Belevingen in
Rynek Underground

Duik in de eeuwenlange geschiedenis van Krakau en ontdek vergeten geheimen in de uitgegraven tunnels.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rynek Underground: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: City Pass Krakow Card

1. Krakau: City Pass Krakow Card

Verken Krakau in je eigen tempo met een City Card van 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 40 musea en monumenten. Hoor alles over de Oscar Schindler, held uit de Tweede Wereldoorlog, bij de fabriek van Oscar Schindler. Bezoek de apotheek Eagle in het voormalige getto en zie wat de gevolgen waren van de Holocaust op de Joden van Krakau. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Zie een traditioneel burgerlijk huis en hoor het trompettergeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. De City Pass is inclusief een volledige lijst van musea en om van de ene naar de andere attractie te komen, kun je de kaart ook dag en nacht gebruiken in het openbaar vervoer van de stad. De volgende musea zijn inbegrepen bij de stadspas: Oskars Schindlerfabriek Main Market Undergroundmuseum  Apotheek Onder adelaar Stadhuistoren St. Mary's kerk Voormalig Gestapo-hoofdkwartier in Pomorska Street De Oude Synagoge  Het Nationaal Museum  De Galerij van 19e-eeuwse Poolse kunst in Sukiennice The Main Building Het Szołayski Huis Het paleis van bisschop Erazm Ciołek Het museum van prinses Czartoryski  Het Jan Matejko Huis Het Józef Mehoffer Huis De Barbican De Oude Synagoge De Hipolitów Huis Geschiedenis van Nowa Huta Branch Verdedigingsmuren van de stad De Zwierzyniec Artistieke Salon Museum voor Archeologie St. Albert Kerk Het Seweryn Udziela Etnografisch museum Krakau museum van Urban Technologie Museum van de fotografie Het museum van het aartsbisdom Krakau Pools luchtvaartmuseum Młoda Polska museum - Rydlowka - PTTK Museum Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie Galicia Joods museum Benedictijnse abdij in Tyniec Museum van Hedendaagse kunst in Krakau (MOCAK) Museum voor het leger - in naam van generaal Emil Fieldorf Nil EUROPEUM het Europees Cultureel Centrum De Emeryk Hutten-Czapski museum

...
Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

2. Krakau: rondleiding door Rynek Underground Museum

Laat je leiden tijdens een 2 uur durende rondleiding door de Rynek Underground, een uniek museum onder het belangrijkste marktplein van de stad. Verken middeleeuwse constructies in dit unieke archeologische reservaat van bijna 43.000 vierkante meter. Ontmoet je gids bij de ingang van het museum en begin je ontdekkingstocht door het verleden. Leer meer over de tentoongestelde schatten van de stad terwijl je gids de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau vertelt. Bekijk reconstructies van 11e-eeuwse graven die in de tentoonstelling worden gepresenteerd. Ontdek de geheimen van de verborgen ondergrond met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentaires. Bekijk Krakau vanuit een geheel nieuw perspectief.

...
Krakau: rondleiding door Rynek Underground

3. Krakau: rondleiding door Rynek Underground

Je gids zal je ontmoeten bij de ingang van het museum en je begint je tour naar het verleden. Tijdens uw 2 uur durende museumtour ontdekt u een uniek archeologisch reservaat in Europa, met een oppervlakte van bijna 43.000 vierkante meter. Het is gevormd onder het oppervlak van het Grote Marktplein om de gevonden schatten te tonen en de turbulente geschiedenis van het middeleeuwse Krakau te vertellen. De oudste geschiedenis wordt geïllustreerd door reconstructies van 11e-eeuwse begrafenissen gepresenteerd in de tentoonstelling. Zie de verborgen schatten onder de grond, leer veel met behulp van touchscreens, hologrammen, projecties en documentairefilms. Aan het einde van de tour, wanneer je weer naar de oppervlakte gaat, zie je Krakau vanuit een nieuw perspectief.

...
Krakau: ondergrondse museumtour

4. Krakau: ondergrondse museumtour

Krakau, ooit de hoofdstad van Polen, heeft een rijke geschiedenis die erop wacht om ontdekt te worden en de oude binnenstad van de stad staat al meer dan 40 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de geheimen van deze stad tijdens een begeleide wandeling van 2 uur met een lokale deskundige gids en bezoek het ondergrondse museum van Krakau verborgen onder het beroemde marktplein. Volg je gids door de ondergrondse gangen en luister naar verhalen, verhalen en anekdotes over de geschiedenis en cultuur van Krakau. Bewonder de talloze relikwieën en voorwerpen van het museum die archeologen hebben gevonden tijdens enkele van de belangrijkste opgravingen van het land. Kom meer te weten over de geschiedenis van Krakau en hoe de stad er vroeger uitzag voordat moderne ontwikkelingen de straten en gebouwen veranderden. Bezoek aan het einde van de tour de glazen piramidekamer van het museum en bewonder het uitzicht op de Mariakerk.

