Dingen om te doen Sa Pa

Sa Pa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Sa Pa: trektocht 5 uur Muong Hoa Valley & stammen

1. Vanuit Sa Pa: trektocht 5 uur Muong Hoa Valley & stammen

Vanuit Sa Pa loop je langs de hoofdweg ongeveer 20 minuten in zuidelijke richting. Hier ga je de Muong Hoa-vallei binnen en bezoek je het dorpje Y Linh Ho van de Zwarte Hmong-stam. Leer de lokale bevolking kennen en ervaar het alledaagse leven op de markt. Vervolgens bezoek je het dorp Lao Chai, waar je een spectaculair uitzicht hebt op enkele van de mooiste rijstvelden van Vietnam. Je luncht vlak bij de rivier en proeft de lokale producten van de Zwarte Hmong-gemeenschap. Je reist verder naar het dorpje Ta Van waar je de huizen van locals bezoekt en meer leert over de traditionele ambachten van de minderheidsgroepen, zoals weven en de rijstteelt. Kom meer te weten over het plattelandsleven en ontmoet stamleden van de Dzay. Ontdek hoe zij zich in hun gebruiken en kleding onderscheiden van de Zwarte Hmong-gemeenschap. Aan het einde van je trektocht brengt de bus je terug naar Sa Pa, waar je wordt afgezet bij het lokale kantoor.

Vanuit Hanoi: 2-daagse bustour naar Sapa met overnachting

2. Vanuit Hanoi: 2-daagse bustour naar Sapa met overnachting

Reis af naar Sapa en overnacht in de bergen van Noord-Vietnam. Je wandelt naar dorpen van etnische minderheden en ervaart de lokale cultuur en gastvrijheid. Gedetailleerde reisbeschrijving Dag 1: Van Hanoi naar Sapa en korte wandeling (lunch, avondeten) Je ontmoet de gids bij de bus naar Lao Cai en Sapa (duur van ongeveer 5 uur). Check in bij je hotel en maak een wandeling door Sapa, bezoek de markt en de oude kathedraal en maak kennis met de etnische minderheden Black H'Mong en Red Zoa, die ambachtelijke producten verkopen. Geniet van een Vietnamese lunch en loop vervolgens naar het dorp Cat Cat, waar je de woningen van locals bezoekt en de gastvrijheid kunt ervaren. (Wandelafstand is ongeveer 2,5 km; wandelduur ongeveer 2 uur) Je keert om 17:00 terug naar het hotel voor het avondeten en de overnachting. Dag 2: Lange wandeling en busrit van Sapa naar Hanoi (ontbijt, lunch) Je begint de dag met een goed ontbijt voordat je uitcheckt bij je hotel en op wandeltocht gaat door de Muong Hoa-vallei. Je loopt naar het dorp Y Linh Ho, waar je pauzeert voor een picknicklunch. Daarna ga je verder naar de dorpen Lao Chai en Ta Van, waar je woningen en lokale scholen bezoekt. (Wandelafstand is ongeveer 9 km; wandelduur ongeveer 5,5 uur) Je ontmoet je groep bij het hotel en gaat samen naar het busstation. Je wordt in Hanoi afgezet bij het busstation (vrijdag, zaterdag en zondag) of bij je hotel/appartement in de Old Quarter (maandag tot en met donderdag).

Wandeltocht door Sa Pa-vallei en lokale dorpen

3. Wandeltocht door Sa Pa-vallei en lokale dorpen

Profiteer van een ophaalservice bij je hotel in Sa Pa en begin daarna aan je wandeltocht van 10 kilometer door de mooie vallei. Bewonder de rijstterrassen die zich achter de ochtendmist verschuilen en volg een smal pad om de rivier Muong Hoa over te steken. Ga verder langs goed onderhouden rijstvelden in lagen op weg naar het dorp Lao Chai, waar de Hmong wonen, een lokale etnische groep. Zet je wandeltocht voort en ga naar het dorp Ta Van Giay. Volg daarna de route van de rivier Muong Hoa om een kleine hangbrug over te steken op ongeveer 2 kilometer van de nederzetting. Je ontdekt een fascinerende groep oude rotsbewerkingen waarin mensen, huizen op stelten en verschillende decoratieve patronen afgebeeld zijn. Geniet van een lunch bij een huis in het dorp en wandel daarna door een bamboebos naar het dorp Giang Ta Chai, waar een etnische minderheidsgroep van de Rode Dao wonen. Rust uit bij een waterval in de buurt en ga daarna de heuvel op om het voertuig te bereiken dat je terugbrengt naar Sa Pa. 

