Kies data
Rotterdam

Sightseeing te voet

Rotterdam Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Rotterdam: 1 uur sightseeing Splashtour

1. Rotterdam: 1 uur sightseeing Splashtour

Volg een rondleiding door de stad en zie de uitzonderlijkste en mooiste plekjes in Rotterdam, gevolgd door een spannende 'splash' – een spectaculaire duik in de Maas. Plotseling verandert de bus in een zeewaardig schip die de rivier afvaart met een spectaculair uitzicht op de skyline van de stad.  Stap aan boord van het amfibiebus in het centrum van Rotterdam en geniet van een sightseeingtour van 1 uur die je langs de hoogtepunten van de stad brengt. Je komt meer te weten over de geschiedenis van deze havenstad van je deskundige gids, of via de meertalige audiocommentaar die aan boord beschikbaar is.

Rotterdam: architecturale rondwandeling

2. Rotterdam: architecturale rondwandeling

Tijdens deze beknopte en informatieve rondwandeling van 2 uur laat je gids je de belangrijkste architectonische hoogstandjes van Rotterdam zien. Ga, van het nieuwe Centraal Station, naar kenmerkende gebouwen, zoals de Lijnbaan, het Timmerhuis en de Markthal. Je gids laat je aspecten van het dagelijkse leven zien en vertelt je ook over de geschiedenis van de stad. Bijna elk gebouw en elke straathoek waar je langs komt heeft wel een eigen verhaal. Je maakt ook kennis met de omgeving van de rivier, waar je nieuwe ontwikkelingen aan de zuidelijke oever kunt zien en komt tot slot aan bij de Erasmusbrug, dat symbool staat voor het moderne Rotterdam.

Rotterdam: RIB-boot langs hoogtepunten van de stad

3. Rotterdam: RIB-boot langs hoogtepunten van de stad

Grijp je kans om meer van Rotterdam te zien op een unieke manier. Bewonder de mooiste bezienswaardigheden van deze fantastische skyline en bezoek de havens. Race op topsnelheid, voel de wind, bezoek Parkhaven tot Koningshaven en nog veel meer. Kom aan bij de Euromast voor uw vertrek en leer de veiligheidsprocedures van de kapitein. Spring in een RIB-speedboot en begin het avontuur van sightseeing in Rotterdam. Ga met hoge snelheden richting Schiedam en krijg inzicht in de industriële kant van de stad. Ga van Oarkhaven naar Koningshaven, van Erasmusbrug naar de Botlek. Ga op avontuur en ontmoet alle havens van deze beroemde plek.

Rotterdam: Segwaytour van 75 minuten

4. Rotterdam: Segwaytour van 75 minuten

Ontdek 75 minuten lang het beste wat Rotterdam te bieden heeft per Segway. Vooraf krijg je de nodige uitrusting, een korte veiligheidsbriefing en een demonstratie over hoe je de voertuigen moet besturen. Na slechts 15 minuten ben je helemaal klaar om te gaan.  Je Segwayavontuur gaat van start in het monumentale park naast de Euromast. Hier kun je in alle rust wennen aan je Segway en van het mooie park genieten. Daarna glij je verder naar het Scheepvaartkwartier om de oude gebouwen van de wijk te bewonderen. Vanuit het Scheepvaartkwartier rol je richting het centrum van de stad en over de iconische Erasmusbrug, waar het contrast tussen de oude gebouwen en moderne architectuur goed zichtbaar is.

Rotterdam: culinaire wandeltocht met gids

5. Rotterdam: culinaire wandeltocht met gids

Ontdek hoe Rotterdam een opkomende plek is. De architectuur, de haven, de kunst in de openbare ruimte, de fantastische musea en de vele internationale invloeden maken de stad uniek. Bovendien explodeert de voedselscene; het wordt tijd dat je het allemaal gaat proeven. Tijdens deze culinaire rondleiding ervaar en proef je Rotterdam in al zijn glorie. Een goed geïnformeerde lokale gids vertelt je prachtige verhalen over de stad en onderweg maak je vaak tijd voor een speciaal hapje en/of drankje. Natuurlijk proef je poffertjes, kaas en bitterballen, maar ook een Surinaamse broodje kipcurry, Marokkaanse tapas met een glas cider, origineel Rotterdams gebrouwen ambachtelijk bier en waarschijnlijk de beste chocolade in de stad. Terwijl je geniet van al dit eten, zie en ervaar je ook de architectonische, historische en culturele hoogtepunten van de stad, plus haar verborgen juweeltjes. Als je van eten houdt en de stad, de geschiedenis, de producten en de mensen wilt leren kennen, kijk dan niet verder dan deze heerlijke ervaring.

Rotterdam: ontdekkingsspel & tour oude gedeelte en haven

6. Rotterdam: ontdekkingsspel & tour oude gedeelte en haven

Verken de stad door de rol te spelen van een WO II-spion die de stad probeert te redden van een apocalyptische bombardement. Tijdens je missie ontdek je ongelooflijke plekken en los je aanwijzingen op je telefoon op die je met verhalen over eer, liefde en oorlog leiden terwijl je Rotterdam in zijn oude glorie verkent. De activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Er is echter geen tijdslimiet en je kunt er zo lang over doen als je wilt. De totale lengte van deze route is ongeveer 3 kilometer Begin aan een zelfgeleide zoektocht door alleen de app te downloaden en naar het vertrekpunt te gaan. Bereid je voor op een uniek en spannend stadsontdekkingsavontuur. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest opwindende en unieke manieren om de geweldige stad Rotterdam te leren kennen, en het is nog leuk ook! Doe mee aan een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen, door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elk persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour met 360˚ Skyline Views

7. Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour met 360˚ Skyline Views

Geniet van een panoramisch uitzicht over Rotterdam tijdens een exclusieve rooftop-tour. Bezoek vier daken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het grote publiek en bewonder de prachtige skyline van de stad. Begin in de Rotterdam Discovery waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Rotterdam en de reden waarom de stad meer dan 18 miljoen m2 platte daken heeft. Na ongeveer 10 minuten ga je naar je eerste dakterras. Gelegen in een hotel aan de Coolsingel, vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de Coolsingel en het oostelijk deel van het centrum. Kom meer te weten over de cruciale rol van multifunctionele daken en wat de gemeente Rotterdam doet om meer daken te ontwikkelen. Na een korte wandeling over de Coolsingel, langs het Stadhuis en het Hofplein, bezoek je het tweede dak, de Dakakker. Dit is een groen dak dat in gebruik is als groente- en fruittuin. Ze hebben ook bufferend water op het dak en er is een klein café bovenop. Het derde dakterras ligt op een magische plek midden in het centrum tegenover de Sint Laurenskerk. Krijg een geweldig 360˚ uitzicht op de skyline van Rotterdam, de Laurenskerk, de Markthal en meer. Daarna neemt je gids je mee langs de Markthal, Kubuswoningen en de Oude Haven om te eindigen bij het Witte Huis. Je laatste dakterras is bij het Witte Huis, ooit het hoogste gebouw van Europa. Krijg een indrukwekkend uitzicht op de Maas, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen van bovenaf en verder.

Rotterdam: rondleiding Stadshaven Brouwerij met bierproeven

8. Rotterdam: rondleiding Stadshaven Brouwerij met bierproeven

Bekijk het bierbrouwproces van dichtbij tijdens deze rondleiding door de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam, een 100-jaar oude, volledig gerestaureerde fruitopslagplaats waar jaarlijks ongeveer 2 miljoen liter ambachtelijk bier wordt gebrouwen. Les je dorst met een bierproeverij. Stap binnen in wat ooit 's werelds grootste fruithaven was en leer meer over de geschiedenis van deze locatie en het volledige verhaal achter de eigentijdse en stoere ambachtelijke bierlijnen van de brouwerij. Leer iets nieuws, of je nu een expert bent of een nieuwkomer. Hoor meer over de doelstellingen van de brouwerij op het gebied van innovatie en duurzaamheid en over de rol van de brouwerij in het spannende herontwikkelingsproject van Merwe-Vierhavens als een stadsdeel in wording. Ontdek hoe de brouwerij en het team bijdragen aan het gebied. Neem plaats aan een tafeltje in de gastropub en geniet van een proeverij terwijl je gids je meer inside info geeft over wat je drinkt. Geniet van ofwel 1 biertje of frisdrank ofwel 3 biertjes met snacks, afhankelijk van de tour-optie die je kiest. 

Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

9. Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen op deze interactieve speurtocht die je op je telefoon kunt afspelen. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Rotterdam: Markthal-tour, 'meet & taste' en Het Witte Huis

10. Rotterdam: Markthal-tour, 'meet & taste' en Het Witte Huis

Verken en proef de Rotterdamse Markthal op een originele manier tijdens deze 1 uur durende wandeling. Volg je enthousiaste gids naar de interessantste plekjes in de Markthal en leer alles over deze Rotterdamse Foodwalhalla. Laat je verrassen door grappige details die je nog niet kende en geniet van een bijzonder kijkje achter de schermen. Ontdek de Tijdtrap, een uniek architectonisch bouwwerk omringd door archeologische schatten. Leer meer over de verhoogde loopbrug en geniet van het perfecte uitzicht op het kunstwerk aan het plafond. Het is een spectaculair en kleurrijk schilderij met veel detail genaamd: Hoorn des Overvloeds. Verken vervolgens de metro, die anders alleen toegankelijk is voor marktkooplieden en hun voertuigen. Sluit je rondleiding af met een 'meet & taste' bij een ondernemer op de marktvloer. Bezoek na je rondleiding door de markthal het dak van Het Witte Huis, de oudste wolkenkrabber ter wereld, waar je een fantastisch 360º uitzicht over de stad hebt en de mooiste foto's kunt maken. Aan het einde van de tour kun je de beroemde kubuswoningen bezoeken, je gids geeft je een voucher voor korting op toegang tot een van de kubuswoningen.

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Rotterdam

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Rotterdam?

Andere onmisbare dingen om te doen in Rotterdam:

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 254 beoordelingen

Prachtige mooie locatie en een interessante en leerzame rour over het brouwproces. Deze brouwerij brouwt duurzaam. Ze hebben overal aan gedacht. Rianne was onze guide en haar enthousiasme was enorm. Ze weet ontzettend veel en verteld op een prettige manier over het proces en hoe duurzaamheid toegepast wordt. Daarna een heerlijke nacho's met pullpork gegeten. Samen met een lekker vers biertje. Wat wil een mens nog meer....TOP

We hebben veel lol gehad met de opdrachten. Sommige taken lijken op elkaar, dus je zou misschien andere ideeën kunnen inbrengen, maar over het algemeen hadden we voor het eerst veel gezien in Rotterdam en veel nieuwe dingen geleerd

Zeer mooie gids! Paul liet ons plaatsen zien die we anders waarschijnlijk niet zouden hebben gezien.

Nice tour, very friendly and well-informed guide. Provides information one normally will miss.

Super goed gegaan. Geweldige gids. Zeker een aanrader