Belevingen in
Koninklijk Paleis van Madrid

Een spectaculair paleis gebouwd van Spaans marmer en omgeven door prachtig aangelegde binnenplaatsen en tuinen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Koninklijk Paleis van Madrid: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

1. Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

Geniet van een rondleiding van 2 uur door het Koninklijk Paleis van Madrid. Bewonder kunstwerken van Velázquez en Goya terwijl je het paleis op een rustig moment van de dag verkent, samen met een deskundige gids met diepgaande kennis over het huis van de Spaanse Royals van vroeger en nu.  Start bij het metrostation Opera op Plaza de Isabel II, waar het Teatro Royal is gevestigd en je jouw gids zult ontmoeten. Na een pittoreske wandeling over Plaza de Oriente, geniet je van het voorrecht om de wachtrij over te slaan voordat u het paleis binnengaat. Bezoek de Troonzaal, de Banketzaal en de Koninklijke Appartementen. Laat je verrassen door de manier waarop deze kamers door jouw professionele gids op boeiende en fascinerende wijze tot leven worden gewekt. Bewonder exclusieve kunstwerken van Velázquez en Goya, evenals historische voorwerpen als wandtapijten, harnassen en sierlijke zwaarden.Geniet van het 19e-eeuwse ontwerp en de prachtige bloemenpracht van het gebouw, dat een uitstekende achtergrond vormt voor gedenkwaardige foto's. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid een ontspannende wandeling maken door de Koninklijke Tuinen en andere hoogtepunten bezoeken, zoals de Koninklijke Armorie en de Apotheek.

...
Koninklijk Paleis van Madrid: ticket voor versnelde toegang

2. Koninklijk Paleis van Madrid: ticket voor versnelde toegang

Profiteer van versnelde toegang tot het Koninklijk Paleis van Madrid, de officiële residentie van het Spaanse koningshuis. Ga door een snelle veiligheidscheck en verken een van 's werelds grootste paleizen. Dwaal door gangen die eeuwen Spaanse geschiedenis hebben meegemaakt. Bewonder de architectuur en de decoratie van de salons, waaronder fresco's van beroemde kunstenaars. Verken de privévertrekken van de vorsten, bezoek de troonzaal en dwaal door de eetzalen. Bewonder ook zeker de beroemde spiegelzaal uit de regeerperiode van Karel IV. Bekijk kunstwerken van schilders als Caravaggio, Juan de Flandes, Francisco de Goya en Velázquez. Bezoek het koninklijk arsenaal en ontdek de exposities die onder andere porselein, horloges, meubels en zilverwerk tentoonstellen. Verken het erfgoed van de Spaanse monarchie in het Koninklijk Paleis.

...
Palacio Real Madrid: rondleiding zonder wachtrij

3. Palacio Real Madrid: rondleiding zonder wachtrij

Verken het Koninklijk Paleis van Madrid (Palacio Real de Madrid) met een professionele gids en ontdek de voormalige officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Ook bekend als het 'Palacio de Oriente' dankzij haar nabijheid tot het Plaza de Oriente aan de oostkant van het paleis, wordt het gebouw vandaag de dag enkel nog gebruikt voor recepties, ceremonies en officiële evenementen. Het paleis heeft een uitgebreide collectie stoffering, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Je kunt ook een wandeling maken door enkele van de privékamers waar royalty's woonden, de troonzaal en de koninklijke eetzalen, evenals de spiegelkamer van het bewind van Karel IV. Bewonder de rijke versieringen van officiële kamers, waarbij elke kamer zijn eigen persoonlijkheid prijsgeeft. Bezoek de troonkamer, de gala diner kamer en de koninklijke kapel.

...
Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met Skip-the-line Ticket

4. Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met Skip-the-line Ticket

Haal het meeste uit uw bezoek aan het Koninklijk Paleis door deel te nemen aan een rondleiding onder leiding van een professionele gids en de lange wachtrijen voor tickets over te slaan. Leer meer over de geschiedenis van het gebouw en de grote collectie kunstwerken. Een bezoek aan het paleis is een must voor elk bezoek aan Madrid. Het Koninklijk Paleis heeft een totale oppervlakte van 199.000 m² en bestaat uit 3478 kamers en is daarmee het grootste koninklijk paleis van West-Europa. Het werd gebouwd door koning Felipe V op de overblijfselen van het Koninklijk Alcazar, dat in 1734 door een brand werd verwoest. Tijdens deze rondleiding leer je over de verzameling muziekinstrumenten van het paleis, waarvan de Stradivarius Palatinos een van de belangrijkste is. Het Koninklijk Paleis verbergt vele jaren aan verhalen en geheimen die de gids je tijdens deze rondleiding zal vertellen. Je ziet ook veel indrukwekkende schilderijen, sculpturen en stoffering die goed bewaard zijn gebleven.

