Datums kiezen

Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat

Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat

Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Yogyakarta: privé-aanpasbare rondleiding

1. Yogyakarta: privé-aanpasbare rondleiding

Ontdek Yogyakarta samen met een local en zie het beste van de stad tijdens een privé-aanpasbare dagtour. Ontvang insidertips van uw deskundige gids over het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Profiteer van een route die kan worden gewijzigd en aangepast aan uw interesses. Neem een kijkje in enkele culturele musea en kunstgalerijen. Verken historische bezienswaardigheden zoals het paleis van de sultan, het waterkasteel en de grote UNESCO-locaties Borobudur en de Prambanan-tempel. Blader door de oudste levendige markt van Beringharjo in een van de fascinerende buurten van Yogyakarta. Als de honger toeslaat, laat je gids dan toptips geven over een lokaal eetcafé voor een authentieke smaak van de keuken van Yogyakarta. Als je graag de mogelijkheid hebt om te kiezen uit een breed scala aan starttijden, locaties om te bezoeken en een gepersonaliseerde een-, twee- of driedaagse tour kunt maken met behulp van je gids in je eigen tempo, dan is dit de beste manier om Yogyakarta en de omliggende gebieden te ontdekken.

Yogyakarta: rondleiding paleis, waterkasteel en UNESCO-tempel

2. Yogyakarta: rondleiding paleis, waterkasteel en UNESCO-tempel

Verken Yogyakarta, alom bekend als het educatieve centrum van Java, en bekijk enkele van de meest prominente bezienswaardigheden van de stad. Bezoek het paleis van de sultan, dat dateert uit de 17e eeuw en de thuisbasis is van de huidige sultan. Je hebt 1 uur om in het paleis door te brengen voordat je naar Taman Sari Water Castle gaat. Ga te voet verder naar het naburige Waterkasteel en zijn tuinen die halverwege de 18e eeuw werden gebouwd als rust-, werkplaats- en meditatieruimte voor de koninklijke familie. Na het verkennen van de baden en zwembaden van het complex, verlaat u de stad en reist u naar de grandeur Borobodur of de Prambanan-tempel. Er is een lunchstop voordat we naar de tempel gaan (niet inbegrepen). Je hebt de mogelijkheid om Borobudur te bezoeken, 's werelds grootste boeddhistische tempel, of om de schoonheid van de Prambanan-tempel te verkennen en te bewonderen. Zodra je klaar bent met je reis, begeleidt je vriendelijke gids je terug naar je accommodatie in Yogyakarta.

Yogyakarta: Huur auto &chauffeur, privétour & vrije bestemming

3. Yogyakarta: Huur auto &chauffeur, privétour & vrije bestemming

Kiezen voor een huurauto met chauffeur is de juiste keuze, dit is een pakket van reisvrijheid in Yogyakarta. Je kunt 10 uur vrij reizen in Yogyakarta. Je kunt bestemmingen kiezen zoals de Borobudur Tempel, Prambanan Tempel, Pindul Grot, Jomblang Grot, Timang Strand, Mount Merapi, Tamansari Waterkasteel, Sultan Paleis, Selogrio Tempel, Kedung Kayang Waterval, Mendut Tempel, Plaosan Tempel, Mudal Rivier, Kedung Pedut Waterval en andere. Om geen tijd te verliezen onderweg, kun je met ons overleggen over toeristische bestemmingen in dezelfde richting.