...
Krakau: bezoek ondergronds museum en privétour oude stad

5. Krakau: bezoek ondergronds museum en privétour oude stad

Duik onder de oppervlakte van de lange en verwarde geschiedenis van Krakau met een rondleiding door het unieke ondergrondse museum. Geniet van handige skip-the-line toegang en een exclusieve privétour waarmee u de drukte kunt vermijden en kunt genieten van de tentoonstelling in een kleine intieme groep. Bereik het museum onder het beroemde marktplein van Krakau en volg je gids door ondergrondse gangen en leer over de talloze relikwieën en voorwerpen die door archeologen zijn ontdekt. Profiteer van de privétour-instelling om het tempo en de onderwerpen van de tour aan uw smaak aan te passen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van een vroeger Krakau terwijl je slentert door de originele straten en kelders van gebouwen die niet meer bestaan. Vervolg vervolgens uw privétour door de oude binnenstad van Krakau, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de schoonheid van het monumentale kasteel Wawel en de gezellige wijk Kazimierz. Loop vanaf de middeleeuwen langs de beroemde Koninklijke Route en passeer topattracties zoals de Mariakerk en de Lakenhalle. Bezoek verborgen juweeltjes met je gids waardoor je je een local voelt.

...
Krakau: kasteel Wawel, kathedraal, Rynek Underground & lunch

6. Krakau: kasteel Wawel, kathedraal, Rynek Underground & lunch

Bezoek het centrale plein van Koninklijk Krakau en vind de meest interessante sporen van gebeurtenissen uit het verleden op het marktplein. Maak een wandeling over een van de mooiste pleinen van Europa met een bezoek aan het Historisch en Archeologisch Museum Dungeon Market. Slenter over het plein, vind de meest interessante artefacten uit de oudheid en ontrafel hun doel. Ontdek welke evenementen hier hebben plaatsgevonden en welke legendarische personen hier zijn geweest. Ga 4 meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum om jezelf op hetzelfde niveau te vinden als de geplaveide wegen van de 12-13e-eeuwse Krakau. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel. Bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie in de koninklijke kamers. Bekijk de Wawel-collecties van oosterse kunst met de belangrijkste en grootste collectie tenten in Europa. Betreed de gotische Wawel-kathedraal, een heiligdom waar Poolse monarchen werden gekroond.

...
Krakau: Skip the line Rynek Underground Museum Private Tour

7. Krakau: Skip the line Rynek Underground Museum Private Tour

Leer meer over de lange geschiedenis van Krakau, zijn overblijfselen en verborgen juweeltjes in het Rynek Underground Museum. Profiteer van skip-the-line toegang en ontmoet uw gelicentieerde gids. Verken de fascinerende tentoonstellingen van het museum tijdens een tour van 2 uur. Volg je gids door ondergrondse gangen en bewonder fascinerende tentoonstellingen, bezienswaardigheden en artefacten. Bekijk een verscheidenheid aan overblijfselen en voorwerpen die archeologen hebben gevonden tijdens belangrijke opgravingen van de stad. Wandel door de geschiedenis van Krakau in wat vroeger de oorspronkelijke straten waren en kelders van gebouwen die niet meer bestaan. Verleng uw reis met een extra 2-uur durende wandeltocht door de oude binnenstad. Loop langs de beroemde Koninklijke Route en ontdek de meeste iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals de Wawelheuvel, de St. Mary's Basiliek en de Lakenhalle, evenals enkele minder bekende bezienswaardigheden.

...
Krakau: Wawel-kasteel, Schindler's Museum, Auschwitz

8. Krakau: Wawel-kasteel, Schindler's Museum, Auschwitz

Dag 1: Verken het Wawel-kasteel, een UNESCO-werelderfgoed op de Wawel-heuvel. Verken de prachtige kamers van het kasteel, versierd met schilderijen uit de Renaissance. Bekijk de collecties schilderijen, beeldhouwwerken, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Stop voor de lunch in een plaatselijk café. Bezoek vervolgens het Rynek Underground Museum, een modern museum onder de Grote Markt en beroemd met 6000 meter multimedia-exposities die de geschiedenis van de stad weergeven. Dag 2: Bezoek Kazimierz, de historische Joodse wijk van Krakau. Loop door artistieke straten met onafhankelijke galerieën en vintage modeboetieks. Leer meer over de geschiedenis en het erfgoed achter dit deel van de stad vanuit je gids. Betreed de emailfabriek van Oskar Schindler, waar nu twee musea zijn gevestigd: het Museum of Contemporary Art en een filiaal van het Historisch Museum van de stad Krakau. Verbreed uw begrip van de geschiedenis van Krakau met de Tweede Wereldoorlog en het leven van Oskar Schindler. Stop voor de lunch in een plaatselijk café. Ga later naar de Wieliczka-zoutmijn, een van de oudste mijnen ter wereld en een buitengewone plek vol geheimen en legendes. Wandel langs prachtige kamers, talloze gangen en zie majestueuze zoutsculpturen. Dag 3: Bezoek Auschwitz, een voormalig nazi-concentratiekamp dat is opgericht onder het gezag van de SS- en politieleiders in Krakau. Het concentratiekamp is intact bewaard gebleven als herinnering aan de misdaad tegen de menselijkheid. Het Auschwitz-museum omvat de ruïnes van crematoria, gaskamers, het perron en andere elementen uit het voormalige concentratiekamp. Krijg diepgaande inzichten over de Holocaust van je gids.

