Rovaniemi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rovaniemi: de beste attracties

Other Sightseeing Options in Rovaniemi

Want to discover all there is to do in Rovaniemi? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Rovaniemi

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.904 beoordelingen

It was really fun! I do recommend the longer husky ride, we really enjoyed that. The reindeer farm was also very nice and they told us about the reindeers. We got a reindeer drivers license after riding the sleigh by ourselves. We met Santa, which was really fun, but the picture was quite expensive but worth the experience (€32). The pick up and drop off was really great as wel, the guides were really nice and could tell you a lot about the animals. Definitely worth it to do a day like this, we enjoyed it very much.

De gids belde op de afgesproken dag (maandag) om aan te geven dat het onwaarschijnlijk was dat we die dag (en de dag erna) het Noorderlicht zouden zien. Ze stelden voor de trip te verzetten naar de woensdag. Dit bleek een gouden greep: we hebben ruim een uur het Noorderlicht kunnen zien, fantastisch! Tip: plan deze trip zo vroeg mogelijk in je verblijf, zodat je eventueel kan uitwijken naar een volgende dag indien dit door weersomstandigheden nodig blijkt te zijn.

De activiteit zat goed in elkaar. We reden vrij lang met de sneeuwscooters. Het bezoek aan de rendierboederij was leuk, de tocht met de rendieren eerder kort, maar de ontvangst nadien met uitleg was heel goed. Het bezoek bij de sledehonden vonden we wat minder en we waren ontgoocheld over de tocht, vrij kort en op het domein zelf en niet in de natuur.

Ves was our guide and did great. He taught us what trees there are in the forest and what the reindeers eat. Fishing was also nice, we didn’t catch anything but just sitting and watching with the great view was a good experience too. We fried some sausages in the tipi afterwards.

Een superleuke ervaring die ik nooit had willen missen! Het maakte onze reis compleet. Alleen jammer dat de gids van de huskyfarm niet zo spontaan was en ook niet bereid was een foto van ons in de slee te maken met de honden, een domper!