Yogyakarta: ochtendtour Prambanan-tempel en paleistour

4. Yogyakarta: ochtendtour Prambanan-tempel en paleistour

Ervaar een bezoek aan Prambanan, de grootste hindoetempel in Indonesië die in de 9e eeuw werd gebouwd en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek de tempel in de ochtend wanneer nog steeds niet veel mensen de tempel betreden. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel om naar de Prambanan-tempel te gaan. Zodra de poort is geopend, ga je als eerste de tempel binnen. Dit is de beste tijd om de tempel te bezoeken. Je krijgt de kans om de tempel te verkennen met Tour Guide zonder gestoord te worden door de menigte. Het weer in de ochtend is ook veel beter, nog steeds niet te warm. En zeker betere tijd om goede foto's van de tempel te maken. Vervolg uw reis naar Yogyakarta Sultan Palace, het enige actieve paleis in Indonesië. Sultan van Yogyakarta en de familie die daar nog steeds woont. Al het personeel dat daar werkt, draagt complete Javaanse traditionele klederdracht. Dit paleis is ook een van de iconen van de regio. Een Javaans ontworpen gebouw uit 1755, nog steeds goed bewaard gebleven. In het paleis doen ze soms optredens zoals dansen of poppenshows, maar niet elke dag. Na het paleis gaan we verder naar Water Castle, bekend als Taman Sari. Dit is de prachtige tuin die vroeger alleen door de sultans werd gebruikt. Nu wordt het een van de toerattracties waar mensen kunnen bezoeken en goede foto's kunnen maken van de plaats met waterpoelen erin. Nadat de tour is afgelopen, begeleidt de chauffeur je terug naar je hotel. Einde dienst.

Yogyakarta: Privé dagtrip met gids

5. Yogyakarta: Privé dagtrip met gids

Beleef een meeslepende en uitgebreide dagtour met een rondleiding, te beginnen met het gemak van ophaalservice vanaf je hotel of luchthaven naar je hotel voor ultiem comfort. Je reis begint met een ontmoeting met je deskundige gids, die je de hele dag zal begeleiden. Ga op een verrijkend avontuur terwijl je je verdiept in de culturele schatten van Indonesië, te beginnen met een bezoek aan het ontzagwekkende Prambanan, het grootste hindoetempelcomplex van het land. Ontdek de ingewikkelde geschiedenis en boeiende folklore die teruggaat tot de negende eeuw, terwijl je gids de geheimen van dit opmerkelijke architectonische wonder onthult. Vervolg je expeditie en dompel jezelf onder in de levendige sfeer van Sultan Palace Kraton, een cultureel centrum doordrenkt van eeuwenoude tradities. Dit bruisende centrum is gebouwd in 1790 en bruist van leven, met een scala aan winkels, markten, scholen, moskeeën en een bloeiende batik verf- en zilverindustrie. Laat je zintuigen tot leven komen terwijl je de bezienswaardigheden, geluiden en smaken van dit bruisende culturele centrum in je opneemt. Je avontuur bereikt nieuwe hoogten als je naar de iconische Borobudur Tempel reist, 's werelds grootste boeddhistische tempel en een Unesco-werelderfgoedlocatie. Bereid je voor om betoverd te worden door de klassieke kunst en architectuur van Indonesië als je dit monumentale bouwwerk, versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en torenhoge stoepa's, verkent. Bewonder de symboliek van de drie monumenten, die de stadia in het streven naar nirvana voorstellen. Als je verkenningsdag ten einde loopt, ontspan je en denk je na over de ontelbare wonderen die je bent tegengekomen voordat je naar je hotel of het vliegveld wordt gebracht. Deze meeslepende 1-daagse privétour met rondleiding belooft een onvergetelijke ervaring die nog lang na je reis zal blijven hangen.

