Belevingen in
Rovaniemi

Bezoek de kerstman en zijn rendieren, zie het noorderlicht en proef het poolleven in de hoofdstad van Lapland.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Topbezienswaardigheden in Rovaniemi

Rovaniemi: De beste dingen die je niet wil missen

Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

1. Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Rovaniemi en reist naar het poolbos om het winterwonderland met de sneeuwscooter te ontdekken. Kleed je warm aan en trotseer de sneeuw om naar een rendierboerderij te sjezen. Maak kennis met de lieve dieren bij aankomst, en laat ze je meenemen op een spannende sledetocht. Luister naar de verhalen over elk van de dieren op de boerderij en leer over de geschiedenis en cultuur van het gebied. Warm op met een kopje koffie en koekjes voordat je de rendieren hun favoriete lekkernijen voert. Ontvang je International Reindeer Driver's License voordat je de expeditie vervolgt naar een huskyboerderij. Zeg de vriendelijke honden gedag en ervaar het leven van een musher terwijl je nieuwe vrienden je op een slede dwars door het besneeuwde landschap trekken. Geniet met meer warme dranken en snacks voordat je terug naar het Rovaniemi gaat aan het eind van een geweldige dag. 

...
Rovaniemi: sneeuwscootersafari in het poolcirkelbos

2. Rovaniemi: sneeuwscootersafari in het poolcirkelbos

Deze sneeuwscootersafari geeft je de kans om met je eigen sneeuwscooter over de bospaden door het poolcirkelgebied te rijden. U zult genieten van het prachtige winterse landschap, onderweg zullen we verschillende stops maken om de besneeuwde natuur te bewonderen. 2 volwassenen rijden op een sneeuwscooter, single rijden toeslag voor extra kosten. De tour is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is om sneeuwscooterrijden te ervaren. Kinderen reizen in de slee getrokken door de sneeuwscooter van de gidsen. De bestuurder van een sneeuwscooter moet minimaal 15 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs - categorie A1, T, A of B (controleer of het geldig is in Finland!) Sneeuwscootersafari's beginnen en eindigen bij het Wild Nordic safaricentrum tegenover het Santa Claus Village. U kunt de retourtransfer overslaan en uw bezoek aan de kerstman voortzetten. De rijtijd op sneeuwscooters is ongeveer 1 uur en 30-40 minuten.

...
Rovaniemi: avontuur met husky's in Apukka

3. Rovaniemi: avontuur met husky's in Apukka

Ontmoet je nieuwe, harige vrienden op dit safari-avontuur. Husky's zijn een van de populairste dieren in het noorden. Als je een roedel ontmoet, zul je begrijpen waarom. Aai ze, poseer met ze voor foto's, en luister naar verhalen over hun leven.   Maak vervolgens een rit van 5 tot 10 kilometer lang met een huskyslee, waarbij je zelf de musher wordt. Dit betekent dat je het peloton husky's kunt besturen dat de slee sleept. De honden houden ervan om ladingen te trekken en over het pad door de bossen te rennen. Voel de spanning van de rit en de koele wind op je gezicht terwijl je door de bossen scheurt.   Sluit af met een warm drankje voordat je afscheid neemt van je nieuwe vrienden.

...
Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

4. Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

Het noorderlicht dat boven je gloeit is zo'n krachtig en uniek natuurverschijnsel - het verandert het leven op aarde. Als een van de beste plekken om de aurora te spotten, is Fins Lapland de ideale plek om het te zien! Je gids verzorgt de ophaal- en wegbrengservice bij je hotel/accommodatie en je wordt dan van de stad naar een prachtige locatie aan het meer in de natuur gebracht, op ongeveer 20-25 km afstand, waar er geen lichtvervuiling is. Dit is de ideale plek om dit prachtige natuurfenomeen te kunnen zien. Eenmaal daar, kun je genieten van een traditionele Lapse BBQ met bosbessenthee terwijl je gidsen alles uitleggen over het noorderlicht.

