Dingen om te doen Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijn

1. Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijn

Verken de Rijnvallei, opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed, en de wijngaarden, pittoreske dorpjes en stadjes van deze streek. Je bekijkt de machtige kastelen uit de middeleeuwen. In dit landschap vind je, wereldwijd gezien, de meeste kastelen bij elkaar. Verwonder je over de verbluffend mooie Lorelei-rots en bewonder de schitterende uitzichten over de vallei vanaf het Niederwald Monument. In de zomer brengt de kabelbaan van Assmannshausen je naar de vallei (optioneel) waar je kunt lunchen in één van de fantastische restaurants aan de oevers van de Rijn (inbegrepen). Daarna maak je een wonderschone panoramaboottocht naar St. Goarshausen, langs de beroemde Lorelei. Proef daar heerlijke wijnen in een kleine herberg of raak bevangen door al het moois in het schilderachtige stadje Rüdesheim. Let wel dat de activiteit alleen de tijd neemt bij Rüdesheim als er genoeg tijd over is.  In de winter is het mogelijk dat stoomboten niet werken bij slecht weer of watercondities. In dit geval bezoek je een kasteel. Je reist per bus terug naar Frankfurt, waar je de activiteit afsluit en je weer wordt afgezet bij het trefpunt.

Rüdesheim: rondvaart naar de kastelen van Midden-Rijndal

2. Rüdesheim: rondvaart naar de kastelen van Midden-Rijndal

Ervaar een kastelenrondvaart in het Midden-Rijndal, waar voortreffelijke wijnen van robijnrode Pinot Noir tot glinsterende gouden Riesling worden verbouwd. Ontdek een van de oudste Europese handelsroutes langs voormalige tolkastelen en nesten roofridders. Victor Hugo, Goethe en Heinrich Heine zijn in geest aan boord. Verken geliefde plaatsen in het Midden-Rijndal die de dichters, die aan de wieg stonden van de Rijn-romantiek, hebben geïnspireerd. Nergens zijn er zoveel middeleeuwse kastelen als op dit deel van de Rijn, dat in 2002 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Bewonder burcht Rheinstein, burcht Reichenstein (boven Trechtingshausen), burcht Ehrenfels en de fabelachtige Muizentoren bij Binger Loch. Je ziet hoe de Nahe in de Rijn vloeit en bezichtig burcht Klopp voor je verder vaart naar het Niederwaldmonument met de Germania en de Niederwaldtempel in het Osteinpark. De mythe van de Rijn-romantiek zal je betoveren Bewonder de rode wijngemeenschap Assmannshausen met zijn beroemde Pinot Noir-wijngaarden en de bloeiende Bingen met de prachtige Rheinanlage van de Landesgartenschau 2008. Zie Rüdesheim met de beroemde Drosselgasse.

Uit Rüdesheim: 2 uur lange Kerst Boottocht op de Rijn

3. Uit Rüdesheim: 2 uur lange Kerst Boottocht op de Rijn

Neem een romantische boottocht op de Rijn. De oude kastelen op de heuvels bedekt met sneeuw zorgen voor een magisch uitzicht waar je geniet van comfortabele stoelen in de warme cabine van de boot. Luister naar de verhalen en de gebruiken van de oudheid terwijl je over de Rijn vaart. Hoor de sprookjes, mythen en legenden van de Rijn. Leer meer over de vele architectonische monumenten en steden langs de oevers, hoor over Duitse kersttradities uit het verleden en het heden en beleef een mooie dag op de rivier. Geniet van drankjes en hapjes aan boord terwijl het sprookjesachtige landschap langs glijdt. Eindig je prachtige reis met een bezoek aan de wereldberoemde Rüdesheim kerstmarkt waar je glühwein en koekjes proeft terwijl je geniet van Kerst spektakel vanuit de hele wereld.

Vanuit Rüdesheim: boottocht van 1,5 uur met wijnproeverij

4. Vanuit Rüdesheim: boottocht van 1,5 uur met wijnproeverij

Je gaat aan boord van een Rijnschip voor een boottocht waarbij je bekende namen uit de geschiedenis tegenkomt. Je vaart langs een van de oudste handelsroutes van Europa en passeert oude tolburchten en roofriddersnesten. De geesten van Victor Hugo, Goethe en Heinrich Heine varen mee langs de mooiste plekken die de Midden-Rijnvallei de naam de Romantische Rijn gaven. Op dit gedeelte van de Rijn bevinden zich meer burchten dan waar ook ter wereld. Bewonder burcht Rheinstein, burcht Reichenstein (boven Trechtingshausen), de ruïnes van burcht Ehrenfels en de fabelachtige Muizentoren bij Binger Loch. Je ziet hoe de Nahe in de Rijn vloeit en bezichtigt burcht Klopp voor je verder vaart naar het Niederwaldmonument met de Germania en de Niederwaldtempel in het Osteinpark. Je ontdekt het dorp Assmannhausen dat bekend staat om zijn rode wijn, de bloeiende stad Bingen en het wereldberoemde Rüdesheim. Onderweg proef je vier soorten wijn onder de vakkundige leiding van een wijnmaker uit Rüdesheim. Geniet ook van de verse pretzels en neem een glas mee naar huis als souvenir.

Sitemap Rüdesheim am Rhein

Wil je alle activiteiten in Rüdesheim am Rhein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rüdesheim am Rhein

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 971 beoordelingen

Lees de beschrijving aandachtig. Ik heb deze reis in het laagseizoen gemaakt toen de rondvaartboten in de Midden-Rijn niet varen, dus met een reisorganisatie verzekerd dat ik een plekje had op een van de weinige boten die liepen. Door het busvervoer kon ik alles bekijken, wat vanuit een trein niet mogelijk is vanwege tunnels en snelheid. Ja, je kunt het goedkoper doen, ja er is wat herhaling op en neer op de weg, maar het landschap maakte het de moeite waard. Onze gids Michael was super vriendelijk en vertelde veel slechte grappen over zijn vrouw (die er niet was om zichzelf te verdedigen) maar je kent het type, rol er gewoon mee en je zult plezier hebben. Ik drink geen alcohol, dus de wijnproeverij was voor mij verloren, maar anderen leken ervan te genieten.

Een geweldige dag, zoals beschreven. Lunch was goed, wijnproeverij kort en geen druk om te kopen. De boottocht was heerlijk en onze gids was informatief en onderhoudend.

Ik had een geweldige tour en de gidsen waren echt geweldig en erg grappig! Ik raad een kleine / privétour aan, dan krijg je de volledige aandacht en geniet je meer!

Het was een mooie en schilderachtige boottocht met lunch en wijnproeverij inbegrepen. De gids was vriendelijk en informatief. Ik heb genoten van de dagtocht.

ze waren persoonlijke en gedetailleerde informatie