Ontdek het beste van
s-Hertogenbosch

Onze aanbevelingen voor s-Hertogenbosch

Vught: toegangsbewijs Nationaal Monument Kamp Vught

1. Vught: toegangsbewijs Nationaal Monument Kamp Vught

Boek vooraf je ticket naar Konzentrationslager Herzogenbusch of Kamp Vught en bezoek het herinneringscentrum dat een diepgaand inzicht geeft in het ontstaan van Kamp Vught en het leven van de mensen die er gevangen zaten. Neem de tijd voor de permanente tentoonstelling "Kamp Vught: Zeven seizoenen en 32.000 verhalen". Krijg inzicht in de geschiedenis van Kamp Vught aan de hand van vele persoonlijke verhalen en voorwerpen. Hoor verhalen over mensen van 35 verschillende nationaliteiten, die elk op hun eigen unieke manier de Tweede Wereldoorlog hebben beleefd. Baan je een weg naar buiten naar het buitenterrein met een maquette van het voormalige kampterrein, een gereconstrueerde barak, verschillende wachttorens, het oorspronkelijke crematorium en een gedenkteken voor de kindertransporten van juni 1943. Bezoek Barak 1B, de laatst overgebleven originele barak van Kamp Vught. Ontdek de tentoonstelling 'If Walls Could Speak' die 4 periodes behandelt: het concentratiekamp (1943-1944), het gebruik van het terrein als verblijfplaats voor Duitse burger evacués, Nederlanders verdacht van collaboratie en Molukse KNIL soldaten en hun families. Ga op weg naar de voormalige executieplaats van Kamp Vught die op loopafstand van het museum ligt, verscholen in het bos. Sta stil bij het monument dat de plek markeert waar 329 mannen werden geëxecuteerd. Langs de toegangsweg naar het museum, langs de lijn van de voormalige spoorlijn van het kamp, staan twee gerestaureerde goederenwagons. Deze wagons zijn een wereldwijd symbool van vervolging en deportatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei, National Memorial Day, biedt het museum gratis toegang voor iedereen.

Den Bosch: toegangsticket Het Noordbrabants Museum

2. Den Bosch: toegangsticket Het Noordbrabants Museum

Bezoek het Noordbrabants Museum in het historische centrum van 's-Hertogenbosch en ontdek een eigentijds museum gewijd aan kunst, geschiedenis en cultuur. Bewonder werken van kunstenaars die uit Noord-Brabant kwamen, waaronder Vincent van Gogh en Hieronymus Bosch. Brueghel: de familiereünie - van 30 september 2023 tot 7 januari 2024 Van Parijs tot Berlijn en Milaan tot Boston: wie de wereldberoemde werken van de schildersfamilie Brueghel van dichtbij wilde bewonderen, was lange tijd genoodzaakt naar de grootste musea ter wereld te reizen. Maar nu brengt Het Noordbrabants Museum het beste van vijf generaties Brueghel samen in een unieke en ambitieuze collectie van tachtig schilderijen en prenten. Voor het eerst samen onder één dak. Een familiereünie in Den Bosch! In de vaste tentoonstellingen ontdek je via de tentoongestelde kunst het verhaal van het verleden en heden van Brabant. Bekijk kunstwerken van spraakmakende kunstenaars als Jan Sluijters en de familie Bruegel, maar ook een brede collectie werk van hedendaagse Brabantse kunstenaars. Ontdek steeds wisselende tijdelijke tentoonstellingen die zowel gerenommeerde internationale kunst tentoonstellen als jonge, getalenteerde kunstenaars een springplank bieden voor hun werk. Naast de uitgebreide tentoonstellingsruimte beschikt het museum ook over een moderne brasserie, een museumwinkel en een prachtige binnentuin.

