Rüdesheim am Rhein

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rüdesheim am Rhein: 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Rüdesheim am Rhein is een pittoreske Duitse wijnplaats vol kinderkopjes en ouderwetse tavernes. Hier 7 mooie plekken om te ontdekken.

 • Niederwalddenkmal

  1. Niederwalddenkmal

  Bij het Niederwalddenkmal (gedenkteken) wordt stilgestaan bij de vereniging van Duitsland. Maak na het bekijken van het monument een wandeling langs de Rijn; die er vlak naast ligt!

 • Kasteel Ehrenfels

  2. Kasteel Ehrenfels

  Klim naar kasteel Ehrenfels en geniet van het uitzicht. De ruïnes stammen uit de 13e eeuw.

 • Eibingen

  3. Eibingen

  Eibingen heeft niet altijd deel uitgemaakt van Rüdesheim am Rhein. Tegenwoordig kun je er relieken zien die Hildegard verzamelde.

 • Abdij van Eibingen

  4. Abdij van Eibingen

  Bezoek de door nonnen beheerde abdij en wandel over het mooie landgoed terwijl je de 12e-eeuwse woning van Hildegard von Bingen bewondert.

 • Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett

  5. Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett

  Bij Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett komen muziekinstrumenten met een beetje techniek tot leven.

 • Drosselgasse

  6. Drosselgasse

  Drosselgasse is een populaire tent. Neem plaats, geniet van een wijntje uit de regio en zie de lokale bevolking.

 • Rheingau Wijnmuseum

  7. Rheingau Wijnmuseum

  Een bezoek aan het Middenrijndal is niet compleet zonder een beetje historische duiding. In dit museum leer je over het leukste deel: de wijn!

Plan je bezoek

 • Seizoensattracties in Rüdesheim am Rhein

  Begin zomer wordt in Rüdesheim am Rhein een wijnfestival georganiseerd, met onder meer een optocht van de Wijnkoningin en haar prinsessen. Het spektakel is een lokale traditie; en is natuurlijk het leukst met een glas Rüdesheimer Riesling in de hand.

 • Vervoer

  In het stadje kun je heerlijk rondlopen en fietsen om alles in je op te nemen. Er zijn ook taxi's beschikbaar en een leuke manier om de stad te zien is tijdens een rondvaart over de rivier. Treinen brengen je naar andere plaatsen.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  De zomer is het beste seizoen om Rüdesheim am Rhein te bezoeken, met lange dagen en zonnig weer. De winters kunnen erg ijzig zijn, en Riesling nippen is het lekkerst in de zon. De warmste maanden zijn juni tot en met augustus.

Sitemap Rüdesheim am Rhein

Wil je alle activiteiten in Rüdesheim am Rhein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rüdesheim am Rhein

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 640 beoordelingen

Lees de beschrijving aandachtig. Ik heb deze reis in het laagseizoen gemaakt toen de rondvaartboten in de Midden-Rijn niet varen, dus met een reisorganisatie verzekerd dat ik een plekje had op een van de weinige boten die liepen. Door het busvervoer kon ik alles bekijken, wat vanuit een trein niet mogelijk is vanwege tunnels en snelheid. Ja, je kunt het goedkoper doen, ja er is wat herhaling op en neer op de weg, maar het landschap maakte het de moeite waard. Onze gids Michael was super vriendelijk en vertelde veel slechte grappen over zijn vrouw (die er niet was om zichzelf te verdedigen) maar je kent het type, rol er gewoon mee en je zult plezier hebben. Ik drink geen alcohol, dus de wijnproeverij was voor mij verloren, maar anderen leken ervan te genieten.

Al met al was het een leuke tocht, maar dat je op meerdere plekken aanmeert werd niet duidelijk gemaakt. Had graag geweten wat de opties waren met mijn kaartje om van de boot te springen om hem later terug te nemen. Nam het laatste vertrek en realiseerde me het toen ik op de boot zat, dus ik vind het jammer .. Had graag een kasteel dichterbij gezien. Anders was het een goede ervaring.

Sterk aanbevolen 1,5 uur durende cruise langs de Rijn.

Het is een erg leuke cruise die anderhalf uur duurt en vertrekt vanuit Rüdesheim en terugkeert. Prachtige landschappen vanaf de rivier. Je ziet verschillende mooie dorpjes aan de Rijn en wijngaarden en het landschap is erg mooi. Ik heb echt genoten van een biertje of je kunt zelfs op de boot eten. U kunt in- en uitstappen bij andere haltes op het schip. De prijs is heel goed.

Met de Rhein Star heel ontspannen een beetje op en neer door het Midden-Rijndal. Dat kan met de Rössler Line zowel vanuit Bingen als vanuit andere plaatsen aan de Rijn zoals Rüdesheim, Rheinstein en Rheinfels. Een beetje zoals een ontspannen Hopon-Hopoff-bus op het water. Wij raden aan.

leuke boottocht voor een kleine prijs. Zelfs het eten en drinken aan boord is goedkoop.