Belevingen in
Koninklijke Andalusische Rijschool

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Koninklijke Andalusische Rijschool: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

1. Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

Bewonder de hippische vaardigheden van de Spaanse paarden en ruiters tijdens het unieke "Como bailan los Caballos Andaluces''-ballet (Hoe Andalusische paarden dansen) in de Fundacion Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Stichting Koninklijke Andalusische Rijschool) in Jerez de la Frontera. Begeleid door typische Spaanse muziek en 18e-eeuwse kostuums, maakt de choreografie gebruik van bewegingen die gebaseerd zijn op de klassieke dressuur, Doma Vaquera (country-style rijden), en traditionele paardensportkunstjes. Elke show bestaat uit 6-8 verschillende door de school geplande choreografieën, op basis van het volgende repertoire: Doma Vaquera: Doma Vaquera is een Spaanse discipline van rijden, gebaseerd op de traditionele manier van vee drijven. De ruiter rijdt zijn paard met één hand door de arena, eerst dravend en later galopperend, verandert het ritme en voert pirouettes en arreones uit en gaat over in galop. Klassieke dressuur: Je ziet verschillende choreografieën, zoals 'The Colts', 'Airs on Horseback', 'Pas de Deux', 'Passage and Piaffer', 'Domino on Horseback', 'Airs Above the Ground' en 'Fantasy'. De paarden voeren geavanceerde oefeningen uit op klassieke muziek. Mennen: Zie de kracht van de paarden, terwijl ze de wagens trekken. Deze koetsen werden oorspronkelijk gebruikt als vervoer, maar worden nu gebruikt voor sport en optredens waar met behulp van klassiek paardetuig en gedreven door behendige koetsiers uitzonderlijke vaardigheden worden gedemonstreerd. Aan de hand: Bewonder de vaardigheid van een paard dat zijn ruiter zelfs gehoorzaamt als de ruiter niet in het zadel zit. Ze voeren klassieke Haute École dressuur- oefeningen uit, zoals levades, capriolen, courbettes, piaffe (tussen pilaren) en de Spaanse pas. Carrousel: Je ziet een groep paarden en ruiters, voor een passend slot van het optreden, in koor geavanceerde hippische oefeningen uitvoeren.

...
Jerez en Cadiz wijnproeverij en paardenshow-dagtour

2. Jerez en Cadiz wijnproeverij en paardenshow-dagtour

Geniet van een gecombineerde tour van 10 uur door Jerez de la Frontera en Cadiz en ervaar wereldberoemde wijnen en een van de meest spectaculaire paardensportshows ter wereld. Je gids laat je kennismaken met de wereld van wijn in een van de beste wijnkelders in Jerez, wereldberoemd om zijn sherry-productie. Leer het proces dat gepaard gaat met het maken van de beroemde wijnen, van de bodem tot het zonlicht, en diepgewortelde productietechnieken. Proef verschillende soorten sherry in een typische bodega. Ga verder naar de Royal Andalucían School of Equestrian Art Foundation om de show 'How the Andalucían Horses Dance' te bekijken, beschouwd als een van de beste paardensportballetten, met choreografie op basis van traditionele en cowboymethoden voor het temmen van wilde paarden. Rijd langs de Costa de la Luz naar Cadiz, waar een lokale gids je door het stadscentrum leidt om de neoklassieke 17e-eeuwse kathedraal te zien. Je hebt dan wat vrije tijd om van de lunch te genieten en de oudste stad van Europa in je eentje te verkennen. Optionele bezoeken kunnen worden geregeld aan de Tavira-toren, een van de laatst overgebleven torens van waaruit kooplieden terugkerende schepen zouden zoeken. De toren heeft een pinhole camera obscura, van waaruit je de hele oude stad kunt zien geprojecteerd op een concave schijf.

...
Vanuit Sevilla: Jerez, Cádiz en Andalusische paarden

3. Vanuit Sevilla: Jerez, Cádiz en Andalusische paarden

Vertrek vanuit Sevilla en reis met een bus met airconditioning door het platteland van Zuid-Spanje op weg naar Jerez de la Frontera, beroemd om zijn paarden- en sherrywijnproductie. Bij aankomst in de met palmen gevulde stad, bezoek je één van de historische bodega's waar de sherry wordt geproduceerd. Ontmoet de gastheer van je wijnmaker en ontdek wat de lokale sherry zo speciaal maakt terwijl je het terrein verkent en houten vaten in de kelders ziet. Proef een verrukkelijke selectie zoete en droge sherry-variëteiten in een unieke sfeer. Ga dan naar de Koninklijke Andalusische Rijschool om een authentiek paardenballet te bekijken. Bewonder de choreografie, gebaseerd op traditionele en cowboymethoden om wilde paarden te temmen, helemaal ingesteld op Spaanse muziek. Reis vervolgens langs de Costa de la Luz op weg naar de stad Cádiz. Volg je lokale gids voor de kathedraal in het historische centrum van de stad, en krijg wat vrije tijd om te lunchen en op eigen gelegenheid te verkennen. 