Den Bosch: Wandeltour met audiogids op App

3. Den Bosch: Wandeltour met audiogids op App

Verken Den Bosch op jouw manier met deze audiotour, toegankelijk op je smartphone! Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze historische stad in je eigen tempo en in de taal van je voorkeur. Deze audiotour biedt je de flexibiliteit om zelf je bestemmingen te kiezen en te bepalen hoe lang je bij elke bezienswaardigheid wilt blijven. Den Bosch is een stad met een historische binnenstad, eeuwenoude monumenten en staat bekend als een echte Brabantse stad om zijn gezelligheid, onder andere met de Uilenburg, een wijk vol cafés. Tijdens deze audiotour door Den Bosch zul je versteld staan van wat de stad allemaal te bieden heeft. Zo loop je bijvoorbeeld langs de beroemde Drakenfontein voor het centraal station, kom je meer te weten over Zoete Lieve Gerritje en zul je versteld staan bij het zien van de imposante Sint Janskathedraal. Tussendoor dwaal je door de historische steegjes en voel je je een inwoner van de stad. Bovendien loop je tijdens deze audiorondleiding langs een van de bekendste bakkerijen van Den Bosch: Jan de Groot. Proef hier de originele Bosche Bollen We hebben met zorg de mooiste wandelroute voor je samengesteld en meer dan 44 boeiende en interessante verhalen verzameld. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden, maar zult ook verrast worden door nieuwe ontdekkingen en verborgen pareltjes. Verken de rijke geschiedenis van Den Bosch, omarm het bruisende heden en laat je verrassen door de boeiende legendes en verhalen. Of je nu op solo-avontuur gaat, van een romantische stadswandeling met je partner geniet of de stad met vrienden of familie verkent, onze audiotour met zelfleiding is geschikt voor alle voorkeuren. Bovendien krijg je een leuke korting als je de tour met gezelschap doet.

Heeswijk: Toegangsticket Kasteel Heeswijk met audiogids

4. Heeswijk: Toegangsticket Kasteel Heeswijk met audiogids

Bezoek het voormalige waterburcht Kasteel Heeswijk, een 11e-eeuws kasteel gelegen in Noord-Brabant dat is omgebouwd tot museum. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en de omgeving met uw audiogids. Dwaal door de authentiek ingerichte zalen van het museum en ontdek hoe de Nederlandse elite leefde. Leer meer over de rol van het kasteel in middeleeuwse oorlogen en over de voormalige eigenaren ervan terwijl je jezelf onderdompelt in meer dan 10 eeuwen geschiedenis. Na uw rondleiding door het gebouw kunt u door de historische steegjes van het landgoed slenteren en ontspannen in de binnentuinen. Breng na al uw ontdekkingstochten een bezoek aan het restaurant ter plaatse voor een drankje of een hapje.

Entreebewijs voor Slot Loevestein

5. Entreebewijs voor Slot Loevestein

Let op: Van 11 maart tot 28 maart zal een deel van het kasteel gesloten zijn in verband met de inrichting van de nieuwe tentoonstelling. Rijksmuseum Slot Loevestein is een 14e-eeuws kasteel in Midden-Nederland. Het ligt in het meest westelijke puntje van het natuurpark Munnikenland op het punt waar de rivieren de Waal en de Maas samenkomen. Het is een plek met een bewogen geschiedenis. Een plek die heeft bijgedragen aan de vorming van de Nederlandse identiteit en democratie. Slot Loevestein, een van de meest bezochte middeleeuwse kastelen van het land, werd eerst gebouwd als huis voor een ridder, vervolgens uitgebreid tot een fort en later gebruikt als staatsgevangenis. Het was een belangrijk onderdeel van de Hollandse Waterlinie en sinds 2021 staat Loevestein als zodanig op de lijst van Unesco-werelderfgoedlocaties. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel gebruikt als opslagplaats voor het Nationaal Archief en belangrijke kunstwerken. Veel Nederlanders kennen Slot Loevestein als de beruchte gevangenis waaruit Hugo de Groot, de invloedrijke advocaat en theoloog in de 17e eeuw, ontsnapte in een boekenkist. Dit legendarische verhaal wordt op scholen in het hele land verteld. Het is deze fascinerende geschiedenis die een bezoek aan Slot Loevestein absoluut de moeite waard maakt. Voor kinderen Ook voor kinderen heeft Loevestein veel te bieden. Bij aankomst overhandigen we ze de sleutel van Loevestein. Met deze sleutel kunnen ze van alles ontdekken over de geschiedenis en verhalen van het kasteel en de vesting. Leer musket schieten. Meng de juiste ingrediënten voor buskruit om de toren op zijn grondvesten te doen schudden. Zorg ervoor dat het fort niet overstroomt als het water begint te stijgen! En... hoe is Hugo de Groot uit het kasteel ontsnapt? Dwaal door de muurtrappen, wandel over de wallen en ontdek allerlei geheime plekjes en test je conditie op ons uitdagende klimparcours.

