Kies data

Ruïnes van Myra

Ruïnes van Myra: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Antalya/Kemer: Kekova Sunken City, Demre & Lycia Day Tour

1. Antalya/Kemer: Kekova Sunken City, Demre & Lycia Day Tour

Verken het oude Lycia tijdens een dagtocht en jachtcruise vanuit Antalya. Bekijk een historisch rotsgraf uit de Lycische tijd, bewonder oude Grieks-Romeinse amfitheaters en vaar naar het prachtige eiland Kekova. Ontmoet je chauffeur buiten je hotel en begin je avontuur met een rit door de oude staat Lycia. Bewonder een oud rotsgraf uit de Lycische tijd en stop om het Grieks-Romeinse amfitheater te bezoeken. Bezoek vervolgens de kerk van St. Nicholas the Miracle Worker in de stad Demre. Deze oude kerk bevindt zich boven de 4e-eeuwse begraafplaats van St. Nicholas, de oorspronkelijke inspiratiebron voor de kerstman. Geniet van een heerlijke lunch voordat je naar Kekova Island gaat. Stap aan boord van een jacht met glazen bodem en vaar door ongerepte wateren om dit fascinerende eiland te bereiken. Vaar langs de mysterieuze verzonken stad Kekova, een oude stad in Lycië, verwoest door een aardbeving. Bekijk de ruïnes van de stad en het Simena-kasteel vanaf de zijkant van de boot en onder water door de glazen bodem. Voordat u terugkeert, springt u in het verfrissende water om te zwemmen. Keer ten slotte terug naar uw hotel en ervaar de rijke oude geschiedenis van Turkije.

Kekova Sunken City, Demre Myra Tour vanuit Antalya, Alanya, Side

2. Kekova Sunken City, Demre Myra Tour vanuit Antalya, Alanya, Side

Verken de verzonken stad Kekova, verwoest door een aardbeving in de 2e eeuw. Bezoek een oud Grieks amfitheater en de uit rotsen gehouwen graven van de Lycische necropolis in Myra. Na een ophaalservice van het hotel uit de regio Antalya, reis je naar Demre om de beste voorbeelden van Lycische graven in de oude stad Myra te bezoeken. Volgens Strabo was Myra ooit een grote stad, een van de meest invloedrijke delen van de Lycische Liga in de 1e en 2e eeuw voor Christus. Na een bezoek aan Myra, ga je naar de kerk van St. Nicholas. Bewonder deze oude Oost-Romeinse basiliek, gewijd aan de heilige die ook wel de Kerstman wordt genoemd. Stop voor de lunch in een restaurant in het centrum van Demre. Na de lunch vaar je over turquoise wateren naar het Kekova-eiland voor een gezonken stadstour door Kekova. Ontdek de buitengewone onderwaterruïnes van de verzonken stad Simena. Leer de geschiedenis van de opmerkelijke Lycische necropolis in Teimiussa. Er zijn mogelijkheden om te zwemmen en snorkelen, dus vergeet je badpak en handdoek niet.

Alanya: Demre, Myra en gezonken stad Kekova

3. Alanya: Demre, Myra en gezonken stad Kekova

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel en reist naar Demre. Vanaf daar maak je een boottocht van 1 tot 1,5 uur rond de gezonken stad Kekova. Hier kun je ook een kano huren om dichter bij de "verzonken stad" te komen. Na de boottocht geniet je aan boord van een heerlijke lunch voordat je met een professionele gids op bezoek gaat bij de Sint-Nicolaaskerk. Je gids geeft informatie over de kerk in verschillende talen. Tegen het einde van je tour bezoek je de Rotstombes om foto's te maken. Met informatie van je gids kun je deze oude stad verkennen. Ten slotte ben je tussen 19:00 en 20:00 uur terug in je hotel, op tijd voor het diner.

