Belevingen in

Rovaniemi

Bezoek de kerstman en zijn rendieren, zie het noorderlicht en proef het poolleven in de hoofdstad van Lapland.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rovaniemi: De beste dingen die je niet wil missen

 • Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

  1. Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

  Het noorderlicht dat boven je gloeit is zo'n krachtig en uniek natuurverschijnsel - het verandert het leven op aarde. Als een van de beste plekken om de aurora te spotten, is Fins Lapland de ideale plek om het te zien! Je gids verzorgt de ophaal- en wegbrengservice bij je hotel/accommodatie en je wordt dan van de stad naar een prachtige locatie aan het meer in de natuur gebracht, op ongeveer 20-25 km afstand, waar er geen lichtvervuiling is. Dit is de ideale plek om dit prachtige natuurfenomeen te kunnen zien. Eenmaal daar, kun je genieten van een traditionele Lapse BBQ met bosbessenthee terwijl je gidsen alles uitleggen over het noorderlicht.

  Gidsen waren super! Vriendelijk en wisten veel te vertellen. Ze hadden ook een goede plek uitgezocht, want waar wij waren was het Noorderlicht te zien

 • Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

  2. Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

  Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Rovaniemi en reist naar het poolbos om het winterwonderland met de sneeuwscooter te ontdekken. Kleed je warm aan en trotseer de sneeuw om naar een rendierboerderij te sjezen. Maak kennis met de lieve dieren bij aankomst, en laat ze je meenemen op een spannende sledetocht. Luister naar de verhalen over elk van de dieren op de boerderij en leer over de geschiedenis en cultuur van het gebied. Warm op met een kopje koffie en koekjes voordat je de rendieren hun favoriete lekkernijen voert. Ontvang je International Reindeer Driver's License voordat je de expeditie vervolgt naar een huskyboerderij. Zeg de vriendelijke honden gedag en ervaar het leven van een musher terwijl je nieuwe vrienden je op een slede dwars door het besneeuwde landschap trekken. Geniet met meer warme dranken en snacks voordat je terug naar het Rovaniemi gaat aan het eind va...

 • Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

  3. Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

  Geniet van een 3 uur durende tour met sneeuwscooters op zoek naar het noorderlicht, die je diep in het prachtige winterlandschap van de poolcirkel brengt. Volg je gids op sneeuwscooteravontuur on de natuur, waarbij alleen het maanlicht, de sterren en het lichtsysteem van je sneeuwscooter je pad zullen verlichten.   Midden in de wildernis pauzeer je om naar de lucht te kijken. Geniet van het schilderachtige landschap, omringd door meren en bossen die als mysterieuze schaduwen oprijzen naar de nachtelijke hemel. Je zult versteld staan hoe het buiten is zonder de verlichting van de stad. Je gids bereidt een open vuur om je op te warmen; geniet van warme dranken en gegrilde worstjes.  Als je geluk hebt en de lucht is helder, zie je het vlammende noorderlicht in de lucht dansen in mysterieuze stilte.

 • Rovaniemi: noorderlicht en husky-sleetocht

  4. Rovaniemi: noorderlicht en husky-sleetocht

  Ontdek de dansende kleuren van het noorderlicht terwijl je door het Lapse landschap glijdt tijdens een ritje met een huskyslee. Geniet van besneeuwde winterbossen terwijl je 5 tot 10 kilometer reist om te kamperen, gezellig en veilig bovenop de slee. Ontmoet je gids in je hotel nabij het centrum van Rovaniemi en ga naar de charmante boerderij waar je je hondensledeteam zult begroeten. Daarna gaat het op zoek naar de Aurora Borealis. Als de omstandigheden het toelaten, mag je zelfs zelf de slee besturen. De husky's leiden je naar het kamp om te genieten van een stevig Laps BBQ-diner en goed gezelschap rond een vuur. Geniet van gegrilde worstjes en warm op met dampende drankjes terwijl je wacht tot het noorderlicht verschijnt. Nadat je genoeg hebt gehad van sterrenkijken en oogverblindende lichtshows, brengen je trouwe huskie-team en je gids je terug naar het hotel, zodat je kunt uitrus...

 • Rovaniemi: op zoek naar het Noorderlicht en poolcirkel

  5. Rovaniemi: op zoek naar het Noorderlicht en poolcirkel

  Geniet van een spannende zoektocht naar het Noorderlicht tijdens dit 3-uur durend avontuur inclusief transfers tussen de verschillende zoeklocaties. Nadat je bij je accomodatie bent opgehaald, vertrek je de zoektocht naar het Noorderlicht vanaf het dorp van de Kerstman, Rovaniemi. Je wordt door je gids/chauffeur naar verschillende locaties gebracht, uitgekozen om je kans om het Noorderlicht te zien te vergroten. Dit gedeelte van de poolcirkel staat bekend als dat met de mede-hoogste Noorderlicht-activiteit op aarde. Onderweg zie je ook het prachtige landschap van Lapland met magische sneeuwvelden. Als je geluk hebt en de hemel helder is, kun je het vlammende Noorderlicht zien dansen in de kalmte van de Poolnacht.

