Saaditombes

Saaditombes
76 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Saaditombes: topattracties in de buurt

Saaditombes: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakech: Reis door de geschiedenis en cultuur van Marrakech

Marrakech: Reis door de geschiedenis en cultuur van Marrakech

Geniet van een privétour of een wandeltour met gids voor een gedeelde groep door het bruisende Marrakech. Bewonder enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Jemaa el-Fnaa plein, de Koutobia moskee, de Saadische graven en het Bahia paleis. Ontmoet je gids voor Café de France, een iconisch herkenningspunt op het bruisende Jemaa el-Fnaa plein in Marrakech. Ontdek eerst de grootsheid en levendigheid van de medina van Marrakech. Bewonder dan de Koutobia Moskee en zijn enorme minaret, de grootste van de stad. Leer meer over de prachtige architectuur en fascinerende geschiedenis van dit hoogtepunt van elk bezoek aan Marrakech. Verken de Saadische graven, eeuwenlang verzegeld tot ze in 1917 werden herontdekt. Bewonder het sierlijke houtsnijwerk in Spaans-Moorse stijl dat de crypten van een 16e-eeuwse koninklijke familie omlijst. Ga daarna naar het al even sierlijke Bahia Palace, een 19e-eeuwse koninklijke woning die bedoeld was om het mooiste paleis van zijn tijd te worden. Bekijk de uitvoerig beschilderde plafonds, de verzorgde tuinen vol fruitbomen en de uitgebreide stucpatronen die bijna elk oppervlak van het gebouw sieren. Om de tour af te ronden, wandel je door de bruisende souks, met hun brede scala aan lokale ambachtslieden en handwerkslieden. Je gids geeft je insidertips over de beste kraampjes. Eindig terug op het Jemaa el-Fnaa plein, waar de lokale bevolking elke dag samenkomt om te genieten van de verhalenvertellers, muzikanten en artiesten.

Marrakech: Rondleiding Bahia & Badi paleizen & Saadische graven

Marrakech: Rondleiding Bahia & Badi paleizen & Saadische graven

Volg een begeleide wandeling door Marrakesh om de prachtige en spectaculaire schatten van deze middeleeuwse woestijnenclave te ontdekken. Wandel door de oude medina met een lokale gids. Profiteer van snelle toegang tot de paleizen Bahia en Badii en breng vervolgens een optioneel bezoek aan de Saaditombes. Begin uw wandeling langs de ruïnes van het 16e-eeuwse Grand Badi-paleis van sultan Ahmed El Mansour. Vang een glimp op van de vroegere rijkdom van deze majestueuze stad. Lees meer over hoe het paleis op het hoogtepunt van zijn glorie werd beschouwd als het 8e wereldwonder. Vervolg vervolgens uw tour naar het Bahia-paleis, het juweel in de kroon van Marrakesh en een monument van adembenemende pracht. Ga naar binnen om erachter te komen hoe het werd gebouwd in het laatste deel van de 19e eeuw en hoe de meest bekwame arbeiders en ambachtslieden er 6 jaar over deden om het te voltooien. Breng ten slotte een optioneel bezoek aan de Saadiaanse graven, eeuwenlang verzegeld tot hun herontdekking in 1917. Hoor hoe de graven dateren uit de tijd van Sultan Ahmad al-Mansur. Bekijk de 2 belangrijkste mausoleums binnen de omheining, bestaande uit 66 tombes en nog eens 100 buiten de tuinen.

Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

Geniet van een uitgebreide rondleiding door Marrakesh, verken de middeleeuwse straten, soeks en de medina van de 'Rode Stad' van Marokko, met paleizen en monumenten. Verken, na ophaalservice bij je hotel of riad, één van de oudste keizerlijke steden van Marokko, met bezienswaardigheden, zoals de Koutoubia, die tot de grootste en mooiste moskeeën van de westerse moslimwereld behoort. Bewonder de 221-meter lange minaret en meesterlijke architectuur die doet denken aan de Giralda van Sevilla. Ga verder naar een vredige omheining in de Kasbah om de Saaditombes te zien, die dateren uit de 16e eeuw van Sultan Ahmad al-Mansu. Bewonder de kleurrijke tegels, het Arabische schrift en het ingewikkelde houtsnijwerk, verborgen voor de wereld nadat ze waren verzegeld tot 1917. Breng vervolgens een uur door in het 19e-eeuwse Bahia-paleis, gebouwd in 7 jaar tijd door 1000 ambachtslieden uit Fez. Het was bedoeld als het beste voorbeeld van de Marokkaanse en islamitische architectuur in de wereld en vormt een lukrake verzameling van geheime appartementen gelegen aan binnenplaatsen, allemaal in het midden van enorme tuin.  Ga daarna naar Djemaa el Fna, het belangrijkste plein van Marrakesh, waar de markt is gevestigd. Door de medina zijn verschillende souks te ontdekken. Van zijdespinners en kruidenverkopers tot tapijten en kristallen. Elk steegje heeft zijn eigen identiteit en zijn eigen unieke verkooppunt.

