Kies data

Dingen om te doen Rovinj

Rovinj: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Rovinj: boottocht Venetië, dagtour of enkele reis

1. Vanuit Rovinj: boottocht Venetië, dagtour of enkele reis

Ga van Rovinj naar Venetië of terug tijdens een onvergetelijke zeiltocht over de Adriatische Zee. Verken Venetië en zijn 118 eilanden die met elkaar verbonden zijn door 400 bruggen en 150 kanalen die eronderdoor stromen. Maak een tocht met een gondel door de lagune of wandel op je gemak door de smalle straatjes. Ervaar de beroemde Italiaanse keuken in een van de vele betoverende restaurants, of bekijk de oude pleinen, prachtige paleizen, met kunst gevulde kerken en galerieën die de romantische sfeer van de stad perfect illustreren. Zorg dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent bij de pier, zodat het instappen soepel kan verlopen. Zodra alle passagiers zijn aangemeld en de informatie aan de grenspolitie is verzonden, kun je tijdens het varen op de catamaran heerlijk ontspannen met een kop koffie en versgebakken croissants (op eigen kosten). Vaar door de lagune van Venetië en bewonder de architectuur van de stad op het water vanaf het open dek van een catamaran. Tijdens de introductie in Venetië krijg je ook enkele optionele producten aangeboden, zoals een gondelrit, taxibootrit, lunch, etc.

Vanuit Istrië: dagtrip Venetië met hogesnelheidscatamaran

2. Vanuit Istrië: dagtrip Venetië met hogesnelheidscatamaran

Ervaar Venetië op een probleemloze manier tijdens deze tour van een volledige dag. Bewonder de musea, kerken en paleizen van de stad, maak een gondeltocht door de grachten, of ga lekker zitten en geniet van de stad in een café, bar of restaurant. Begin je dag met inchecken in de haven vanwaar je vertrekt. Je kunt kiezen uit Poreč, Rovinj, Pula en Umag in Kroatië, of Piran in Slovenië. Zodra je klaar bent met de check-in en de paspoortcontrole, begint je reis naar Venetië. Op het schip kun je elke zitplaats uitzoeken die je wilt en je comfortabel ontspannen. Terwijl je de Adriatische Zee oversteekt, krijg je een interessante uitleg over Venetië, haar geschiedenis, alle do's en don'ts in de stad, wat je kunt verwachten, en alle optionele extra's die je ter plaatse met je gidsen kunt kiezen. Bij aankomst in Venetië in San Basilio ga je door de paspoortcontrole. Vervolgens wandel je met je gidsen naar het centrum, of neem je een optionele transfer met gids naar het San Marcoplein. Hoor bijzondere verhalen over de stad terwijl je de hete zomerzon vermijdt. Verzamel op het San Marcoplein voor een gratis rondleiding over het plein om Venetië nog meer te waarderen. Hierna heb je ruimschoots de tijd om de stad te verkennen, souvenirs te kopen, in een van de vele steegjes te wandelen of een Bellini te drinken op een van de mooie pleinen. Alternatief kun je ook een van de vele musea, kerken of palazzo's bezoeken; je kunt zelf je bezoek aan Venetië vormgeven. Kies voor een optionele gondeltocht of laat je gidsen een lunch voor jou organiseren om jouw ervaring nog zorgelozer te maken. Later keer je weer terug naar de haven. Wandel met de gidsen of neem een optionele watertaxirit door de Canal Grande en bekijk onderweg de Rialtobrug en alle palazzo's. Ga aan boord van de catamaran voor de terugreis en leun achterover, ontspan en denk na over een heerlijke dag in Venetië.

Vrsar: boottocht dolfijnen spotten, inclusief drankjes

3. Vrsar: boottocht dolfijnen spotten, inclusief drankjes

Maak een boottocht bij zonsondergang langs de kust van Istrië vanuit Vrsar en ga op zoek naar zeeleven zoals dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Nip aan een drankje terwijl je geniet van het uitzicht op de zonsondergang over de Adriatische Zee. Ontmoet de kapitein en bemanning en word aan boord verwelkomd in de haven van Vrsar. Ga naar het noorden en zie de zon ondergaan. Bewonder de kust van Istrië vanaf het water en bewonder het lichtspel dat ontstaat door de reflectie van de zonsondergang in het water. Vaar naar de gebieden waar de dolfijnen gewoonlijk zwemmen en bewonder de indrukwekkende zeedieren terwijl ze in hun natuurlijke habitat spelen. Ontspan op het dek en geniet van het uitzicht onder het genot van een verfrissend glas wijn, vruchtensap of water.