...
Rovaniemi: Apukka Aurora Husky-tour

5. Rovaniemi: Apukka Aurora Husky-tour

Nadat je bent opgehaald, ga je naar Apukka waar je ervaring begint. Eenmaal daar ontmoet je je prachtige husky's die je graag meenemen op een onvergetelijke rit. Begin je ervaring door besneeuwde bossen en winterse meren te doorkruisen, met je eigen slee te rijden en de basiskennis op te doen over hoe je als team met de honden kunt samenwerken. Drijf door de wildernis, voordat je terugkeert naar een traditionele Lapse hut om wat worstjes te grillen en te nippen aan warm sap bij een open vuur. De kans om het noorderlicht steeds beter te zien wordt naarmate middernacht nadert, en met een beetje geluk kun je dit speciale moment delen met je nieuwe harige vrienden. Aan het einde van je ervaring maak je je reis terug naar Rovaniemi.

...
Noorderlicht per sneeuwscooter & snacks bij het kampvuur

6. Noorderlicht per sneeuwscooter & snacks bij het kampvuur

Geniet van een 3 uur durende tour met sneeuwscooters op zoek naar het noorderlicht, die je diep in het prachtige winterlandschap van de poolcirkel brengt. Volg je gids op sneeuwscooteravontuur on de natuur, waarbij alleen het maanlicht, de sterren en het lichtsysteem van je sneeuwscooter je pad zullen verlichten.   Midden in de wildernis pauzeer je om naar de lucht te kijken. Geniet van het schilderachtige landschap, omringd door meren en bossen die als mysterieuze schaduwen oprijzen naar de nachtelijke hemel. Je zult versteld staan hoe het buiten is zonder de verlichting van de stad. Je gids bereidt een open vuur om je op te warmen; geniet van warme dranken en gegrilde worstjes.  Als je geluk hebt en de lucht is helder, zie je het vlammende noorderlicht in de lucht dansen in mysterieuze stilte.

...
Rovaniemi: sneeuwscooter en ijsvissen-avontuur van 5 uur

7. Rovaniemi: sneeuwscooter en ijsvissen-avontuur van 5 uur

Dompel jezelf onder in de eindeloze wildernis. Op deze 30-40 km lange sneeuwscooter rit langs bevroren rivieren vliegt het winterlandschap je voorbij. Rijd langs de bevroren rivieren naar een verborgen wintervisplaats in het  midden van de wildernis. Ervaar de typische Finse manier van leven en leer van je gids hoe een gat in het ijs wordt geslagen en hoe de hengel en het aas worden bereid. In de tussentijd bereidt je gids een heerlijke soep voor de lunch. Met een beetje geluk komt daar de vangst van de dag bij. Na de maaltijd rijd je terug naar het startpunt van de tour.

...
Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

8. Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

Rijd weg van de stad naar de plek met de hoogste kans om het noorderlicht te zien. Zoek een warme plek om het vuur op te zetten en zit en wacht op de show. Hoe meer tijd je buiten doorbrengt, hoe groter de kans dat je de lichten ziet. Meestal kun je de Aurora in het midden van een enorm bevroren meer of rivier bekijken. Alle foto's van het noorderlicht op de website zijn gemaakt tijdens rondleidingen, sommige door klanten en sommige door gidsen. Sommigen werden zelfs op een mobiele telefoon genomen. Camera's maken vaak sterkere foto's dan wat je met het blote oog kunt zien. Maar wanneer de Aurora echt begint te dansen, zijn er geen camera's nodig. Zet de camera's neer en observeer dit zeer speciale fenomeen voor een veel persoonlijkere ervaring.