...
Van Sevilla: Jerez Tour met paardenshow en sherryproeverij

4. Van Sevilla: Jerez Tour met paardenshow en sherryproeverij

Er zijn maar weinig plaatsen in Spanje die aanspraak kunnen maken op de internationale erkenning die Jerez geniet. Dankzij zijn wijn, Jerez of Sherry, de paardensport, de stieren, flamenco en motorraces, is de naam van deze Andalusische stad al vele jaren bekend. De Feniciërs arriveerden zo'n 3000 jaar geleden in de omgeving om een kolonie op te richten genaamd Xera, die bekend werd onder de heerschappij van de Romeinen en Sheres of Xeres, toen het een Arabisch fort werd. Zonder twijfel is het belangrijkste Al-Andalus-gebouw het Alcázar de Jerez, gelegen binnen de ommuurde ruimte van de moskee, de Arabische baden en de Olijftuin met zijn stortbakken en fonteinen in perfecte harmonie met het barokke paleis van Villavicencio gebouwd op de ruïnes van het oorspronkelijke islamitische paleis met een toren waar de bezoeker de originele camera obscura kan vinden. De stad heeft veel interessante voorbeelden van gotische architectuur. Maar als je echt Jerez en zijn mensen wilt leren kennen, is er niets beters dan een lange wandeling langs de Calle Larga, de centrale zenuw en het winkelcentrum van de stad. Dit is waar het hart van de stad het sterkst is, waar de beste winkels te vinden zijn langs de terrasjes waar u kunt genieten van een drankje en een aantal van de heerlijke Jerez-tapas. Ga vervolgens naar de Plaza del Arenal, het meest karakteristieke plein van Jerez, de Mamelón en het kleine Placita del Banco, dat bruist van de activiteit. Ga daarna naar Plateros of Rafael Rivero Square, beide vriendelijke plaatsen met veel terrasjes met een heerlijke keuken.

...
Dagtrip naar Jerez en Cadiz vanuit Sevilla

5. Dagtrip naar Jerez en Cadiz vanuit Sevilla

Na slechts een uur rijden, begint de reis met een rondleiding door de Kathedraal van Wijn, zo genoemd vanwege de hoge kwaliteit van zijn wijnen en vanwege de kathedraalachtige vorm van zijn wijnkelders, een van de beroemdste wijnkelders in de wereld. Na de rondleiding kun je genieten van een proeverij van zijn beroemde wijnen, waarna Yiz verder gaat om getuige te zijn van een paardensportshow opgevoerd door grote meesters van hun kunst. Eenmaal aangekomen in Cadiz, de oudste stad van West-Europa, heb je vrije tijd om te lunchen. Ga verder met een prachtige sightseeingtour om de mooiste delen van de stad te ontdekken. En zo zal uw dag eindigen in 'gaditana'-land voordat u terugkeert naar Sevilla en het einde van de excursie.

...

Sitemap Koninklijke Andalusische Rijschool

Wil je alle activiteiten in Koninklijke Andalusische Rijschool ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijke Andalusische Rijschool

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.214 beoordelingen

ik dacht vooraf "pfff... wat moet ik nu naar paarden gaan kijken? omdat mijn vrouw dit zo graag wil? ... ik zal maar mee gaan" Wel: wat was ik verkeerd! Dit is zo'n prachtige uitstap: ik zat zelf met tranen in de ogen op bepaalde momenten. Ik was echt ontroerd. Dit is een MUST see ...

Tellement beau et quel beau travail, quelle complicité, quel respect entre cheval et cavalier. Et très bel hommage à votre collègue décédé ! Superbe

Prachtige show. Dressuur van topkwaliteit. De springende en rechtoplopende paarden mag je zeker niet missen.

Heel interessant als paardenliefhebber, prachtig, mooi onderhouden domein!

Super mooie show met véél afwisseling. Een echte aanrader om te doen