Rusland

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rusland: De beste dingen die je niet wil missen

St. Petersburg: Hermitage Museum Zelfgeleide Tour & Tickets

1. St. Petersburg: Hermitage Museum Zelfgeleide Tour & Tickets

Gebruik je zelfgeleide audiotour om de belangrijkste kamers en de beroemdste kunstwerken in het Hermitage Museum te ontdekken. Bekijk de woonvertrekken van de keizerlijke familie, de Paviljoenzaal met de Pauwenklok en de Malachiet-salon. Beklim de Grand Staircase gemaakt van wit marmer en verken een uitgebreide collectie kunstwerken uit heel Europa. Gebruik uw audiogids om meer te weten te komen over de uitgebreide tentoongestelde collecties, variërend van prehistorische ambachten tot moderne kunst. De self-guided tour is ontworpen voor 1,5-2 uur, maar je kunt zo lang in het Hermitage Museum blijven als je nog mooiere interieurs en unieke tentoonstellingen wilt ontdekken.

...
Sint-Petersburg: voorrangsticket Hermitage en hulp van host

2. Sint-Petersburg: voorrangsticket Hermitage en hulp van host

Bezoek zelf het museum de Hermitage en profiteer van toegang zonder wachtrijen. Dankzij deze dienst bezoek je snel en eenvoudig een van de meest populaire kunstgalerijen ter wereld. Bovendien worden je vooraf geboekte tickets met toegangstijdstip aan jou overhandigd door een vertegenwoordiger, die je ook verder helpt bij de ingang van het museum. Vervolgens leggen ze de regels van het museum uit, geven ze richtingsaanwijzingen en helpen ze je, indien gewenst, bij het ophalen van de audiogids en de kaart van het museum. Je kunt zo lang blijven in het museum als je wilt, tot de sluitingstijd. Ontdek de fantastische collectie van wereldniveau die de Hermitage te bieden heeft in je eigen tempo. Neem de tijd om elk schilderij tot in de details te bekijken. Enkele gedeeltes hebben extra tickets nodig, zoals het General Staff Building en de impressionistische collectie. Deze kunnen echter bij de ingang toegevoegd worden aan je entreebewijs. De vertegenwoordiger toont je hoe dit werkt bij je aankomst in het museum.

...
Sint-Petersburg: ticket voor Grand Maket Russia

3. Sint-Petersburg: ticket voor Grand Maket Russia

Bezoek het Nationaal Showmuseum en zie het unieke miniatuurmodel van Rusland, 'Grand Maket Russia'! Een kolossaal werk vertegenwoordigt dit ongelofelijke land op artistieke wijze. Dit wonderlijke werk beslaat 800 vierkante meter en is daarmee het op een na grootste model in de wereld. Wees getuige van het spectaculaire eindproduct, dat in 5 jaar door professionals uit verschillende hoeken werd gecreëerd. Spot de verschillende steden en regio's die in het model zijn vertegenwoordigd en scènes van allerlei menselijke activiteiten. Zie hoe het model tot leven komt met dynamisch spoor- en wegverkeer. Meer dan 200 treinen rijden over bijna 2500 meter aan sporen. Laat je verrassen door de auto's, die elektromagnetische inductie gebruiken als stroomvoorziening. Zelfs hun koplampen, remlichten, en richtingaanwijzers doen het! Krijg  de kans om zelf bewegende objecten aan te sturen.  Zie hoe de LED-zon elke 15 minuten opkomt en ondergaat. Huur een audiogids en verrekijker om nog meer te zien. Beleef een fascinerende ervaring, ongeacht je leeftijd. 

