Royal Mile

Royal Mile: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

1. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Edinburgh Vaults: spooktocht

2. Edinburgh Vaults: spooktocht

Dwaal door de oude binnenstad van Edinburgh en verken de beruchte Edinburgh Vaults tijdens een bloedstollende rondleiding die het martelende verleden en een spookachtig heden van de stad blootlegt. Ga naar de historische straten van Edinburgh en luister terwijl je gids je verhalen vertelt over de donkere en gruwelijke geschiedenis van de stad terwijl je langs de Royal Mile wordt geleid over geplaveide straten. Luister naar verhalen over moord, ophangingen en zelfs hekserij. Ga onder de grond en betreed de gewelven van de stad, een van de meest spookachtige locaties van Edinburgh. Luister naar verhalen over maagkrampende middeleeuwse martelwerktuigen, voor mensen met een sterk genoeg gestel om meer te weten te komen over vervlogen tijden. Ontdek waarom de gewelven door paranormale experts vaak als een van de engste plekken op aarde worden beschouwd. Maak kennis met de geschiedenis van de site en de geesten die er regelmatig komen.

Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

3. Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Je rondleiding bezoekt de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de levensomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de foltertentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

4. Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

Bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile begint je rondleiding. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt je gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Bij het kasteelcomplex krijg je van de gids je voorrangsticket overhandigd. Daarmee kun je direct naar binnen in de meest bezochte, betaalde attractie van Schotland.  Eenmaal binnen leidt je gids, die het kasteel letterlijk en figuurlijk vanbinnen en vanbuiten kent, je rond door alle hoofdgebouwen en attracties. Dus ook door de Argyle Battery en One O'clock Gun, Hospital Square en het Western Panorama, de kerkers en het militaire gevang, het Black Banquet en Thomas Ranolphs gewaagde kasteelinval, St. Margret's Chapel, Mons Meg, Crown Square en The Honors of Scotland. Je gids neemt je mee over het kasteelterrein en wijdt je in in 3000 jaar kasteelgeschiedenis, maar kan je niet in de musea van het kasteel rondleiden. Na je rondleiding kun je ook zelf nog op verkenning uit in de verschillende kasteelgebouwen en -musea – hopelijk beter geïnformeerd dan wanneer je alles zonder gids zou hebben ontdekt.

Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

5. Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

Stap in de verborgen geschiedenis van Edinburgh bij The Real Mary King's Close, benoemd tot de 'Best Heritage Tourism Experience' van Schotland. Ontdek meer dan 400 jaar geschiedenis en leer over de intrigerende verhalen van de vroegere bewoners van Edinburgh. Van de dodelijke pestepidemie tot bezoek van een beroemde royal - een grote verzameling verhalen wacht op je. Reis door de tijd en ontdek waarom de Close, die ooit aan de lucht ontbloot was en een bruisende handelsplaats vormde, uiteindelijk naar de ondergrond verdween. Deze rondleiding van 1 uur brengt de sociale geschiedenis van Edinburgh tot leven. Naast de Close wandel je ook nog door de goed bewaarde straten van de stad die horen bij de beroemde Royal Mile. Verwacht een unieke blik in het verleden van de stad. 

Edinburgh: late enge wandeltocht Underground Vaults

6. Edinburgh: late enge wandeltocht Underground Vaults

Doe mee aan deze nachtelijke begeleide wandeling in het Engels van Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te ontdekken. Luister naar spookverhalen van de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Loop door de beroemde wynds en afsluitingen van de Royal Mile en leer over de gruwelijke levensomstandigheden van de bevolking die ooit in deze ondergrondse kamers leefde. Luister naar verhalen uit je gids over moordenaars die door de straten zwierven en lichamen weggristen om ze aan medische scholen te verkopen. Luister dan naar verhalen over de krabbende spookvrouw die sporen achterlaat op haar slachtoffers. Wees getuige van tentoonstellingen over martelingen en leer hoe deze apparaten vroeger werden gebruikt. Ga ten slotte naar het huis van de geest "The Watcher" en bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf, nog steeds versierd met pentagrammen en spirituele symbolen.

