Rotterdam Toegangstickets

Rotterdam Toegangstickets: Onze meest aanbevolen

Rotterdam: ticket voor de Euromast

1. Rotterdam: ticket voor de Euromast

De Euromast is hét icoon van Rotterdam. Met zijn hoogte van ruim 180 meter is het de hoogste uitkijktoren van Nederland en een onmisbaar onderdeel van de skyline van de stad. Ontdek verbazingwekkende verhalen over de stad met onze Magnicity-app, maak ongelooflijke foto's en bewonder het unieke uitzicht op Rotterdam. Als het weer het toelaat, kun je tot bijna 30 kilometer ver zien, en 's avonds komen de sterren tot leven. Geniet van je bezoek aan de Euromast voor een brunch, lunch, diner, high-tea of high-wine op ruim 90 meter hoogte in de brasserie. In de koffiecorner op de begane grond vind je de beste koffie van Rotterdam. Je kunt er ook vers gebak, warme panini of wraps krijgen. Voeg extra adrenaline toe met een ticket voor de Euroscoop. Geniet van een duizelingwekkend uitzicht over Rotterdam vanuit een roterende lift, die zich op 185 meter hoogte aan de buitenkant van de Euromast bevindt.

Rotterdam: voorrangsticket Diergaarde Blijdorp

2. Rotterdam: voorrangsticket Diergaarde Blijdorp

Bezoek Diergaarde Blijdorp en zie fascinerende dieren die zich helemaal thuis voelen in speciaal nagebootste natuurlandschappen. Vermijd de lange rijen en verken een van de mooiste dierentuinen van Europa. Diergaarde Blijdorp ondersteunt diverse projecten op het gebied van natuurbehoud en neemt actief deel aan fokprogramma's voor bedreigde diersoorten en hoort op dat gebied tot de internationale top tien van dierentuinen. Duik het Oceanium in en maak een betoverende reis over de bodem van de zee en langs kustregio's, waarbij je veel bewoners van de zee en de kust ontmoet, zoals vissen (van haring tot haai), papegaaiduikers, slangen en een grote groep koningspinguïns. Ontdek het prachtige vlinderparadijs Amazonica, waar je kunt genieten van tropische temperaturen, geurende bloemen, duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders, de geweldige anaconda en gulzige piranha's.  In Afrika loop je via een spannende route langs een grote groep krokodillen! Wanneer je eenmaal bovenaan het pad bent, sta je opeens oog in oog met de giraffen. Vanaf een veilige hoogte bewonder je de andere bewoners van de nieuwe savanne, zoals hyena's, struisvogels en zebra's. Op het Afrikaanse gorilla-eiland word je direct vrolijk van de speelse gorillafamilie van Bokito. Er er is nog veel meer! Naast al deze geweldige ervaringen zie je ook nog eens een zelfzame soort bosgiraffen, reis je door Aziatische moerassen en ontdek je de IJsgrot voor een geweldig uitzicht op de ijsberen.

Rotterdam: toegangsticket Miniworld Rotterdam

3. Rotterdam: toegangsticket Miniworld Rotterdam

Bezoek de grootste overdekte miniatuurcollectie van Nederland, België en Luxemburg. Miniworld, in het centrum van Rotterdam, biedt een unieke manier om de stad Rotterdam en andere delen van Nederland te verkennen. Zie de geschiedenis, architectuur, verhalen en boeiende maritieme traditie van Rotterdam vanuit vogelperspectief. Bekijk uitgestrekte landelijke Nederlandse landschappen, vol met windmolens en typisch Nederlandse dorpjes. De hele miniatuurwereld neemt meer dan 650 vierkante meter ruimte in beslag. In Miniworld duurt een dag 24 minuten. Als de nacht valt, kijk dan naar beneden als duizenden kleine lichtjes fonkelen in het donker. Bij dageraad worden de 27.000 piepkleine inwoners wakker en komt de stad tot leven. Kijk hoe intercitytreinen zich naar hun bestemmingen spoeden en hoe vrachtwagens hun vracht van en naar de miniatuurhaven vervoeren. Kijk goed en let op de details. Ga verder naar de tentoonstelling van Groot-Brittannië in miniatuur. Zie de hele lengte van het land vertegenwoordigd, van de Witte Kliffen van Dover, via de glooiende heuvels van Engeland, tot aan de Schotse Hooglanden. Zie de rijke spoorweggeschiedenis van Groot-Brittannië vertegenwoordigd, met spectaculaire viaducten, bruggen en historische spoorlijnen.

