Belevingen in
Rouen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Rouen

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Rouen: De beste dingen die je niet wil missen

Van Parijs: dagtour met kleine groep naar Rouen

1. Van Parijs: dagtour met kleine groep naar Rouen

Na een ochtend pick-up van je hotel in Parijs, ontmoet je je gids en neem plaats aan boord van een comfortabel voertuig met airconditioning. Ga op weg naar het Normandische platteland op weg naar Rouen, dat algemeen wordt beschouwd als een van de mooiste steden in de regio. Geniet na je tour van het indrukwekkende uitzicht over de stad en de Seine-vallei voordat je per minibus terugkeert naar Parijs. Ontdek de authentieke Normandische stad Rouen. Hier schilderde Claude Monet de Rouen Cathedral-serie. Probeer gewoon de charme van deze stad in het hart van Normandië te weerstaan met zijn gerechtsgebouw, de kathedraal van Rouen en het plein Jeanne d'Arc. Je gids leidt je door deze boeiende plek om de vele facetten te ontdekken. Wandel door de wijk van de antiekhandelaar tussen de prachtige vakwerkhuizen. Deze sfeer inspireerde Pissaro in zijn beroemde urban-serie. Loop de beroemde rue du Gros Horloge af met zijn unieke Renaissance klok met twee gezichten. Geniet van een heerlijke lunch voordat je het Museum voor Schone Kunsten in Rouen ontdekt. Bezoek een van de meest indrukwekkende collecties in de regio met schilderijen, sculpturen en tekeningen daterend uit het einde van de middeleeuwen tot heden van Veronese, Caravaggio, Rubens, Poussin, Fragonard en Ingres. Bewonder de beroemde schilderijen van de impressionistische meesters zoals Monet, Sisley, Pissaro, Caillebotte en Renoir.

...
Van Parijs: dagtrip met kleine groepen naar Rouen en Giverny

2. Van Parijs: dagtrip met kleine groepen naar Rouen en Giverny

Combineer uw bezoeken aan Giverny en Rouen tot één ontspannende dagtocht op slechts 2 uur buiten Parijs. Je tour begint in de authentieke Normandische stad Rouen, waar Claude Monet de kathedraalserie schilderde, geïnspireerd door de Notre Dame-kathedraal van Rouen. Uw wandeltocht door de straten van Rouen brengt eeuwen geschiedenis tot leven en geeft u de kans om bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de Notre-Dame kathedraal, het Renaissance parlement van Normandië, het prachtige Hotel de Bourgtheroulde, de St. Jeanne d'Arc kerk en het oude marktplein. Geniet van een fascinerende wandeling door de bouwstijlen van de afgelopen 800 jaar in deze prachtige stad vol geschiedenis. 'S Middags deelt uw gids de kalme en bijna buitenaardse schoonheid van het huis en de tuinen van Claude Monet in Giverny. Kom meer te weten over de beroemde impressionistische kunstenaar en voordat u zijn felgekleurde huis gaat verkennen, wandelt u langs de charmante paden van zijn bloementuin en bewondert u de watertuin met de kleine groene brug en het meer vol met zijn beroemde waterlelies voordat u terugkeert naar Parijs.

...
Welkom in Rouen: privéwandeltocht met een lokaal

3. Welkom in Rouen: privéwandeltocht met een lokaal

Ervaar Rouen als een inwoner op een privéwandeling met een lokale gastheer. Ontvang tips over wat u kunt zien en doen, ontdek de beste manieren om de weg te vinden en nog veel meer. Profiteer van de pick-up bij uw accommodatie en maak kennis met uw lokale omgeving. Hoor waar u boodschappen kunt doen of waar de beste plaatsen om te eten te vinden zijn. Je kunt ook op een centraal oriëntatiepunt of kruispunt samenkomen om je wandeling te starten. Ga voorbij de gebruikelijke toeristische bezienswaardigheden en ontdek plekken waar je nooit over zou lezen in de gidsen. Gebruik van een route die kan worden afgestemd op uw interesses en specifieke behoeften. Rijd op het openbaar vervoer, op eigen kosten, als u dat wilt. Praat met je gids over het leven in de stad en zijn vele tradities. Voel meer zelfvertrouwen dat u de rest van uw verblijf in de stad alleen kunt verkennen.

...
Van Rouen: D-Day-stranden in Normandië, privétour van een hele dag

4. Van Rouen: D-Day-stranden in Normandië, privétour van een hele dag

Bezoek de stranden van Normandië die de herinnering aan gevallen helden levend houden. Vertrek op een dagexcursie vanuit de havenstad Rouen. Leer meer over de gebeurtenissen die plaatsvonden in Normandië, van de D-Day-landingen tot de Slag om Normandië, van een deskundige gids. Maak je eerste stop bij Sainte-Mere-Eglise, het dorp van de US Airborne Division. Begrijp hoe 14000 parachutisten een cruciale rol speelden bij de bevrijding van de stad. De site draagt nog steeds sporen van de Slag om Normandië. Bezoek het Airborne Museum waar je gids de details van de tentoonstelling zal uitleggen. Ga vervolgens naar de heggen om de natuurlijke hekken te zien waar veel Duitse soldaten zich verstopten om hun missie te volbrengen. Bekijk vervolgens een van de twee Amerikaanse landingszones in Normandië, Utah Beach. Ontdek hoe dit strand zo snel en succesvol werd ingenomen op D-Day van de invasie. Stop voor een gastronomische lunch op Omaha Beach tegenover het monument voor de geallieerden. Luister naar de details van de dodelijke strijd in 1944 die op deze plek plaatsvond. Ga na de lunch naar de Pointe du Hoc. Bekijk de vele Duitse bunkers en mitrailleurposten die zijn ingenomen door het Amerikaanse 2nd Rangers Battalion. Bezoek ten slotte de Normandy American Cemetery and Memorial, ter ere van Amerikaanse troepen die stierven tijdens de D-Day-landingen en de daaropvolgende operaties. Woon de ceremonie van de kleuren bij om degenen te herdenken die hun leven hebben verloren terwijl ze een einde maakten aan de Tweede Wereldoorlog. Als de tijd het toelaat, zie je ook de Longues-sur-Mer-batterij, de laatste Duitse artilleriebatterij uit de Tweede Wereldoorlog, waarvan de 150 mm-kanonnen operationeel waren op D-Day. Profiteer van vervoer van en naar het hotel op een tijdstip dat het u uitkomt. Geniet van versnaperingen zoals verse koffie en croissants. Je wordt aan het einde van de tour teruggebracht naar je pier-hotel. Het reisschema wordt aangepast aan uw schema.

...

Sitemap Rouen

Wil je alle activiteiten in Rouen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.