Koninklijk Paleis van Napels

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Koninklijk Paleis van Napels: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Napels: 3-daagse pas voor attracties en openbaar vervoer

1. Napels: 3-daagse pas voor attracties en openbaar vervoer

Met één enkele pas profiteer je van toegang tot meer dan 20 monumenten, musea en archeologische sites, waaronder de catacomben van San Gennaro en San Gaudioso, het Nationaal Archeologisch Museum, MADRE, Museo e Real Bosco di Capodimonte, het Koninklijk Paleis, de Bourbontunnel, Castel Sant'Elmo en Certosa di San Martino. Ook krijg je gratis toegang tot 3 musea of archeologische sites en korting op de musea en vindplaatsen die je daarna nog bezoekt. Ontdek de stad en reis gratis met het openbaar vervoer (UnicoCampania). Reis met metrolijn 1 'Metro dell'Arte', lijn 2, lijn 6, de kabelbaan, de tram, de Circumflegrea-treinen en de Cumana e Circumvesuviana-stadsroute. 

...
Pompeii, Herculaneum & Napels: stadspas voor 3 dagen

2. Pompeii, Herculaneum & Napels: stadspas voor 3 dagen

Met de Artecard voor Napels en Campania profiteer je van toegang tot meer dan 40 monumenten, musea en archeologische sites, waaronder de ruïnes van Pompeii, Herculaneum, de catacomben van San Gennaro en San Gaudioso, het Nationaal Archeologisch Museum, MADRE, Museo e Real Bosco di Capodimonte, het Koninklijk Paleis, de Bourbontunnel, Castel Sant'Elmo, Certosa di San Martino, het Paleis van Caserta, Paestum en het Archeologisch Museum van Capua. De pas geeft je gratis toegang tot 2 musea of archeologische sites en korting op de musea en vindplaatsen die je daarna nog bezoekt. Ontdek de stad en reis gratis op het regionale openbaarvervoernet van Napels en Campania (UnicoCampania).

...
Napels: stadswandeling met de Bourbon Gallery

3. Napels: stadswandeling met de Bourbon Gallery

Ontdek de schoonheid van de oude stad Napels tijdens deze begeleide wandeling. Geniet van het uitzicht op de monumenten op het Piazza del Plebiscito en leer over de geschiedenis van pizza. Betreed de mysterieuze tunnels onder de stad bij de Bourbon Gallery. Ontmoet je gids op het elegante Piazza Municipio-plein. Bewonder de marmeren Neptunus-fontein en het middeleeuwse Castel Nuovo. Vervolg de kruising Piazza Trieste e Trento naar het grandioze plein Piazza del Plebiscito. Bewonder de mix van neoklassieke, middeleeuwse en barokke architectuur op dit met monumenten gevulde plein. Ga op het plein staan en laat je rondleiden door het San Carlo Theater, de Umberto I Gallery, de basiliek van San Francesco di Paola en het statige Koninklijk Paleis. Loop langs de Via Chiaia-straat en luister terwijl je gids je de geschiedenis vertelt van de Antica Pizzeria Brandi, waar de beroemde pizza Margherita werd geboren. Wandel langs de historische Gran Caffè Gambrinus, waar koffie in Napolitaanse stijl wordt geserveerd. Daal af in de tunnels onder Napels tijdens een rondleiding door de oude Bourbon Gallery. Ontdek de geheimen onder de stad terwijl je de tunnel verkent die loopt van het Koninklijk Paleis tot aan de militaire kazerne. Bekijk stortbakken van het Bolla-aquaduct, fragmenten van standbeelden, oldtimers en motorfietsen.

...
Napels: begeleide fietstocht door de stad

4. Napels: begeleide fietstocht door de stad

Bewonder de mix van Italiaanse en Griekse invloeden terwijl je de hoogtepunten in Napels ziet tijdens deze fietstocht. Rijd door het historische centrum en ervaar de Griekse invloed terwijl je door de straten Via dei Tribunali en Anticaglia rijdt. Begin met het afdalen van de Napels Promenade. Geniet van het uitzicht op de zee met de Vesuvius op de achtergrond. Ga langs het kasteel aan de kust van Castel dell' Ovo. Rijd langs cafés en winkels aan zee terwijl je door Borgo Marinari gaat. Ga in oostelijke richting over de Via Caracciolo tot u het statige plein Piazza del Plebiscito bereikt, waar u het Koninklijk Paleis en de kerk van San Francesco di Paola kunt zien. Sla de drukke winkelstraat Via Toledo in, waar u de pleinen Piazza Carità en Piazza del Gesù kunt bereiken. Ga verder naar het oude Griekse hart van Napels in de wijk Decumani. Ervaar de Griekse lay-out terwijl je door smalle straatjes in dit historische centrum rijdt. Fiets de Via dei Tribunali en Anticaglia af om de tientallen oude kerken en enkele charmante pleinen te zien.

