De populairste activiteiten van s-Hertogenbosch

Kaatsheuvel: Dagticket Efteling

1. Kaatsheuvel: Dagticket Efteling

Geniet van waardevolle momenten met je naasten tijdens dit gezinsuitstapje. Met je dagkaart betreed je een sprookjeswereld vol wonderlijke verhalen, heerlijke dromen en razendsnelle avonturen. Zweef door de betoverende nachtwereld van feeën in de Droomvlucht. Blijf dicht bij elkaar terwijl je tijdens de spannende en imposante parkvoorstelling Ravelijn stuntruiters en een vuurspuwend monster bekijkt. Sluit je dag af met een hoogtepunt bij Aquanura, de grootste watershow van Europa. De kleintjes rennen dolblij door het Sprookjesbos en bezoeken de hele wereld bij Carnaval Festival. Ze springen en dansen bij live optredens, hebben eindeloos plezier bij de kinderattracties en ontsnappen aan draken en geesten in spannende achtbanen. Je krijgt de kans om uit te varen op een woeste zee aan boord van de Vliegende Hollander, het mysterieuze spookschip, en om met 90 kilometer per uur een mijnschacht in te schieten bij de duikachtbaan Baron 1898. 

Vught: toegangsbewijs Nationaal Monument Kamp Vught

2. Vught: toegangsbewijs Nationaal Monument Kamp Vught

Boek je ticket voor 'Konzentrationslager Herzogenbusch', oftewel Kamp Vught, en bezoek het herinneringscentrum dat een diepgaand inzicht geeft in het ontstaan van Kamp Vught en het leven van de mensen die er gevangen zaten. Neem de tijd voor de permanente tentoonstelling 'Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 verhalen' Kom meer te weten over de geschiedenis van Kamp Vught aan de hand van veel persoonlijke verhalen en voorwerpen. Luister naar verhalen over mensen van 35 verschillende nationaliteiten, die elk op hun eigen unieke manier de Tweede Wereldoorlog hebben beleefd. Ga naar buiten naar het buitenterrein met een maquette van de voormalige kamp, een gereconstrueerde barak, verschillende wachttorens, het oorspronkelijke crematorium en een gedenkteken voor de kindertransporten van juni 1943. Bezoek Barak 1B, de laatst overgebleven originele barak van Kamp Vught. Ontdek de tentoonstelling 'If Walls Could Speak' die vertelt over 4 perioden van het kamp: het concentratiekamp (1943-1944), het gebruik van het terrein als verblijfplaats voor Duitse evacués, Nederlanders die verdacht werden van collaboratie en Molukse KNIL-soldaten en hun gezinnen. Bekijk de voormalige executieplaats van Kamp Vught op loopafstand van het museum, dat verscholen ligt in het bos. Pauzeer bij het monument dat de plek markeert waar 329 mannen werden geëxecuteerd. Langs de toegangsweg naar het museum, die de lijn volgt van de voormalige spoorlijn van het kamp, staan twee gerestaureerde goederenwagons. Deze wagons zijn een wereldwijd symbool van vervolging en deportatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Den Bosch: toegangsticket Het Noordbrabants Museum

3. Den Bosch: toegangsticket Het Noordbrabants Museum

Bezoek het Noordbrabants Museum in het historische centrum van 's-Hertogenbosch en ontdek een eigentijds museum gewijd aan kunst, geschiedenis en cultuur. Bewonder werken van kunstenaars die uit Noord-Brabant kwamen, waaronder Vincent van Gogh en Hieronymus Bosch. Brueghel: de familiereünie - van 30 september 2023 tot 7 januari 2024 Van Parijs tot Berlijn en Milaan tot Boston: wie de wereldberoemde werken van de schildersfamilie Brueghel van dichtbij wilde bewonderen, was lange tijd genoodzaakt naar de grootste musea ter wereld te reizen. Maar nu brengt Het Noordbrabants Museum het beste van vijf generaties Brueghel samen in een unieke en ambitieuze collectie van tachtig schilderijen en prenten. Voor het eerst samen onder één dak. Een familiereünie in Den Bosch! In de vaste tentoonstellingen ontdek je via de tentoongestelde kunst het verhaal van het verleden en heden van Brabant. Bekijk kunstwerken van spraakmakende kunstenaars als Jan Sluijters en de familie Bruegel, maar ook een brede collectie werk van hedendaagse Brabantse kunstenaars. Ontdek steeds wisselende tijdelijke tentoonstellingen die zowel gerenommeerde internationale kunst tentoonstellen als jonge, getalenteerde kunstenaars een springplank bieden voor hun werk. Naast de uitgebreide tentoonstellingsruimte beschikt het museum ook over een moderne brasserie, een museumwinkel en een prachtige binnentuin.