Vanuit Hanoi: twee dagen Sapa en Fansipan Peak

4. Vanuit Hanoi: twee dagen Sapa en Fansipan Peak

Ga op een 2-daagse trip van Hanoi naar Sapa, bezoek het dorp Cat Cat en ga met een kabelbaan naar Fansipan Peak - het dak van Indochina. Gedetailleerde reisbeschrijving Dag 1: Hanoi - Sapa - dorp Cat Cat(Maaltijden: lunch, diner) In de vroege ochtend vertrek je vanuit Hanoi naar Sapa. In de provincie Phu Tho en de stad Lao Cai heb je korte pauzes. Bij aankomst in Sapa krijg je een welkomstdrankje en een lunch met Vietnamese gerechten. Ga naar het dorp Cat Cat, de thuisbasis van de Black H'Mong bevolking. Bekijk de waterval van Cat Cat en de draagvleugelboot gebouwd door de Fransen in de 19de eeuw. Bezoek een lokale H'Mong familie en leer over hun cultuur en gewoonten. Ga terug naar Sapa voor het diner. Je overnacht in je hotel in Sapa. Dag 2: Sapa - Fansipan Peak - Hanoi(Maaltijden: ontbijt, lunch) Na het ontbijt ga je naar de kabelbaan en zoef je in 20 minuten omhoog, de Fansipan op. Bewonder het spectaculaire landschap, bezoek de pagode en beklim 600 treden naar de top, bekend als het dak van Indochina. Keer terug naar Sapa en lunch in het hotel. Verken Sapa op je eigen tempo voordat de terugreis naar Hanoi begint.

Vanuit Hanoi: 2-daagse tour naar Sa Pa met trektocht

5. Vanuit Hanoi: 2-daagse tour naar Sa Pa met trektocht

Ervaar een simpelere manier van leven tijdens deze geweldige 2-daagse tour door Sa Pa vanuit Hanoi. Je brengt de nacht door in een homestay bij etnische minderheden en leert meer over hun manier van leven in de bergen. Dag 1: Je vertrekt 's ochtends vroeg vanuit Hanoi en reist met de bus naar Lao Cai. Je gaat door naar Sa Pa en ziet de kleurrijke kostuums van de H'mong, Dzao en Tay-volkeren. Je krijgt een welkomstdrankje en een lunch met lokale gerechten.  Je wandelt door de rijstvelden langs de Muong Hoa-beek. Je komt aan in het Zwarte H'mongdorp Lao Cai dat omgeven wordt door de berg Hoang Lien Son. Je gaat verder naar het etnische dorp Ta Van waar je incheckt bij je homestay en kennismaakt met het Dzay-volk. Je kunt andere reizigers ontmoeten in de nabijgelegen bar. Dag 2: Geniet van het ontbijt van de familie en ga dan op een wandeltocht door de rijstvelden en het bamboebos. Je hebt een panoramisch uitzicht op het dorp Giang Ta Chai en steekt dan de gelijknamige brug over, waar een bus klaarstaat om je terug naar Sa Pa te brengen. Hier kun je lunchen en douchen voordat je weer terug naar Hanoi gaat.