Den Bosch: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

6. Den Bosch: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Ontsnap uit historisch Den Bosch tijdens deze spetterende tour. Maak kennis met de Prins van Carnaval van 1919, Amadeiro VIII en help hem de geheime doorgangen van Den Bosch te vinden. Amadeiro VIII, had een obsessie. Hij moet en zal de geheime doorgang uit Den Bosch vinden. Als Prins van Carnaval dacht hij dit geheim te kunnen leren, maar dat bleek in de praktijk toch wat lastiger. Zijn obsessie bracht hem zelfs zo in de problemen dat hij de stad moest ontvluchten en dat kon alleen via de geheime doorgang. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Wandel door prachtige plekken zoals de markt en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Den Bosch zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

7. Den Bosch zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Kroegentocht Den Bosch: Kroegentocht met interactief online spel

8. Kroegentocht Den Bosch: Kroegentocht met interactief online spel

Kroegentocht Den Bosch is de meest interactieve kroegentocht van allemaal. Bezoek een aantal leuke kroegen, leer de stad kennen en geniet van een geweldige avond met vrienden of collega's in Den Bosch terwijl je een online spel speelt. Je gebruikt gps om de meest interessante kroegen en plekken in Den Bosch te vinden. Den Bosch heeft fantastische kroegen die je in dit spel gaat bezoeken. In een kroeg doe je grappige en gekke opdrachten tegen elkaar. Maar dat is nog niet alles. In de binnenstad doe je ook leuke en competitieve opdrachten tegen elkaar. Kroegentocht Den Bosch speel je via een app op je telefoon. Jij en je vrienden nemen het tegen elkaar op. De winnaar wint gegarandeerd een hele leuke prijs.

Het Den Bosch Syndicaat Ontsnappingsspel

9. Het Den Bosch Syndicaat Ontsnappingsspel

Het Syndicate City Escape Game is een zelf begeleide tour waarmee je op een leuke en interactieve manier de stad kunt ontdekken. Alles wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel hebt geboekt, sturen we je alle informatie die je nodig hebt per e-mail. Je kunt de stad verkennen en je bezighouden met de omgeving terwijl je jezelf onderdompelt in dit op verhalen gebaseerde rollenspel! Om verder te komen, kom je uitdagende puzzels, raadsels en fototaken tegen waarvoor je de stad moet verkennen. Je belangrijkste doel is om Magnus te arresteren en de gestolen formules terug te krijgen, maar de tijd dringt, dus wacht niet langer en begin nu met het spelen van The Syndicate! BELANGRIJKE INFORMATIE: - Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft maar 1 kaartje per groep (2-5 personen) te kopen. Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen van meer dan 5 personen kun je 2 of meer kaartjes kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je wilt. HOE TE SPELEN: Boek het City Escape Spel, controleer de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin je spelervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je het Syndicate City Escape Game speelt, een onvergetelijk city escape game avontuur dat veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen waar, wanneer en met wie je maar wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke spanning of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen terwijl je een stad bezoekt. In dit spel wordt elk lid van je groep een personage met een belangrijke rol in de missie. Iedereen speelt een fundamentele rol in het behalen van succes. Ons City Escape spel biedt maximale onafhankelijkheid, je kunt starten, pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt.

