Rotterdam
Sightseeing te voet

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rotterdam Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Rotterdam: Segwaytour van 75 minuten

1. Rotterdam: Segwaytour van 75 minuten

Ontdek 75 minuten lang het beste wat Rotterdam te bieden heeft per Segway. Vooraf krijg je de nodige uitrusting, een korte veiligheidsbriefing en een demonstratie over hoe je de voertuigen moet besturen. Na slechts 15 minuten ben je helemaal klaar om te gaan.  Je Segwayavontuur gaat van start in het monumentale park naast de Euromast. Hier kun je in alle rust wennen aan je Segway en van het mooie park genieten. Daarna glij je verder naar het Scheepvaartkwartier om de oude gebouwen van de wijk te bewonderen. Vanuit het Scheepvaartkwartier rol je richting het centrum van de stad en over de iconische Erasmusbrug, waar het contrast tussen de oude gebouwen en moderne architectuur goed zichtbaar is.

Rotterdam: RIB-boot langs hoogtepunten van de stad

2. Rotterdam: RIB-boot langs hoogtepunten van de stad

Grijp je kans om meer van Rotterdam te zien op een unieke manier. Bewonder de mooiste bezienswaardigheden van deze fantastische skyline en bezoek de havens. Race op topsnelheid, voel de wind, bezoek Parkhaven tot Koningshaven en nog veel meer. Kom aan bij de Euromast voor uw vertrek en leer de veiligheidsprocedures van de kapitein. Spring in een RIB-speedboot en begin het avontuur van sightseeing in Rotterdam. Ga met hoge snelheden richting Schiedam en krijg inzicht in de industriële kant van de stad. Ga van Oarkhaven naar Koningshaven, van Erasmusbrug naar de Botlek. Ga op avontuur en ontmoet alle havens van deze beroemde plek.

Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour

3. Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour

Geniet van een panoramisch uitzicht over Rotterdam tijdens een exclusieve rooftop-tour. Bezoek vier daken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het grote publiek en bewonder de prachtige skyline van de stad. Begin in de Rotterdam Discovery waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Rotterdam en de reden waarom de stad meer dan 18 miljoen m2 platte daken heeft. Na ongeveer 10 minuten ga je naar je eerste dakterras. Gelegen in een hotel aan de Coolsingel, vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de Coolsingel en het oostelijk deel van het centrum. Kom meer te weten over de cruciale rol van multifunctionele daken en wat de gemeente Rotterdam doet om meer daken te ontwikkelen. Na een korte wandeling over de Coolsingel, langs het Stadhuis en het Hofplein, bezoek je het tweede dak, de Dakakker. Dit is een groen dak dat in gebruik is als groente- en fruittuin. Ze hebben ook bufferend water op het dak en er is een klein café bovenop. Het derde dakterras ligt op een magische plek midden in het centrum tegenover de Sint Laurenskerk. Krijg een geweldig 360˚ uitzicht op de skyline van Rotterdam, de Laurenskerk, de Markthal en meer. Daarna neemt je gids je mee langs de Markthal, Kubuswoningen en de Oude Haven om te eindigen bij het Witte Huis. Je laatste dakterras is bij het Witte Huis, ooit het hoogste gebouw van Europa. Krijg een indrukwekkend uitzicht op de Maas, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen van bovenaf en verder.

Rotterdam: architecturale rondwandeling

4. Rotterdam: architecturale rondwandeling

Tijdens deze beknopte en informatieve rondwandeling van 2 uur laat je gids je de belangrijkste architectonische hoogstandjes van Rotterdam zien. Ga, van het nieuwe Centraal Station, naar kenmerkende gebouwen, zoals de Lijnbaan, het Timmerhuis en de Markthal. Je gids laat je aspecten van het dagelijkse leven zien en vertelt je ook over de geschiedenis van de stad. Bijna elk gebouw en elke straathoek waar je langs komt heeft wel een eigen verhaal. Je maakt ook kennis met de omgeving van de rivier, waar je nieuwe ontwikkelingen aan de zuidelijke oever kunt zien en komt tot slot aan bij de Erasmusbrug, dat symbool staat voor het moderne Rotterdam.

Rotterdam: De Rotterdam, Kubuswoningen, Watertaxi & Markthal

5. Rotterdam: De Rotterdam, Kubuswoningen, Watertaxi & Markthal

Ga mee met een enthousiaste tourgids, die je alles kan vertellen over de plekken die je bezoekt en hun unieke achtergrondverhalen. De tour start in Katendrecht, vanwaar je Fenix 1 en Delipleinverkent. Loop dan over de Wilhelminapier, vanwaar je het uitzicht op de skyline van de stad kunt bewonderen. Steek de rivier over met een watertaxi, waarbij je onder de Erasmusbrug doorvaart. De watertaxi brengt je naar de Oude Haven, waar de wandeltour van start gaat rond de plek waar Rotterdam is ontstaan. Bezoek het dak van Het Witte Huis, de oudste wolkenkrabber ter wereld, en bewonder het geweldige 360-gradenuitzicht over de stad. Bekijk vervolgens de beroemde Kubuswoningen, voordat u de Markthal bezoekt. Daar vertelt de tourgids je van alles over de archeologische vondsten die op die plek gedaan zijn. Ervaar de verhoogde loopbrug met het beste uitzicht op het kunstige plafond, zie de Hoorn des Overvloeds en beleef een 'meet & taste' met een ondernemer die je op iets lekkers trakteert.