...
Madrid: stadstour per elektrische Tuk-Tuk

5. Madrid: stadstour per elektrische Tuk-Tuk

Begin aan een elektrische tuk-tuk-tour door Madrid en ontdek enkele van de belangrijkste monumenten van de stad. Geniet van de perfecte introductie tot Madrid, aangezien uw deskundige gids plaatsen aanbeveelt die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken. Bewonder de buitenkant van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Madrid, waaronder het Koninklijk Paleis, de Almudena-kathedraal en Plaza Mayor. Rijd door de charmante wijken Las Letras en La Latina en bekijk het Huis van Cervantes en het La Latina Theater. Bekijk het Palacio de las Cortes, de kerk van Los Jerónimos en de gevels van de musea van Paseo del Prado. Verken de wijk Salamanca, rijd door Plaza de Colón en ontdek de Nationale Bibliotheek.

...
Madrid: rondleiding en voorrang bij het Koninklijk Paleis

6. Madrid: rondleiding en voorrang bij het Koninklijk Paleis

Sla de lange rijen voor het Koninklijk Paleis van Madrid over en kom meer te weten over de geschiedenis van de Spaanse monarchie tijdens een rondleiding. Zie hoe het paleis door de eeuwen heen veranderde dankzij informatieve observaties van je deskundige gids. Ontdek een unieke en koninklijke collectie van wandtapijten, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken, waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Bezoek de privévertrekken, de troonzaal en de banketzalen en zie ook de spiegelzaal uit de regeerperiode van Karel IV. Bewonder een belangrijke verzameling van muziekinstrumenten en zie de Engelse tuinen uit de 19e eeuw en 2 neoklassieke fonteinen. Ontdek de traditionele tapas van Spanje en ervaar de eetcultuur van Madrid als een lokale bewoner wanneer je kiest voor de optie tapas proeven. Na de rondleiding door het Koninklijk Paleis wandel je door de stad naar één van de belangrijkste bars in Madrid. Spanje staat internationaal bekend om zijn gastronomie en is trots op zijn rijke cultuur en culinaire geschiedenis. Hier eindigt je rondleiding, waardoor je de kans krijgt om door het centrum van Madrid te lopen.

...
Rondleiding door Koninklijk Paleis en Kathedraal van Almudena Madrid

7. Rondleiding door Koninklijk Paleis en Kathedraal van Almudena Madrid

Stap terug in de tijd met een rondleiding door het Koninklijk Paleis van Madrid en de Almudena-kathedraal - de zetel van het rooms-katholieke aartsbisdom Madrid. Laat u informeren, inspireren en betoveren door de geschiedenis vol verhalen, legendes en anekdotes van uw ervaren expert, die geen eeuwenoude steen onberoerd laat. Begin je rondleiding langs twee van de meest emblematische iconen in Madrid bij de metrohalte Ópera en ga naar de kathedraal. Steek vervolgens de Plaza de la Armería over om het Koninklijk Paleis te zien. Trakteer uw ogen binnen op de meest emblematische delen van het gebouw: de Gasparini-kamer, de Troonzaal, de Spiegelzaal en meer. Geniet van snelle toegang tot beide monumenten, plus diepgaande anekdotes, verhalen en legendes uit de opwindende geschiedenis van Madrid.

...
Madrid: Flamencoshow in Corral de la Moreria

8. Madrid: Flamencoshow in Corral de la Moreria

Geniet van een flamencoshow uitgevoerd door 9 artiesten in de Corral de la Morería, de kathedraal van flamenco in Spanje. Geniet van een drankje tijdens de show of trakteer uzelf op een gastronomisch 3-gangen diner met drankjes. De zaal werd in 1956 geopend door Manuel del Rey en is de meest bekende tablao flamenco ter wereld. Door de geschiedenis heen is de Corral de la Morería getuige geweest van optredens van enkele van de beste professionals van deze discipline. De locatie bevindt zich in het historische centrum van Madrid, naast het Koninklijk Paleis. Het decor herschept een setting die doet denken aan de originele tablao flamenco die je terug in de tijd neemt. Het is populair bij veel beroemde persoonlijkheden, dus wees niet verbaasd als je naast een beroemdheid, een politicus of een koninklijke persoon zit.