Rotterdam: ticket Nederlands Fotomuseum

4. Rotterdam: ticket Nederlands Fotomuseum

Bezoek het Nederlands Fotomuseum en wandel door de gefotografeerde geschiedenis van Nederland. Bewonder miljoenen voorwerpen en archieven die het erfgoed van de Nederlanders en hun land tentoonstellen. Fotografieliefhebbers en geschiedenisfanaten kunnen het medium in al zijn vormen bekijken, van experimenteel tot hedendaags, met een zelfgeleide audiotour. Ga naar het museum en download de app voor je zelfgeleide audiotour. Terwijl je de 5,6 miljoen objecten en 177 archieven van Nederlandse fotografen doorkijkt, kom je meer te weten over alle manieren waarop deze plek het fotografisch erfgoed van Nederland bewaakt en in stand houdt en hoe dit relevant is voor de internationale context van vandaag. Bekijk gedocumenteerde foto's, laat je gedachten de vrije loop met het experimentele gedeelte, en dwaal door de geschiedenis tot aan vandaag. Treed binnen in de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie en bekijk 99 iconische werken die samen het verhaal vertellen van de fotografie in Nederland sinds 1842. De galerij toont de hoogtepunten, de innovaties en de grote stappen die fotografen hebben gezet, van de uitvinding van de fotografie tot de unieke technologische innovaties van vandaag. Naast de permanent getoonde Eregalerij presenteert het museum tentoonstellingen met werk van grote Nederlandse fotografen, zoals Ed van der Elsken en Johan van der Keuken.

Maritiem Museum Rotterdam: toegangsticket

5. Maritiem Museum Rotterdam: toegangsticket

Ga in het Maritiem Museum Rotterdam op reis door het maritieme verleden en heden via moderne tentoonstellingen met grote en kleine avonturen. Luister naar de interessante verhalen, bewonder de bekroonde tentoonstellingen van de toonaangevende collectie van het museum of doe mee aan talloze activiteiten: bezoek de Offshore Experience voor een uitdagende zoektocht naar energie, ga naar 'Professor Splash' (kinderen 4-10 jaar) en ontdek het enorme effect dat de scheepvaart heeft op ons dagelijks leven. Het museum bevindt zich in één van de grootste en oudste museumhavens van Nederland, waar je historische schepen en kranen kunt bezoeken en kunt ervaren hoe de grootste haven ter wereld zich op dit gebied heeft ontwikkeld. Alle schepen en kranen worden goed onderhouden en zijn nog actief. Ze wachten erop om door jou ontdekt te worden! Het museum ontvangt al 140 jaar lang nieuwe generaties en geeft ze liefde voor de maritieme wereld mee.

Rotterdam: entreebewijs Wereldmuseum

6. Rotterdam: entreebewijs Wereldmuseum

Boek jouw entreebewijs voor het Wereldmuseum in Rotterdam en ervaar een collectie van wereldklasse die bestaat uit meer dan 83.000 kunstvoorwerpen die culturen uit het verleden tot nu vertegenwoordigen. Bekijk meer dan 100 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. Ervaar deze prachtige collectie en het museum in een nieuw licht dankzij de reorganisatie en verbouwing in 2019, dankzij welke alle faciliteiten van het hoogste niveau zijn. Geniet van een ervaring die perfect is voor het hele gezin met het nieuw ontwikkelde en volledig heropende kindermuseum. Samen met de duizenden tentoongestelde culturele artefacten, zullen hedendaagse mode, hedendaagse kunst, design en voorwerpen uit de populaire cultuur uiteindelijk aan de collectie worden toegevoegd. Het Wereldmuseum is gevestigd in een van de meest iconische gebouwen van Rotterdam: het majestueuze gebouw aan de Maas, oorspronkelijk gebouwd voor de Royal Yacht Club. De bestuursleden van de club, waaronder wetenschapper en globetrotter Elie van Rijckevorsel, gebruikten het gebouw oorspronkelijk om voorwerpen uit te stallen die ze tijdens hun reizen hadden verzameld. De collectie van Van Rijckevorsel vormde grotendeels de basis van de collectie van het Wereldmuseum. Meer dan 50% van de Rotterdammers heeft een cultureel diverse achtergrond. De tradities en gebruiken die ze een eeuw geleden met zich meebrachten, zijn steeds meer geïntegreerd geraakt in de lokale cultuur en een integraal onderdeel van de wonderbaarlijk diverse stad die Rotterdam sindsdien is geworden.