Escape Xperience Den Bosch - Het mysterie van Jeroen Bosch

10. Escape Xperience Den Bosch - Het mysterie van Jeroen Bosch

Verken de stad aan de hand van raadsels en puzzels en creëer zo een outdoor escape room ervaring! Met deze rondleiding kun je spelen wanneer het jou uitkomt. Gebruik de smartphone app als gids om de intrigerende verhaallijn in Den Bosch te ontrafelen, waar je Aleid helpt bij de zoektocht naar de gestolen schilderijen van haar man Jeroen Bosch. Ga op een meeslepend Den Bosch avontuur dat zich afspeelt in het jaar 1517. De beroemde schilder Jeroen Bosch is onlangs overleden. Wanneer zijn weduwe, Aleid, naar huis terugkeert, doet ze een verrassende ontdekking - zijn meest gevierde schilderijen zijn gestolen. De dief is van plan ze te verbranden, waardoor de verborgen betekenissen en mysteries in de meesterwerken van haar man verloren dreigen te gaan. Het is jouw missie om Aleid te helpen de gestolen schilderijen binnen twee uur te vinden voordat het te laat is. Doe mee aan deze historische zoektocht en maak deel uit van de intriges in het 16e-eeuwse Den Bosch. Tijdens het spel verken je 20 locaties, zowel bekende bezienswaardigheden als verborgen juweeltjes van de stad. Dit spel is beschikbaar in het Nederlands en Engels. De Escape Xperience wordt gespeeld in een team van maximaal 4 personen. Als je voor meer dan 4 personen wilt boeken, ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord voor elk deelnemend team. Na het afronden van je boeking sturen we je je inloggegevens en startinstructies per e-mail, afhankelijk van het aantal deelnemende personen. 1-4 spelers: 1 team 5-8 spelers: 2 teams 9-12 spelers: 3 teams enz.

Alle activiteiten

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor s-Hertogenbosch

Vught: toegangsbewijs Nationaal Monument Kamp Vught

Vught: toegangsbewijs Nationaal Monument Kamp Vught

Boek vooraf je ticket naar Konzentrationslager Herzogenbusch of Kamp Vught en bezoek het herinneringscentrum dat een diepgaand inzicht geeft in het ontstaan van Kamp Vught en het leven van de mensen die er gevangen zaten. Neem de tijd voor de permanente tentoonstelling "Kamp Vught: Zeven seizoenen en 32.000 verhalen". Krijg inzicht in de geschiedenis van Kamp Vught aan de hand van vele persoonlijke verhalen en voorwerpen. Hoor verhalen over mensen van 35 verschillende nationaliteiten, die elk op hun eigen unieke manier de Tweede Wereldoorlog hebben beleefd. Baan je een weg naar buiten naar het buitenterrein met een maquette van het voormalige kampterrein, een gereconstrueerde barak, verschillende wachttorens, het oorspronkelijke crematorium en een gedenkteken voor de kindertransporten van juni 1943. Bezoek Barak 1B, de laatst overgebleven originele barak van Kamp Vught. Ontdek de tentoonstelling 'If Walls Could Speak' die 4 periodes behandelt: het concentratiekamp (1943-1944), het gebruik van het terrein als verblijfplaats voor Duitse burger evacués, Nederlanders verdacht van collaboratie en Molukse KNIL soldaten en hun families. Ga op weg naar de voormalige executieplaats van Kamp Vught die op loopafstand van het museum ligt, verscholen in het bos. Sta stil bij het monument dat de plek markeert waar 329 mannen werden geëxecuteerd. Langs de toegangsweg naar het museum, langs de lijn van de voormalige spoorlijn van het kamp, staan twee gerestaureerde goederenwagons. Deze wagons zijn een wereldwijd symbool van vervolging en deportatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei, National Memorial Day, biedt het museum gratis toegang voor iedereen.

Den Bosch: toegangsticket Het Noordbrabants Museum

Den Bosch: toegangsticket Het Noordbrabants Museum

Bezoek het Noordbrabants Museum in het historische centrum van 's-Hertogenbosch en ontdek een eigentijds museum gewijd aan kunst, geschiedenis en cultuur. Bewonder werken van kunstenaars die uit Noord-Brabant kwamen, waaronder Vincent van Gogh en Hieronymus Bosch. Brueghel: de familiereünie - van 30 september 2023 tot 7 januari 2024 Van Parijs tot Berlijn en Milaan tot Boston: wie de wereldberoemde werken van de schildersfamilie Brueghel van dichtbij wilde bewonderen, was lange tijd genoodzaakt naar de grootste musea ter wereld te reizen. Maar nu brengt Het Noordbrabants Museum het beste van vijf generaties Brueghel samen in een unieke en ambitieuze collectie van tachtig schilderijen en prenten. Voor het eerst samen onder één dak. Een familiereünie in Den Bosch! In de vaste tentoonstellingen ontdek je via de tentoongestelde kunst het verhaal van het verleden en heden van Brabant. Bekijk kunstwerken van spraakmakende kunstenaars als Jan Sluijters en de familie Bruegel, maar ook een brede collectie werk van hedendaagse Brabantse kunstenaars. Ontdek steeds wisselende tijdelijke tentoonstellingen die zowel gerenommeerde internationale kunst tentoonstellen als jonge, getalenteerde kunstenaars een springplank bieden voor hun werk. Naast de uitgebreide tentoonstellingsruimte beschikt het museum ook over een moderne brasserie, een museumwinkel en een prachtige binnentuin.