Heeswijk: toegangsbewijs Kasteel Heeswijk met audiogids

4. Heeswijk: toegangsbewijs Kasteel Heeswijk met audiogids

Bezoek het voormalige waterburcht Kasteel Heeswijk, een 11e-eeuws kasteel gelegen in Noord-Brabant dat is omgebouwd tot museum. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en de omgeving met uw audiogids. Dwaal door de authentiek ingerichte zalen van het museum en ontdek hoe de Nederlandse elite leefde. Leer meer over de rol van het kasteel in middeleeuwse oorlogen en over de voormalige eigenaren ervan terwijl je jezelf onderdompelt in meer dan 10 eeuwen geschiedenis. Na uw rondleiding door het gebouw kunt u door de historische steegjes van het landgoed slenteren en ontspannen in de binnentuinen. Breng na al uw ontdekkingstochten een bezoek aan het restaurant ter plaatse voor een drankje of een hapje.

Den Bosch: Zelf stadswandeling met audiogids

5. Den Bosch: Zelf stadswandeling met audiogids

Verken op je eigen tempo de prachtige binnenstad van Den Bosch. Deze self-guided audiotour neemt je mee naar alle bekende plekjes en onontdekte pareltjes van Bosch. De audiogids vertelt je alle historische en actuele ins en outs van elke plek. Den Bosch is een stad met een historische binnenstad, eeuwenoude monumenten en staat bekend als een echte Brabantse stad vanwege de gezelligheid, onder andere met de Uilenburg, een wijk vol cafés. Tijdens deze audiotour door Den Bosch sta je versteld van wat de stad allemaal te bieden heeft. Zo loop je langs de bekende Drakenfontein voor het centraal station, leer je meer over Zoete Lieve Gerritje en sta je versteld van de imposante Sint Janskathedraal. Tussendoor dwaal je door de historische steegjes en voel je je een inwoner van de stad. Bovendien loop je tijdens deze audiorondleiding langs een van de bekendste bakkerijen van Den Bosch: Jan de Groot. Proef jij hier de originele Bosche Bollen? Ga op ontdekkingsreis met je zelfgeleide audiotour en leer Den Bosch en haar geschiedenis op een unieke manier kennen. En vergeet onderweg niet een heerlijke Bossche bol te halen!

Toegangskaart Kasteel Loevestein

6. Toegangskaart Kasteel Loevestein

Rijksmuseum Slot Loevestein is een 14e-eeuws kasteel in Midden-Nederland. Het ligt op het meest westelijke puntje van natuurpark Munnikenland op de plek waar de rivieren de Waal en de Maas samenkomen. Het is een plek met een bewogen geschiedenis. Een plek die heeft bijgedragen aan het vormgeven van de Nederlandse identiteit en democratie. Slot Loevestein, een van de meest bezochte middeleeuwse kastelen van het land, werd eerst gebouwd als huis voor een ridder, daarna uitgebreid tot een fort en later gebruikt als staatsgevangenis. Het was een belangrijk onderdeel van de Hollandse Waterlinie en sinds 2021 staat Loevestein als zodanig op de lijst van de Unesco Werelderfgoederen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel gebruikt als opslagplaats voor het Nationaal Archief en belangrijke kunstwerken. Veel Nederlanders kennen Slot Loevestein als de beruchte gevangenis waaruit Hugo de Groot, de invloedrijke jurist en theoloog in de 17e eeuw, in een boekenkist ontsnapte. Dit legendarische verhaal wordt verteld op scholen in het hele land. Het is deze boeiende geschiedenis die een bezoek aan Slot Loevestein absoluut de moeite waard maakt. Voor kinderen Ook voor kinderen heeft Loevestein veel te bieden. Bij aankomst overhandigen wij hen de sleutel aan Loevestein. Met deze sleutel kunnen ze van alles ontdekken over de geschiedenis en verhalen van het kasteel en de vesting. Leer musket schieten. Meng de juiste ingrediënten voor buskruit om de torens op de grond te schudden. Zorg ervoor dat het fort niet onder water komt te staan als het water begint te stijgen! En… hoe ontsnapte Hugo de Groot uit het kasteel? Dwaal door de muurtrappen, slenter over de wallen en ontdek allerlei geheime plekjes en test je conditie op ons uitdagende klimparcours.

