Datums kiezen

Royal Mile

Royal Mile

Royal Mile: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

1. Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Met deze rondleiding bezoek je de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de leefomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de marteltentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

2. Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

De tour begint bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt de gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Laat de gids je door het kasteelcomplex leiden. Luister naar de interessante verhalen over de belangrijkste gebouwen en attracties van het kasteel, waaronder de Argyle Battery en One O'clock Gun, het Hospital Square en het Western Panorama. Bekijk de kerkers en militaire gevangenis, het zwarte banket en de gedurfde kasteeloverval van Thomas Randolph. Zie St Margret's Chapel, Mons Meg, de Crown Square en The Honors of Scotland. Na de rondleiding kun je op je gemak de musea van het kasteel verkennen (niet toegankelijk tijdens de rondleiding).

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

3. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

4. Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

5. Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Verken Edinburgh in je eigen tempo met een bekroonde hop-on-hop-off-bustour met open dak. Geniet van het commentaar aan boord dat de geschiedenis achter de stad beschrijft. Stop op locaties als St Andrew Square, Johnstone Terrace en de Royal Mile. Bekijk bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle en Grassmarket. Stap in de bus en begin je stadsavontuur. Vergelijk de Old Town van Edinburgh, waar gezinnen in krappe omstandigheden leefden en afval uit de ramen werd gegooid, met de elegante Georgian New Town, met zijn 3 hoofdstraten en plein aan beide uiteinden. Hoor over de ophangingen die plaatsvonden in de Grassmarket terwijl je je verwondert over de ondoordringbare Castle Rock boven je, en hoor over historische pogingen om Edinburgh Castle in te nemen. Rijd langs de Royal Mile, die Edinburgh Castle verbindt met het Palace of Holyroodhouse. Gebruik het 24-uurs ticket om in en uit te stappen wanneer je maar wilt. Met geweldige bezoekersattracties, musea, galerieën en restaurants voor elke smaak en elk budget, heeft Edinburgh het allemaal! Tour Stops: 1. Waterloo Plaats 2. Sint-Andriesplein 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Straat 6. Johnston Terras 7. Gazonmarkt 8. Nationaal Museum van Schotland 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Onze dynamische aarde 13. Abbeyhill Sikkel 14. Regent Road

Edinburgh: toegangsbewijs voor Holyrood Palace

6. Edinburgh: toegangsbewijs voor Holyrood Palace

Dwaal door de weelderige staatskamers en weelderige tuinen van het Palace of Holyroodhouse, de officiële Schotse residentie van Zijne Majesteit de Koning, gelegen aan het einde van Edinburgh's Royal Mile. Eenmaal binnen in het barokke paleis, kom je via een gratis multimediagids (beschikbaar in 9 talen) meer te weten over de nauwe banden met de geschiedenis van Schotland. Je bezoekt de staatsappartementen om de veranderende smaak van opeenvolgende monarchen te zien. Bewonder de prachtige plafonds van pleisterwerk en Brusselse wandtapijten, samen met schilderijen en andere kunstwerken in kamers die nog steeds door de koning en de koninklijke familie worden gebruikt voor officiële ceremonies. Ga naar de Troonzaal om te zien waar de lunch werd geserveerd aan de Ridders en Dames van de Orde van de Distel toen een nieuwe ridder werd geïnstalleerd. Ontdek waar de koning zijn privé-audiënties houdt in de Morning Drawing Room. Ga verder naar de Great Gallery, waar Schotse inwoners die op de New Year's Honours List of de Kings Birthday Honours List staan tijdens een Investituurceremonie hun onderscheiding ontvangen. Bewonder de portretten van Jacob de Wet van echte en legendarische koningen van Schotland in de Grote Galerij, de grootste kamer in het paleis. Kom meer te weten over de dramatische gebeurtenissen in de geschiedenis van Schotland in de historische vertrekken van Mary Queen of Scots, waar ze getuige was van de brute moord op haar secretaris Rizzio door haar jaloerse echtgenoot, Lord Darnley. Geniet aan het einde van je multimediatour van een verfrissend drankje of een lichte lunch (op eigen kosten) in het Café at the Palace.

Edinburgh: griezelige wandeltocht Underground Vaults op de late avond

7. Edinburgh: griezelige wandeltocht Underground Vaults op de late avond

Ga mee met een avondwandeling met gids in het Engels door Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te beleven. Luister naar spookverhalen over de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Wandel door de beroemde wynds en closes van de Royal Mile en kom meer te weten over de gruwelijke levensomstandigheden van de bevolking die ooit in deze ondergrondse kamers woonde. Luister naar verhalen van de gids over moordenaars die destijds door de straten zwierven en lichamen wegrukten om aan medische scholen te verkopen. Luister vervolgens naar verhalen over de krabbende achtervolgster die sporen nalaat op haar slachtoffers. Neem een kijkje bij een marteltentoonstelling en kom te weten hoe deze apparaten vroeger werden gebruikt. Ga ten slotte naar het huis van de geest 'The Watcher' en bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf, nog steeds versierd met pentagrammen en spirituele symbolen.

