Kies data

Dingen om te doen Rundāles novads

Rundāles novads: De beste dingen die je niet wil missen

Van Riga: privétransfer naar Vilnius met sightseeing

1. Van Riga: privétransfer naar Vilnius met sightseeing

Als je van Riga naar Vilnius reist, kunnen we onderweg verschillende haltes aanbieden, zoals het Letse Rundale-paleis en zijn prachtige tuin, met een tweede stop bij het middeleeuwse kasteel Bauska om het museum te verkennen en een uitzicht vanaf de top van de toren te hebben. Zo'n overstap duurt ongeveer 7 tot 8 uur. Onze chauffeurs adviseren de beste lokale restaurants voor de lunch als u dat nodig heeft en zorgen voor toilet- en koffiestops op de route. Een chauffeur arriveert bij uw hotel om u op te halen en u alle prachtige bezienswaardigheden te laten zien. Uiteindelijk zet dezelfde chauffeur je af bij je hotel in de stad Vilnius.

Van Riga naar Vilnius: paleis Rundāle & kasteel van Bauska

2. Van Riga naar Vilnius: paleis Rundāle & kasteel van Bauska

Deze dagvullende excursie van Riga naar Vilnius is perfect als je tijd en geld wilt besparen maar toch belangrijke Baltische bezienswaardigheden wilt zien. Je bezoekt het kasteel van Bauska, omgeven door een pittoresk landschap en een prachtig voorbeeld van 15e- tot 17e-eeuwse militaire architectuur. Het kasteel bestaat uit twee delen: het fort, speciaal gebouwd voor het gebruik van vuurwapens, en het residentieslot dat is versterkt met bastions, beschermende muren en aarden wallen. Je hebt ongeveer twee uur de tijd om Paleis Rundāle te bezoeken, een van de mooiste barokke en rococo monumenten in Letland, dat vaak het "Versailles van Letland" wordt genoemd. Paleis Rundāle werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw door de Russische hofarchitect Francesco Bartolomeo Rastrelli als zomerresidentie van de hertog van Koerland. Het paleis met twee verdiepingen bevat 138 uitgebreide kamers, een mooie Franse tuin en een museum gewijd aan de geschiedenis van Letland. Tot slot bezoek je ook een uniek ensemble van Litouwse volkskunst - de Heuvel der Kruisen. Het monument met meer dan 200.000 kruisen met verschillende formaten en bestaande uit materialen staat op de Jurgaičiai-Domantai-verdedigingsheuvel. Tijdens je bezoek aan de Heuvel der Kruisen hoor je de legendarische verhalen over waarom de Heuvel werd gecreëerd. 's Avonds arriveer je in Vilnius.

Van Riga: roadtrip naar Vilnius met sightseeingstops

3. Van Riga: roadtrip naar Vilnius met sightseeingstops

Ontdek de hoogtepunten tussen Riga en Vilnius met dit ticket. Reis vanuit het hart van Riga door Zuid-Letland en Noord-Litouwen op weg naar Vilnius. Maak een aantal stops bij bekende bezienswaardigheden op de route. Laat je ophalen door je gids vanaf het ontmoetingspunt in Riga en leun achterover en ontspan terwijl het Letse platteland voorbij trekt op weg naar het Bauska-kasteelcomplex. Maak foto's van dit romantische kasteel dat op een smal groen schiereiland ligt en wordt omringd door twee rivieren. Ga verder naar het barokke Rundale-paleis. Bekijk dit klassieke 18e-eeuwse paleis voordat je naar een van de meest heilige en spirituele plekken in Litouwen gaat, de Heuvel der Kruisen. Bewonder dit bedevaartsoord waar de afgelopen 200 jaar duizenden kruisen zijn achtergelaten. Rond je tour af op Katedros aikštė (kathedraalplein) in Vilnius. Gebruik uw gratis gids om u te helpen de stad te verkennen.