...
Moskou: luxe boottocht van 2,5 uur met dineroptie

4. Moskou: luxe boottocht van 2,5 uur met dineroptie

Maak een tocht over de Moskva, beginnend bij het levendige Gorkipark of bij het Ukraine Hotel, een van de Zeven Zusters van Stalin. Zie alle iconische attracties in Moskou vanuit een ander perspectief. De boot heeft twee dekken en je kunt kiezen uit het open bovendek of binnen blijven en genieten van het uitzicht door de panoramische ramen. Op het benedendek vind je een bar en een restaurant met gratis Wi-Fi. Om je tocht niet alleen spectaculair en ontspannend te maken, maar ook informatief, kun je vragen om een audiogids in jouw taal, verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. Upgrade jouw boottocht en kies voor een dineroptie, waarbij je geniet van een heerlijke lunch of diner tijdens de vaart. Een standaard menu bestaat uit een salade, een hoofdgerecht, een frisdrank en brood. Je ziet het Ukraine Hotel, Vorobjovy Gory, het Olympisch Stadion Luzhniki, Moscow-City, Gorkipark, het Ministerie van Defensie, het Monument voor Peter de Grote, de Christus Verlosserkathedraal, de Krimbrug, het Kremlin, de St. Basiliuskathedraal, Zaryadye Park, de Drijvende Brug,  Moskou Muziekhal, de Tretjakovgalerij, de Red October Chocolate Factory en het Muzeonpark.  Het wordt aanbevolen om de tocht in de avond te genieten, zodat je Moskou mooi verlicht ziet. 

...
Sint-Petersburg: rondleiding Hermitage met voorrangstoegang

5. Sint-Petersburg: rondleiding Hermitage met voorrangstoegang

Ontmoet je gids bij de Alexanderzuil op het Paleisplein. Sla de lange wachtrijen over en ga meteen het museum in. Eenmaal binnen leer je meer over de ontwikkeling van kunst en cultuur van het westen en het oosten, vanaf de prehistorie tot de huidige tijd. Bewonder de bijzondere schilderijen, prenten en sculpturen, maar ook wand- en vloertapijten, ornamenten, meubels en sieraden. Dankzij de deskundige gids krijg je inzicht in deze fascinerende kunstwerken. Beginnend met 225 schilderijen gekocht in 1764 door Catharina de Grote, omvat de museumcollectie nu meer dan 3 miljoen objecten en kunstwerken. Schatten en artefacten uit bijna elke bij de mens bekende cultuur zijn ondergebracht in het museum, waaronder de unieke collectie Griekse sieraden uit de Zwarte Zee, Scythisch goud, oude Egyptische sculpturen, Iraans zilverwerk, Chinese manuscripten, Russische iconen en Byzantijnse toegepaste kunst. Kies de optie 'Hermitage en Defensiestafgebouw' indien je ook de gerestaureerde hallen van het Hoofdkwartier van de Defensiestaf wilt bezoeken dat tegenover de Hermitage ligt. Bewonder de beroemde West-Europese meesterwerken, schilderijen uit de 19e eeuw en impressionistische en postmodernistische werken. Na het einde van je rondleiding kun je doorgaan met het verkennen van het museum.

...
Moskou: metrotour in kleine groep

6. Moskou: metrotour in kleine groep

Ontmoet je gids op het Theaterplein om 15:00 uur en verken het beste van de metro van Moskou. Deze rondleiding duur 90 minuten. Het metrokaartje is inbegrepen in de prijs van de rondleiding, maar je gids zal nog steeds uitleggen hoe en waar tickets te krijgen en wat de tarieven zijn. Na een korte introductie tot de drukste metro van Europa, zie je de eerste lijn van de metro van Moskou die in 1935 open was. Als je op een trein van station naar station stapt, stap je uit op de bekroonde platforms van de jaren 1930.  Naast het zien van de mooiste stations en het nemen van foto's, kom je ook meer te weten over de geschiedenis van het eerste metrosysteem van Rusland, de ideologie achter het ontwerp en de moderne tendensen in de ontwikkeling van de metro. De architecturale stijlen variëren van art deco tot neoklassiek als je van lijn verandert. Je ziet ook de grootste en meest weelderige stations van de Circle Line, versierd met  mozaïeken, beelden en glas in lood.  Hoor over de metro in de jaren van de Tweede Wereldoorlog, toen het door duizenden Muscovieten als schuilkelder werd gebruikt. De ervaring eindigt op Ploschad Revolutsii-station, aan de overkant van de straat waar de rondleiding begon.