...
Napels: stadstour van een hele dag met Pompeii en Sorrento

5. Napels: stadstour van een hele dag met Pompeii en Sorrento

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie, cruiseterminal of het centraal station van Napels en begint je tour. Begin met 2 uur sightseeing in een minibus met een tour met kleine groepen onder leiding van een professionele gids. Maak uw eerste stop bij de kathedraal om de Koninklijke Kapel van de Schat van St. Januarius en Santa Restituta te bezoeken. Rijd naar het stadhuisplein en bekijk het nieuwe kasteel, gebouwd door de Franse familie Anjou. Vervolg uw weg naar het Posillipo-gebied en stop bij de Saint Antonio's Church, waar u het beste uitzicht over de stad en de baai kunt zien. Keer terug naar het stadscentrum en Piazza del Plebiscito. Bekijk de voorkant van het Koninklijk Paleis, de prachtige kerk van St. Francesco di Paola in neoklassieke stijl, de Umberto I-galerij en het San Carlo-theater. Rijd vervolgens naar Pompeii, waar je gids de meest fascinerende plekken laat zien, zoals het Forum, de thermale baden, het huis van Vetti en "Lupanare", verbrand door vulkanische as en lapilli tijdens de uitbarsting in 79 na Christus Na het bezoek maakt u een korte lunchstop en vertrekt u richting de kust van Sorrento. Bewonder onderweg het middeleeuwse kasteel waar de naam van de beroemde stad Castellammare di Stabia vandaan komt, de kleine en betoverende stranden van Vico Equense en Seiano, en typisch mediterraan groen zoals citroen- en sinaasappelbomen. Stop bij het panoramische uitkijkpunt in Meta di Sorrento om omhoog te kijken naar het prachtige uitzicht over de baai met uitzicht op de zee. Stop in Sorrento voor een kort bezoek aan de stad van ongeveer 1 uur. Je gids laat je de meest bekende plekken zien tijdens een wandeling door de betoverende smalle straatjes vol met winkels en kleine werkplaatsen. Ga verder naar een van de meest schilderachtige plekken in Sorrento: de Villa Comunale, waar u het uitzicht op de golf kunt bewonderen en zelfs Punta Campanella en het eiland Capri kunt zien. Keer terug naar Napels rond 17:15 uur.

...
Napels: dagtour naar Napels, Pompeii en de Vesuvius

6. Napels: dagtour naar Napels, Pompeii en de Vesuvius

Verken de schoonheid van Napels tijdens een rondleiding door Pompeii en Nationaal Park Vesuvius. Leer de legendarische geschiedenis van Napels kennen tijdens een gedetailleerde stadstour. Wek uw nieuwsgierigheid en ontdek hoe de Romeinen echt leefden op de archeologische vindplaats Pompeii voordat u rond de enige nog actieve vulkaan van Europa wandelde. Ontmoet je professionele gids buiten je hotel en klim aan boord van een minibus voor twee uur sightseeing in Napels. Stop bij de kathedraal van Napels om de koninklijke kapel van de schat van St. Januarius en de basiliek van Santa Restituta te bezoeken. Ontdek het Piazza del Municipio, het stadhuisplein van Napels, en bekijk het middeleeuwse Castel Nuovo voordat je door de woonstraten van Posillipo rijdt. Stop bij de beroemde Chiesa di Sant'Antonio a Posillipo voor het beste uitzicht over de stad en de baai. Keer terug naar het stadscentrum op Piazza del Plebiscito om de voorkant van het Koninklijk Paleis van Napels en de prachtige kerk van San Francesco di Paola te zien. Passeer de historische winkelgalerij, Galleria Umberto I, en het iconische operahuis, Teatro di San Carlo. Rijd naar Pompeii om meer te weten te komen over fascinerende plaatsen zoals het Forum, de thermale baden en het Huis van de Vettii. Ontdek de Lupanar, verbrand door vulkanische as en stenen tijdens de vulkaanuitbarsting in 79 na Christus Neem een pauze om te ontspannen tijdens de lunch, inclusief pizza en een drankje. Ga verder naar Torre del Greco, door het Vesuvius National Park. Loop naar de top van de enige nog actieve vulkaan van continentaal Europa. Wandel rond de krater op een hoogte van bijna 1200 meter om een panoramisch uitzicht op de charmante baai van Napels te zien. Keer terug naar Napels, waar je gids je afzet bij je hotel.

...
Privéwandeling van 4 uur door Napels

7. Privéwandeling van 4 uur door Napels

Nadat je door je privégids bent opgehaald bij je hotel, appartement, haven, treinstation of plaats naar keuze, begin je aan je rondreis door de op twee na grootste stad van Italië. Loop door het historische centrum, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Bekijk de San Severo-museumkapel waar je kunt genieten van skip-the-line toegang en bekijk de prachtige Cristo Velato of het gesluierde Christusbeeld. Loop door de Spaccanapoli-straat en passeer het Teatro di San Carlo, de kathedraal van Napels, Santa Chiara en het Koninklijk Paleis van Napels. Bewonder de meest emblematische bezienswaardigheden van de stad en de geweldige architectuur terwijl je de bekende monumenten leert kennen. De tour duurt 4 uur, waarna je wordt afgezet op een locatie naar keuze.