Vilnius naar Riga Hill of Crosses, Rundale Palace Bauska castl

4. Vilnius naar Riga Hill of Crosses, Rundale Palace Bauska castl

Geniet van een gratis ophaalservice en transfer van uw centraal gelegen hotel of accommodatie in Vilnius naar Riga via de Kruisheuvel in Siauliai en het Rundale-paleis in Letland, met een mogelijke stop bij het kasteel Bauska in Letland. De rit naar de Heuvel der Kruisen duurt ongeveer 2,5 uur vanaf Vilnius. De Heuvel van Kruisen heeft ongeveer 100.000 kruisen en is een historisch architectonisch monument en een unieke compositie van volkskunst. Er wordt gezegd dat hier de eerste kruisen werden opgericht door de nabestaanden van de rebellen die vielen in de opstand van 1831. De kruisheuvel trekt mensen aan met zijn spiritualiteit, authenticiteit en heilige aard en werd bezocht door paus Johannes Paulus II. Na het verkennen van deze site, ga je naar Rundale Palace, dat op ongeveer 40 minuten rijden ligt. Rundale Palace is een van de twee belangrijkste barokke paleizen die zijn gebouwd voor de hertogen van Koerland in wat nu Letland is. In 1735 kocht de hertog van Koerland Ernst Johann von Biron land in Rundale met een oud middeleeuws kasteel op het grondgebied van een geplande zomerresidentie. Het oude kasteel werd afgebroken en de bouw begon in 1736 naar het ontwerp van Bartolomeo Rastrelli. Uw rit naar Riga na uw bezoek aan het paleis duurt ongeveer 1 uur.

Letse paleizen en middeleeuwse kastelen Privétrip

5. Letse paleizen en middeleeuwse kastelen Privétrip

Wordt opgehaald bij uw accommodatie in Riga en wordt rechtstreeks naar de regio Bauska-stad gereden. Bezoek verschillende paleizen uit de 18e eeuw en een kruisvaarderskasteel uit de 16e eeuw. Rundāle Palace, voorheen Ruhenthal en vervolgens Ruhendahl, is een van de twee grote barokke paleizen die zijn gebouwd voor de hertogen van Koerland in wat nu Letland is. De andere is het Jelgava-paleis. Rundāle Palace werd gebouwd in twee perioden, van 1736 tot 1740 en van 1764 tot 1768. Het ligt in Pilsrundāle, 12 km ten westen van Bauska. Kasteel Bauska is een complex dat bestaat uit de ruïnes van een eerder kasteel en een later paleis aan de rand van de Letse stad Bauska. Kies een restaurant voor het diner of uw chauffeur kan een picknick regelen als u dat wilt.

Rundale Palace privétour vanuit Riga

6. Rundale Palace privétour vanuit Riga

Begin de tour vanuit je hotel in Riga met een privétransfer per auto of minibus. Geniet van het landschap terwijl je door de regio Zemgale in Letland rijdt, waar je Bauska passeert en de ruïnes van het kasteel van Bauska ziet, gebouwd in de 15e - 18e eeuw. Bezoek het Rundale-paleis, gebouwd in de 18e eeuw en beschouwd als het mooiste barokke paleis in de Baltische staten. Bewonder dit uitstekende voorbeeld van het vroege werk van de Italiaanse architect Francesco Bartolomeo Rastrelli. Verken de Franse tuinen en geniet van het kijken naar de tulpen en rozen die bloeien in de zomer voordat je chauffeur je terugbrengt naar je accommodatie in Riga.

Van Riga: Rundale Palace & Hill of Crosses Private Day Trip

7. Van Riga: Rundale Palace & Hill of Crosses Private Day Trip

De chauffeur haalt je op van je adres in Riga en brengt je eerst naar Bauska, waar Rundale Palace is gevestigd (ongeveer 1 uur rijden). Daar ontmoet je de lokale gids, die je door het paleis leidt en je veel interessante verhalen over de plek vertelt. Na de tour heb je wat tijd om de prachtige Franse tuinen van Rundale Palace te bewonderen. Daarna heb je nog een uur rijden, die je naar Litouwen brengt en naar een van de belangrijkste hoogtepunten van het land - de Heuvel van kruisen. De Heuvel van kruisen is een plaats in de buurt van de stad Šiauliai, met honderdduizenden kruisen, meegebracht door mensen van over de hele wereld. Daar heb je tijd om te wandelen, te verkennen en het onvergetelijke geluid van kruisen te horen, die de muziek maken als er een beetje wind is. Heuvel van kruisen is een van de weinige hoogtepunten in Litouwen, opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Terug naar Riga in de middag.