Vanuit Hanoi: 2-daagse Sapa-trektocht met Limousine-transfer

6. Vanuit Hanoi: 2-daagse Sapa-trektocht met Limousine-transfer

Dag 1: Hanoi - Sapa (lunch) Begin met een pick-up bij je hotel in de oude wijk van Hanoi en vertrek naar Sapa. Volg de snelweg naar Lao Cai waar je je eerste stop maakt voor ontbijt op eigen gelegenheid. Maak een stop in Lao Cai, voordat je in Sapa aankomt, waar je de kleurrijke traditionele klederdracht van de H'mong, Dzao en Tay zult zien. Geniet hier in het hotel van een lunch met lokale Vietnamese gerechten. Maak een korte tocht naar de poort van het dorp Cat Cat, de thuisbasis van de zwarte H'mong en gelegen op de bodem van een diepe vallei aan de voet van Fansipan Peak. Een lokale gids zal je inzicht geven in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Loop door het diepe dal naar de waterval, waar de Fransen een waterkrachtcentrale bouwden. Neem een paar mooie foto's, alvorens je weer omhoog loopt om bij de bus te komen. De tocht is ongeveer 2,5 kilometer lang en duurt 2 uur. 's Avonds keer je terug naar Sapa, waar je de avond op je gemak kunt doorbrengen. Overnachting in Sapa Lodge/Charm Sapa Hotel of vergelijkbaar. Dag 2: Sapa - Hanoi (ontbijt/lunch) Ontbijt in je hotel en maak een lichte bepakking klaar voor de trekking. Je kunt je bagage opbergen in de opslagruimte bij de receptie. Trek naar het dorp Lao Chai door de rijstterrassen en langs Muong Hoa naar het zwarte Hmong-dorp Lao Chai.  Bekijk het spectaculaire landschap van de berg Hoang Lien Son, voordat je naar het dorp Ta Van gaat, de thuisbasis van de Dzay-bevolking. De tocht duurt ongeveer 3,5 uur en beslaat ongeveer 9 tot 12 kilometer. Jouw gids zal de beste route voor de trekking samenstellen, afhankelijk van jouw vaardigheid in trekking. De bus pikt je op bij de Ta Van-brug om je terug te brengen naar het centrum van Sapa. Neem een pauze in het hotel en geniet van de lunch, voordat je op eigen gelegenheid op verkenning uitgaat. Na wat vrije tijd ontmoet je de rest van je groep in het hotel om je voor te bereiden op jouw terugkeer naar Hanoi. Stap rond 14:30 uur weer op de bus om terug te gaan naar Hanoi. Stop tijdens de reis voor een pauze. Aankomst bij jouw accommodatie in Hanoi om ongeveer 21:00 uur.

Sa Pa 2-daagse trektocht & overnachting etnische minderheden

7. Sa Pa 2-daagse trektocht & overnachting etnische minderheden

Kom meer te weten over de gebruiken van verschillende etnische minderheidsgroepen tijdens een 2-daagse trektocht door de Muong Hoa-vallei vanuit Sa Pa. Overnacht bij een gastgezin in Dzay. Dag 1: Sa Pa – Y Linh Ho – Lao Chai – Ta Van (L, D) Begin je 11-kilometer lange tocht door de Muong Hoa-vallei en ontmoet de Black H'mong etnische minderheden in het dorp Y Linh Ho. Je krijgt een prachtig uitzicht op de Fansipan-berg en de omliggende rijstvelden en kijkt in één van de typische houten huizen. Passeer verschillende nederzettingen van etnische minderheden, zoals Lao Chai tijdens de trek naar het dorp Ta Van. Check in voor een overnachting in een gastgezin van de etnische minderheden van Dzay.  Dag 2: Ta Van – Bamboo Forest – Giang Ta Chai – Sa Pa (B, L) Geniet van ontbijt bij de gastgezin vóór het begin van je 8-kilometer lange tocht over een onverharde weg. Passeer een klein dorp van de H'mong-bewoners voordat je een prachtig bamboebos bereikt. Neem een pauze bij een waterval en koel af met een duik in de Muong Hoa-rivier. Geniet van lunch in een lokaal restaurant voordat je teruggaat naar Sa Pa.

