Rynek Underground

Duik in de eeuwenlange geschiedenis van Krakau en ontdek vergeten geheimen in de uitgegraven tunnels.

Rynek Underground: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

1. Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

Ga vier meter onder de grond om de mysteries van het verleden van Krakau te ontdekken. Na een grondige rondleiding over het centrale plein, loop je naar de ondergrondse gangen om het Rynek Museum te bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van de stad vanaf het begin en bekijk de blootgestelde fundamenten van middeleeuwse constructies. Volg je gids op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Begin met een wandeling over het centrale plein, tussen de Lakenhal en de Mariakerk. Geniet van de moderne bezienswaardigheden van het gebied voordat je naar beneden reist om te zien hoe het er ooit uitzag. Stap het mysterieuze Rynek Underground Museum binnen om te ervaren hoe het centrale plein er 750 jaar geleden uitzag. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van wat ooit het decor was voor ceremoniële ontmoetingen tussen koningen en buitenlandse gezanten, en een plek waar waardevolle materialen werden verhandeld. Ontdek met een beetje fantasie en hulp van je gids de sfeer van het middeleeuwse marktplein tijdens een wandeling langs de ondergrondse route. Bewonder de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen en authentieke 11e-eeuwse graven. Beëindig uw reis terug op het hoofdplein, waar u kunt kiezen om te genieten van een heerlijk diner in een van de vele lokale restaurants die u door uw gids worden aanbevolen.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground

2. Krakau: rondleiding door Rynek Underground

Je gids zal je ontmoeten bij de ingang van het museum en je begint je tour naar het verleden. Tijdens uw 2 uur durende museumtour ontdekt u een uniek archeologisch reservaat in Europa, met een oppervlakte van bijna 43.000 vierkante meter. Het is gevormd onder het oppervlak van het Grote Marktplein om de gevonden schatten te tonen en de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau te vertellen. De oudste geschiedenis wordt geïllustreerd door reconstructies van 11e-eeuwse begrafenissen gepresenteerd in de tentoonstelling. Zie de verborgen schatten onder de grond, leer veel met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentairefilms. Aan het einde van de tour, wanneer je weer naar de oppervlakte gaat, zie je Krakau vanuit een nieuw perspectief.

Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town

3. Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town

Krakau, ooit de hoofdstad van Polen, heeft een rijke geschiedenis die erop wacht om ontdekt te worden en de oude binnenstad van de stad staat al meer dan 40 jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de geheimen van deze stad tijdens een begeleide wandeling van 2 uur met een lokale deskundige gids en bezoek het ondergrondse museum van Krakau, verborgen onder het beroemde marktplein. Volg je gids door de ondergrondse gangen en luister naar verhalen, verhalen en anekdotes over de geschiedenis en cultuur van Krakau. Bewonder de talloze relikwieën en voorwerpen van het museum die door archeologen zijn gevonden tijdens enkele van de belangrijkste opgravingen van het land. Kom meer te weten over de geschiedenis van Krakau en hoe de stad eruitzag voordat moderne ontwikkelingen de straten en gebouwen veranderden. Bezoek aan het einde van de rondleiding de glazen piramidekamer van het museum en bewonder het uitzicht op de Mariakerk.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground

4. Krakau: rondleiding door Rynek Underground

Je gids zal je ontmoeten bij de ingang van het museum en dan begin je aan je reis naar het verleden. Tijdens de 2 uur durende museumtour ontdekt u een uniek archeologisch reservaat in Europa, dat bijna 43.000 vierkante meter beslaat. Het werd gevormd onder het oppervlak van het Grote Marktplein om de schatten te tonen die waren gevonden om de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau te vertellen. De oude geschiedenis wordt herboren door de reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd. Bekijk de verborgen schatten onder de grond, leer met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Aan het einde van de tour, wanneer je weer aan de oppervlakte komt, zie je Krakau misschien vanuit een nieuw perspectief.

Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding & verhalen

5. Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding & verhalen

Maak een fascinerende rondleiding door het hart van Krakau en het centrale plein. Leer meer over de geschiedenis van het plein, vind interessante artefacten en duik diep in het verleden van de stad. Daarna dalen we 4 meter onder de grond af naar het Museum van de Ondergrond, om het niveau van de geplaveide straten van Krakau in de 12e-13e eeuw te bereiken. Hoe zag Krakau er toen uit? Wat was de functie van het marktplein en wat gebeurde er? Dat is nog even een geheim, maar dat verklappen we tijdens de tour. In de mysterieuze sfeer van het ondergrondse museum zal het voor ons heel gemakkelijk zijn om naar de Middeleeuwen te gaan en de geneugten en het verdriet van de mensen van die tijd, hun leven, de omringende architectuur en nog veel meer te begrijpen.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground

6. Krakau: rondleiding door Rynek Underground

Ontdek welke geheimen een ondergrondse stad verbergt tijdens een rondleiding door Rynek Underground. Ontmoet je gids bij de ingang van het museum, sla de wachtrij over en begin je reis naar het verleden. Tijdens je 2 uur durende museumtour ontdek je een uniek archeologisch reservaat in Europa, dat bijna 43.000 vierkante meter beslaat. Het werd gevormd onder het oppervlak van de Grote Markt om de gevonden schatten tentoon te stellen en de turbulente geschiedenis van Middeleeuws Krakau. Bekijk de verborgen schatten onder de grond, leer veel met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Aan het einde van de tour, wanneer je weer naar de oppervlakte gaat, zie je Krakau vanuit een nieuw perspectief.

Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town Private

7. Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town Private

Duik onder de oppervlakte van de lange en verwarde geschiedenis van Krakau met een rondleiding door het unieke ondergrondse museum. Geniet van handige skip-the-line toegang en een exclusieve privétour waarmee u de drukte kunt vermijden en kunt genieten van de tentoonstelling in een kleine intieme groep. Bereik het museum onder het beroemde marktplein van Krakau en volg je gids door ondergrondse gangen en leer over de talloze relikwieën en voorwerpen die door archeologen zijn ontdekt. Profiteer van de privétour-instelling om het tempo en de onderwerpen van de tour aan uw smaak aan te passen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van een vroeger Krakau terwijl je slentert door de originele straten en kelders van gebouwen die niet meer bestaan. Vervolg vervolgens uw privétour door de oude binnenstad van Krakau, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de schoonheid van het monumentale kasteel Wawel en de gezellige wijk Kazimierz. Loop vanaf de middeleeuwen langs de beroemde Koninklijke Route en passeer topattracties zoals de Mariakerk en de Lakenhalle. Bezoek verborgen juweeltjes met je gids waardoor je je een local voelt.

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

8. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

Bezoek het centrale plein van Koninklijk Krakau en vind de meest interessante sporen van gebeurtenissen uit het verleden op het marktplein. Maak een wandeling over een van de mooiste pleinen van Europa met een bezoek aan het Historisch en Archeologisch Museum Dungeon Market. Slenter over het plein, vind de meest interessante artefacten uit de oudheid en ontrafel hun doel. Ontdek welke evenementen hier hebben plaatsgevonden en welke legendarische personen hier zijn geweest. Ga 4 meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum om jezelf op hetzelfde niveau te vinden als de geplaveide wegen van het 12-13e-eeuwse Krakau. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel. Bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie in de koninklijke kamers. Bekijk de Wawel-collecties van oosterse kunst met de belangrijkste en grootste collectie tenten in Europa. Betreed de gotische Wawel-kathedraal, een heiligdom waar Poolse monarchen werden gekroond.

Krakau: rondleiding zonder wachtrij Rynek Underground Museum

9. Krakau: rondleiding zonder wachtrij Rynek Underground Museum

Geniet van skip-the-line toegang tijdens deze rondleiding door het Rynek Underground Museum. Ga ondergronds om te zien hoe het middeleeuwse Krakau eruit zag. Bewonder de verborgen schatten van het museum en leer door touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Nadat je hebt gezien en gehoord hoe het moderne centrale plein van Krakau eruit ziet, ga je de museumtrap een paar meter onder de grond af en stap je in het verleden. Vind jezelf op hetzelfde niveau als de geplaveide straten van het oude Krakau. Volg je gids rond de museumexposities om dit unieke archeologische reservaat te ervaren dat bijna 43.000 vierkante voet onder het oppervlak van de Grote Markt van Krakau beslaat. Bekijk reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd en meer.

Krakau: ondergronds museum met gids en ticket

10. Krakau: ondergronds museum met gids en ticket

Koop je toegangsticket en gids in één en maak een rondleiding door de Rynek Underground in Krakau. Ontdek dit unieke museum onder het belangrijkste marktplein van de stad. Verken middeleeuwse constructies, leer meer over het archeologische reservaat en luister naar lokale legendes en overleveringen van je gids. Sla de wachtrij over en ontmoet je gids bij de ingang van het museum om de reis diep in het verleden te beginnen. Leer meer over de tentoongestelde schatten van de stad terwijl je gids de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau vertelt. Bekijk reconstructies van de 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd. Ontdek de geheimen van de verborgen ondergrond met touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Sta jezelf toe om Krakau vanuit een heel ander perspectief te bekijken.

  • Rondleidingen
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
32 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Rynek Underground

Wil je alle activiteiten in Rynek Underground ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.