Rotterdam
Watertaxi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rotterdam Watertaxi: Onze meest aanbevolen

Rotterdam: De Rotterdam, Kubuswoningen, Watertaxi & Markthal

1. Rotterdam: De Rotterdam, Kubuswoningen, Watertaxi & Markthal

Ga mee met een enthousiaste tourgids, die je alles kan vertellen over de plekken die je bezoekt en hun unieke achtergrondverhalen. De tour start in Katendrecht, vanwaar je Fenix 1 en Delipleinverkent. Loop dan over de Wilhelminapier, vanwaar je het uitzicht op de skyline van de stad kunt bewonderen. Steek de rivier over met een watertaxi, waarbij je onder de Erasmusbrug doorvaart. De watertaxi brengt je naar de Oude Haven, waar de wandeltour van start gaat rond de plek waar Rotterdam is ontstaan. Bezoek het dak van Het Witte Huis, de oudste wolkenkrabber ter wereld, en bewonder het geweldige 360-gradenuitzicht over de stad. Bekijk vervolgens de beroemde Kubuswoningen, voordat u de Markthal bezoekt. Daar vertelt de tourgids je van alles over de archeologische vondsten die op die plek gedaan zijn. Ervaar de verhoogde loopbrug met het beste uitzicht op het kunstige plafond, zie de Hoorn des Overvloeds en beleef een 'meet & taste' met een ondernemer die je op iets lekkers trakteert.

Rotterdam: brouwerijen en watertaxi-tour

2. Rotterdam: brouwerijen en watertaxi-tour

Geniet van de culturele hoogtepunten van Rotterdam terwijl je onderweg verschillende brouwerijen bezoekt voor lekkere biertjes en snacks. Luister naar je gids die je prachtige verhalen vertelt over de stad en ontvang gedetailleerde informatie over de bieren bij elke brouwerij. Kies uw favoriete bier of proef van tevoren als u niet zeker weet welke u moet nemen. Maak tijdens de tour twee ritjes met de watertaxi en geniet van het unieke uitzicht over de stad vanaf het water. Sluit de tour af vlakbij de Kaapse Brouwers brouwerij en voel je vrij om hier de middag voort te zetten.

Rotterdam: Wandeltocht door Centrum & Zuid met speedbootrit

3. Rotterdam: Wandeltocht door Centrum & Zuid met speedbootrit

Ontdek Rotterdam door de ogen van een architect tijdens deze wandeltocht onder leiding van een lokale architect. Je ontmoet je bevlogen gids voor het nieuw gebouwde Centraal Station en dan gaat je reis door de stad beginnen. Je volgt een beroemde architectonische route langs hoogtepunten zoals de Lijnbaan, het naoorlogse moderne winkelgebied, het Timmerhuis – ontworpen door de wereldberoemde architecten van het architectenbureau OMA, de Sint-Laurenskerk, de unieke inpandige markthal – De Markthal en natuurlijk de Kubuswoningen. Eenmaal bij het water aangekomen, stap je aan boord van de watertaxi en geniet je van een spannende speedbootrit naar de zuidoever. Uiteraard vaar je onder de beroemdste bezienswaardigheid van de stad door – de Erasmusburg. Kom meer te weten over de geschiedenis en toekomstplannen van het voormalige havengebied, dat nu een bruisend semi-eiland is met moderne architectuur en enkele van de beste cafés en restaurants van de stad. Ook bewonder je het Rotterdam OMA gebouw, het historische Hotel New York, de Fenixloods en de Fenix Food Factory.

Rotterdam: tour Wilhelminapier, dak-uitzicht en architectuur

4. Rotterdam: tour Wilhelminapier, dak-uitzicht en architectuur

De Rotterdam in de nieuwe Eyecatcher aan de skyline van Rotterdam en werd ontworpen door het bekroonde architectenbureau OMA/Rem Koolhaas. Dit is een gebouw waar je niet omheen kan. Het bevestigt opnieuw Rotterdams reputatie als leidende Architectuurstad. Deze rondleiding is een unieke mogelijkheid om dit spectaculaire gebouw te leren kennen. Een professionele gids vertelt je alles over de ontstaansgeschiedenis, het concept en het ontwerp van De Rotterdam. Bezoek het Pakhuismeesteren, een markant gebouw op de Wilhelminapier. In dit voormalige havenpakhuis zijn nu een hotel en de Foodhallen gevestigd, een must see voor elke foodie. Klim naar het dak van het monumentale Pakhuismeesteren voor een weids uitzicht over Rotterdam en z'n wereldvermaarde architectuur.

Veelgestelde vragen over Watertaxi in Rotterdam

Welke andere activiteiten dan Watertaxi zijn de moeite waard in Rotterdam?

Andere onmisbare dingen om te doen in Rotterdam:

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 20 beoordelingen

We hebben genoten van een hele mooie tour door Rotterdam onder begeleiding van de gids Willem. Een Rotterdammer in hart en nieren. Geweldig om met zo’n enthousiaste gids Rotterdam te mogen ontdekken. Een aanrader is gebruik te maken vd watertaxi. Super ervaring!

Rondleiding die letterlijk en figuurlijk een mooi overzicht geeft van wat Rotterdam te bieden heeft. Extra troef: toegang tot plaatsen (o.a. het Witte Huis) waar je als vrije toerist gewoonweg niet binnen kunt.

Rotterdammer Kees maakt er een heel gezellige tour van. Leuke anekdotes en een afwisselende tour. Super leuke dag gehad, kenden daarna gelijk in het centrum de weg en hebben genoten van prachtig Rotterdam!

Leuke Gids, die de tijd nam om alles uit te leggen en te laten zien met veel grappen tussendoor.

Interessante wandeling voor een gemengd gezelschap van 13 tot 75 jaar.