Kies data

Koninklijk Paleis van Turijn

Koninklijk Paleis van Turijn: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: Koninklijk Paleis Skip-the-Line rondleiding

1. Turijn: Koninklijk Paleis Skip-the-Line rondleiding

Sla de lange wachtrijen over naar het prachtige Koninklijk Paleis van Turijn met fast-track tickets tijdens deze rondleiding. Ontmoet je gids bij de ingang van het Koninklijk Paleis. Treed in de voetsporen van de koninklijke familie Savoye die hier woonde tijdens hun bewind in de jaren 1800 en vroege jaren 1900. Stel je voor hoe het leven hier zou kunnen zijn geweest terwijl je door de troonzaal, slaapkamers, balzaal en meer reist. Bewonder de indrukwekkende architectuur en ingewikkelde details van het paleis terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw. Luister naar verhalen over de evenementen en ceremonies die plaatsvonden in het paleis van Turijn. Kom meer te weten over de periode die ertoe leidde dat Italië in 1946 een republiek werd. Ga verder naar de Kapel van de Heilige Lijkwade, een prachtige kapel in barokstijl gebouwd om de Lijkwade te huisvesten. Helaas werd de Lijkwade in 1997 verwoest door een brand. Toch is het gebouw nog steeds een bezoek waard om het interieur en de rijke geschiedenis te bewonderen.

Turijn: toegangsticket Koninklijk Paleis en rondleiding

2. Turijn: toegangsticket Koninklijk Paleis en rondleiding

Ontmoet je gids en ga vervolgens naar het Koninklijk Paleis van Turijn, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin met een inleiding tot de koninklijke familie Savoye, die hier ooit woonde. Geniet van een rondleiding door de Mirror Room en de Ballroom, waar de Savoys het grootste deel van hun tijd doorbrachten. Bewonder het rijkelijk versierde interieur en de luxe meubels terwijl je luistert naar verhalen over hoe het leven was in de Royal Apartments. Dwaal vervolgens door de Royal Armory, die een van 's werelds grootste wapencollecties herbergt. Bezoek ten slotte de Koninklijke Bibliotheek, de thuisbasis van meer dan 200.000 boeken, kaarten, gravures en tekeningen.

Koninklijk Paleis van Turijn: voorrangsticket en rondleiding

3. Koninklijk Paleis van Turijn: voorrangsticket en rondleiding

Bezoek een van de meest weelderige bezienswaardigheden van Turijn tijdens een rondleiding. Bekijk de voormalige residentie van het Koninklijk Huis van Savoye, inclusief de koninklijke wapenkamer, de kapel van de Heilige Lijkwade en de paleistuinen. Ontmoet je gids voor het Koninklijk Paleis en ga naar binnen zonder in de rij te hoeven staan dankzij een toegangsticket met voorrang. Verken het interieur van het paleis en bewonder de luxueuze decoraties en meubels. Bekijk de koninklijke vertrekken, balzaal, troonzaal en galerij. Bekijk 's werelds grootste verzameling wapens in de Royal Armory, bezoek de Kapel van de Heilige Lijkwade en geniet van de prachtige paleistuinen.

Turijn: rondleiding door het Koninklijk Paleis en het Egyptisch museum

4. Turijn: rondleiding door het Koninklijk Paleis en het Egyptisch museum

Doe mee met deze kleine groepsreis om de lange rijen naar de top 2 musea van Turijn, het majestueuze Koninklijk Paleis en het fascinerende Egyptisch Museum over te slaan. Ontmoet je gids bij de ingang van het Koninklijk Paleis. Verken de voormalige residentie van de familie Savoye, die over Italië regeerde totdat het in 1946 een republiek werd. Loop langs hun kamers en leer over hun leven. Ga verder naar de kapel van de Heilige Lijkwade, de oorspronkelijke locatie van de Lijkwade. Bezoek vervolgens het Egyptisch Museum. Lees meer over de bevindingen die zijn gebruikt om het oude Egypte te bestuderen, waaronder mummies, sarcofaag, sfinx, potten, sieraden en meer. Je gids zal uitleggen waarom dit museum in Turijn is. Hoor hoe het het op één na belangrijkste museum ter wereld voor egyptologie werd.

Turijn: hoogtepunten fietstocht

5. Turijn: hoogtepunten fietstocht

Ontmoet je gids en begin je tour met een veiligheidsbriefing en een inleiding tot Turijn. Terwijl je door de stad rijdt, hoor je over de geschiedenis van elke plaats die je bezoekt. De 3,5 uur durende rit brengt je van Porta Nuova naar 19e-eeuwse pleinen, waar het Italiaanse koninkrijk werd geboren. Bekijk het kasteel van de koninklijke familie Savoia voordat je naar het oudste deel van de stad rijdt, waar je de middeleeuwse wijk en Romeinse ruïnes vindt. Fiets langs de rivier de Po en betreed de Valentino, het mooiste park in Turijn. Andere haltes zijn de Mole Antonelliana, het hoogste museum ter wereld, de indrukwekkende Gran Madre di Dio, een kerk die bekend staat om zijn connectie met de Legend of Holy Grail en het Egyptisch Museum.

Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

6. Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

Ontmoet je lokale gastheer in het stadscentrum, kies je e-bike en start deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en ingetogenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie: de familie Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg uw bezoek aan Piazza Carignano en bekijk enkele van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Je gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de populaire ziel van de stad. Met uw lokale insider ontdekt u dan de koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Ontspan terwijl u door weelderige tuinen fietst en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht is er een zeer interessante wijk, verrijkt met moderne murales gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de rivier de Po over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Last but not least, bereik het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en voor het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario binnen en ga terug naar het beginpunt.

Turijn: Koninklijk Paleis en rondleiding door de stad

7. Turijn: Koninklijk Paleis en rondleiding door de stad

Geniet van een begeleide ervaring van 3 uur met een deskundige gids. Bezoek het prachtige Koninklijk Paleis van Turijn, een UNESCO-werelderfgoed, en de stad Turijn. Verken het paleis van de koninklijke familie van Savoye en hoor verhalen en geheimen over hun geschiedenis. Bewonder de spiegelkamer, de balkamer en vele andere beroemde koninklijke ruimtes. Sta versteld van de elegante en luxe inrichting van de Royal appartementen terwijl u rondslentert. Ga naar de Koninklijke Bibliotheek, waar een van de beroemdste zelfportretten van Leonardo da Vinci te zien is. Ervaar ten slotte een stadstour van 1 uur door Turijn, loop door het San Lorenzo-plein, het San Carlo-plein en de elegante Subalpine Gallery.

Turijn: 2 uur durende wandeling met gids

8. Turijn: 2 uur durende wandeling met gids

Breng een heerlijke 2 uur door in de elegante stad Turijn, de eerste hoofdstad van Italië. Geniet van een fascinerende wandeling door het historische centrum met een deskundige gids en bewonder de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad. Bezienswaardigheden op de tour zijn onder meer het Koninklijk Paleis (Palazzo Reale), al meer dan 2 eeuwen de thuisbasis van koningen, de Senaat, de barokke Sint-Laurensbasiliek (Basilica di San Lorenzo) en de Kathedraal van Turijn (Duomo di Torino) met de Sacra Sindone. Maak een wandeling langs de Via Roma en bekijk de chique winkels en historische cafés, verder naar Piazza San Carlo, de salon van Turijn en Piazza Carignano, de bakermat van de Renaissance.

Turijn: wandeltocht met Koninklijk Paleis en Egyptisch museum

9. Turijn: wandeltocht met Koninklijk Paleis en Egyptisch museum

Begin uw ervaring 's ochtends met een wandeling door het stadscentrum van Turijn. Ontdek de hoogtepunten en belangrijkste monumenten van de stad en luister naar de gids die uitlegt hoe de stad door de eeuwen heen werd gebouwd. Je gids praat met je over de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder Palazzo Reale, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Dit eerste deel van de tour eindigt dan bij de Mole Antonelliana, een symbool van de stad met zijn onvergetelijke vorm. Na een korte pauze voor vrije tijd, hergroepeer je met je gids om het Koninklijk Paleis binnen te gaan. Dit paleis was de oude residentie van de familie Savoia, die gedurende de gehele duur van de monarchie in Italië regeerde. Bekijk in het paleis de belangrijkste kamers waar de Savoia woonden en ga de Kapel van de Heilige Lijkwade binnen - de faciliteit waar de Lijkwade lange tijd was gehuisvest. Om je ervaring compleet te maken, ga je naar het Egyptisch Museum - een must-see attractie van Turijn. Daar vertelt je gids over de oude Egyptische geschiedenis en cultuur terwijl je mummies, sarcofagen, sfinxen en andere verschillende vondsten passeert.

Turijn: 1,5 uur durende rondleiding door het Koninklijk Paleis

10. Turijn: 1,5 uur durende rondleiding door het Koninklijk Paleis

Begin je rondleiding op de binnenplaats van het paleis en ga verder naar de koninklijke appartementen. Loop hier van kamer naar kamer en bewonder de tijdloze schoonheid van de barokke interieurs. Leer tijdens uw wandeling de gebruiken en tradities van het Savoyaardse hof kennen van uw deskundige gids. Ontdek hoe een audiëntie bij de koning plaatsvond en hoe de eetzaal werd voorbereid. Bezoek de paltskapel, een barok meesterwerk van Guarino Guarini, ontworpen als elegante kist voor de Heilige Lijkwade. Rond je tour af in de koninklijke tuinen en bewonder het adembenemende werk van architect André Le Nôtre die ook aan het hof van Versailles werkte.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Koninklijk Paleis van Turijn

Wil je alle activiteiten in Koninklijk Paleis van Turijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.