Van Hanoi: 2-daagse trekking naar dorpen in Sapa met gastgezin

8. Van Hanoi: 2-daagse trekking naar dorpen in Sapa met gastgezin

Verken de authentieke Thaise cultuur met een gastgezin en trekkingexpeditie naar de Sapa-regio. Kom dicht bij de natuur terwijl je over kleine paden wandelt, geniet van een gastgezin in een traditioneel huis en leer de manier van leven van 2 verschillende stammen kennen. Geniet van lokale maaltijden en vervoer heen en terug vanuit Hanoi. Dag 1: Hanoi naar Sapa per bus en wandeling naar Lao Chai/Ta Van Begin je ervaring met een ochtendbusreis van Hanoi naar Sapa, die rond lunchtijd aankomt. Maak gebruik van wat vrije tijd om je op te frissen in je kamer voordat je gaat lunchen in je hotel. Begin dan aan je wandeling langs de kleine paden van de Muong Hoa-vallei naar het Black H'mong-dorp Lao Chai. Bewonder onderweg enkele van de mooiste uitzichten op terrasvormige velden in Azië. Vervolg je 12 kilometer lange wandeling langs de bodem van de vallei om te stoppen bij het Dzay-stamdorp Ta Van, waar je in de late namiddag aankomt. Ervaar daar hun traditionele manier van leven met een verblijf in het huisje van een lokale familie. Dag 2: Wandeling naar Dzang Ta Chai en terug naar Hanoi Begin uw tweede dag met een wake-up call om 06.30 uur en breng wat tijd door met genieten van het dorpsleven voor uzelf. Ontbijt vervolgens bij uw gastgezin voordat u zich klaarmaakt voor de trektocht van de dag. Wandeling naar Dzang Ta Chai, de thuisbasis van de Red Dzao-stam. Ervaar de contrasterende manier van leven van deze stammen. Vervolg je tocht door en bereik een pittoreske waterval, waar je kunt pauzeren voor een rustpauze en een picknicklunch. Na de lunch maak je je klaar voor je busreis terug naar Sapa. Heb wat vrije tijd in uw hotelkamer om u op te frissen, voordat u met de bus terug naar Hanoi gaat.

Sa Pa: tour naar watervallen, trekking en stammendorpen

9. Sa Pa: tour naar watervallen, trekking en stammendorpen

Nadat je jouw lokale gids en chauffeur hebt ontmoet vertrek je vanuit Sa Pa en rijd je ongeveer 30 minuten om de Zilveren Waterval, de Liefdeswaterval en de Tram Ton-pas te bezoeken. Verken dit gebied, voordat je naar het traditionele dorp Ban Khoan vertrekt. Vanaf daar begint je trekkingtocht. De wandeling, die ongeveer 4 uur en een kwartier duurt (15 km), voert je over bergpaden en door afgelegen stammendorpen. Geniet van het fantastische uitzicht op de omliggende rijstvelden en maak vele foto's terwijl je over de unieke culturen van de Hmong en Rode Dzao leert. Je neemt een pauze voor een picknicklunch, voordat je naar het het dorp van de Rode Dzao, Ta Phin, trekt. 's Middags ontmoet je jouw chauffeur weer voor de 30 minuten durende rit naar Sa Pa.

Van Sa Pa: zondag Bac Ha Market Group Tour

10. Van Sa Pa: zondag Bac Ha Market Group Tour

Nadat je om 7.30 uur door je gids bent opgehaald bij je accommodatie in Sa Pa, vertrek je met de bus naar Bac Ha Market. De reis van Sa Pa naar de Bac Ha-markt is 110 kilometer en je arriveert om ongeveer 10:45 uur in Bac Ha. Dit is een kans om de gevarieerde hooglandmarkt te ontdekken, met veel verschillende etnische groepen die naar de markt komen om goederen zoals groenten, suikerriet, kleding, buffels, koeien en varkens uit te wisselen. Het is ook heel gewoon dat jonge mensen hier komen om de geliefde te vinden, met deze zondagse markten als een forum om elkaar te ontmoeten en samen te praten. Dit is de grootste en bekendste bergmarkt van Vietnam. Het wordt alleen op zondag gehouden van 06.00 uur tot 15.00 uur met een verscheidenheid aan waren te zien. De kleding, taal en mensen verschillen allemaal, met Mong-bloemmensen, Tay-mensen, Nung-mensen en Dao-mensen die allemaal aanwezig zijn. Na een bezoek aan de Bac Ha-markt, zal de groep zich concentreren op het terugkeren naar de bus om het Pho Village te bezoeken, een klein dorp van de Mong-bloemenmensen op 2 kilometer van de stad Bac Ha. Dit is een kans om duidelijk te leren van een lokaal huis over de gebruiken van de inheemse bevolking hier. U kunt ongeveer 20 minuten door het dorp lopen voordat u terugkeert naar de bus. Zodra je Pho Village verlaat, ga je verder naar de stad Lao Cai, waar je de grenspoort naar China (grens met Ha Khau) kunt bezoeken, voordat je de Mau-tempel gaat bekijken en om 17.00 uur terugkeert naar Sa Pa.