Vrsar: boottocht om dolfijnen te spotten

4. Vrsar: boottocht om dolfijnen te spotten

Bewonder de Adriatische Zee met de mogelijkheid om Adriatische dolfijnen te spotten tijdens deze boottocht in Vrsar. Profiteer van een ervaren bemanning en een kapitein die de bewegingen van dolfijnen kent en ze gemakkelijk kan vinden. Geniet van gratis drankjes en vervoer naar de boot en terug. Na een ontmoeting in Vrsar, wordt je naar de boot gebracht om jouw avontuur te beginnen. Laat je begroeten met een drankje, voordat je de Adriatische Zee opgaat. Kijk uit naar dolfijnen en geniet van een panoramisch uitzicht op Poreč en Rovinj. Als extraatje kun je gratis genieten van nog een tour als er voor het einde van je boottocht geen mogelijkheden waren om dolfijnen te zien.

Vanuit Vrsar: boottocht Limfjord en Rovinj met lunch

5. Vanuit Vrsar: boottocht Limfjord en Rovinj met lunch

Ontdek de prachtige Kroatische kust tijdens een boottocht vanuit Vrsar. Je eerste pauze is na 30 minuten; je spendeert 2 uur in een van de mooiste stadjes van Istria, Rovinj. Wandel door de smalle straten en steegjes van de stad, bezoek enkele van de vele galeries en cafés, of ga naar de markt en probeer traditionele en lokaal gemaakte producten als kaas, olijfolie, en honing. Na je bezoek aan Rovinj vaar je naar de volgende attractie van de tocht. Ondertussen wordt er op de boot lunch geserveerd. Je kunt kiezen tussen drie gerechten: een visgerecht, een vleesgerecht of een vegetarisch gerecht. Terwijl je geniet van je lunch vaart de boot langzaam door het Limfjord, een natuurgebied beroemd om hoe smal het is, en de vele vissoorten die er elk jaar terugkeren om zich voort te planten. Hier krijg je ook de kans om een piratengrot te verkennen.

Vanuit Porec en Rovinj: dagtour Plitvicemeren, 10 uur

6. Vanuit Porec en Rovinj: dagtour Plitvicemeren, 10 uur

Sluit je aan bij deze prachtige reis en ontdek schoonheden die je hart veroveren. Het levendige blauwe water, weelderige groene bomen en de watervallen van de Plitvicemeren zullen je doen afvragen hoe er zoveel moois in de wereld is. Verwacht niets minder dan adembenemende uitzichten zodra je deze ongerepte oase binnenloopt. Je wandelt langs de promenades en bruggen of maakt een boottocht over het Kozjakmeer, het grootste stuk water in het gebied. Op de terugweg pauzeer je voor de lunch in het sprookjesachtige dorp Rastoke. In deze voormalige landelijke nederzetting bewonder je het verbazingwekkende landschap vol met watermolens, watervallen en houten huizen.

Van Poreč: boottocht Lim Fjord, Rovinj en Vrsar met lunch

7. Van Poreč: boottocht Lim Fjord, Rovinj en Vrsar met lunch

Tijdens deze tour krijg je de kans om de prachtige westkust en charmante dorpjes van Kroatië te verkennen. Van de smalle steegjes en romantische straatjes van Rovinj tot de natuurlijke schoonheid van de Lim Fjord, waar u aan boord van de boot kunt genieten van een lunch. Nadat je je gids in Poreč hebt ontmoet, begint je dag met een reis van 1 uur naar Rovinj. Je hebt 2 uur om hier te verkennen voordat je aan boord gaat van een traditionele houten boot om de Lim Fjord te ontdekken. Terwijl je de fjord op vaart, geniet je van adembenemende uitzichten terwijl je je tegoed doet aan een gegrilde vis-, vlees- of vegetarische lunch die aan boord wordt geserveerd. Geniet van een glas wijn terwijl je kapitein je meeneemt naar een piratengrot voor een fotostop. Verder de fjord op kom je aan in het dorp Vrsar voor je laatste stop van de dag. Ontspan op het strand, neem een duik in de zee of verken het charmante stadje voordat u rond 16.30 uur terugkeert naar Poreč.

Van Poreč: boottocht naar Rovinj met vislunch

8. Van Poreč: boottocht naar Rovinj met vislunch

Verken de kust van Istrië tijdens deze rondreis van Poreč naar de stad Rovinj. Breng wat vrije tijd door met dwalen door de geplaveide straten van Rovinj. Geniet aan boord van een heerlijke vislunch. Maak een stop om Vrsar te verkennen of om te zwemmen bij Limski Kanal. Ontmoet elkaar in de belangrijkste haven in Poreč en check in voordat je op de ruime boot vertrekt. Maak foto's van de westkust van Istrië terwijl je vaart. Stop in Rovinj en heb wat vrije tijd om de oude stad te verkennen en naar de kerk op de heuveltop van St. Euphemia te gaan of een van de kiezelstranden te bezoeken. Ga terug naar de boot voor een verse vislunch en een aperitief. Afhankelijk van of het seizoen geschikt is om te zwemmen, gaat u verder naar Limski Kanal of Vrsar. Bij Limski Kanal duik je in het heldere water en verken je de piratengrot. Verken in Vrsar de klokkentoren en de parochiekerk in het historische centrum. Geniet vanaf de boot van een panoramisch uitzicht op Vrsar voordat u terugkeert naar het startpunt in de haven van Poreč.