Den Bosch: Wandeltour met audiogids op App

Den Bosch: Wandeltour met audiogids op App

Verken Den Bosch op jouw manier met deze audiotour, toegankelijk op je smartphone! Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze historische stad in je eigen tempo en in de taal van je voorkeur. Deze audiotour biedt je de flexibiliteit om zelf je bestemmingen te kiezen en te bepalen hoe lang je bij elke bezienswaardigheid wilt blijven. Den Bosch is een stad met een historische binnenstad, eeuwenoude monumenten en staat bekend als een echte Brabantse stad om zijn gezelligheid, onder andere met de Uilenburg, een wijk vol cafés. Tijdens deze audiotour door Den Bosch zul je versteld staan van wat de stad allemaal te bieden heeft. Zo loop je bijvoorbeeld langs de beroemde Drakenfontein voor het centraal station, kom je meer te weten over Zoete Lieve Gerritje en zul je versteld staan bij het zien van de imposante Sint Janskathedraal. Tussendoor dwaal je door de historische steegjes en voel je je een inwoner van de stad. Bovendien loop je tijdens deze audiorondleiding langs een van de bekendste bakkerijen van Den Bosch: Jan de Groot. Proef hier de originele Bosche Bollen We hebben met zorg de mooiste wandelroute voor je samengesteld en meer dan 44 boeiende en interessante verhalen verzameld. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden, maar zult ook verrast worden door nieuwe ontdekkingen en verborgen pareltjes. Verken de rijke geschiedenis van Den Bosch, omarm het bruisende heden en laat je verrassen door de boeiende legendes en verhalen. Of je nu op solo-avontuur gaat, van een romantische stadswandeling met je partner geniet of de stad met vrienden of familie verkent, onze audiotour met zelfleiding is geschikt voor alle voorkeuren. Bovendien krijg je een leuke korting als je de tour met gezelschap doet.

Heeswijk: Toegangsticket Kasteel Heeswijk met audiogids

Heeswijk: Toegangsticket Kasteel Heeswijk met audiogids

Bezoek het voormalige waterburcht Kasteel Heeswijk, een 11e-eeuws kasteel gelegen in Noord-Brabant dat is omgebouwd tot museum. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en de omgeving met uw audiogids. Dwaal door de authentiek ingerichte zalen van het museum en ontdek hoe de Nederlandse elite leefde. Leer meer over de rol van het kasteel in middeleeuwse oorlogen en over de voormalige eigenaren ervan terwijl je jezelf onderdompelt in meer dan 10 eeuwen geschiedenis. Na uw rondleiding door het gebouw kunt u door de historische steegjes van het landgoed slenteren en ontspannen in de binnentuinen. Breng na al uw ontdekkingstochten een bezoek aan het restaurant ter plaatse voor een drankje of een hapje.