  De gids belde op de afgesproken dag (maandag) om aan te geven dat het onwaarschijnlijk was dat we die dag (en de dag erna) het Noorderlicht zouden zien. Ze stelden voor de trip te verzetten naar de woensdag. Dit bleek een gouden greep: we hebben ruim een uur het Noorderlicht kunnen zien, fantastisch! Tip: plan deze trip zo vroeg mogelijk in je verblijf, zodat je eventueel kan uitwijken naar een volgende dag indien dit door weersomstandigheden nodig blijkt te zijn.

 • Rovaniemi: rendieren, husky's en het Dorp van de Kerstman

  6. Rovaniemi: rendieren, husky's en het Dorp van de Kerstman

  Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de poolcirkel gebracht. Je gaat een heerlijke dag in de frisse lucht met je familie, vrienden en anderen tegemoet. Op de rendierboerderij kun je rendieren van dichtbij ontmoeten, die je zelfs kunt voeren en knuffelen. Luister naar verhalen over rendieren hoeden, en neem de teugels van slee meer dan 500 meter in eigen handen. Als souvenir ontvang je een "rendier-rijbewijs" van de rendierherder, voordat je doorgaat naar de husky-boerderij. Ontmoet daar de schattige husky's. Leer alles over hun levensstijl voordat je aan een slee-rit van 2 km begint. Geniet van deze onvergetelijke ervaring in de natuur van Lapland. Bezoek dan het Dorp van de Kerstman. Ontmoet de Kerstman, steek de poolcirkel over en laat je meeslepen door de kerstsfeer. Gebruik de tijd voor cadeau-aankopen en stuur een kerstbrief vanaf het poststation van de kerstman. Aan het einde ...

  It was really fun! I do recommend the longer husky ride, we really enjoyed that. The reindeer farm was also very nice and they told us about the reindeers. We got a reindeer drivers license after riding the sleigh by ourselves. We met Santa, which was really fun, but the picture was quite expensive but worth the experience (€32). The pick up and drop off was really great as wel, the guides were really nice and could tell you a lot about the animals. Definitely worth it to do a day like this, we enjoyed it very much.

 • Rovaniemi: poolcirkel lange route husky-avontuur

  7. Rovaniemi: poolcirkel lange route husky-avontuur

  Ervaar Siberische husky's van dichtbij op dit leuke avontuur. Ga op safari met een professionele gids met deze geliefde dieren en probeer zelfs de musher te zijn die de groep husky's bestuurt die de slee trekken. Nadat je bent opgehaald bij je hotel/accommodatie in Rovaniemi, ga je naar de safariplaats. Husky's zijn een van de populairste dieren in het noorden. Als je een roedel ontmoet, zul je begrijpen waarom. Aai ze, poseer voor foto's en hoor verhalen over hun leven. Husky's houden ervan om ladingen te trekken en over het pad door de bossen te rennen. Ervaar deze liefde van dichtbij terwijl je op weg bent naar het hoogtepunt van de dag: een 1 uur durende safari. Reis 7 tot 10 kilometer en bewonder het panoramische uitzicht op de bossen van de poolcirkel. Warme dranken worden aangeboden om je warm te houden. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je hotel/accommodatie...

 • Rovaniemi: Dorp van de Kerstman en poolcirkel

  8. Rovaniemi: Dorp van de Kerstman en poolcirkel

  Vertrek na 10:00 uur en bezoek de Kerstman in zijn hoofdkantoor in Lapland. Ontdek een plaats waar het het hele jaar door Kerstmis is. Ontmoet de Kerstman in levende lijve en stuur vervolgens kerstgroeten naar al je vrienden vanuit het postkantoor van de Kerstman.  De poolcirkel loopt ook dwars door het Dorp van de Kerstman. Een witte lijn die door het park heen geschilderd is geeft de positie van de poolcirkel in 1865 aan. Als je over deze lijn heen stapt ben je officieel in het poolgebied. De lijn is een zeer populaire fotoplek voor alle bezoekers. Steek de cirkel over en ontvang een poolcirkelcertificaat. Krijg de mogelijkheid om het traditionele kerstbuffet als lunch bij de Kerstman te proeven.

 • Rovaniemi: sneeuwscooter, rendier, huskyboerderij, kerstdorp

  9. Rovaniemi: sneeuwscooter, rendier, huskyboerderij, kerstdorp

  Laat je ophalen in je hotel in Rovaniemi en ga op weg naar het startpunt van je avontuur. Spring op je sneeuwscooter en ga naar een rendierboerderij. Bewonder deze sierlijke dieren en geniet van een korte slee rit met hen. Ga vervolgens naar de huskyboerderij, waar je deze prachtige, loyale en energieke dieren van dichtbij kunt ervaren. Leer over de geschiedenis van deze werkhonden en laat ze je meenemen op een korte sleerit  om ze in actie te zien. Je hebt dan tijd om het Dorp van de Kerstman te verkennen. Ervaar de feestelijke sfeer, steek de poolcirkel over en ontmoet de kerstman. Bezoek het plaatselijke postkantoor en koop wat cadeautjes voordat je terugkeert naar je hotel.