Van Bali: 10-daagse tour langs de hoogtepunten van Java met accommodatie

6. Van Bali: 10-daagse tour langs de hoogtepunten van Java met accommodatie

Dag 1: Bali - Ijen (5 uur rijden) Begin je avontuur met een mooie rit van Bali naar Ijen. Check in bij uw accommodatie en ontspan voordat u de natuurlijke schoonheid van de Ijen-krater gaat verkennen. Dag 2: Ijen - Bromo (5 uur rijden) Word vroeg wakker om getuige te zijn van de blauwe vlammen van de Ijen-krater voordat je je reis voortzet naar de magnifieke Bromo-vulkaan. Check in bij uw accommodatie in Bromo en rust uit. Dag 3: Bromo - Tumpak Sewu (5 uur rijden) Bewonder de zonsopgang boven de Bromo-vulkaan voordat je naar de Tumpak Sewu-waterval gaat, een van de verborgen juweeltjes van Indonesië. Check in bij uw accommodatie in de buurt van de waterval en kom tot rust. Dag 4: Tumpak Sewu - Yogyakarta (7 uur rijden) Ervaar de adembenemende schoonheid van de Tumpak Sewu-waterval voordat je naar de culturele stad Yogyakarta reist. Check in bij uw accommodatie en rust uit. Dag 5: Stadstour Yogyakarta Ga op een cultureel avontuur met een rondleiding langs de iconische bezienswaardigheden van de stad, waaronder Keraton Yogyakarta en het waterpaleis Taman Sari. Je kunt ook kiezen voor een bezoek aan de prachtige Prambanan-tempel. Dag 6: Yogyakarta - Cirebon (5 uur rijden) Bezoek de wereldberoemde Borobudur-tempel voordat je naar Cirebon reist, waar je de rijke cultuur van de Sundanese bevolking kunt ervaren. Check in bij uw accommodatie en kom tot rust. Dag 7: Cirebon - Bandung (5 uur rijden) Ga naar de levendige stad Bandung en verken de drukke straten, waaronder de iconische Jalan Braga. Check in bij uw accommodatie en rust uit. Dag 8: Bandung - Jakarta (4 uur rijden) Ontdek de natuurlijke schoonheid van de theeplantage Kawah Putih en Rancabali voordat je naar de bruisende hoofdstad Jakarta gaat. Check in bij uw accommodatie en kom tot rust. Dag 9: Djakarta Verken de iconische bezienswaardigheden van Jakarta, waaronder het torenhoge Monas-monument en het Nationaal Museum. Maak een wandeling door het historische Kota Tua-gebied voordat je terugkeert naar je accommodatie. Dag 10: Djakarta Breng uw laatste dag in Indonesië op uw gemak door voordat de tour eindigt met een transfer naar de luchthaven of uw hotel in de avond.

Yogyakarta Beleef een dagtour Borobudur en Prambanan

7. Yogyakarta Beleef een dagtour Borobudur en Prambanan

Yogyakarta is een stad met vele duizenden jaren oude tempels die de overblijfselen zijn van oude grote koninkrijken. Twee grote namen die interessant zijn, zijn de Borobudur en Prambanan tempels. Een bezoek aan Yogyakarta is niet compleet zonder twee historische tempels te zien, de Borobudur als boeddhistische tempel en Prambanan als hindoetempel. Borobudur tempel, De majestueuze Borobudur tempel is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De Borobudur tempel laat je terugreizen in de tijd om te genieten van een ongeëvenaarde combinatie van geschiedenis, cultuur, spiritualiteit en natuurlijke schoonheid. Archeologisch Park Prambanan, De reis gaat verder naar het Prambanan Archeologisch Park, het grootste tempelcomplex op het eiland Java bestaande uit de Prambanan Tempel en de Sewu Tempel en andere kleine tempels in het parkgebied.

Taman Sari-waterkasteel, sultanpaleis en proeverij van lokale gerechten

8. Taman Sari-waterkasteel, sultanpaleis en proeverij van lokale gerechten

Wees getuige van een kijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio, waardoor het een educatieve en meeslepende ervaring wordt. We ontmoeten elkaar in Alun Alun Yogyakarta om onze reis naar Kraton Yogyakarta, het sultanpaleis, te beginnen. een prachtig voorbeeld van Javaanse paleisarchitectuur Na de finish lopen we ongeveer 10 minuten naar het Taman Sari-waterkasteel. De site beschikt over een mix van Javaanse en Europese bouwstijlen, waardoor het een unieke en visueel boeiende bestemming is. En voor de laatste stop zullen we onze beroemdste lokale voedselgudeg in Wijilan proberen. Het heeft een unieke smaak die wordt gekenmerkt door zijn zoetheid, die voortkomt uit het gebruik van palmsuiker, en zijn hartigheid, bereikt door een mengsel van kruiden en kokosmelk.