Rotterdam: ticket Laurenskerk en optionele torenbeklimming

7. Rotterdam: ticket Laurenskerk en optionele torenbeklimming

Verken de Laurenskerk, officieel bekend als de Grote of Sint-Laurenskerk, symbool van de veerkracht van de Rotterdammers. Je zult versteld staan van het enige middeleeuwse gebouw dat het bombardement op Rotterdam in 1940 gedeeltelijk heeft overleefd, en komt alles te weten over de wederopbouw ervan. Bewonder de klassieke stijl van de Laurenskerk, dat in schril contrast staat met de hypermoderne omringende architectuur. Neem de tijd om de bronzen deuren van oorlog en vrede, ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Giacomo Manzù, te bestuderen. De panelen van de deur beelden de verschrikkingen van de oorlog en de geneugten van de vrede uit.  Sla ook vooral het uit de 18e eeuw stammende koperen koorhek niet over, het doopvont van Hans Petri en de 17e-eeuwse graven van Witte de With, Egbert Kortenaer en Johan van Brakel. Bewonder de drie orgels van Marcussen, één daarvan is zelfs het grootste orgel van Nederland!

Rotterdam: Cheri Cheri Rotterdam Drag Show Entreeticket

8. Rotterdam: Cheri Cheri Rotterdam Drag Show Entreeticket

Koop toegangskaarten voor de nieuwste editie van Rotterdam Drag Show, Cheri Cheri. Maak deel uit van een avond vol glamour en glitter in Europa's grootste dragproductie. Zie 187 kostuums die samen meer dan 300 kg wegen, met 85.200 fonkelende stenen en 11.400 struisvogelveren. Cheri Cheri, geïnspireerd door de grote nachtclubs van Europese hoofdsteden, is een verheven show in drag-formaat met extravagante kostuums in de weelderige setting van de Schiecentrale. Vier het thema van dit jaar "Anders zijn" door je authentieke zelf te zijn en inclusiviteit te beoefenen. Bekijk toonaangevende dames Envy Peru, winnaar van RuPaul's Drag Race Holland seizoen 1, en Vanessa van Cartier, de eerste Europese koningin die de wereldkampioenschappen Drag: Miss Continental World 2019 wint, in actie terwijl ze optreden op snel veranderende liedjes. Zie ook headliners Skyla Versai en Janey Jacké, ondersteund door drag-zussen Tabitha, My little Puny, Alex Andrews en andere dansers. Tik met je voeten op het ritme van de muziek, zing mee en lach je hoofd eraf.

Rotterdam: AbenteuerDate, leuk spel en stadswandeling voor stellen

9. Rotterdam: AbenteuerDate, leuk spel en stadswandeling voor stellen

Verken Rotterdam via een ongewoon, maar leuk avontuur. Doe met je partner mee aan een interactief smartphonespel waarmee je elkaar wat beter leert kennen. Ontgrendel aanwijzingen naar je volgende bestemming door taken op je te nemen en lastige en grappige vragen over elkaar te beantwoorden. Begin je game in het stadscentrum en laat de app je vanaf daar leiden. Je krijgt grappige instructies over hoe je door het gebied moet bewegen en je kunt je eigen route uitstippelen. Daag jezelf en je partner uit door als team op te treden om zelfs de lastigste vragen en situaties op te lossen. Geniet van een speciale outdoor date en creëer als koppel langdurige herinneringen. Stap weg van de reguliere gebieden en traditionele tours om je te concentreren op het creëren van je eigen avontuur. Profiteer van de bonustaken en raadsels om te blijven spelen, zelfs nadat het spel is afgelopen. We raden aan: Speel dit buitenavontuur alleen in een team van twee personen.

Rotterdam: Spannend Outdoor-Escape-Game en avontuur

10. Rotterdam: Spannend Outdoor-Escape-Game en avontuur

Verken Rotterdam op een leuke en spannende manier. Ontdek de verborgen geheimen van de stad met een interactieve audiogids op je telefoon die je uitdaagt om aanwijzingen en raadsels te ontcijferen om het mysterie op te lossen. Ga op verkenning in de buurt van het stadhuis van Rotterdam. Ontwerp je eigen route terwijl de app je door de stad leidt naar nieuwe aanwijzingen. Ontdek je omgeving in je eigen tempo en maak plezier met je vrienden of familie. Als onderdeel van deze unieke sightseeing-ervaring, help je de lokale politie om te onderzoeken wat er is gebeurd met een vermiste voormalige onderzoeker en bestsellerauteur door middel van aanwijzingen, politiedossiers en getuigenverklaringen. Werk aan het oplossen van het mysterie door een nieuwe aanwijzing aan te pakken op elke locatie waar je stopt.

  • Toegangstickets
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Rotterdam

Welke topattracties zijn een must-see in Rotterdam?

De topattracties in Rotterdam zijn:

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 134 beoordelingen

een prachtig park, ruim van opzet, en heel orgineel ingericht vooral het aquarium is een belevenis opzich.

Wat een prachtige, nee een fantastische beleving. Ik ga niets verklappen, want je moet het zelf beleven.

Een hele aparte ervaring. Je heb bijna ogen tekort om alles te kunnen zien.

prachtige ervaring. Verrassing voor mijn man opdracht gelukt.

Gewoon ervaren,bijzonder en heel veel blije gezichten