Rotterdam: Markthal-tour, 'meet & taste' en Het Witte Huis

6. Rotterdam: Markthal-tour, 'meet & taste' en Het Witte Huis

Verken en proef de Rotterdamse Markthal op een originele manier tijdens deze 1 uur durende wandeling. Volg je enthousiaste gids naar de interessantste plekjes in de Markthal en leer alles over deze Rotterdamse Foodwalhalla. Laat je verrassen door grappige details die je nog niet kende en geniet van een bijzonder kijkje achter de schermen. Ontdek de Tijdtrap, een uniek architectonisch bouwwerk omringd door archeologische schatten. Leer meer over de verhoogde loopbrug en geniet van het perfecte uitzicht op het kunstwerk aan het plafond. Het is een spectaculair en kleurrijk schilderij met veel detail genaamd: Hoorn des Overvloeds. Verken vervolgens de metro, die anders alleen toegankelijk is voor marktkooplieden en hun voertuigen. Sluit je rondleiding af met een 'meet & taste' bij een ondernemer op de marktvloer. Bezoek na je rondleiding door de markthal het dak van Het Witte Huis, de oudste wolkenkrabber ter wereld, waar je een fantastisch 360º uitzicht over de stad hebt en de mooiste foto's kunt maken. Aan het einde van de tour kun je de beroemde kubuswoningen bezoeken, je gids geeft je een voucher voor korting op toegang tot een van de kubuswoningen.

Rotterdam: rondleiding Stadshaven Brouwerij met bierproeven

7. Rotterdam: rondleiding Stadshaven Brouwerij met bierproeven

Bekijk het bierbrouwproces van dichtbij tijdens deze rondleiding door Brouwerij Stadshaven in Rotterdam, een 100 jaar oud, volledig gerestaureerd fruitpakhuis waar jaarlijks ongeveer 2 miljoen liter ambachtelijk bier wordt gebrouwen. Les je dorst met een bierproeverij. Stap in wat ooit 's werelds grootste fruithaven in het gebied was en leer over de geschiedenis van de locatie en het volledige verhaal achter de eigentijdse en stoere ambachtelijke bierlijnen van de brouwerij. Leer iets nieuws, of je nu een expert bent of een nieuwkomer op het gebied van bier. Hoor over de doelstellingen van de brouwerij op het gebied van innovatie en duurzaamheid en haar rol in het opwindende herontwikkelingsproject van Merwe-Vierhavens als een nieuw stadsdistrict in wording. Ontdek hoe de brouwerij en de bemanning zullen bijdragen aan het gebied. Ga naar een tafel in de gastropub om te genieten van een proeverij terwijl je gids je meer inside-info geeft over wat je drinkt. Geniet van 1 biertje of frisdrank of 3 bieren met snacks, afhankelijk van de touroptie die je kiest.

Rotterdam: culinaire wandeltocht met gids

8. Rotterdam: culinaire wandeltocht met gids

Ontdek hoe Rotterdam een opkomende plek is. De architectuur, de haven, de kunst in de openbare ruimte, de fantastische musea en de vele internationale invloeden maken de stad uniek. Bovendien explodeert de voedselscene; het wordt tijd dat je het allemaal gaat proeven. Tijdens deze culinaire rondleiding ervaar en proef je Rotterdam in al zijn glorie. Een goed geïnformeerde lokale gids vertelt je prachtige verhalen over de stad en onderweg maak je vaak tijd voor een speciaal hapje en/of drankje. Natuurlijk proef je poffertjes, kaas en bitterballen, maar ook een Surinaamse broodje kipcurry, Marokkaanse tapas met een glas cider, origineel Rotterdams gebrouwen ambachtelijk bier en waarschijnlijk de beste chocolade in de stad. Terwijl je geniet van al dit eten, zie en ervaar je ook de architectonische, historische en culturele hoogtepunten van de stad, plus haar verborgen juweeltjes. Als je van eten houdt en de stad, de geschiedenis, de producten en de mensen wilt leren kennen, kijk dan niet verder dan deze heerlijke ervaring.

Rotterdam: grootse rondwandeling van 2 uur

9. Rotterdam: grootse rondwandeling van 2 uur

Tref je gids bij de spectaculaire nieuwe ingang van het recentelijk gebouwde Centraal Station van Rotterdam. Tijdens deze rondwandeling van 2 uur maak je kennis met de geschiedenis en het karakter van de havenstad en de volgorde van de naoorlogse wederopbouw. Geniet van een wandeling door het stadscentrum en bezoek de architecturale kenmerken en nationale monumenten, zoals het Groothandelsgebouw, het winkelgebied rond de Lijnbaan, het neoklassieke stadhuis en het moderne Timmerhuis. Krijg in de prachtige nieuwe Markthal een pauze van 10 minuten. Vervolg hierna je wandeling langs de rivier de Maas, met een prachtig uitzicht op de nieuwe wijk aan de zuidelijke oever Kop van Zuid. De rondleiding eindigt bij de Erasmusbrug – het symbool van modern Rotterdam.

Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

10. Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen op deze interactieve speurtocht die je op je telefoon kunt afspelen. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Rotterdam

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Rotterdam?

Andere onmisbare dingen om te doen in Rotterdam:

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 254 beoordelingen

Rondleiding die letterlijk en figuurlijk een mooi overzicht geeft van wat Rotterdam te bieden heeft. Extra troef: toegang tot plaatsen (o.a. het Witte Huis) waar je als vrije toerist gewoonweg niet binnen kunt.

Heel leuke ervaring. Ineens heel de stad gezien en leuke uitleg bij de gebouwen en omgeving.

Super leuke ervaring over het water, zeker als de boot hard gaat. Aanbevolen

Interessante wandeling voor een gemengd gezelschap van 13 tot 75 jaar.

Leuk om te doen Enthousiast verhaal Duurzaam Lekker bier!!