...
Napels: panoramische e-bike-tour

8. Napels: panoramische e-bike-tour

Begin vanuit de oude straat van Spaccanapoli, gelegen in het hart van de historische stad Napels, om het Piazza del Municipio te bereiken, waar het kasteel Maschio Angioino ligt en ga vervolgens naar Piazza Plebiscito met zijn koninklijke paleis en het San Carlo-theater. Ga naar de promenade langs het fietspad, waar u zult stoppen bij het oude dorp Marinaro met Castel dell'Ovo, het oudste kasteel van Napels en de bron van oude legendes zoals die van de sirene Parthenope. Voor het kasteel ziet u Monte Echia, door de Grieken beschouwd als het eerste nederzettingsgebied van Neapolis. Je tocht vervolgt dan de prachtige kustlijn door de prachtige kloof van de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Je volgende stop is in Virgilian Natural Park vanwaar je gemakkelijk de heuvel van Posillipo kunt beklimmen. Vanaf hier verlaat u het voormalige industriegebied van Bagnoli en bezoekt u de Noordpier (een wandeling van 1000 meter over de zee en een werk van industriële architectuur dat het oude ponton van ILVA was). Ga tenslotte terug naar het centrum door het westen van de stad.

...
Napels: City and Street Food Market

9. Napels: City and Street Food Market

Deze wandeltocht begint elke dag vanaf Napels op Piazza Municipio bij de Neptunus-fontein. Grijp de kans om de stad Napels te bezoeken met een lokale gids die niet alleen een gids is, maar ook een echte gelovige Napolitaanse tradities is! Met je gids ontdek je het echte hart van Napels, vol met de artistieke invloeden die zijn achtergelaten door de verschillende overheersing die de stad leed na de Griekse en Romeinse tijd. Bezoek de Piazza Plebiscito met het prachtige Koninklijk Paleis, loop langs de kust om te genieten van het uitzicht op de baai en Mt. Vesuvius, wandel door de voedselmarkt Pignasecca en proef verschillende typische gerechten, en loop door de smalle wegen van het historische centrum en in de beroemde "Spaccanapoli". Maak in het historische centrum de kans om een ambachtswinkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van de handgemaakte standbeelden van de geboorte ("Presepe" genoemd), een traditie die diep gevoeld werd in Napels tijdens de kersttijd die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Loop langs het centrale schip van de kathedraal van Napels, ook bekend als "Duomo", en laat je fascineren door de geschiedenis van Saint Gennaro en de vloeibaarheid van zijn bloed.

...
Wandeltocht door Napels & Baba-taartproeverij

10. Wandeltocht door Napels & Baba-taartproeverij

Geniet van een spannende 2 uur durende wandeling door de opmerkelijke stad Napels en ontdek waarom het wordt beschouwd als een van de mooiste in de Middellandse Zee. Bekijk het allerbeste van deze oude en mystieke stad met een officiële gids die zijn verborgen juweeltjes, legendes en een actievolle geschiedenis zal uitleggen. Bezoek de kathedraal van San Gennaro, loop langs het Koninklijk Paleis van Napels, waar eens de grote Bourbon-koningen woonden, het spectaculaire koninklijke theater van San Carlo en het prachtige operagebouw van Napels. Doorgaan naar San Francesco di Paola, een prachtige kerk gelegen aan de Piazza del Plebiscito, het belangrijkste stadsplein van Napels, en maak een wandeling door de prachtige galerij van Umberto I, een openbare winkelgalerij tegenover het operahuis van San Carlo. Bezoek enkele van de oude kastelen van Napels, duizenden jaren geleden gebouwd, en slenter door het belangrijkste historische centrum van de stad naar de beroemde straat Spacca Napoli, het gebied waar Napels werd gesticht en bezoek enkele van de belangrijkste kerken in de stad. Tijdens de rondleiding krijgt u de kans om een typische Babà-cake te proeven, een kleine gistcake verzadigd in sterke drank, meestal rum, en soms gevuld met slagroom of banketbakkersroom.

...

Sitemap Koninklijk Paleis van Napels

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Koninklijk Paleis van Napels

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 493 beoordelingen

Het is een zeer goede spaaroptie en het maakt het voor u gemakkelijker om geen kaartjes of kaartjes, POMPEII en HERCULANO gratis te hoeven kopen en al het vervoer van metro, bus, korting in musea enz ...

Pompei was erg interessant, ook de catacomben van San Gennaro waren indrukwekkend! Met de ARTEcard konden we gebruik maken van de metro en alle treinen, dat was erg praktisch!

Pass zeer geschikt voor vervoermiddelen (trein, bus, metro) plus toegang tot musea of bezienswaardigheden. economisch en praktisch

Gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer en musea zijn de moeite waard

Uitstekende waarde voor aangeboden diensten en prijs?