  De activiteit zat goed in elkaar. We reden vrij lang met de sneeuwscooters. Het bezoek aan de rendierboederij was leuk, de tocht met de rendieren eerder kort, maar de ontvangst nadien met uitleg was heel goed. Het bezoek bij de sledehonden vonden we wat minder en we waren ontgoocheld over de tocht, vrij kort en op het domein zelf en niet in de natuur.

 • Rovaniemi: Sneeuwscooter Tour met Reindeer Farm Experience

  10. Rovaniemi: Sneeuwscooter Tour met Reindeer Farm Experience

  Begin het avontuur van de dag met het ophalen van hotels in Rovaniemi. Voordat je op tour gaat, zal je professionele gids laten zien hoe je de sneeuwscooters op de juiste manier kunt hanteren. Vaar mee door het besneeuwde terrein, onder leiding van je gids de hele weg. Kom naar de rendierboerderij, waar lokale herders inzichten delen over de levensstijl van het hoeden en hoe het is om rendierherder te zijn in de 21e eeuw. Na een briefing van de herders, rij je met je eigen rendierslee op een korte, 1,640-voet lange rit. Je nieuw verworven vaardigheden worden beloond met een rijbewijs met rendierslee, dat je als leuke souvenir mee naar huis kunt nemen. Om de ervaring af te ronden en een beetje te ontdooien, geniet u van warme verfrissingen op de boerderij.

Sitemap Rovaniemi

Wil je alle activiteiten in Rovaniemi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rovaniemi

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.904 beoordelingen

We zouden het iedereen ten zeerste aanbevelen! We hadden de Northern Lights Snowmobile Safari geboekt. Helaas hebben we door het weer het noorderlicht niet kunnen zien, maar het bedrijf kan er echt niets aan doen. Het hangt gewoon van het weer af! Het was nog steeds een bijzonder mooie ervaring. We werden bij ons hotel opgehaald en heel hartelijk ontvangen. We kregen uitrusting en warme kleding, evenals een goede kennismaking met de functie van sneeuwscooters. Eerst reden we over gevestigde sneeuwscooterwegen waar we een gevoel voor het voertuig konden krijgen. Daarna hebben we ook wat off-road gereden, wat een hele gave ervaring was. De BBQ vond plaats in een traditionele kota (houten hut) en was heerlijk! Je kon zoveel worstjes eten als je wilde en het aangeboden sap was echt goed. De gidsen zijn ontzettend aardig en geven je graag informatie.

Het was een zeer goede avond! We waren een groep van 5 Fransen en we werden voor onze accommodatie opgehaald. Onze gids was Lorenzo, erg vriendelijk. Hij nam foto's van ons daar met het noorderlicht op de achtergrond. We reden 45 minuten om helemaal de stad uit te zijn en de lichtvervuiling. De avond daar begon om 21.00 uur en bijna anderhalf uur hadden we volop zonsopgang! Daarna werd het rustiger en maakten we van de gelegenheid gebruik om elkaar bij het vuur te ontmoeten en iets te eten. We raden de activiteit ten zeerste aan. Plan gewoon om eerder te eten, want wat wordt aangeboden is slechts een snack, en plan om in februari / maart te gaan bij onbewolkt weer, anders geen kans om de aurora te zien.

Gastheren waren geweldige mensen. Zeer informatief en zorgzaam. Er was een grote groep die -4 van ons verliet en ongeveer 28 in een andere groep. De grote groep deed niets anders dan klagen en toonde geen respect voor ons die ervan genoten. De gastheren waren erg geduldig met hen. Zelfs toen de lichten verschenen en ze ze niet wilden zien omdat ze het koud hadden (ze droegen alle juiste kleding maar weigerden te bewegen). De gastheren zorgden ervoor dat wij 4 we verzorgden en maakten de hele avond een zeer gedenkwaardige en plezierige avond. De drankjes en koekjes waren heerlijk - ik zou graag de warme drank in het VK willen kopen. Het was heerlijk. Bedankt voor een geweldige ervaring

Zeer mooie rondleiding. We reden ongeveer 40 km op de sneeuwscooter en hadden nog genoeg tijd om te ijsvissen. Lunch in de hut was ook erg lekker, er was warme soep met brood en daarna een warme chocolademelk met koekjes. Onze gids Martin was ook erg aardig en vertelde veel. Ophalen en afzetten bij hotel verliep soepel. Een sneeuwpak, schoenen, warme sokken, een mondkapje en een helm werden verstrekt. Alle dingen waren erg warm, zodat we het zelfs bij -16 ° C niet koud kregen.

Een superleuke ervaring die ik nooit had willen missen! Het maakte onze reis compleet. Alleen jammer dat de gids van de huskyfarm niet zo spontaan was en ook niet bereid was een foto van ons in de slee te maken met de honden, een domper!