Sultanpaleis, waterkasteel en rondleiding Prambanan-tempel

9. Sultanpaleis, waterkasteel en rondleiding Prambanan-tempel

Je wordt opgehaald bij je hotel in Yogyakarta, start de tour met een bezoek aan het paleis van de sultan, ook wel bekend als Kraton, het enige actieve sultanpaleis in Indonesië waar de sultan van Yogyakarta verblijft, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad die speciale regio van Jogjakarta. Zie de authentieke Javaanse cultuur die daar nog steeds wordt beoefend. Bezoek vervolgens Taman Sari, bekend als Water Castle, waar we vroeger de oude tuin van de sultans kunnen zien. Maak een aantal prachtige foto's rond het zwembad in de tuin. Bezoek daarna de grootste hindoetempel in Azië, de Prambanan-tempel. Leer meer over de geschiedenis van de tempel van de lokale gids die je ook het verhaal vertelt van Rama en Shinta die op de reliëfmuurpanelen van de tempel zijn gegraveerd. Na het verkennen van deze tempel uit de 9e eeuw, leun je achterover en ontspan je terwijl onze chauffeur je terugbrengt naar je hotel in Yogyakarta.

Vanuit Yogyakarta: Tour met gids, aangepast aan je voorkeuren

10. Vanuit Yogyakarta: Tour met gids, aangepast aan je voorkeuren

Verken Yogyakarta naar hartenlust met dit avontuur van een volle dag met een ervaren gids. Bezoek populaire bezienswaardigheden zoals de Borobudur, Prambanan, Taman Sari, Keraton Yogyakarta en andere belangrijke toeristische bestemmingen. Deze tour is de perfecte manier om het beste te zien van wat Yogyakarta te bieden heeft. Je gids neemt je mee naar de meest iconische plekken en je leert meer over de geschiedenis en cultuur van deze fascinerende stad. Bezoek de Borobudur, de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Je zult je verbazen over het ingewikkelde houtsnijwerk en meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de tempel. Bezoek Prambanan, een hindoetempelcomplex dat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je zult de prachtige tempels zien, waaronder de Prambanan Tempel, de Shiva Tempel en de Vishnu Tempel. Bezoek Taman Sari, een voormalige koninklijke watertuin die nu op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je verkent de prachtige tuinen, zwembaden en paviljoens. Bezoek Keraton Yogyakarta, de officiële residentie van de sultan van Yogyakarta. Je ziet het indrukwekkende paleiscomplex en leert over de geschiedenis van het sultanaat. Dit is echt een onvergetelijke tour die je een uitgebreid overzicht geeft van Yogyakarta.

29 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat

Wil je alle activiteiten in Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 38 beoordelingen

Voor Yuni. Hoewel veel van beide tempels beperkte toegang hadden, behandelde Yuni veel van de geschiedenis erachter. Beide tempels waren niet erg druk en bovendien regende het hard. Over het algemeen een geweldige dag, maar ik zou willen dat toegang tot deze historische locaties meer zou openen als de toegangsprijzen hetzelfde blijven. Als een oproep is de rit tussen tempels ver (meer dan 1,5 uur). We hebben een aantal geweldige gesprekken gevoerd met Yuni en hij gaf ons enkele aanbevelingen en wat achtergrondinformatie over Java en Yogikarta. Heel erg gewaardeerd.

We hadden een geweldige tijd Onze gids Anang Nasir wijaya was fantastisch Haalde ons om 7 uur op van het vliegveld nam ons mee naar de tempels en zette ons af bij onze Airbnb De volgende dag was een 3. 30 uur pick om naar de zonsopgangswandeling te gaan, gevolgd door de jam lange grotten Die reis was veruit de beste reis die we ooit hebben gehad! Beveel Anang ten zeerste aan vanwege zijn hoffelijkheid, energie en charmante persoonlijkheid

De tourervaring was erg goed. De gids die ons de rondleiding gaf, Bagus, was te allen tijde erg vriendelijk en nam ons mee naar alle punten die we wilden bezoeken. Bovendien heeft hij ons op elk van de punten een lokale gids gegeven om meer diepgaande uitleg te geven over elke specifieke plaats. Bedankt Bagus dat je ons hebt geleerd en je cultuur met ons hebt gedeeld!

Deze tour werd gecombineerd met een andere (voor de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de tempels en de vulkaan). Dus, als onderdeel van deze tour, vroeg ik Indra om me naar de Chicken Church te brengen. Dankzij hem probeerde ik Kopi Luwak en Gudeg, zag ik het nachtelijke stadsleven en leerde ik het lokale leven in het algemeen beter kennen. Aanbevolen 100%!