Kies data
Belevingen in

Rovinj

Rovinj: De beste dingen die je niet wil missen

Vrsar: dolfijnen spotten van 2 uur inclusief drankjes

1. Vrsar: dolfijnen spotten van 2 uur inclusief drankjes

Stort je in de haven van Vrsar en ga tijdens deze cruise naar het noorden langs het water. Kijk hoe de zonsondergang aan de horizon breekt en bewonder de prachtige skyline van Istrië. Geniet van het adembenemende lichtspel dat wordt gecreëerd door de weerspiegeling van de zonsondergang in het water. Reis naar de gebieden waar de dolfijnen meestal zwemmen en bewonder de indrukwekkende zeedieren terwijl ze in hun natuurlijke habitat spelen. Vanaf het dek van uw boot kunt u ontspannen en genieten van de zon onder het genot van een drankje terwijl u geniet van het moment.

Vanuit Rovinj: boottocht naar Venetië, enkele reis of retour

2. Vanuit Rovinj: boottocht naar Venetië, enkele reis of retour

Vertrek vanuit Rovinj en ga op een onvergetelijke boottocht over de Adriatische Zee. Verken Venetië en zijn 118 eilanden, die met elkaar zijn verbonden via 400 bruggen en de 150 grachten die onder hen stromen. Maak een tocht met een gondel over de lagune of wandel op je gemak door de smalle straatjes. Ervaar de beroemde Italiaanse keuken in betoverende restaurants of bekijk oude pleinen, prachtige paleizen, met kunst gevulde kerken en galerieën die perfect de romantische sfeer van de stad illustreren. Zorg dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent bij de pier, zodat het instappen soepel kan verlopen. Zodra elke passagier heeft bevestigd en de informatie naar de grenspolitie is verzonden, ontspan je tijdens het varen aan boord van de catamaran met een kopje koffie en versgebakken croissants (op eigen kosten). Vaar door de lagune van Venetië enbewonder de architectuur van de stad op het water vanaf het open dek van de catamaran.Tijdens de introductie over Venetië (op de boot op weg naar Venetië) worden er wat optionele upgrades aangeboden, zoals een gondelvaart, taxibootrit, lunch, enz.

Rovinj-eilanden: begeleide kajaktocht van 4 uur

3. Rovinj-eilanden: begeleide kajaktocht van 4 uur

Geniet van een actieve en avontuurlijke dag aan de Kroatische kust tijdens een begeleide kajaktocht van 3 uur die zwemmen, snorkelen en ontspannen op het strand combineert. Begin uw zee-excursie door de basisprincipes van peddelen, sturen en besturen van de kajak te leren van uw deskundige gids. Ga de oceaan op om de vijf prachtige eilanden in de omgeving te zien. Maak 2 stops waar je voldoende tijd krijgt om te verkennen, snorkelen en te picknicken. Ontdek Red Island en geniet van de ongerepte natuurlijke omgeving. Verken het eiland, snorkel in het blauwe water of ontspan gewoon op het strand.

Vanuit Istrië: een dag Venetië met een snelle catamaran

4. Vanuit Istrië: een dag Venetië met een snelle catamaran

Proef tijdens deze dagtocht op een zorgeloze manier de sfeer van Venetië. Bewonder de musea, kerken en paleizen in de stad, maak een gondeltocht door de kanalen, of leun achterover en geniet van de stad in een café, bar of restaurant.  Begin de dag met de check-in in de haven vanwaar je vertrekt. Je kunt kiezen uit Poreč, Rovinj, Pula en Umag in Kroatië, of Piran in Slovenië. Zodra je klaar bent met de check-in en de paspoortcontrole, begint je reis naar Venetië. Op het schip kun je elke zitplaats uitzoeken die je wilt en je comfortabel ontspannen. Terwijl je de Adriatische Zee oversteekt, krijg je een interessante uitleg over Venetië, haar geschiedenis, de do's en don'ts in de stad en wat je kunt verwachten, alsook over de optionele extra's die je bij je gidsen kunt boeken. Na aankomst rond 10:45 uur bij San Basilio in Venetië ga je door de paspoortcontrole. Vervolgens loop je met je gidsen naar het centrum, of neem je de optionele, begeleide transfer naar het San Marcoplein. Ontdek waar in Venetië Elton John een huis bezit en luister, terwijl je de zomerzon vermijdt, naar verdere bijzondere verhalen over de stad. Om 12:15 uur verzamel je op het San Marcoplein voor je gratis, 35 minuten durende rondleiding over het plein, zodat je Venetië nog meer kunt waarderen. Hierna heb je genoeg vrije tijd om de stad te verkennen, souvenirs te kopen, door de vele steegjes te wandelen, of een Bellini te drinken op een van de prachtige piazza's (pleinen). Alternatief kun je ook een van de vele musea, kerken of palazzo's bezoeken; je kunt zelf je bezoek aan Venetië vormgeven. Je kunt ook voor een gondeltocht kiezen of je gids vragen de lunch voor je te organiseren, zodat je je nergens druk over hoeft te maken. Rond 16:00 uur is het tijd om terug te keren naar de haven. Je loopt met de gidsen mee of neemt een optionele, typische watertaxi door de Canal Grande en ziet daarbij de Rialtobrug en alle palazzo's (paleizen) op de route. Om 16:45 uur ga je weer door de paspoortcontrole, waarna je om 17:15 uur aan je terugreis begint aan boord van de catamaran. Je kunt lekker zitten en je ontspannen, terwijl je aan je geweldige dag in Venetië terugdenkt. Rond 20:00 uur arriveer je weer bij de haven waar de reis begon.