Van Vilnius: Hill of Crosses & Rundale Palace naar Riga

8. Van Vilnius: Hill of Crosses & Rundale Palace naar Riga

De chauffeur haalt je op bij het Vilnius hotel voor je privétransfer naar Riga met het bezoek van twee hoogtepunten. Ten eerste maak je een stop bij de Heuvel der Kruisen, op 2 uur rijden van Vilnius, en is een unieke plek, opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Verken de heuvel zelf, met ongeveer 45 minuten om rond te lopen. Ga verder naar Rundale Palace, dat nog ongeveer 1 uur duurt. Eenmaal daar wordt u begroet door een lokale gids, die u rondleidt in het paleis, dat vroeger de zomerresidentie was van de hertog van Koerland. Na de Rundale-tour brengt je chauffeur je naar Riga en zet je af bij je hotel.

Vilnius: roadtrip naar Riga

9. Vilnius: roadtrip naar Riga

Begin uw reis vanaf het Stadhuisplein van Vilnius. Leun achterover en geniet van een comfortabele rit naar uw eerste sightseeingstop: de Hill of Crosses. Vervolg uw reis in Letland met een bezoek aan Rundale Palace, een van de meest verbluffende barokke schatten in Letland. Verken dit felgekleurde gebouw omgeven door een uitgestrekte en prachtige tuin. Geniet van een pauze in het kasteel van Bauska, een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur. Sluit uw reis af in het stadhuis van Riga in Letland.

Riga: Mini Baltic Tour Bauska - Rundale - Heuvel van kruisen

10. Riga: Mini Baltic Tour Bauska - Rundale - Heuvel van kruisen

Mini Baltic Tour is inclusief minibus en chauffeur en wordt om 10:00 uur opgehaald bij uw hotel in Riga. Tijdens deze tour zijn er 3 hoofdstops voor sightseeing. De eerste korte stop is bij het kasteel van Bauska (optionele stop kan ook bij het kasteel van Mezotne worden gemaakt), aankomst om 11.30 uur. Kasteel Bauska bestaat uit twee delen: de ruïnes van het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte dat de residentie was van de hertogen van Koerland. Je volgende stop is om 12:15 uur bij Rundale Palace. Dit zal de langste tijd kosten om te zien met zijn paleizen, tuinen en geweldige musea. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar tegen een toeslag. Rundale Palace is barok en rococo in stijl. De laatste en meest opwindende plek om te zien is net buiten Letland, op slechts 70 kilometer afstand van Rundale Palace, de Heuvel der Kruisen, om 15:00 uur. Dit is een heuvel met duizenden kruizen en gebeden en opwindend om te zien. Reis om 17:00 uur terug naar Riga.

Beschikbare activiteiten

  • Privétours
  • Transfers
  • Dagtochten
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Rundāles novads

Overzicht activiteiten in Rundāles novads

Wil je alle activiteiten in Rundāles novads ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rundāles novads

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 40 beoordelingen

Echt mooi paleis met zeer goed geplande haltes.

We hebben echt genoten van deze tour met veel culturele stops en adembenemende uitzichten. De dag voor de tour beseften we dat we een fout hadden gemaakt en een enkele reis hadden geboekt toen we dachten dat we een retour hadden geboekt (onze fout!). We belden het bedrijf op en konden het heel gemakkelijk sorteren voor een kleine vergoeding. Zeer goed geserveerd! We hebben echt genoten van de reis en hadden een geweldige gids. Zou aanraden!

was leuke trip alleen jammer dat alles in lockdown is.