Den Bosch: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

7. Den Bosch: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Ontsnap uit historisch Den Bosch tijdens deze spetterende tour. Maak kennis met de Prins van Carnaval van 1919, Amadeiro VIII en help hem de geheime doorgangen van Den Bosch te vinden. Amadeiro VIII, had een obsessie. Hij moet en zal de geheime doorgang uit Den Bosch vinden. Als Prins van Carnaval dacht hij dit geheim te kunnen leren, maar dat bleek in de praktijk toch wat lastiger. Zijn obsessie bracht hem zelfs zo in de problemen dat hij de stad moest ontvluchten en dat kon alleen via de geheime doorgang. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Wandel door prachtige plekken zoals de markt en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Kroegentocht Den Bosch: Kroegentocht met interactief online spel

8. Kroegentocht Den Bosch: Kroegentocht met interactief online spel

Kroegentocht Den Bosch is de meest interactieve kroegentocht van allemaal. Bezoek een aantal leuke kroegen, leer de stad kennen en geniet van een geweldige avond met vrienden of collega's in Den Bosch terwijl je een online spel speelt. Je gebruikt gps om de meest interessante kroegen en plekken in Den Bosch te vinden. Den Bosch heeft fantastische kroegen die je in dit spel gaat bezoeken. In een kroeg doe je grappige en gekke opdrachten tegen elkaar. Maar dat is nog niet alles. In de binnenstad doe je ook leuke en competitieve opdrachten tegen elkaar. Kroegentocht Den Bosch speel je via een app op je telefoon. Jij en je vrienden nemen het tegen elkaar op. De winnaar wint gegarandeerd een hele leuke prijs.

Het Den Bosch Syndicaat City Escape Game

9. Het Den Bosch Syndicaat City Escape Game

De game is ontworpen om je onder te dompelen in een op verhalen gebaseerde ervaring die zich afspeelt in de stad, terwijl je werkt aan het herstellen van gevaarlijke formules uit een laboratorium. Om verder te komen, zul je uitdagende puzzels, raadsels en fototaken tegenkomen waarvoor je de stad moet verkennen. Aan het begin van het spel kun je ervoor kiezen om als een van de vijf personages te spelen: John, Azita, Burke, Clara of Leopold de hond. Je zult enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de stad verkennen. Je primaire doel is om Magnus te arresteren, maar tijd is van essentieel belang, dus wacht niet langer en begin nu The Syndicate te spelen!

Den Bosch zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

10. Den Bosch zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Datums kiezen

Ontdek het beste van
s-Hertogenbosch

s-Hertogenbosch
13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van s-Hertogenbosch

Meer zien

Veelgestelde vragen over s-Hertogenbosch

Wat zijn de topattracties van s-Hertogenbosch?

De topattracties van s-Hertogenbosch zijn:

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan s-Hertogenbosch?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan s-Hertogenbosch?

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van s-Hertogenbosch?

Andere activiteiten in s-Hertogenbosch

Wil je alle activiteiten in s-Hertogenbosch bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over s-Hertogenbosch

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 206 beoordelingen

Wij waren met 4 personen en vonden het leuk onze groep op te splitsen in 2 bij Joris en de draak. Zodat wij tegen elkaar konden racen. Nu was alleen de ene rij sneller dan de andere waardoor wij niet bij elkaar kwamen. Maar door aan een medewerker te vragen heeft hij ons geholpen bij elkaar te komen. En konden wij toch wel tegen elkaar racen. Hij heeft onze dag nog beter gemaakt. Bedankt daarvoor! Verder is de Baron een aanrader en hebben wij heerlijk poffertjes gegeten bij 't poffertje.

Bezoek was niet zo super als vorige jaren. De sfeer was veel minder en een aantal populaire attracties waren niet beschikbaar (Droomvlucht, Joris en de draak, …) dit zorgde ook voor vaak lange wachtrijen aan de andere achtbanen. Ook de plaatsen voor wat warmte waren zeer schaars doordat ook de tent met het ijskasteel er dit jaar niet stond.

We gingen naar de Efteling met de diensten van Get your guide waar we de toegangskaarten voor het park namen, alles was grandioos, fantastisch en we besloten daar terug te keren met een hotelnacht, de Efteling is een prachtig park en een fee

ik vond het zeer omslachtig om eerst de app te downloaden. dit ging al niet op mijn computer waar ik mijn mail op ontving dus kreeg ik de tickets niet geopend.

dit is zeker een aanrader!! een geweldige en magische plek, ik heb er erg van genoten.