Kies data

Dingen om te doen Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein: De beste dingen die je niet wil missen

Rüdesheim: rondvaart naar de kastelen van Midden-Rijndal

1. Rüdesheim: rondvaart naar de kastelen van Midden-Rijndal

Ervaar een kastelenrondvaart in het Midden-Rijndal, waar voortreffelijke wijnen van robijnrode Pinot Noir tot glinsterende gouden Riesling worden verbouwd. Ontdek een van de oudste Europese handelsroutes langs voormalige tolkastelen en nesten roofridders. Victor Hugo, Goethe en Heinrich Heine zijn in geest aan boord. Verken geliefde plaatsen in het Midden-Rijndal die de dichters, die aan de wieg stonden van de Rijn-romantiek, hebben geïnspireerd. Nergens zijn er zoveel middeleeuwse kastelen als op dit deel van de Rijn, dat in 2002 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Bewonder burcht Rheinstein, burcht Reichenstein (boven Trechtingshausen), burcht Ehrenfels en de fabelachtige Muizentoren bij Binger Loch. Je ziet hoe de Nahe in de Rijn vloeit en bezichtig burcht Klopp voor je verder vaart naar het Niederwaldmonument met de Germania en de Niederwaldtempel in het Osteinpark. De mythe van de Rijn-romantiek zal je betoveren Bewonder de rode wijngemeenschap Assmannshausen met zijn beroemde Pinot Noir-wijngaarden en de bloeiende Bingen met de prachtige Rheinanlage van de Landesgartenschau 2008. Zie Rüdesheim met de beroemde Drosselgasse.

Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijn

2. Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijn

Verken de Rijnvallei, opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed, en de wijngaarden, pittoreske dorpjes en stadjes van deze streek. Je bekijkt de machtige kastelen uit de middeleeuwen. In dit landschap vind je, wereldwijd gezien, de meeste kastelen bij elkaar. Verwonder je over de verbluffend mooie Lorelei-rots en bewonder de schitterende uitzichten over de vallei vanaf het Niederwald Monument. In de zomer brengt de kabelbaan van Assmannshausen je naar de vallei (optioneel) waar je kunt lunchen in één van de fantastische restaurants aan de oevers van de Rijn (inbegrepen). Daarna maak je een wonderschone panoramaboottocht naar St. Goarshausen, langs de beroemde Lorelei. Proef daar heerlijke wijnen in een kleine herberg of raak bevangen door al het moois in het schilderachtige stadje Rüdesheim. Let wel dat de activiteit alleen de tijd neemt bij Rüdesheim als er genoeg tijd over is.  In de winter is het mogelijk dat stoomboten niet werken bij slecht weer of watercondities. In dit geval bezoek je een kasteel. Je reist per bus terug naar Frankfurt, waar je de activiteit afsluit en je weer wordt afgezet bij het trefpunt.

Vanuit Rüdesheim: boottocht van 1,5 uur met wijnproeverij

3. Vanuit Rüdesheim: boottocht van 1,5 uur met wijnproeverij

Je gaat aan boord van een Rijnschip voor een boottocht waarbij je bekende namen uit de geschiedenis tegenkomt. Je vaart langs een van de oudste handelsroutes van Europa en passeert oude tolburchten en roofriddersnesten. De geesten van Victor Hugo, Goethe en Heinrich Heine varen mee langs de mooiste plekken die de Midden-Rijnvallei de naam de Romantische Rijn gaven. Op dit gedeelte van de Rijn bevinden zich meer burchten dan waar ook ter wereld. Bewonder burcht Rheinstein, burcht Reichenstein (boven Trechtingshausen), de ruïnes van burcht Ehrenfels en de fabelachtige Muizentoren bij Binger Loch. Je ziet hoe de Nahe in de Rijn vloeit en bezichtigt burcht Klopp voor je verder vaart naar het Niederwaldmonument met de Germania en de Niederwaldtempel in het Osteinpark. Je ontdekt het dorp Assmannhausen dat bekend staat om zijn rode wijn, de bloeiende stad Bingen en het wereldberoemde Rüdesheim. Onderweg proef je vier soorten wijn onder de vakkundige leiding van een wijnmaker uit Rüdesheim. Geniet ook van de verse pretzels en neem een glas mee naar huis als souvenir.

Uit Rüdesheim: 2 uur lange Kerst Boottocht op de Rijn

4. Uit Rüdesheim: 2 uur lange Kerst Boottocht op de Rijn

Neem een romantische boottocht op de Rijn. De oude kastelen op de heuvels bedekt met sneeuw zorgen voor een magisch uitzicht waar je geniet van comfortabele stoelen in de warme cabine van de boot. Luister naar de verhalen en de gebruiken van de oudheid terwijl je over de Rijn vaart. Hoor de sprookjes, mythen en legenden van de Rijn. Leer meer over de vele architectonische monumenten en steden langs de oevers, hoor over Duitse kersttradities uit het verleden en het heden en beleef een mooie dag op de rivier. Geniet van drankjes en hapjes aan boord terwijl het sprookjesachtige landschap langs glijdt. Eindig je prachtige reis met een bezoek aan de wereldberoemde Rüdesheim kerstmarkt waar je glühwein en koekjes proeft terwijl je geniet van Kerst spektakel vanuit de hele wereld.

Rüdesheim am Rhein: Kerstboottocht over de Rijn

5. Rüdesheim am Rhein: Kerstboottocht over de Rijn

Beleef een romantische boottocht over de Rijn. Vaar langs middeleeuwse kastelen en met sneeuw bedekte ruïnes en geniet van het uitzicht vanaf je warme en gezellige boot. Luister tijdens de tocht naar feestelijke kerstmuziek en geniet van verse wafels en lokale koffie in het restaurant aan boord. Sluit de dag af met een bezoek aan de wereldberoemde Rüdesheimer Weihnachtsmarkt der Nationen, waar je glühwein en koekjes kunt proeven terwijl je de kersttradities uit andere landen bewondert.

Andere activiteiten in Rüdesheim am Rhein

Wil je alle activiteiten in Rüdesheim am Rhein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rüdesheim am Rhein

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 784 beoordelingen

Geweldige reis! Maar het duurt een hele dag. Je begint om 11.15 uur vanaf het hotel, gaat met de bus, luncht en proeft een klein beetje wijn in het restaurant, en dan duurt de boottocht 1,5-2 uur. ALS je van het wijnproeven houdt, is dit niet jouw reis, maar als je van een fantastische boottocht houdt, dan is dit iets voor jou! Je zult zoveel wijnhuizen en kastelen zien.

Makkelijk online te boeken en te betalen. Geweldige reis over de Rijn om veel kastelen en de prachtige architectuur van de huizen te bekijken. Anderhalf uur is perfecte timing, kan een drankje drinken terwijl u geniet van het uitzicht. We namen de boot in Rudesheim, wat zo'n mooie stad is met zoveel te doen voor de dag.

Bus op tijd, gids was geweldig met grappen, behulpzaam, erg goed en gaf de hele reis informatie. Gaf details van de dag, zorgde ervoor dat we allemaal onze tijdlijn begrepen, ging een voor een om te vragen of iemand iets nodig had of hulp bij hun reizen.

Was erg leuk, vanaf het schip heb je meer zicht op de wijngaarden dan vanuit de auto.

het was een erg leuke boottocht. alles is goed verlopen, dankzij de bemanning.