Rynek Underground

Duik in de eeuwenlange geschiedenis van Krakau en ontdek vergeten geheimen in de uitgegraven tunnels.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rynek Underground: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: Rynek Underground Museum Groep of privétour

1. Krakau: Rynek Underground Museum Groep of privétour

U maakt kennis met de Grote Markt. Je lokale gids neemt je mee op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Je loopt boven de grond, tussen de Lakenhal en de St. Mary's Church, en legt dan hetzelfde pad ondergronds af, terwijl je 4-7 meter naar beneden gaat naar het Underground Museum. Je reist terug in de tijd en ervaart hoe de Grote Markt er 750 jaar geleden uitzag. Je leert over de geschiedenis van het Marktplein, dat het decor was voor de ceremoniële bijeenkomsten van de koningen en buitenlandse gezanten, en een plaats waar lakens, zout, vaten, schoenen, maar ook kolen, lood en koper werden verhandeld. Het was ook een plek waar je heksen, dieven en alchemisten kon ontmoeten, waar de marters om de nek van de veroordeelde werden gehangen en openbare geseling aan de schandpaal werd gehouden. Door de eeuwen heen is het niveau van de markt van Krakau aanzienlijk gestegen, dus na een afdaling in de ondergrondse ga je een paar honderd jaar terug, naar de tijd voordat de stad in 1257 werd gesticht. Met een beetje fantasie en hulp vanuit je gids ontdek je de sfeer van het middeleeuwse marktplein terwijl je langs de ondergrondse route loopt en luistert naar de kleurrijke verhalen. Je ziet de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen die meer dan 600 jaar geleden werden gebruikt, of authentieke 11e-eeuwse graven, waardoor je meer te weten kunt komen over de begrafenissen van vampiers en heksen. Waarom reizigers voor deze tour kiezen Met je gids bezoek je het fascinerende - en volgens velen - het beste - museum in Krakau, dat is het Ondergronds Museum en doe je dat zonder in de rij te staan voor een ticket. Je proeft de sfeer van het middeleeuwse Marktplein. Je leert uit de eerste hand de geschiedenis van de Grote Markt - het icoon van Krakau, omdat je gids een lokale inwoner van Krakau zal zijn. U krijgt soortgelijke kennis niet uit boeken of internet! Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij de ingang van het Rynek Underground Museum, Rynek Główny 1, 31-042 Krakau. Sightseeing deel I (~ 0,5 uur) Onze professionele gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling waarin je de Grote Markt en zijn monumenten, boven de grond, leert kennen. Je leert waar de voormalige middeleeuwse begraafplaatsen lagen, waar de marters om de nek van veroordeelden werden gezet, waar de schandpaal stond en waar openbare geseling plaatsvond. Sightseeing deel II (~ 1u) Je gids neemt je mee voor het tweede deel van de wandeling naar het Ondergronds Museum, waar je 4-7 meter onder het oppervlak van het Marktplein afdaalt om terug in de tijd te reizen en de middeleeuwse realiteit van Krakau te ontdekken. Einde van de tour Je eindigt je tour op het Grote Marktplein. U kunt er dan voor kiezen om naar een van de vele lokale restaurants te gaan, aanbevolen door uw gids, en te genieten van een heerlijk diner. Je kunt ook met ons mee op een andere tour, die om 19.30 uur begint.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

2. Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

Laat je leiden tijdens een 2 uur durende rondleiding door de Rynek Underground, een uniek museum onder het belangrijkste marktplein van de stad. Verken middeleeuwse constructies in dit unieke archeologische reservaat van bijna 43.000 vierkante meter. Ontmoet je gids bij de ingang van het museum en begin je ontdekkingstocht door het verleden. Leer meer over de tentoongestelde schatten van de stad terwijl je gids de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau vertelt. Bekijk reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd. Ontdek de geheimen van de verborgen ondergrond met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Bekijk Krakau vanuit een geheel nieuw perspectief.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground

