Saaditombes


Wat anderen zeggen over Saaditombes

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.047 beoordelingen

Onze gids Hakim was heel toegewijd, deskundig en geduldig. Bijzonder leuk was dat hij het erg belangrijk vond en alle moeite deed om ons echt te informeren over zijn geschiedenis, cultuur en stad. Het bezoek verliep geheel volgens ons tempo en onze wensen. Hakim hield ook constant rekening met onze wensen (Twee mensen in de groep waren minder mobiel en we wilden graag voldoende tijd voor foto's en het bezichtigen!). Hij bleef zelf meer dan een uur extra bij ons en regelde een taxi aan zeer redelijke prijs terug naar ons hotel. Zoals verwacht, was er tijdens de tour wel een tussenstop in een winkel met "authentieke Marokkaanse" spullen en een kruidenwinkel. De gids bracht ons daar maar bleef dan gewoon discreet op de achtergrond. Het eerste winkelbezoek was eerder vervelend. Maar in de kruidenwinkel kreeg één van de twee minder mobiele personen dankzij Hakim veilige, aangename rustpauze, terwijl de drie anderen een extra visite deden. De mensen waren er ook helemaal niet opdringerig.

Vriendelijke gids (Abdul) die de weg goed weet.

De tour werd aangepast aan onze wensen. Wel opletten dat je in bijvoorbeeld een tapijthal, of kruidenapotheek, niets krijgt aangesmeerd. De verleiders en verleiding is groot. Alle tijd genomen en gekregen om rond te kijken, iets meer uitleg bij topattracties mag. Erg zinvol om vroeg tijdens het verblijf te doen, zo leer je de weg kennen.

We hadden geboekt voor een nederlandstalige gids (de optie was aanwezig) maar blijkbaar zijn ze geen nederlandstalige gidsen ! Onze gids was engelstalig , was ok maar niet altijd goed verstaanbaar

Veel gezien van Marrakech. Alleen waren we niet helemaal tevreden over onze gids. Rende steeds vooruit. In het Bahia Paleis had hij problemen. Iets met de toegangskaarten!

Leuke dag gehad! Mounir nam uitgebreid de tijd om de geschiedenis van Marrakech te vertellen. Daarnaast mooie plekken mogen bezoeken echt een aanrader.