Datums kiezen

Saaditombes

Saaditombes: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakesh: historische en culturele rondleiding van een halve dag

1. Marrakesh: historische en culturele rondleiding van een halve dag

Je privétrip van een halve dag door het bruisende Marrakesh begint nadat je je gids hebt ontmoet voor het Café de France, een iconisch monument op het belangrijkste plein van Marrakesh. Ontdek de grootsheid en levendigheid van de medina van Marrakesh, te beginnen met een wandeling over het Jemaa el-Fnaa-plein naar de Koutobia-moskee. Kijk naar de enorme minaret van de moskee, de grootste van Marrakesh, terwijl de deskundige gids je meer vertelt over de geschiedenis van het prachtige gebouw. Ga verder naar de Saadische graftombes, eeuwenlang verzegeld tot ze in 1917 opnieuw werden ontdekt. Bewonder het sierlijke houtsnijwerk in Spaans-Moorse stijl dat de crypten van de 16e-eeuwse koninklijke familie omlijst. Ga daarna naar het al even sierlijke Bahia-paleis, een 19e-eeuwse koninklijke woning die bedoeld was als het mooiste paleis van zijn tijd. Bekijk de rijkelijk beschilderde plafonds, de verzorgde tuinen vol fruitbomen en de uitgebreide stucpatronen die bijna elk oppervlak van het gebouw sieren. Als klap op de vuurpijl dwaal je door de bruisende souks met hun uitgebreide aanbod van lokale ambachtslieden en handwerklieden, terwijl de gids je insidertips geeft over de beste kraampjes. De rondleiding eindigt op het Jemaa el-Fnaa-plein, waar honderden locals elke dag samenkomen om te genieten van de vertellers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, jongleurs en andere artiesten.

Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

2. Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

Geniet van een uitgebreide rondleiding door Marrakesh, verken de middeleeuwse straten, soeks en de medina van de 'Rode Stad' van Marokko, met paleizen en monumenten. Verken, na ophaalservice bij je hotel of riad, één van de oudste keizerlijke steden van Marokko, met bezienswaardigheden, zoals de Koutoubia, die tot de grootste en mooiste moskeeën van de westerse moslimwereld behoort. Bewonder de 221-meter lange minaret en meesterlijke architectuur die doet denken aan de Giralda van Sevilla. Ga verder naar een vredige omheining in de Kasbah om de Saaditombes te zien, die dateren uit de 16e eeuw van Sultan Ahmad al-Mansu. Bewonder de kleurrijke tegels, het Arabische schrift en het ingewikkelde houtsnijwerk, verborgen voor de wereld nadat ze waren verzegeld tot 1917. Breng vervolgens een uur door in het 19e-eeuwse Bahia-paleis, gebouwd in 7 jaar tijd door 1000 ambachtslieden uit Fez. Het was bedoeld als het beste voorbeeld van de Marokkaanse en islamitische architectuur in de wereld en vormt een lukrake verzameling van geheime appartementen gelegen aan binnenplaatsen, allemaal in het midden van enorme tuin.  Ga daarna naar Djemaa el Fna, het belangrijkste plein van Marrakesh, waar de markt is gevestigd. Door de medina zijn verschillende souks te ontdekken. Van zijdespinners en kruidenverkopers tot tapijten en kristallen. Elk steegje heeft zijn eigen identiteit en zijn eigen unieke verkooppunt.