Vanuit Vrsar: boottocht Limfjord en Rovinj met lunch

5. Vanuit Vrsar: boottocht Limfjord en Rovinj met lunch

Ontdek de prachtige Kroatische kust tijdens een boottocht vanuit Vrsar. Je eerste pauze is na 30 minuten; je spendeert 2 uur in een van de mooiste stadjes van Istria, Rovinj. Wandel door de smalle straten en steegjes van de stad, bezoek enkele van de vele galeries en cafés, of ga naar de markt en probeer traditionele en lokaal gemaakte producten als kaas, olijfolie, en honing. Na je bezoek aan Rovinj vaar je naar de volgende attractie van de tocht. Ondertussen wordt er op de boot lunch geserveerd. Je kunt kiezen tussen drie gerechten: een visgerecht, een vleesgerecht of een vegetarisch gerecht. Terwijl je geniet van je lunch vaart de boot langzaam door het Limfjord, een natuurgebied beroemd om hoe smal het is, en de vele vissoorten die er elk jaar terugkeren om zich voort te planten. Hier krijg je ook de kans om een piratengrot te verkennen.

Rovinj: begeleide elektrische scootertocht

6. Rovinj: begeleide elektrische scootertocht

Begin uw activiteit in Villas Rubin Resort, waar uw gids u zal verwelkomen en u een korte trainingsles zal geven. Ga op 1,5 uur durende verkenningstocht door Rovinj, de kust met zijn stranden en het natuurpark Gouden Kaap. Leer enkele interessante feiten over Rovinj van je gids.

Rovinj: Crazy UFO-rit en snorkeltocht

7. Rovinj: Crazy UFO-rit en snorkeltocht

Geniet van een gezinsvriendelijk snorkelavontuur compleet met een spannende Crazy UFO- of bananenboottocht in het resort Villas Rubin. Spring aan boord van je bananenboot voor een spannende rit van 10 minuten en kijk wie het het langst volhoudt. Ga daarna naar het prachtige eiland Polari voor een snorkelsessie van 1 uur. Zie kleurrijke vissen en het onderwaterleven terwijl je snorkelt in het kristalheldere water van het eiland.

Vanuit Poreč: dagtocht naar Rovinj, Vrsar & Limfjord

8. Vanuit Poreč: dagtocht naar Rovinj, Vrsar & Limfjord

Begin de dag in de haven van Poreč. Verlaat de stad en geniet ondertussen van het panorama van de Poreč-lagune, het kleine vissersstadje Funtana, Vrsar, en een van de grootste nudistenkampen van Europa, Koversada. Tijdens je eerste pauze krijg je de kans een bezoek te brengen aan de stad Rovinj, een echte toeristische en historische attractie. Zie in Rovinj de oude vissers, visnetten en batana-boten, die authentiek zijn voor Istria en Rovinj. Het oude gedeelte van de stad is door de jaren heen goed behouden gebleven en is nu een perfecte plek om foto's te nemen. Vervolgens breng je een bezoek aan de Limfjord. Vandaag de dag is de Limbaai een natuurpark, en een rijke woonomgeving voor vele Middellandse Zee-planten en dieren, zowel in het water als aan land. Je krijgt de kans om de piratengrot te bekijken, vis- en schelpdierkwekerijen te bezoeken, en de prachtige begroeiing te zien die aan beide kanten van de baai tot aan het zee-oppervlak komt. Terwijl je in deze betoverende omgeving rondvaart, wordt er aan boord een lunch geserveerd.  Na de lunch vaar je door naar Vrasr, met rijke geschiedenis en architectuur, voor je tweede pauze.

