deze tour.

Vervolg jouw wandeling door Rotterdam naar de oude haven en wandel door het centrale shopgebied. Een deel van het shopgebied is onder de grond en wordt ook wel de 'koopgoot' genoemd. Bekijk een aantal historische gebouwen die de oorlog overleefd hebben; het postkantoor, de stadshal en de Laurens kerk. Een ander hoogtepunt is de indrukwekkende markthal, die de eerste overdekte markt van Nederland was. Het is een plek waar goed eten en een unieke behuizing harmonisch met elkaar verbonden zijn in een spectaculaire boog.

Ontdek zelf waarom Rotterdam uitgeroepen werd door de Lonely Planet in 2015 als een van de must-see plaatsen ter wereld.

Na een aantal uren gewandeld te hebben is het tijd om te ontspannen tijdens een 75-minuten durende cruise door de bijzondere Rotterdamse haven.
Inbegrepen
 • Privé tour in de door jou gekozen taal
 • Professionele gids
 • 75-minuten durende havencruise
 • Lokale belasting
Niet inbegrepen
 • Eten
 • Drankjes
 • Fooien
Trefpunt

Voor het beeld de verwoeste stad door Zadkine, naast het maritiemmuseum bij plein 1940 (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Tijdens deze tour wordt er ongeveer 3 uur gewandeld. Draag daarom comfortabele schoenen en kleding en breng geen zware tassen mee.

Vanaf € 27,50 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (10 Beoordelingen)

Georganiseerd door

HTG Services

Product ID: 41060