Edinburgh Vaults: spooktocht met Greyfriars Kirkyard

7. Edinburgh Vaults: spooktocht met Greyfriars Kirkyard

Ga naar de historische straten van de oude binnenstad van Edinburgh, bezoek het kerkhof Greyfriars Kirkyard en verken de beruchte Edinburgh Vaults tijdens een huiveringwekkende rondleiding die het martelende verleden en een spookachtig heden van de stad blootlegt. Luister terwijl je gids je verhalen vertelt over de donkere en gruwelijke geschiedenis van de stad terwijl je langs de Royal Mile wordt geleid over geplaveide straten. Luister naar verhalen over moord, ophangingen en zelfs hekserij. Stop bij Greyfriars Kirkyard bij wat wordt beschouwd als het meest spookachtige kerkhof ter wereld en ontdek de legende van Greyfriars Bobby. Ga onder de grond en betreed de stadsgewelven waar middeleeuwse marteltentoonstellingen wachten op mensen met een sterke maag om te leren hoe deze apparaten in vervlogen tijden werden gebruikt. Ervaar waarom de gewelven door paranormale experts vaak als een van de engste plekken op aarde worden beschouwd. Maak kennis met de geschiedenis van de site en de geesten die er regelmatig komen.

Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

8. Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

Geniet van een gruwelijk spannende tour met deze begeleide wandeltocht langs de bekendste plekken van Edinburgh waar het spookt en bezoek de begraafplaats Greyfriars Kirkyard om meer te leren over de legende van Greyfriars Bobby. Bewonder de gotische mausoleums en leer meer over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Hierna ga je naar de Edinburgh Vaults in de bogen van de South Bridge. Hoor verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoe een aantal historische figuren hier altijd zijn gebleven. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

9. Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

Volg je gids door de straten van de oude stad terwijl je Edinburghs spookachtige verleden verkent. Deze wandeling leidt je door de stad en de ondergrondse kelders van Edinburgh. Luister naar je gids met cape die tijdens de wandeling door de geplaveide straten van Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga vervolgens naar South Bridge en daal af onder de grond, waar de kelders van Edinburgh zich bevinden. Deze waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt verviel uiteindelijk tot sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

Edinburgh: ticket Palace of Holyroodhouse

10. Edinburgh: ticket Palace of Holyroodhouse

Wandel door de weelderige staatsruimtes en weelderige tuinen van het Palace of Holyroodhouse, de officiële Schotse residentie van Hare Majesteit de Koningin, gelegen aan het einde van de Royal Mile van Edinburgh. Eenmaal binnen in het barokke paleis, kom je meer te weken over de nauwe associaties met de geschiedenis van Schotland via een gratis audiogids (beschikbaar in 9 talen). Je bezoekt de State Apartments om de veranderende smaak van opeenvolgende monarchen te zien Bewonder fijne pleisterwerkplafonds en Brusselse wandtapijten, samen met schilderijen en andere kunstwerken in kamers die nog steeds worden gebruikt door de koningin en de koninklijke familie voor officiële ceremonies. Ga naar de Troonzaal om te zien waar de lunch werd geserveerd aan de Ridders en Dames van de Orde van de Distel toen een nieuwe ridder werd geïnstalleerd. Ontdek waar de koningin haar privépubliek houdt in de Morning Drawing Room. Ga verder naar de Great Gallery, waar Schotse inwoners die zijn genoemd in de New Year's Honors List of Queen's Birthday Honors List hun prijs ontvangen tijdens een Investiture-ceremonie. Bewonder de portretten van Jacob de Wet van echte en legendarische koningen van Schotland in de Grote Galerij, de grootste kamer in het paleis. Kom meer te weten over indrukwekkende gebeurtenissen uit de geschiedenis van Schotland in de historische kamers van Mary Queen of Scots, waar ze getuige was van de brutale moord op haar secretaresse, Rizzio, door haar jaloerse echtgenoot Lord Danley. Aan het einde van je audiotour geniet je van een verfrissend drankje of een lichte lunch (op eigen kosten) in het Café in het paleis.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
  • Andere belevingen
55 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Sitemap Royal Mile

Wil je alle activiteiten in Royal Mile ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Royal Mile

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 38.230 beoordelingen

Een erg mooie rondleiding door het leven van de gemiddelde burger in Edinburgh. Het wel en wee, de ontberingen en de geschiedenis wordt zeer levendig vertelt. De rondleiding gaat door de onderaardse woningen en gangen en geeft een goed beeld van hoe het leven hier vroeger was. Zeker geen weggegooid geld.

was een mooie afwisselend tour. met zo nu en dan war humor, schrikmomenten en spookverhalen maar ook een stuk geschiedenis

I can recommend this tour! It was fun. Special Thanks to Kieran, the guide for this tour. He did a great job!

We hebben een hele leuke ervaring gehad! De verhalen van Ali waren grappig en de whisky was heerlijk!

Mooie manier om de closes van Edinburgh te zien en te begrijpen.