Marrakech: Bahia Paleis, Saadische Graven en Medina Tour

Marrakech: Bahia Paleis, Saadische Graven en Medina Tour

Ontdek enkele van de hoogtepunten van Marrakech tijdens een groeps- of privérondleiding. Bezoek opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het El Bahia paleis, de Saadische graven, de Koutoubia moskee en het Djemaa El Fna plein. Nadat je je lokale gids hebt ontmoet, kun je kiezen om de volgende attracties te bezoeken in de volgorde die jij verkiest. Verken het El Bahia Paleis, bekend als "het paleis van de mooie", dat is ontworpen in een Alaoui stijl. Wandel door enkele van de 160 kamers in het paleis met decoraties van stucpanelen, zellij decoraties, betegelde vloeren, bewerkte cederhouten plafonds, glanzende marmeren afwerkingen en beschilderde plafonds. Bezoek de Koutoubia Moskee, de grootste moskee van de stad, die zijn naam ontleent aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. Bewonder de traditionele Almohad bouwstijl en de toren is versierd met vier koperen bollen. Wandel door de Saadische graftombes, die dateren uit de tijd van sultan Ahmad al-Mansur, waar de overblijfselen van ongeveer zestig leden van de Sa'adi-dynastie liggen. Wandel door de bruisende souks en het Djemaa El Fna plein in het hart van Marrakech. Ontdek een scala aan traditionele Marokkaanse ambachten, kruiden, geneeskrachtige middelen en lokaal entertainment. Je vindt er ook Marokkaanse artikelen zoals babouches, lederwaren, kleding, aardewerk, tajine schotels en zilveren sieraden.

Marrakech: Bahia Palace, Mederssa Ben Youssef & Medina Tour

Marrakech: Bahia Palace, Mederssa Ben Youssef & Medina Tour

Begin je wandeltour met een bezoek aan de Koutoubia Moskee, de grootste moskee van de stad, die zijn naam ontleent aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. Bewonder de traditionele Almohad bouwstijl en een toren versierd met vier koperen bollen. Verken vervolgens het Bahia Paleis en zijn 160 kamers rond kleine binnenplaatsen, die volgens de geruchten werden bewoond door concubines. Bekijk de omliggende tuin van acht hectare versierd met stucpanelen, zellij, tegelvloeren, plafonds van gesneden cederhout, glanzend marmeren afwerkingen en beschilderde plafonds. Ga verder naar de Ben Youssef Medersa, een Koranschool uit de tijd van sultan Abou el Hassan, die later in de jaren 1560 werd herbouwd door de Saadiërs. Bewonder het architectonische meesterwerk met typisch Marokkaanse stijlen zoals zellij tegels, stucwerk en gesneden cederhout. Sluit je sightseeingavontuur af in de levendige souks van Marrakech - het kloppende hart van de stad, met traditionele Marokkaanse kunstnijverheid, kruiden, geneeskrachtige middelen en plaatselijk vermaak. Ontdek voorwerpen zoals babouches, lederwaren, kleding, aardewerk, tajine schotels en zilveren sieraden.

Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag

Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag

Ontdek tijdens deze tour de oude stad Marrakech met zijn labyrintische straatjes, beroemde markten en de Majorelletuin. Bezoek het beroemde Palais de Bahia, een prachtig ingericht paleis vol betoverende binnenkamers en uitgebreide mozaïekmuren. Met een duidelijk andere architectuur dan de rest van de medina loop je door de Joodse wijk. Ontdek de ongelooflijke Saadian-graven en de Medersa Ben Youssef, een oude school voor koranstudie met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine studentenkamers en bekijk vervolgens de Koutoubia-moskee, een icoon van Marrakesh en een oriëntatiepunt voor toeristen. Ga naar het wereldberoemde Jemaah el Fna-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen. Geniet van een verfrissende middagpauze op een van de terrassen met een panoramisch uitzicht en geniet van de kleurrijke drukte beneden. Ga dan verder naar de ongelooflijke Majorelletuin en baan je op je gemak een weg door deze oase van rust midden in de bruisende nieuwe stad. Bezoek het Berbermuseum in de helderblauwe villa en leer over de geschiedenis en tradities van de Berbers en bekijk enkele van hun prachtige traditionele kleding.

Marrakech: Fietstour met een lokale gids

Marrakech: Fietstour met een lokale gids

In de medina van Marrakesh is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden. Daarom is het beter om samen met een fietsgids de beste plekjes te verkennen, waardoor je het gevoel hebt dat de omgeving van jou is. Door gewoon door Marrakesh zelf te fietsen, voel je je als een sultan terwijl je de binnenkant van deze oude en keizerlijke stad ontdekt. Vooral fietsen langs de middeleeuwse stadsmuren van rode klei zal je bezoek aan Marrakesh een buitengewone ervaring maken. Tijdens je tour kom je langs verschillende monumenten en interessante gebouwen die wellicht de moeite waard zijn om diepgaand te verkennen als je je eerste verkenning van de stad hebt voltooid. Aan het einde van je ervaring keer je terug naar je vertrekpunt.

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Breng een hele dag door met het bezoeken van de meest iconische bezienswaardigheden in Marrakesh. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, verken je een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko, Koutoubia. Vervolg de tour naar het Bahia-paleis en bewonder de prachtige tuinen vol met fruitbomen en geurige bloemen. Ga dan naar de vredige omheining in de Kasbah om de cederhouten koepels en marmeren zuilen van de Saaditombes te zien. Maak je vervolgens klaar om de beroemdste souks van Marokko te zien en de dagelijkse drukte van de stad te ervaren voordat je Djeemaa El Fna bezoekt, de bruisende marktplaats van Marrakesh vol kooplieden uit de Souk-regio. Nadat je de kleurrijke sfeer van de markt hebt opgesnoven, heb je vrije tijd om te lunchen en deel te nemen aan het tweede deel van de tour. Bezoek na je lunchpauze de Secret Gardens, die meer dan 400 jaar geleden dateert uit de Saadi-dynastie en in de 19e eeuw werd herbouwd. Ga vervolgens naar de Menara-tuinen, de beroemde zomerresidentie van sultan Abderrahmane, en staar vol ontzag naar de prachtige boomgaarden en olijfboomgaarden. Ontspan tijdens de rit terug naar uw hotel of riad aan het einde van uw tour.

Marrakech: EcoScooter Stadstour

Marrakech: EcoScooter Stadstour

Geniet van een 1 of 2 uur durende tour op een EcoScooter met een lokale tourleider. Je kunt een vooraf bepaald privé-tourprogramma volgen en de belangrijkste plaatsen van Marrakech gaan ontdekken, of je bepaalt je eigen privé-route en bezoekt de bezienswaardigheden die jou het meest interesseren.  Je begint de tour bij het Sofitel Hotel Esplanade, vanwaar je naar de beroemde Koutoubia-moskee gaat en het Jamaa El Fna-plein, de soeks en de Medina (van Bab Ftouh naar Bab Laksour) bezoekt. Vervolgens ga je naar Gueliz, de moderne wijk van Marrakesh, waar je veel ambachtelijke winkels, chique winkels en exclusieve boetiekjes vindt. Ook maak je een korte stop in de Menara-tuinen, aangelegd in de 16e eeuw tijdens de Saadische dynastie. Omring jezelf met prachtige boomgaarden en olijfgaarden. Ten slotte eindig je de tour weer bij het Sofitel Hotel Esplanade.