3. Krakau: rondleiding door Rynek Underground

Je gids zal je ontmoeten bij de ingang van het museum en je begint je tour naar het verleden. Tijdens uw 2 uur durende museumtour ontdekt u een uniek archeologisch reservaat in Europa, met een oppervlakte van bijna 43.000 vierkante meter. Het is gevormd onder het oppervlak van het Grote Marktplein om de gevonden schatten te tonen en de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau te vertellen. De oudste geschiedenis wordt geïllustreerd door reconstructies van 11e-eeuwse begrafenissen gepresenteerd in de tentoonstelling. Zie de verborgen schatten onder de grond, leer veel met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentairefilms. Aan het einde van de tour, wanneer je weer naar de oppervlakte gaat, zie je Krakau vanuit een nieuw perspectief.

Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town

4. Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town

Krakau, ooit de hoofdstad van Polen, heeft een rijke geschiedenis die erop wacht om ontdekt te worden en de oude binnenstad van de stad staat al meer dan 40 jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de geheimen van deze stad tijdens een begeleide wandeling van 2 uur met een lokale deskundige gids en bezoek het ondergrondse museum van Krakau, verborgen onder het beroemde marktplein. Volg je gids door de ondergrondse gangen en luister naar verhalen, verhalen en anekdotes over de geschiedenis en cultuur van Krakau. Bewonder de talloze relikwieën en voorwerpen van het museum die door archeologen zijn gevonden tijdens enkele van de belangrijkste opgravingen van het land. Kom meer te weten over de geschiedenis van Krakau en hoe de stad eruitzag voordat moderne ontwikkelingen de straten en gebouwen veranderden. Bezoek aan het einde van de rondleiding de glazen piramidekamer van het museum en bewonder het uitzicht op de Mariakerk.

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

5. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

Bezoek het centrale plein van Koninklijk Krakau en vind de meest interessante sporen van gebeurtenissen uit het verleden op het marktplein. Maak een wandeling over een van de mooiste pleinen van Europa met een bezoek aan het Historisch en Archeologisch Museum Dungeon Market. Slenter over het plein, vind de meest interessante artefacten uit de oudheid en ontrafel hun doel. Ontdek welke evenementen hier hebben plaatsgevonden en welke legendarische personen hier zijn geweest. Ga 4 meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum om jezelf op hetzelfde niveau te vinden als de geplaveide wegen van het 12-13e-eeuwse Krakau. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel. Bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie in de koninklijke kamers. Bekijk de Wawel-collecties van oosterse kunst met de belangrijkste en grootste collectie tenten in Europa. Betreed de gotische Wawel-kathedraal, een heiligdom waar Poolse monarchen werden gekroond.

Krakau: rondleiding door Rynek Underground

6. Krakau: rondleiding door Rynek Underground

Je gids zal je ontmoeten bij de ingang van het museum en dan begin je aan je reis naar het verleden. Tijdens de 2 uur durende museumtour ontdekt u een uniek archeologisch reservaat in Europa, dat bijna 43.000 vierkante meter beslaat. Het werd gevormd onder het oppervlak van het Grote Marktplein om de schatten te tonen die waren gevonden om de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau te vertellen. De oude geschiedenis wordt herboren door de reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd. Bekijk de verborgen schatten onder de grond, leer met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Aan het einde van de tour, wanneer je weer aan de oppervlakte komt, zie je Krakau misschien vanuit een nieuw perspectief.

Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town Private

7. Krakau: Skip the Line Underground Museum & Old Town Private

Duik onder de oppervlakte van de lange en verwarde geschiedenis van Krakau met een rondleiding door het unieke ondergrondse museum. Geniet van handige skip-the-line toegang en een exclusieve privétour waarmee u de drukte kunt vermijden en kunt genieten van de tentoonstelling in een kleine intieme groep. Bereik het museum onder het beroemde marktplein van Krakau en volg je gids door ondergrondse gangen en leer over de talloze relikwieën en voorwerpen die door archeologen zijn ontdekt. Profiteer van de privétour-instelling om het tempo en de onderwerpen van de tour aan uw smaak aan te passen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van een vroeger Krakau terwijl je slentert door de originele straten en kelders van gebouwen die niet meer bestaan. Vervolg vervolgens uw privétour door de oude binnenstad van Krakau, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de schoonheid van het monumentale kasteel Wawel en de gezellige wijk Kazimierz. Loop vanaf de middeleeuwen langs de beroemde Koninklijke Route en passeer topattracties zoals de Mariakerk en de Lakenhalle. Bezoek verborgen juweeltjes met je gids waardoor je je een local voelt.