Marrakesh: rondleiding Bahia- en Badi-paleizen en Saaditombes

3. Marrakesh: rondleiding Bahia- en Badi-paleizen en Saaditombes

Volg een begeleide wandeling door Marrakesh om de prachtige en spectaculaire schatten van deze middeleeuwse woestijnenclave te ontdekken. Wandel door de oude medina met een lokale gids. Profiteer van snelle toegang tot de paleizen Bahia en Badii en breng vervolgens een optioneel bezoek aan de Saaditombes. Begin uw wandeling langs de ruïnes van het 16e-eeuwse Grand Badi-paleis van sultan Ahmed El Mansour. Vang een glimp op van de vroegere rijkdom van deze majestueuze stad. Lees meer over hoe het paleis op het hoogtepunt van zijn glorie werd beschouwd als het 8e wereldwonder. Vervolg vervolgens uw tour naar het Bahia-paleis, het juweel in de kroon van Marrakesh en een monument van adembenemende pracht. Ga naar binnen om erachter te komen hoe het werd gebouwd in het laatste deel van de 19e eeuw en hoe de meest bekwame arbeiders en ambachtslieden er 6 jaar over deden om het te voltooien. Breng ten slotte een optioneel bezoek aan de Saadiaanse graven, eeuwenlang verzegeld tot hun herontdekking in 1917. Hoor hoe de graven dateren uit de tijd van Sultan Ahmad al-Mansur. Bekijk de 2 belangrijkste mausoleums binnen de omheining, bestaande uit 66 tombes en nog eens 100 buiten de tuinen.

Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

4. Marrakesh: dagvullende privétour door de stad

Ontdek tijdens deze tour de oude stad Marrakech met zijn labyrintische straatjes, beroemde markten en de Majorelletuin. Bezoek het beroemde Palais de Bahia, een prachtig ingericht paleis vol betoverende binnenkamers en uitgebreide mozaïekmuren. Met een duidelijk andere architectuur dan de rest van de medina loop je door de Joodse wijk. Ontdek de ongelooflijke Saadian-graven en de Medersa Ben Youssef, een oude school voor koranstudie met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine studentenkamers en bekijk vervolgens de Koutoubia-moskee, een icoon van Marrakesh en een oriëntatiepunt voor toeristen. Ga naar het wereldberoemde Jemaah el Fna-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen. Geniet van een verfrissende middagpauze op een van de terrassen met een panoramisch uitzicht en geniet van de kleurrijke drukte beneden. Ga dan verder naar de ongelooflijke Majorelletuin en baan je op je gemak een weg door deze oase van rust midden in de bruisende nieuwe stad. Bezoek het Berbermuseum in de helderblauwe villa en leer over de geschiedenis en tradities van de Berbers en bekijk enkele van hun prachtige traditionele kleding.

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

5. Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Breng een hele dag door met het bezoeken van de meest iconische bezienswaardigheden in Marrakesh. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, verken je een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko, Koutoubia. Vervolg de tour naar het Bahia-paleis en bewonder de prachtige tuinen vol met fruitbomen en geurige bloemen. Ga dan naar de vredige omheining in de Kasbah om de cederhouten koepels en marmeren zuilen van de Saaditombes te zien. Maak je vervolgens klaar om de beroemdste souks van Marokko te zien en de dagelijkse drukte van de stad te ervaren voordat je Djeemaa El Fna bezoekt, de bruisende marktplaats van Marrakesh vol kooplieden uit de Souk-regio. Nadat je de kleurrijke sfeer van de markt hebt opgesnoven, heb je vrije tijd om te lunchen en deel te nemen aan het tweede deel van de tour. Bezoek na je lunchpauze de Secret Gardens, die meer dan 400 jaar geleden dateert uit de Saadi-dynastie en in de 19e eeuw werd herbouwd. Ga vervolgens naar de Menara-tuinen, de beroemde zomerresidentie van sultan Abderrahmane, en staar vol ontzag naar de prachtige boomgaarden en olijfboomgaarden. Ontspan tijdens de rit terug naar uw hotel of riad aan het einde van uw tour.