Vanuit Rovinj: Postojna-grot en Predjama-kasteel

9. Vanuit Rovinj: Postojna-grot en Predjama-kasteel

De excursie begint in de Postojna-grot, een van de bekendste grotten ter wereld en een van 's werelds grootste karstmonumenten. Het is enige plek in de wereld waar je met een elektrische trein door het ondergrondse landschap kunt rijden en waar je de beroemdste bewoner van dit ondergrondse koninkrijk, de proteus (olm), van dichtbij kunt ontmoeten.  Van hier gaat de excursie door naar het Predjama-kasteel die hoog boven de omgeving uittorent in het idyllische dorpje Predjama. Dit pittoreske, fantastische, provocatieve, mysterieuze en onneembare kasteel zit al meer dan 800 jaar midden in een 123 meter hoge klif. Zijn romantische aantrekkingskracht wordt nog versterkt door de idyllische Lokva-rivier, die verdwijnt tot diep in de ondergrondse wereld onder het kasteel. Als enige overgebleven grotkasteel van Europa biedt het Predjama-kasteel een uniek inkijkje in de bouwtechnieken en vindingrijkheid van de mensen uit de middeleeuwen, die precies bij de ingang van de grot een veilig onderkomen voor zichzelf vonden. Tijdens een belegering in de 15e eeuw was het kasteel de toevluchtshaven voor zijn bekendste en beruchtste eigenaar, Erazem van Predjama. De inspirerende en verleidelijke legende van de dappere roofridder Erazem, die onverslagen bleef tot een van zijn bedienden hem verried, leeft nog steeds bij de mensen. 

Poreč: boottocht met barbecuelunch

10. Poreč: boottocht met barbecuelunch

Bewonder de adembenemende kustlijn van Kroatië vanuit een ander perspectief op een boottocht met een barbecuelunch. Passeer ruige kliffen en zanderige baaien terwijl je over het kristalheldere water vaart voor de kust van de steden Rovinj en Poreč. Je laat het anker zakken in een prachtige baai om te zwemmen of snorkelen of ontspant gewoon op het dek en geniet van de zon. Ga lekker lunchen in Rovinj, waar de hoge herenhuizen en smalle geplaveide straten van de badplaats in miniatuur lijken op Venetië. Je vaart vervolgens langs de eilandjes voor de kust van Vrsar. Bekijk hier de beboste baaien en verborgen baaien van de archipel vanaf het water. Je baant je een weg naar de baai  Lim , waar zoet water uit de vele ondergrondse bronnen de zee in stroomt.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Rovinj

Wil je alle activiteiten in Rovinj ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rovinj

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.390 beoordelingen

De gidsen hebben heel erg hun best gedaan om alles zo goed mogelijk uit te leggen en een heel prettige sfeer te creëren. Tijdens de rondvaart was er geen beschrijving van de reis in het Pools omdat niet iedereen Duits/Engels sprak. En de groep Polen was zeker niet kleiner dan de Duitse gasten. Het was mogelijk om voor 90 euro een transfer naar het San Marcoplein, een gondelvaart, lunch en een reis inclusief retourtransfer te kopen. De zwakste schakel was het avondeten (3 soorten pasta in tomatensaus). Ik betaal liever extra en eet in een sfeervol klein Venetiaans restaurant... Afgezien daarvan raad ik het ten zeerste aan Voor het eerst in Venetië is het een geweldige optie

Over het algemeen was het een erg leuke reis - de drie gidsen deden echt hun uiterste best en legden veel uit, en waren altijd aanspreekbaar. Je kon voelen dat ze plezier in hun werk hebben en het met toewijding doen. De organisatie was erg goed en alles ging goed. We kozen voor een transfer naar de oude stad en de terugreis per taxiboot (gondelrit en lunch hebben we overgeslagen). De terugreis zouden we echter niet per taxiboot doen (30€/persoon) - je zit in een gesloten boot met kleine ramen die niet bepaald geschikt zijn om naar buiten te kijken vanwege het zoute water. Maar verder was alles in orde.

De boot was groot genoeg, de zee was rustig en we hebben de dolfijnen echt goed kunnen zien! Een hele mooie ervaring en vriendelijk personeel. Absoluut niet duur! Neem zelf iets te eten mee dan zit je aan eten wat je lekker vind ipv een dure tour met maaltijd die niet smaakt kun je beter deze activiteit boeken! Een echte aanrader. Ik had mijn dochter van 3 bij en samen betaalde we €23.

Hele goede gids die goed kon vertellen en veel informatie had overalles , maar kleed je wel warm, het is er een stuk kouder! Ook een paraplutje kan je beter meenemen scheelt veel kosten daar. Het regende heel even. Leuk om gedaan te hebben en meer te zien van Kroatië! Het was een erg lange dag maar de moeite waard om iets nieuws te ontdekken.

Mooi weer Veel de dolfijnen gezien Kortom het was de moeite waard