...
Madrid: hop-on hop-off bus & Santiago Bernabéu-stadiontour

9. Madrid: hop-on hop-off bus & Santiago Bernabéu-stadiontour

Verken Madrid comfortabel en gemakkelijk in een hop-on hop-off dubbeldekkerbus. Ontdek de historische bezienswaardigheden en moderne attracties van Madrid in detail met een enkel ticket. Stap zo vaak als je wilt in en uit de bus en geniet van de stad in je eigen tempo. Er zijn twee routes beschikbaar: Blauwe route: historisch Madrid • Museo del Prado • Puerta de Alcalá • Barrio de Salamanca • Plaza de Colon • Plaza de Cibeles • Gran Via • Plaza de España • Templo de Debod • Teatro Real • Palacio Real • Puerta de Toledo • San Francisco El Grande • Kathedraal Almudena • Plaza Mayor • Puerta del Sol • Circulo Bellas Artes • Museo Thyssen • Museo Reina Sofia • Jardin Botánico Groene route: het moderne Madrid • Plaza Neptuno • Plaza de Cibeles • Plaza de Colon • Museo Escultura's • Museo de Ciencias Naturales • Nuevos Ministerios • Santiago Bernabéu-stadion • CSI Wetenschappen • Museo Lázaro Galdiano • Serrano • Museo Arqueológico • Puerta de Alcalá • Alcalá • Puerta del Sol • Plaza de las Cortes Stadiontour Santiago Bernabéu Stap uit bij het Santiago Bernabéu-stadion voor een rondleiding door het iconische huis van Real Madrid. Herbeleef meer dan honderd jaar geschiedenis van Real Madrid terwijl je het interactieve museum en de audiovisuele displays verkent die het verhaal van deze voetbalreus vertellen. Betreed de perskamer, de kleedkamers en loop door de Player's Tunnel tot je het veld bereikt, waar wereldwijde supersterren hun vaardigheden al tientallen jaren laten zien. Maak een interactieve reis aan boord van een replica van de officiële bus van het eerste team. Bekijk de brede collectie trofeeën die de club in de loop der jaren heeft verzameld. Krijg toegang tot de presidentiële box, het meest exclusieve gedeelte van de locatie, en krijg een exclusief VIP-perspectief op het stadion dat plaats biedt aan meer dan 80.000 toeschouwers. Geniet van een interactieve ervaring die geschikt is voor zowel voetbalfanaten als mensen met een voorbijgaande interesse.

...
Madrid: El Prado Museum en de wandeltocht door het Koninklijk Paleis

10. Madrid: El Prado Museum en de wandeltocht door het Koninklijk Paleis

Verken de meest karakteristieke attracties van Madrid tijdens een begeleide wandeling. Begin met een skip-the-line rondleiding door het Prado Museum, dat uitstekende kamers en schilderijen herbergt, en speciale nadruk legt op de schilderijen die de kunstgeschiedenis hebben veranderd en universele referenten zijn geworden. Bewonder werken van onder meer Murillo, Velázquez, Goya, Rubens en Tiziano. Vervolgens ga je verder met een 1,5 uur durende wandeling door het hele gebied tussen het Prado Museum en het Koninklijk Paleis. Vergezeld door je gids, ontdek de essentie van de stad, waaronder de Neptunusfontein, het Congres van Afgevaardigden, het huis van Cervantes en de Puerta del Sol. Ten slotte eindigt uw tour met een begeleide skip-the-line tour in het Koninklijk Paleis, een gebouw van gigantische afmetingen dat u zeker zal verrassen met zijn rijke decoratie en ongelooflijke kamers en lounges. Dit monument wordt beschouwd als een culturele referentie voor Europese monarchieën en is de perfecte manier om je wandeltocht af te sluiten.

...

Plan je bezoek

 • Ga op woensdag - of juist niet

  Op woensdag is de toegang tot het Paleis gratis. Dit betekent dat het dan drukker is, maar misschien koop je één van de (aan te raden!) tours en bespaar je zo op de entree. Een ander voordeel van de woensdag is dat het wisselen van de wacht 's morgens elk half uur plaatsvindt. En als je op de eerste woensdag van de maand komt (behalve 's zomers), zie je maar liefst 450 soldaten marcheren.

 • Koninklijk Paleis Madrid tickets

  De begeleide tour is een fantastische manier om meer te leren over de geschiedenis van het Koninklijk Paleis - nadien kun je zelf weer terugwandelen door de zalen. Voor de Koninklijke Wapenkamer, de Koninklijke Apotheek en de Schilderijengalerie zijn aparte tickets verkrijgbaar. Sla de Wapenkamer niet over - die bevat één van de beste collecties ter wereld.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks open. Oktober - maart: 10:00 tot 18:00 uur; april - september: 10:00 tot 20:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Standaard volwassenentickets vanaf €10, met extra kosten voor tours en opties.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is zeker de moeite waard. Je leert over de stad en de rijke historie.
 • Hoe kom ik er?
  Bussen 3, 25, 39 en 148 stoppen vlakbij het paleis. Je kunt ook metro 2 of 5 nemen naar station Opera.
 • Extra tips

  • Check online of bepaalde secties gesloten zullen zijn wegens renovaties.

Sitemap Koninklijk Paleis van Madrid

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijk Paleis van Madrid

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.815 beoordelingen

De gids sprak zeer goed Engels en vertelde op een zeer ludieke manier het verhaal van het koninklijk paleis. Je verveelde je geen minuut. We hebben nogal uitstappen geboekt met Get Your Guide en iedere keer was alles goed geregeld.

zeer mooi paleis, zeer goed bewegwijzerde route, zeer mooie dingen om te zien. De enige klacht die we kunnen maken is dat het niet mogelijk is om foto's te maken

Amazing tour with a great guide. She gave the information with a smile, every now an then a joke. It was more than good. It was super. Keep it up

Rocio gave us a clear and complete explanation with a funny and light touch.

Was erg indrukwekkend, prachtig. Goede reisleider David.