Marrakesh: fietstocht met een lokale gids

6. Marrakesh: fietstocht met een lokale gids

In de medina van Marrakesh is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden. Daarom is het beter om samen met een fietsgids de beste plekjes te verkennen, waardoor je het gevoel hebt dat de omgeving van jou is. Door gewoon door Marrakesh zelf te fietsen, voel je je als een sultan terwijl je de binnenkant van deze oude en keizerlijke stad ontdekt. Vooral fietsen langs de middeleeuwse stadsmuren van rode klei zal je bezoek aan Marrakesh een buitengewone ervaring maken. Tijdens je tour kom je langs verschillende monumenten en interessante gebouwen die wellicht de moeite waard zijn om diepgaand te verkennen als je je eerste verkenning van de stad hebt voltooid. Aan het einde van je ervaring keer je terug naar je vertrekpunt.

Marrakech: EcoScooter Stadstour

7. Marrakech: EcoScooter Stadstour

Geniet van een 1 of 2 uur durende tour op een EcoScooter met een lokale tourleider. Je kunt een vooraf bepaald privé-tourprogramma volgen en de belangrijkste plaatsen van Marrakech gaan ontdekken, of je bepaalt je eigen privé-route en bezoekt de bezienswaardigheden die jou het meest interesseren.  Je begint de tour bij het Sofitel Hotel Esplanade, vanwaar je naar de beroemde Koutoubia-moskee gaat en het Jamaa El Fna-plein, de soeks en de Medina (van Bab Ftouh naar Bab Laksour) bezoekt. Vervolgens ga je naar Gueliz, de moderne wijk van Marrakesh, waar je veel ambachtelijke winkels, chique winkels en exclusieve boetiekjes vindt. Ook maak je een korte stop in de Menara-tuinen, aangelegd in de 16e eeuw tijdens de Saadische dynastie. Omring jezelf met prachtige boomgaarden en olijfgaarden. Ten slotte eindig je de tour weer bij het Sofitel Hotel Esplanade.

Marrakesh: privéwandeltocht van een halve dag

8. Marrakesh: privéwandeltocht van een halve dag

Ontdek de prachtige oude stad Marrakech tijdens deze wandeltocht en dwaal door het labyrint van beroemde kleine straatjes en steegjes. Bezoek het Palais de Bahia, een versierd paleis met betoverde binnenkamers en mozaïekmuren en wandel door de Joodse wijk met zijn interessante architectuur. Ontdek de ongelooflijke Saadian Tombs, die dateren uit het bewind van Sultan Ahmed el Mansour en bezoek de Ben Youssef Madrasa, een oude Koranschool met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine slaapkamers voor studenten. Bezoek de Koutoubia-moskee, het icoon van Marrakech en een soort oriëntatiepunt voor toeristen, en ga dan naar het wereldberoemde Jemaa el-Fnaa-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen.

Marrakesh: rondleiding paleis en monumenten van 3 uur

9. Marrakesh: rondleiding paleis en monumenten van 3 uur

Ontmoet je gids voor het beroemde restaurant Cafe de France op het centrale plein. Je tour begint met een bezoek aan het Bahiapaleis, het kroonjuweel van Marrakesh en een monument van adembenemende pracht. Kom meer te weten over de constructie van het paleis en de bekwame ambachtslieden die voortdurend werkten om het gebouw te voltooien. Maak vanuit het paleis een wandeling naar de Koutoubia-moskee, gebouwd in de 11e eeuw, en staar naar de imposante minaret van de moskee. Hoor hoe het iconische monument de inspiratie was voor religieuze gebouwen die over de hele wereld te vinden zijn. Ga daarna naar de Saadian Tombs, net buiten Marrakech. Ontdek welke belangrijke familie en opmerkelijke ambtenaren hier rusten en hoor over de restauratie van de graven. Maak voordat je je tour afsluit een wandeling door de levendige soeks. Geniet van de geur van het kruidengedeelte en raak onder de indruk van de ingewikkelde ontwerpen van de sieraden, leer, lantaarns en andere producten van de souk. Fins bij het Jemaa el-Fna-plein, een UNESCO-werelderfgoedlocatie om getuige te zijn van acrobaten, verhalenvertellers, muzikanten en slangenbezweerders.