Entreebewijs voor Slot Loevestein

Entreebewijs voor Slot Loevestein

Let op: Van 11 maart tot 28 maart zal een deel van het kasteel gesloten zijn in verband met de inrichting van de nieuwe tentoonstelling. Rijksmuseum Slot Loevestein is een 14e-eeuws kasteel in Midden-Nederland. Het ligt in het meest westelijke puntje van het natuurpark Munnikenland op het punt waar de rivieren de Waal en de Maas samenkomen. Het is een plek met een bewogen geschiedenis. Een plek die heeft bijgedragen aan de vorming van de Nederlandse identiteit en democratie. Slot Loevestein, een van de meest bezochte middeleeuwse kastelen van het land, werd eerst gebouwd als huis voor een ridder, vervolgens uitgebreid tot een fort en later gebruikt als staatsgevangenis. Het was een belangrijk onderdeel van de Hollandse Waterlinie en sinds 2021 staat Loevestein als zodanig op de lijst van Unesco-werelderfgoedlocaties. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel gebruikt als opslagplaats voor het Nationaal Archief en belangrijke kunstwerken. Veel Nederlanders kennen Slot Loevestein als de beruchte gevangenis waaruit Hugo de Groot, de invloedrijke advocaat en theoloog in de 17e eeuw, ontsnapte in een boekenkist. Dit legendarische verhaal wordt op scholen in het hele land verteld. Het is deze fascinerende geschiedenis die een bezoek aan Slot Loevestein absoluut de moeite waard maakt. Voor kinderen Ook voor kinderen heeft Loevestein veel te bieden. Bij aankomst overhandigen we ze de sleutel van Loevestein. Met deze sleutel kunnen ze van alles ontdekken over de geschiedenis en verhalen van het kasteel en de vesting. Leer musket schieten. Meng de juiste ingrediënten voor buskruit om de toren op zijn grondvesten te doen schudden. Zorg ervoor dat het fort niet overstroomt als het water begint te stijgen! En... hoe is Hugo de Groot uit het kasteel ontsnapt? Dwaal door de muurtrappen, wandel over de wallen en ontdek allerlei geheime plekjes en test je conditie op ons uitdagende klimparcours.

Den Bosch: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Den Bosch: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Ontsnap uit historisch Den Bosch tijdens deze spetterende tour. Maak kennis met de Prins van Carnaval van 1919, Amadeiro VIII en help hem de geheime doorgangen van Den Bosch te vinden. Amadeiro VIII, had een obsessie. Hij moet en zal de geheime doorgang uit Den Bosch vinden. Als Prins van Carnaval dacht hij dit geheim te kunnen leren, maar dat bleek in de praktijk toch wat lastiger. Zijn obsessie bracht hem zelfs zo in de problemen dat hij de stad moest ontvluchten en dat kon alleen via de geheime doorgang. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Wandel door prachtige plekken zoals de markt en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Den Bosch zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

Den Bosch zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Kroegentocht Den Bosch: Kroegentocht met interactief online spel

Kroegentocht Den Bosch: Kroegentocht met interactief online spel

Kroegentocht Den Bosch is de meest interactieve kroegentocht van allemaal. Bezoek een aantal leuke kroegen, leer de stad kennen en geniet van een geweldige avond met vrienden of collega's in Den Bosch terwijl je een online spel speelt. Je gebruikt gps om de meest interessante kroegen en plekken in Den Bosch te vinden. Den Bosch heeft fantastische kroegen die je in dit spel gaat bezoeken. In een kroeg doe je grappige en gekke opdrachten tegen elkaar. Maar dat is nog niet alles. In de binnenstad doe je ook leuke en competitieve opdrachten tegen elkaar. Kroegentocht Den Bosch speel je via een app op je telefoon. Jij en je vrienden nemen het tegen elkaar op. De winnaar wint gegarandeerd een hele leuke prijs.

Het Den Bosch Syndicaat Ontsnappingsspel

Het Den Bosch Syndicaat Ontsnappingsspel

Het Syndicate City Escape Game is een zelf begeleide tour waarmee je op een leuke en interactieve manier de stad kunt ontdekken. Alles wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel hebt geboekt, sturen we je alle informatie die je nodig hebt per e-mail. Je kunt de stad verkennen en je bezighouden met de omgeving terwijl je jezelf onderdompelt in dit op verhalen gebaseerde rollenspel! Om verder te komen, kom je uitdagende puzzels, raadsels en fototaken tegen waarvoor je de stad moet verkennen. Je belangrijkste doel is om Magnus te arresteren en de gestolen formules terug te krijgen, maar de tijd dringt, dus wacht niet langer en begin nu met het spelen van The Syndicate! BELANGRIJKE INFORMATIE: - Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft maar 1 kaartje per groep (2-5 personen) te kopen. Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen van meer dan 5 personen kun je 2 of meer kaartjes kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je wilt. HOE TE SPELEN: Boek het City Escape Spel, controleer de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin je spelervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je het Syndicate City Escape Game speelt, een onvergetelijk city escape game avontuur dat veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen waar, wanneer en met wie je maar wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke spanning of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen terwijl je een stad bezoekt. In dit spel wordt elk lid van je groep een personage met een belangrijke rol in de missie. Iedereen speelt een fundamentele rol in het behalen van succes. Ons City Escape spel biedt maximale onafhankelijkheid, je kunt starten, pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt.

