Sacre Coeur
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Sacre Coeur: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Sacre Coeur
Bekijk alle 700 tickets en tours

De geschiedenis en architectuur van de Sacré-Cœur in Montmarte

De Sacré-Coeur is met zijn prachtige gevel, indrukwekkende interieur en adembenemend uitzicht over Parijs zowel bij toeristen als locals immens populair. Hier een paar interessante feiten die licht werpen op de relatie van dit 'Heilige Hart' met de stad.

De bouw begon na de Frans-Duitse Oorlog

Na het verlies der Fransen verkondigde bisschop Fournier dat het land was gestraft om haar morele achteruitgang sinds de Revolutie. De basiliek moest Parijs van haar zonden zuiveren!

Uitkijk over een rebelse buurt

Het hoogste punt in Parijs was niet altijd een gezellige boel van toeristen en bohemièns. Tijdens de revolutie werd de oude abdij neergehaald, en later schopte de Commune van Parijs er de nodige herrie.

De bouw werd afgerond in 1914

Na het leggen van de eerste steen in 1875 duurde de constructie van de basiliek 29 jaar. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw pas in 1919 gewijd.

Gebouwd als antwoord op het Palais Garnier

Het Romaans-Byzantijnse ontwerp van Paul Abadie was ongebruikelijk in zijn tijd, maar was bedoeld om de schaamteloze weelde van het recent gebouwde operahuis van tegenwicht te voorzien.

Er werd een nieuwe uitgestorven soort ontdekt

Tijdens het graven van de diepe funderingen werd een tand gevonden, die later werd geïdentificeerd als behorende tot de Palaeotherium - een nog ontontdekte prehistorische tapir-soort!

Sacre Coeur: Onze tips

Tickets boeken

Een bezoek aan de Sacré-Coeur is gratis! Een tour kan je bezoek verrijken, maar omdat het een religieuze plaats is, worden groepstours niet in de kapellen gelaten.

Wat zijn de openingstijden?

De Sacré-Cœur is van mei tot september open tussen 8:00 en 20:00, en van oktober tot april tussen 9:00 en 17:00. De mis vindt maandag t/m vrijdag plaats om 7:00, 11:15, 15:00 (alleen vrijdag), 18:30 en 22:00. De weekendtijden zijn 7:00, 11:00, 18:00 (alleen zondag) en 22:00.

Hoe kom je er?

De beste manier om de Sacré-Coeur te bereiken is met metro 2, naar halte Anvers. Daarvandaan is het slechts een korte wandeling naar de kabelbaan, mocht de wandeling omhoog je een tikje te heftig lijken! Bussen 30, 31, 80 en 85 rijden ook naar de heuvel.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  s Zomers open van 8:00 tot 20:00, 's winters van 9:00 tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  De Sacré-Cœur is gratis te bezoeken!
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker, hoewel groepstours de kapellen niet binnen mogen. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 2 naar Anvers en ga lopend of met de kabelbaan omhoog, of neem bus 30, 31, 80 of 85.
 • Extra tips
  • Wees in drukke gebieden alert op je bezittingen en je omgeving.
  • Bezoek de basliek op een heldere dag, het uitzicht over de stad is ongelooflijk!

Wat anderen zeggen over Sacre Coeur

Alleen het uitzicht is al de moeite waard

Mooi gebouw en mooi uitzicht over Parijs. De kerk zelf is zonder tickets toegankelijk (en ook al de moeite waard). Maar als je er toch bent is een tripje naar boven ook zeker aan te bevelen. Door de behoorlijk lange smalle wenteltrap is dit niet zo geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een slechte conditie hebben (of claustrofobisch zijn). Jammer ook dat je met tickets alsnog aan de kassa moet aansluiten om toegang te krijgen ...

Prachtig! Aanrader! Zowel buiten als binnenkant.

De toegang in de kerk is gratis. Alleen naar de top moet je betalen. Hadden prive tour. Erg fijne man met humor. Begint eerst met uitleggen van basiskennis zodat je zelf ook de historische gebouwen kan begrijpen en ontdekken. Erg leuk om deze rondleiding mee te maken en prachtig uitzicht vanaf de top.

Sacré-Coeur en de Dome Tour met deskundige gids Beoordeeld door Miranda, 28-11-2016

Goed georganiseerd en heel prettig en duidelijk uitgelegd.

Bij het kantoor van Het Your Guide erg prettig ontvangen en alles is zeer duidelijk uitgelegd. Zelfs doorverwezen naar een mooi Frans eet adresje in de buurt. Zowel de tour als het bezoek aan de Eiffeltoren verlopen soepel.

Eiffeltoren Skip-the-Line, Bustour & Seine-rondvaart Beoordeeld door Paul, 08-03-2016

Activiteiten in de buurt van Sacre Coeur


Sacre Coeur
4.7
Gebaseerd op 121 beoordelingen van GetYourGuide-klanten