...
Rovaniemi: Frozen Waterfalls of Korouoma Canyon Hike

9. Rovaniemi: Frozen Waterfalls of Korouoma Canyon Hike

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, brengt je professionele gids je 100 kilometer naar Posio, waar je avontuur begint. Korouoma Canyon is een miljoenen jaren oude breukvallei in Lapland en is absoluut een van de grootste natuurlijke attracties die Lapland te bieden heeft. De ijswatervallen zijn uniek in Finland en zijn perfect om rond te wandelen en de magische natuur om hen heen te waarderen. Op het besneeuwde Korouoma-pad ervaart u diepe sneeuw en onvergetelijke boslandschappen, met het hele gebied als een natuurreservaat. Onderaan de kloof bevindt zich de Korojoki-rivier, die later overgaat in de Kemijoki-rivier. Er zijn veel soorten te ontdekken in de aard van Korouoma, waaronder herten, wilde konijnen, vossen en steenarenden. Wandelen is een geweldige activiteit voor het hele gezin, want iedereen kan het en er is geen eerdere ervaring vereist. Met winteroveralls en snowboots kan iedereen in diepe sneeuw lopen zonder enige vorm van kou te voelen. Je kunt de ijsdalingen bewonderen langs de Koronjää Trail, die je langs drie van de mooiste bevroren watervallen van de Korouoma Canyon leidt. Het Korouoma-gebied in Posio is ook een uitstekend gebied voor een dagwandeling en wandeltocht. Er zijn veel aangebouwde schuilplaatsen met kampvuren in de omgeving, en een kampvuur BBQ wordt geserveerd om uw warmte en energie gedurende de dag te behouden. Aan het einde van uw tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in het centrum van Rovaniemi.

...
Rovaniemi: safari op sneeuwscooter

10. Rovaniemi: safari op sneeuwscooter

Maak gebruik van deze spannende mogelijkheid in Rovaniemi om aan een sensationele sneeuwscootertocht deel te nemen. Dit is een fantastische tour voor diegenen die tijdens hun bezoek aan de prachtige natuur van Lapland op zoek zijn naar avontuur. Om aan dit sneeuwscooteravontuur te beginnen wordt je opgehaald bij je accommodatie. Je ontmoet je gekwalificeerde gids en kleed je aan in geïsoleerde winterkleding. Na een korte briefing stap je in een gemodificeerde Super Jeep en rijd je door het bos naar de sneeuwscooters. Nadat de deelnemers een korte uitleg over het bedienen van de sneeuwscooters hebben gekregen, en de nodige veiligheidsuitrusting hebben ontvangen, begint je tocht en maak je een spannende tocht door de bossen en rond de meren van de Poolcirkel. Bereid je voor op hoge snelheden terwijl je door de wildernis suist. Je stopt onderweg voor een korte pauze, waarna je weer terugkeert naar de basis voor warme drankjes en peperkoek.

...

Sitemap Rovaniemi

Wil je alle activiteiten in Rovaniemi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rovaniemi

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.143 beoordelingen

We ontmoetten onze gids 's ochtends bij het Nordic Unique Travel Office en reden rechtstreeks naar een rendierboerderij buiten Rovaniemi. Daar werden we hartelijk ontvangen door de boerderijeigenaar. Hij heeft ons veel uitgelegd over voeden, houden en omgaan met de samenleving. We konden de rendieren altijd aaien. We mochten een arrensleetocht maken en kregen drankjes en hapjes bij het gezellige haardvuur. Over het algemeen was het evenement zeer authentiek, informatief en erg leuk. Daarnaast heeft het koude weer met sneeuwval de hele sfeer! We zouden het graag nog een keer doen!

Het is een buitengewone ervaring geweest. De groep die de tour organiseerde is buitengewoon!!! Matías onze gids in het Spaans en was buitengewoon, super attent, vriendelijk, klaar om onze vragen te beantwoorden. Bedankt Matías !!!! Dank ook aan de Finse gids die super gepassioneerd was om alles in detail uit te leggen. Bezoek ons op de rendierboerderij, we hebben ze kunnen aanraken en veel foto's van ze kunnen maken. De rit is kort maar super leuk, ik zal het nooit vergeten. Ik zou elk jaar teruggaan naar dezelfde plek !!!!

Het totaal pakket was erg goed. Van pickup vanaf ons verblijf tot aan de rendier farm. Erg leuk en interessant om te zien hoe de rendieren en de verzorgers (familie) leven. Het rijden met de rendier was wel erg kort, maar al met al een mooie ervaring!

Geweldige dag, leuk voor de kinderen en ook voor volwassenen. We brachten de meeste tijd hier door met slangen en de kinderen konden ook schaatsen.

zeer leuke activiteit in het besneeuwde bos met een betoverende smaak