Van Poreč: boottocht naar Rovinj met vislunch

9. Van Poreč: boottocht naar Rovinj met vislunch

Verken de kust van Istrië tijdens deze rondreis van Poreč naar de stad Rovinj. Breng wat vrije tijd door met dwalen door de geplaveide straten van Rovinj. Geniet aan boord van een heerlijke vislunch. Maak een stop om Vrsar te verkennen of om te zwemmen bij Limski Kanal. Ontmoet elkaar in de belangrijkste haven in Poreč en check in voordat je op de ruime boot vertrekt. Maak foto's van de westkust van Istrië terwijl je vaart. Stop in Rovinj en heb wat vrije tijd om de oude stad te verkennen en naar de kerk op de heuveltop van St. Euphemia te gaan of een van de kiezelstranden te bezoeken. Ga terug naar de boot voor een verse vislunch en een aperitief. Afhankelijk van of het seizoen geschikt is om te zwemmen, gaat u verder naar Limski Kanal of Vrsar. Bij Limski Kanal duik je in het heldere water en verken je de piratengrot. Verken in Vrsar de klokkentoren en de parochiekerk in het historische centrum. Geniet vanaf de boot van een panoramisch uitzicht op Vrsar voordat u terugkeert naar het startpunt in de haven van Poreč.

Van Vrsar: piratenboottocht van een halve dag naar Rovinj

10. Van Vrsar: piratenboottocht van een halve dag naar Rovinj

Vaar in Vrsar, in de buurt van Poreč, aan boord van een piratenboot langs de prachtige kust van Istrië om de prachtige vissershaven van Rovinj te bereiken en te ontdekken. Ga naar het zuiden en ervaar een uniek uitzicht op de westkust van Istrië en de diepblauwe Adriatische Zee. Uw bemanning voorziet u van drankjes en beantwoordt graag uw vragen over de geografie, geschiedenis en cultuur van het schiereiland. Na een cruise van 45 minuten bereikt u de haven van Rovinj en kunt u het pittoreske stadje vrij verkennen. Slenter langs de haven en door de smalle straatjes, ontdek de historische oude stad of probeer Kroatische specialiteiten in een van de vele restaurants. Bezoek een van de nabijgelegen stranden of geniet van een ijsje in een van de vele cafés. Stap ten slotte weer aan boord en vaar terug naar Vrsar.

Sitemap Rovinj

Wil je alle activiteiten in Rovinj ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rovinj

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.306 beoordelingen

Vanuit ons oogpunt was de prijs-kwaliteitverhouding absoluut redelijk. Of u de (naar onze mening goed en onderhoudend gemaakte) "verkoopaanbiedingen" aan boord voor verdere evenementen in Venetië volgt of niet, is aan u en ik denk dat er zeker een klantenkring is voor wie deze aanvullende aanbiedingen hun rechtvaardiging hebben - ook had hier kregen we niet de indruk dat de prijs/prestatieverhouding niet klopte, ook al hebben we geen extra aanbiedingen gebruikt/geboekt... De opgegeven reistijden/-duren kunnen waarschijnlijk alleen worden bereikt onder absoluut ideale omstandigheden - we hadden uitstekend weer en een kalme zee en toch duurde zowel de heenreis als de terugreis minstens een uur langer... - toch vonden we dat de tijd in Venetië absoluut voldoende was - je zou misschien wat meer moeten plannen tijd. Al met al een eerlijke deal voor de prijs

Efficiënte en informatieve rondleiding. Gidsen maakten het heel duidelijk wat te doen wanneer en wat te verwachten, dus we voelden ons op ons gemak. We kozen voor alle activiteiten in Venetië, bootvervoer naar het plein, pasta-lunch, gondeltocht en watertaxi-tour. Goed georganiseerd voor grote groep. Makkelijk om de oranje paraplu te zien!

Toporganisatie van A tot Z! Punctueel vertrek, vooraf veel informatie gekregen over Venetië. Andere activiteiten kunt u dan ter plaatse boeken. Wij kozen voor de boottocht naar het San Marcoplein en de terugreis per watertaxi over het Canal Grande! Het was geweldig.

Goed verzorgd. Prima lunch met meer dan genoeg eten en drinken. Personeel doet erg hun best om er een leuk dag van te maken. Aanrader!

erg leuke wandeling. Goran weet veel en leuk te vertellen. je gaat de stad gelijk met andere ogen bekijken....