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Sa Pa

Sitemap Sa Pa

Wil je alle activiteiten in Sa Pa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sa Pa

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 754 beoordelingen

Wij zijn zeer enthousiast over deze tour. We zijn verliefd geworden op de uitzichten in Sa Pa. We hadden een geweldige gids, namelijk Su. Zij stippelde prachtige wandelingen uit, op niveau van onze wensen/fysieke capaciteiten. Mijn vriend kreeg een probleem met zijn knie. Su hielp met het herplannen van de route en probeerde met zalf en kruiden te helpen. Ze vertelde onderweg veel over de lokale cultuur, heel interessant! Sa Pa is bergachtig en de grond kan zeer glad zijn, dus de wandelingen vragen wel een zeker uithoudingsvermogen en goede schoenen. De bus naar Sa Pa was een goedkopere slaapbus, niet zo heel comfortabel. Bij de terugrit hadden we een meer luxueuze bus. Het vervoer en geregel ter plaatse was steeds zeer goed in orde. De homestays waren zeer basic van comfort, maar we kwamen steeds in een warm gezin terecht die hun uiterste best voor ons deden. Het eten was ook prima in orde. Lokaal en eenvoudig eten.

De wandeltocht door de rijstvelden naar het kleine dorpje was ondanks de regen en mist erg leuk. Tussendoor vertelden de gidsen ons steeds iets over cultuur en het vervaardigen van producten. In het begin liepen vrouwen met ons mee, die ons hielpen op de zeer modderige paden, die later hun producten wilden verkopen. Maar een deel van de hulp was echt nodig. Ze waren niet opdringerig als het op verkopen aankwam, ze probeerden gewoon de producten te verkopen en te adverteren. Het eten was echt goed en is een echte aanrader. Het beste was het positieve karakter van de gids, die ons gewoon in een goed humeur bracht, zelfs als de omstandigheden in het begin erg slecht waren (regen, mist, modder). Als je echter niet goed te voet bent, moet je deze tour niet doen.

Perfecte organisatie! stipte transfer per limousine (eigenlijk een minibus maar voorzien van airconditioning en met grote en comfortabele fauteuils), 4-sterrenhotel met een zeer comfortabel bed en uitzicht op de vallei, gevarieerd ontbijt en zeer goede maaltijden (ze waren echter een vaste menu, dus elke extra bestelling werd apart betaald). de eerste dag dat we kattenkattendorp bezochten, mooi maar duidelijk kunstzinnig gemaakt voor toeristen. op de tweede dag liepen we door de rijstvelden, bezochten drie authentieke dorpjes, lunchten op een lokale plek en genoten van alle wonderen van de plek. Stem 10 en prijs! er waren twee gidsen, zowel goed als beschikbaar om al onze nieuwsgierigheid te beantwoorden.

We really enjoyed this tour! Nick, our guide before departure, was very helpful and the communication was amazing. Our guide at Sapa, Sua, was very sweet and told us a lot during the tour. She proposed to make many pictures of us and made the hike unforgettable. The homestay was good too, with good food and friendly people. Overall, it was an amazing experience and I would recommend it to everyone!

In het begin had ik mijn twijfels, maar die verdwenen heel snel. Voor nu de leukste activiteit van de reis. Nick, gaf ons alle informatie die we nodig hadden en hielp ons te allen tijde via WhatsApp. Onze gids in Sa Pa is een charmant persoon, ze maakte zich constant zorgen dat het goed met ons ging.