Marrakech: Historische en culturele rondleiding - hele dag

10. Marrakech: Historische en culturele rondleiding - hele dag

De Majorelletuinen, oorspronkelijk ontworpen door Jacques Majorelle en later eigendom van Yves Saint Laurent, bieden een vredige en schilderachtige sfeer met vispoelen, bruggen, cactussen en bomen. Het beschikt over een charmante winkel, café en restaurant en staat bekend om zijn unieke "Majorelle-blauwe" tint, die imitaties in de hele stad heeft geïnspireerd. De Koutoubia-moskee, de grootste moskee van de stad, ontleent zijn naam aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. In navolging van een traditionele Almohad-bouwstijl, is de toren versierd met vier koperen bollen. Miniatuurreplica's van de moskee worden op grote schaal verkocht in Marokko, wat de populariteit ervan bevestigt. El Bahia Palace, bekend als "het paleis van de schoonheid", werd gebouwd in de Alaoui-stijl tussen 1894 en 1900 voor Ahmed Ibn Moussa. Het beschikt over 160 kamers rondom binnenplaatsen, met geruchten over concubine-bezetting. Het verbluffende interieur van het paleis toont stucwerkpanelen, zellij-versieringen, gebeeldhouwde cederhouten plafonds en glanzende marmeren afwerkingen. Het wordt omgeven door een uitgestrekte tuin van acht hectare. De Ben Youssef Medersa, een koranschool die teruggaat tot de heerschappij van sultan Abou el Hassan, werd later in de jaren 1560 herbouwd door de Saadiërs. Het is een indrukwekkend architectonisch meesterwerk, met typisch Marokkaanse stijlen zoals zellij-tegels, stucwerk en bewerkt cederhout. De school diende als een plek waar ongeveer 800 leerlingen de Koran uit hun hoofd leerden. De Saadi-graven, daterend uit de tijd van sultan Ahmad al-Mansur, herbergen de overblijfselen van ongeveer zestig leden van de Sa'adi-dynastie. Deze graven, herontdekt in 1917 en zorgvuldig gerestaureerd, zijn een prominente attractie in Marrakech geworden en dienen als de laatste rustplaats voor leden van de dynastie uit de Dra'a-vallei voorbij het hoge Atlasgebergte. Marrakesh heeft een joodse Mellah, historisch bewoond door niet-moslims, waaronder joden. Veel synagogen staan er nog, maar er zijn er minder in gebruik. Het Mellah-district heeft een culturele en historische betekenis. De bruisende souks vormen het hart van Marrakesh en bieden een scala aan traditioneel Marokkaans handwerk, specerijen, medicinale remedies en lokaal amusement. Bezoekers kunnen iconische items vinden zoals babouches, lederwaren, kledingstukken, aardewerk, tajine-gerechten en zilveren sieraden. Afdingen is een gangbare praktijk en voegt een gevoel van plezier en opwinding toe aan de winkelervaring.

Beschikbare activiteiten

32 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Saaditombes

Wil je alle activiteiten in Saaditombes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Saaditombes

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.051 beoordelingen

Leuke fietstocht met Nederlandstalige gids Kamal. Naast de toeristische informatie ook veel uitleg over het Marokkaanse dagelijkse leven. Tegen de middag best pittig met het drukke verkeer, maar zeker doenbaar. Een aanrader!

We hebben echt een super leuke ervaring beleefd met onze gids Kammal. Fietsen door de medina is toch heel anders als lopend. Absoluut de moeite waard om op deze manier de nieuwe en oude stad te verkennen.

Doe de fietstocht direct als je aankomt om zo de stad te leren ontdekken. Gidsen zijn heel vriendelijk en weten veel. Fietsen is niet heel erg in Marrakech, gewoon bij elkaar blijven en opletten.

Hele leuke tocht, met zeer attente gids, zij heeft jaren in NL gewoond en geeft veel uitleg! Fietsen in de medina ook heel apart om te doen! Wij bevelen het van harte aan!

Super leuke tour door Marrakech. Met super fietsen. Leuke guide Abdel.