Escape Xperience Den Bosch - Het mysterie van Jeroen Bosch

Escape Xperience Den Bosch - Het mysterie van Jeroen Bosch

Verken de stad aan de hand van raadsels en puzzels en creëer zo een outdoor escape room ervaring! Met deze rondleiding kun je spelen wanneer het jou uitkomt. Gebruik de smartphone app als gids om de intrigerende verhaallijn in Den Bosch te ontrafelen, waar je Aleid helpt bij de zoektocht naar de gestolen schilderijen van haar man Jeroen Bosch. Ga op een meeslepend Den Bosch avontuur dat zich afspeelt in het jaar 1517. De beroemde schilder Jeroen Bosch is onlangs overleden. Wanneer zijn weduwe, Aleid, naar huis terugkeert, doet ze een verrassende ontdekking - zijn meest gevierde schilderijen zijn gestolen. De dief is van plan ze te verbranden, waardoor de verborgen betekenissen en mysteries in de meesterwerken van haar man verloren dreigen te gaan. Het is jouw missie om Aleid te helpen de gestolen schilderijen binnen twee uur te vinden voordat het te laat is. Doe mee aan deze historische zoektocht en maak deel uit van de intriges in het 16e-eeuwse Den Bosch. Tijdens het spel verken je 20 locaties, zowel bekende bezienswaardigheden als verborgen juweeltjes van de stad. Dit spel is beschikbaar in het Nederlands en Engels. De Escape Xperience wordt gespeeld in een team van maximaal 4 personen. Als je voor meer dan 4 personen wilt boeken, ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord voor elk deelnemend team. Na het afronden van je boeking sturen we je je inloggegevens en startinstructies per e-mail, afhankelijk van het aantal deelnemende personen. 1-4 spelers: 1 team 5-8 spelers: 2 teams 9-12 spelers: 3 teams enz.

Veelgestelde vragen over s-Hertogenbosch

Wat zijn de topattracties van s-Hertogenbosch?

De topattracties van s-Hertogenbosch zijn:

Bekijk alle topattracties van s-Hertogenbosch

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan s-Hertogenbosch?

De leukste activiteiten voor het hele gezin zijn:

Bekijk de leukste kindvriendelijke activiteiten van s-Hertogenbosch op GetYourGuide

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van s-Hertogenbosch?

Dit zijn de populairste musea en tentoonstellingen:

Bekijk de beste musea en tentoonstellingen van s-Hertogenbosch op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in s-Hertogenbosch

Activiteiten in s-Hertogenbosch

Steden in Nederland

Andere activiteiten in s-Hertogenbosch

Wil je alle activiteiten in s-Hertogenbosch bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over s-Hertogenbosch

Gemiddelde beoordeling

4.5
(206 beoordelingen)

Ik kon geen gids krijgen. Maar ik ging met vrije hand het museum binnen. Ik zag de familietentoonstelling De Brughel & de Van Gogh tentoonstelling in Brabant: alleen maar wonderen!

Alles is heel goed maar het is triest om te zien hoe ze leefden, maar alles is heel goed verzorgd en erg vriendelijk, wat ontbreekt is de Spaanse vertaling die ze niet hebben.

Een mooi museum met een uitstekende weergave over de tijd op het kamp. Heel indrukwekkend ook. Zeker het crematorium. Echt een aanrader om naartoe te gaan.

Uniek.. maar wist je dat ook alle schilderijen (replica) van Pieter Brueghel permanent tentoongesteld worden in het plaatselijk museum in Peer(België)

Prachtige Breughel tentoonstelling. Maar ook de tentoonstelling over Noord-Brabant is zeer de moeite waard.