Edinburgh: Avondlijke ondergrondse spooktocht

8. Edinburgh: Avondlijke ondergrondse spooktocht

Ervaar 's werelds meest spookachtige stad tijdens een spooktocht door Edinburgh en laat je schrikken door de donkere kant van de oude stad. Ontdek de verborgen wynds (steegjes) van de Royal Mile en hoor enkele van de gruwelijke geheimen van Edinburgh. Bezoek wat wordt beschouwd als 's werelds meest spookachtige begraafplaatsen, "Greyfriars Kirkyard". Verken ten slotte de ondergrondse Edinburgh Vaults. De reeks kamers, voltooid in 1788, huisvestte tavernes en bewaarde ongeoorloofd materiaal, waaronder lijken die werden gedood door seriemoordenaars Burke en Hare voor hun medische experimenten. Reis door meer dan 400 jaar geschiedenis en waargebeurde verhalen over ophangingen, martelingen, moorden en hekserij. Bibber bij de vreemde geluiden en onverklaarbare geuren die in het donker verschijnen!

Edinburgh: Comedy Horror Ghost-bustour

9. Edinburgh: Comedy Horror Ghost-bustour

Geniet van een theatrale sightseeingtour door Edinburgh aan boord van de Ghost Bus, een prachtig gerenoveerde vintage dubbeldekker, geschilderd in traditioneel middernachtzwart. Kom meer te weten over de grafrovers, slachtoffers van de pest en de geesten die in de meest spookachtige stad van Europa wonen. Verken het gruwelijke verleden van de stad en bewonder de beroemdste monumenten, waaronder Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace en de Royal Mile. Terwijl je door de oude stad en de nieuwe stad reist, bezoek je de plaatsen van moorden, martelingen en executies. Hoor over de beruchte Burke en Hare en de honderden vrouwen die als heksen zijn verdronken of verbrand. De bus, die toebehoorde aan de Necropolis Bus Company, heeft decoratieve kenmerken zoals sfeervolle lampen en raamgordijnen. In 1967 werd de hele vloot vernietigd in een mysterieus vuur, en slechts één bus overleefde.

Edinburgh: whiskyproeverij met geschiedenis en verhalen vertellen

10. Edinburgh: whiskyproeverij met geschiedenis en verhalen vertellen

Geniet van een avond vol whiskywaardering tijdens een whiskyproeverij op de beroemde Royal Mile van Edinburgh. Proef vier single malt scotch whisky's en geniet van de verhalen van je gids. Als je alcohol wilt vermijden, kun je deelnemen aan de tour en ervoor kiezen om de optie zonder whiskyproeverijen te boeken. Ontmoet je gids bij Hot Toddy, vlak bij de iconische Royal Mile. Drink de komende twee uur 4 uitstekende single malt scotch whisky's uit de 4 belangrijkste whiskyproducerende regio's van Schotland. Proef whisky's die variëren van de relatief delicate en subtiele smaken van de Lowlands tot de gedurfde en robuuste smaken van Islay. Je krijgt ook proefkaarten met aantekeningen over elk van de whisky's die je proeft. Ervaar tijdens de tour wat traditionele verhalen en ontdek de betekenis van whisky voor de Schotse identiteit. De gehele bovenverdieping van de locatie is gereserveerd, dus er is voldoende ruimte en privacy om de verhalende avond te leiden.

103 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Royal Mile: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Royal Mile

Wil je alle activiteiten in Royal Mile bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Royal Mile

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 42.566 beoordelingen

Steph was een geweldige gids, superleuk en met heel duidelijk Engels en niet zo gesloten als Welsh. Ik raad het 100% aan. Ik nam de excursie naar de hoofdstraat van de oude stad (niet Princess). Het is een geweldige plek om excursies te maken

Onze gids Alasdair heeft geweldig werk geleverd door alle griezelige gebeurtenissen met een flinke portie humor te beschrijven! Zeker een dag na de tour hebben wij nog steeds kippenvel!

Alex was de perfecte gids! Hele vrolijke jongen die de groep echt wist te enthousiasmeren. Leuke informatie en de wandeltocht was goed te doen. We hadden zelfs zon 🌞

Alasdair was uitstekend, hield de groep echt geïnteresseerd, hij is een geweldige verhalenverteller, uitstekend

Zeer geweldige tour met Vivienne!!! Voor echte Harry Potter-fans!