Krakau: Skip the Line Underground Museum Privérondleiding

8. Krakau: Skip the Line Underground Museum Privérondleiding

Leer meer over de lange geschiedenis van Krakau, zijn overblijfselen en verborgen juweeltjes in het Rynek Underground Museum. Profiteer van skip-the-line toegang en ontmoet uw gelicentieerde gids. Verken de fascinerende tentoonstellingen van het museum tijdens een tour van 2 uur. Volg je gids door ondergrondse gangen en bewonder fascinerende tentoonstellingen, bezienswaardigheden en artefacten. Bekijk een verscheidenheid aan overblijfselen en voorwerpen die archeologen hebben gevonden tijdens belangrijke opgravingen van de stad. Wandel door de geschiedenis van Krakau in wat vroeger de oorspronkelijke straten waren en kelders van gebouwen die niet meer bestaan. Verleng uw reis met een extra 2-uur durende wandeltocht door de oude binnenstad. Loop langs de beroemde Koninklijke Route en ontdek de meeste iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals de Wawelheuvel, de St. Mary's Basiliek en de Lakenhalle, evenals enkele minder bekende bezienswaardigheden.

Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

9. Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

Tour door de oude binnenstad van Krakau in een milieuvriendelijke elektrische golfkar. Ontdek de grootsheid van het koninklijke verleden van Krakau tijdens een rondleiding door de Wawel-staatskamers en de kathedraal. Ga onder het hoofdplein om opgravingen uit de middeleeuwen te zien. Spring aan boord van een verwarmde golfkar en reis naar de door UNESCO beschermde oude binnenstad. Verken Planty Park, met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd over het Grote Marktplein waar u de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Zie het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius. Luister naar je audiogids terwijl je langs de barokke 17e-eeuwse kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, een 13e-eeuws gotisch Franciscaans klooster en een pauselijk raam loopt. Stap uit de golfkar bij het Wawel-kasteel voor een rondleiding door de sierlijke staatskamers waar koningen en koninginnen ooit koninklijke gasten ontvingen. Volg je gids naar de Wawel-kathedraal om een mix van architecturale en artistieke stijlen te zien die zijn gebruikt om deze koninklijke begraafplaats te versieren. Verjong uzelf met een verrukkelijke 2-gangen Poolse lunch. Ga 4 meter onder de grond naar het Market Square Underground Museum om te ontdekken hoe de stad er in de middeleeuwen uitzag.

Krakau: rondleiding zonder wachtrij Rynek Underground Museum

10. Krakau: rondleiding zonder wachtrij Rynek Underground Museum

Geniet van skip-the-line toegang tijdens deze rondleiding door het Rynek Underground Museum. Ga ondergronds om te zien hoe het middeleeuwse Krakau eruit zag. Bewonder de verborgen schatten van het museum en leer door touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Nadat je hebt gezien en gehoord hoe het moderne centrale plein van Krakau eruit ziet, ga je de museumtrap een paar meter onder de grond af en stap je in het verleden. Vind jezelf op hetzelfde niveau als de geplaveide straten van het oude Krakau. Volg je gids rond de museumexposities om dit unieke archeologische reservaat te ervaren dat bijna 43.000 vierkante voet onder het oppervlak van de Grote Markt van Krakau beslaat. Bekijk reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd en meer.

Sitemap Rynek Underground

Wil je alle activiteiten in Rynek Underground ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.