...
Krakau: Wawel-kasteel, Joodse wijk, Wieliczka, Auschwitz

9. Krakau: Wawel-kasteel, Joodse wijk, Wieliczka, Auschwitz

Dag 1: Verken het Wawel-kasteel, een UNESCO-werelderfgoed op de Wawel-heuvel. Verken de prachtige kamers van het kasteel, versierd met schilderijen uit de Renaissance. Bekijk de collecties schilderijen, beeldhouwwerken, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Stop voor de lunch in een plaatselijk café. Bezoek vervolgens het Rynek Underground Museum, een modern museum onder de Grote Markt en beroemd met 6000 meter multimedia-exposities die de geschiedenis van de stad weergeven. Dag 2: Bezoek Kazimierz, de historische Joodse wijk van Krakau. Loop door artistieke straten met onafhankelijke galerieën en vintage modeboetieks. Leer meer over de geschiedenis en het erfgoed achter dit deel van de stad vanuit je gids. Betreed de emailfabriek van Oskar Schindler, waar nu twee musea zijn gevestigd: het Museum of Contemporary Art en een filiaal van het Historisch Museum van de stad Krakau. Verbreed uw begrip van de geschiedenis van Krakau met de Tweede Wereldoorlog en het leven van Oskar Schindler. Stop voor de lunch in een plaatselijk café. Ga later naar de Wieliczka-zoutmijn, een van de oudste mijnen ter wereld en een buitengewone plek vol geheimen en legendes. Wandel langs prachtige kamers, talloze gangen en zie majestueuze zoutsculpturen. Dag 3: Bezoek Auschwitz, een voormalig nazi-concentratiekamp dat is opgericht onder het gezag van de SS- en politieleiders in Krakau. Het concentratiekamp is intact bewaard gebleven als herinnering aan de misdaad tegen de menselijkheid. Het Auschwitz-museum omvat de ruïnes van crematoria, gaskamers, het perron en andere elementen uit het voormalige concentratiekamp. Krijg diepgaande inzichten over de Holocaust van je gids.

...
Krakau: Wawel-kasteel, Kazimierz, Wieliczka, Auschwitz

10. Krakau: Wawel-kasteel, Kazimierz, Wieliczka, Auschwitz

Bezoek het Wawel-kasteel, een UNESCO-werelderfgoed op de Wawel-heuvel. Verken de prachtige kamers van het kasteel, versierd met schilderijen uit de Renaissance. Bekijk de collecties schilderijen, beeldhouwwerken, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bezoek de Wieliczka-zoutmijn, een van de oudste mijnen ter wereld en een buitengewone plek vol geheimen en legendes. Loop langs prachtige kamers, talloze gangen en zie majestueuze zoutsculpturen. Kom meer te weten over het verhaal van Oskar Schindler terwijl je zijn voormalige emailfabriek bezoekt, die nu in een museum is veranderd. Bekijk de tentoonstelling 'Krakau onder nazi-bezetting' om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Bezoek Auschwitz-Birkenau, een voormalig nazi-concentratiekamp opgericht onder het gezag van de SS- en politieleiders in Krakau. Het concentratiekamp is intact bewaard gebleven als herinnering aan de misdaad tegen de menselijkheid. Het Auschwitz-museum omvat de ruïnes van crematoria, gaskamers, het perron en andere elementen uit het voormalige concentratiekamp. Krijg diepgaande inzichten over de Holocaust van je gids.

...

Sitemap Rynek Underground

Wil je alle activiteiten in Rynek Underground ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rynek Underground

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 327 beoordelingen

Hele goede pas. We hebben veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om musea te bekijken. O.a. Schindlers Factory en Rynek Underground op de markt waren een aanrader. Ook kon je met deze pas langs de rij voor de kassa van Schindlers Factory en zo naar binnen. Ook de tram was heel simpel te pakken. De rit naar Nova Huta was interessant.

openbaar vervoer is fantastisch in krakau en met deze kaart kom je overal het is heel toeristisch in krakau en met deze kaart kun je alle rijen overslaan en dat scheelt heel veel tijd en als je hem optimaal gebruikt scheelt het je echt geld deze kaart raad ik iedereen aan die zelf alles wil ondernemen

zeer handig!!!

Bij de aanschaf van de card moet je niet gaan rekenen of het wel uit kan. Hij is zeer handeig. Gratis toegang tot zeer veer en vooral handig in het openbaar vervoer. Je hoeft nergens te modderen om een kaartje te krijgen. Wij hebben heel wat gereisd in die drie dagen. Ook korte stukjes

Gewoon hartstikke handig!

Handig om deze OV kaart bij je te hebben, ook voor een bezoekje aan een museum. Print je voucher uit, ga naar het aangegeven adres wat vlak achter het grote marktplein ligt en wissel hem om voor een pas.

Heel handig. Overal naartoe met de tram en bus. En toegang tot 40 musea. En skip the row is erg handig bovendien. Een aanrader !