...
Moskou: ticket en zelfgeleide tour rond het Kremlin

7. Moskou: ticket en zelfgeleide tour rond het Kremlin

Kom binnen de muren van het Kremlin en verken het tijdens deze educatieve zelfgeleide tour. Leer meer over de geschiedenis en bezoek sites die de meeste toeristen missen. Begin je zelfgeleide tour door een app te downloaden die de audiogids bevat. Deze app bevat ingebouwde kaarten waarmee u langs de routes in het Kremlin kunt reizen. Je ontdekking begint niet ver van de Trinity Tower. Kom binnen door de rode bakstenen muren en bewonder de prachtige architectonische ontwerpen om je heen. Hoor over de oorsprong en geschiedenis van het Kremlin, zijn beschermers en de kleine details waar toeristen niet bekend mee zijn. Inspecteer de kathedralen en paleizen van het Kremlin en leer wat ze van binnen hebben. Stap terug in de tijd door een bezoek te brengen aan het historische tsaarkanon en de tsaarbel en ontdek waarom en wanneer ze zijn gemaakt. Aan het einde van je rondleiding begrijp je ook de betekenis van de muren en waar de president werkt.

...
St. Petersburg: Russisch staatsmuseum met Russische audiotour

8. St. Petersburg: Russisch staatsmuseum met Russische audiotour

Verken het Russisch Staatsmuseum in het Mikhailovsky-paleis met een in-app zelfgeleide audiotour. Bezoek het museum in je eigen tempo en bewonder de grootste collectie Russische beeldende kunst ter wereld, met werken uit de 10e eeuw tot heden. Kom meer te weten over de 45 belangrijkste meesterwerken uit de collectie van het museum. Leer meer over de kunstenaars achter de tentoongestelde werken, inclusief hun methoden en unieke stijlen. Bekijk opmerkelijke schilderijen, waaronder 'Barge Haulers on the Wolga' van Ilya Repin, het portret van Catherine II door Levitsky en 'The Ninth Wave' van Ivan Aivazovsky.

...
Sint-Petersburg: kaartje voor ballet het Zwanenmeer

9. Sint-Petersburg: kaartje voor ballet het Zwanenmeer

Ballet russe is een dansfenomeen dat over de hele wereld beroemd is. Het is een vrij nieuwe dansvorm, maar zijn populariteit is nauwelijks te overschatten. Het Zwanenmeer is ballet in optima forma.   Pjotr Iljitsj Tsjaikovski creëerde dit meesterwerk in één van de meest dramatische fases van zijn leven en je voelt dit zeker in de muziek. Het ballet-libretto is vrij simpel, maar dit maakt muziek en dansen opvallend. Miljoenen mensen kijken elk jaar naar het Zwanenmeer. Ook jij kunt het ervaren op het Russische podium! De show begint om 20:00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur, met 1 pauze. Je kunt het ontmoetingspunt zelf bereiken of de optie ophaal- en terugbrengservice van het hotel toevoegen. Nadat je boekt, neemt de klantendienst contact met je op om je een theater aan te raden waar de vertoning plaatsvindt en om de bezorging van de tickets te bespreken. Gewoonlijk worden tickets geleverd bij de receptie van je hotel. Houd er rekening mee dat tickets niet geleverd kunnen worden naar appartementen en postbussen. Je kunt het ontmoetingspunt zelf bereiken of kies voor de optie met ophaal- en terugbrengservice van en naar het hotel. Het Zwanenmeer vindt plaats op verschillende locaties en de  showlocatie zal worden verstrekt op basis van de beschikbare data en zitplaatsen.

...
Moskou: Entreeticket Panorama360 Observatiedek

10. Moskou: Entreeticket Panorama360 Observatiedek

Bezoek het hoogste observatiedek van Europa en geniet van een adembenemend uitzicht op het Kremlin, de Staatsuniversiteit van Moskou en de Poklonnaya-heuvel, evenals 8 verschillende uitgaansgebieden. Begin uw bezoek met een ritje in een hogesnelheidslift om de bovenste verdieping van het gebouw te bereiken. Download de gratis app en verander je telefoon in een gids terwijl je luistert naar verhalen over de bezienswaardigheden die je ziet. Bezoek daarna de hoogste fabriek ter wereld waar u kunt genieten van onbeperkte ijsmonsters en vers gemaakte chocolaatjes. Ontdek later de geschiedenis van Moskou met een meeslepende film in de mini-bioscoop voordat je stopt bij het restaurant voor een hapje. Er is ook een cadeauwinkel waar u wat souvenirs kunt kopen voordat u terugkeert naar de aarde.

...

De beste tours en activiteiten in Rusland

Sitemap Rusland

Wil je alle activiteiten in Rusland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.