Van Antalya: dagtocht naar boottocht naar Demre, Myra en Kekova

4. Van Antalya: dagtocht naar boottocht naar Demre, Myra en Kekova

Begin met een vroege ochtendtransfer vanaf uw favoriete ontmoetingspunt in Antalya en een ontspannen rit naar Demre die iets minder dan 2,5 uur duurt. Ga naar de haven van Demre waar de boot op je wacht voor het begin van je reis naar Kekova. Ontdek de fascinerende geheimen van Kekova's geschiedenis tijdens dit unieke avontuur rond Sunken City. Vaar langs de ruïnes aan boord van een boot met glazen bodem, zodat u onvergetelijke foto's kunt maken. Laat een uur voor anker vallen in de haven van Kaleköy, zodat je tijd hebt om dit kleine authentieke dorp met kasteelruïnes en een necropolis te bezoeken. Wandel de heuvel op en krijg een prachtig uitzicht op de regio Kekova. Gebruik je resterende tijd om nog een duik te nemen in het prachtige blauwe water. Stop om te zwemmen in de baai van Gökkaya, waar u de natuurlijke schoonheid van het gebied kunt ervaren en ervoor kunt kiezen om deel te nemen aan een van de verschillende opwindende watersporten die worden aangeboden. Ontdek de intrigerende, natuurlijk gevormde Piratengrot, bekend om zijn grote formaat en gebogen ingang. Krijg bij Karemlik Bay de kans om te zoeken naar 5 van de 8 soorten schildpadden die wereldwijd bekend zijn in hun natuurlijke habitat. Laat het anker vallen in de haven van Demre, waar je tour verder gaat met een bezoek aan een nabijgelegen museum. Ontdek de oude stad Myra, de beroemdste archeologische vindplaats van Demre. Bekijk enkele van Myra's belangrijkste oude ruïnes die dateren uit de 5e eeuw voor Christus. Verken de twee hoogtepunten van deze halte: een theater in Romeinse stijl (het grootste in Lycia) en angstaanjagende uit rotsen gehouwen graven die in de kliffen erboven zijn uitgehouwen. Zodra alle bestemmingen zijn verkend, ga je terug naar de bruisende stad Antalya, waar je tour eindigt.

Van Side: dagtour Demre, Myra en Kekova

5. Van Side: dagtour Demre, Myra en Kekova

Geniet van een dagtour door de Turkse Rivièra en ontdek enkele van de mooiste locaties in de provincie Demre met een gids. Na het ophalen van de accommodatie in Side, transfer naar de oude stad Myra aan de oevers van de rivier de Myros. Bezoek het oude Griekse amfitheater en bekijk de uit rotsen gehouwen graven van de Lycische necropolis. Stop voor een gratis lunch voordat je over turquoise wateren naar het pittoreske eiland Kekova vaart. Verken de buitengewone onderwaterruïnes van de verzonken stad Simena en bezoek de opmerkelijke Lycische necropolis in Teimiussa. Zwem in het kristalheldere water rond het eiland. Beëindig uw dagtocht in het kleine stadje Kale (Demre) en ontdek de prachtige kerk van St. Nicholas voordat u terugkeert naar uw hotel.

Van Demre: archeologische tour Myra en St. Nicholas Church

6. Van Demre: archeologische tour Myra en St. Nicholas Church

Uw kans om de beroemdste archeologische vindplaats van Demre te ontdekken! Een echte stap terug in de geschiedenis terwijl je enkele van de belangrijkste oude ruïnes van Myra observeert die dateren uit de 5e eeuw voor Christus Er is voldoende tijd om de twee hoogtepunten van deze stop te verkennen: een theater in Romeinse stijl (het grootste in Lycia!) en angstaanjagende uit rotsen gehouwen tombes die in de kliffen erboven zijn uitgehouwen. Onze tour gaat verder met het Santa Claus Museum in het stadscentrum van Demre. Oorspronkelijk gebouwd in 520 na Christus, begon dit interessante archeologische gebouw als kerk, gebouwd ter nagedachtenis aan St. Nicolaas van Myra, een beschermheilige uit de 4e eeuw. Hier kun je de overblijfselen van deze voormalige kerk verkennen en jezelf terug in de tijd nemen naar de tijd dat de oude stad Myra nog bestond.

Sitemap Ruïnes van Myra

Wil je alle activiteiten in Ruïnes van Myra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.