Marrakech: Historische & culturele sightseeingtour per dag

Marrakech: Historische & culturele sightseeingtour per dag

De Majorelletuinen, oorspronkelijk ontworpen door Jacques Majorelle en later eigendom van Yves Saint Laurent, bieden een vredige en schilderachtige sfeer met vispoelen, bruggen, cactussen en bomen. Het beschikt over een charmante winkel, café en restaurant en staat bekend om zijn unieke "Majorelle-blauwe" tint, die imitaties in de hele stad heeft geïnspireerd. De Koutoubia-moskee, de grootste moskee van de stad, ontleent zijn naam aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. In navolging van een traditionele Almohad-bouwstijl, is de toren versierd met vier koperen bollen. Miniatuurreplica's van de moskee worden op grote schaal verkocht in Marokko, wat de populariteit ervan bevestigt. El Bahia Palace, bekend als "het paleis van de schoonheid", werd gebouwd in de Alaoui-stijl tussen 1894 en 1900 voor Ahmed Ibn Moussa. Het beschikt over 160 kamers rondom binnenplaatsen, met geruchten over concubine-bezetting. Het verbluffende interieur van het paleis toont stucwerkpanelen, zellij-versieringen, gebeeldhouwde cederhouten plafonds en glanzende marmeren afwerkingen. Het wordt omgeven door een uitgestrekte tuin van acht hectare. De Ben Youssef Medersa, een koranschool die teruggaat tot de heerschappij van sultan Abou el Hassan, werd later in de jaren 1560 herbouwd door de Saadiërs. Het is een indrukwekkend architectonisch meesterwerk, met typisch Marokkaanse stijlen zoals zellij-tegels, stucwerk en bewerkt cederhout. De school diende als een plek waar ongeveer 800 leerlingen de Koran uit hun hoofd leerden. De Saadi-graven, daterend uit de tijd van sultan Ahmad al-Mansur, herbergen de overblijfselen van ongeveer zestig leden van de Sa'adi-dynastie. Deze graven, herontdekt in 1917 en zorgvuldig gerestaureerd, zijn een prominente attractie in Marrakech geworden en dienen als de laatste rustplaats voor leden van de dynastie uit de Dra'a-vallei voorbij het hoge Atlasgebergte. Marrakesh heeft een joodse Mellah, historisch bewoond door niet-moslims, waaronder joden. Veel synagogen staan er nog, maar er zijn er minder in gebruik. Het Mellah-district heeft een culturele en historische betekenis. De bruisende souks vormen het hart van Marrakesh en bieden een scala aan traditioneel Marokkaans handwerk, specerijen, medicinale remedies en lokaal amusement. Bezoekers kunnen iconische items vinden zoals babouches, lederwaren, kledingstukken, aardewerk, tajine-gerechten en zilveren sieraden. Afdingen is een gangbare praktijk en voegt een gevoel van plezier en opwinding toe aan de winkelervaring.

De topbezienswaardigheden in Marrakesh

Activiteiten in Saaditombes

Steden in Marokko

Andere activiteiten in Saaditombes

Wil je alle activiteiten in Saaditombes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Saaditombes

Gemiddelde beoordeling

4.3
(2.051 beoordelingen)

Bij het trefpunt troffen we al een aardige dame aan die ons de fietsen gaf. We hadden een leuke Nederlandstalige gids en zijn met regelmaat gestopt voor uitleg. We zijn met de fiets door de smalle winkel straatjes gefietst en dat ging tot onze verbazing nog goed ook. Tussendoor nog even gestopt voor een lokaal drankje (bamboe). En we zijn in een perzenwinkel en soort van apotheek geweest waar we thee hebben gedronken. Het was een mooie belevenis en je ziet de stad op een hele andere manier dan te voet. Kortom echt een aanrader!

Allemaal heel mooi en interessant. onze gids legde ons tot in detail de geschiedenis van de monumenten uit en probeerde de gewoonten en gebruiken van Marokko destijds en vandaag de dag uit te leggen. Absoluut een aanrader om je onder te dompelen in enkele van de mooiste monumenten van de stad.

Een onmisbare ervaring, onze gids was uitzonderlijk en nam ons mee door de authenticiteit van Marrakech en niet door de gebruikelijke toeristische attracties. We hebben dingen gezien die we alleen niet konden zien. Sterk aanbevolen!

Hamid weet echt alles over de stad en de geschiedenis en laat je graag alles zien. Echt aanrader. Er is alle tijd om het programma op jouw wensen af te stemmen! Super!

De geweldige gids Rachid en een zeer informatief bezoek dankzij hem