Kies data

Sacsayhuamán

Sacsayhuamán: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cusco: stadsrondrit met open bus

1. Cusco: stadsrondrit met open bus

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over de geschiedenis van de stad Cusco terwijl je acclimatiseert tijdens deze sightseeingtour. Geniet van een zorgvuldig samengestelde route die je de beste introductie geeft tot de stad en haar tradities. Deze tour neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten van Cusco en omgeving. Voel je vrij om achterover te leunen en te ontspannen in de sightseeingbus met open dak en de hele route in 2,5 uur te rijden. Begin de tour door door het historische centrum van Cusco te rijden. Leun achterover en geniet van het uitzicht terwijl een tweetalige gids het belang van elk herkenningspunt in de stad uitlegt. Rijd later door enkele van de belangrijkste archeologische vindplaatsen, zoals Sacsayhuaman, Q'enqo en Puca Pucara. Krijg een panoramisch uitzicht vanaf het bovendek van de bus. Op de terugweg naar Cusco stop je bij een sjamanistisch centrum. Wees getuige van een traditionele Inca-ceremonie die een eerbetoon is aan de Pachamama (Inca-moeder aarde), de bergen en de natuurlijke wereld. Stop bij een weefcentrum voor alpacawol waar een van de werkers de verschillen tussen de verschillende soorten wol zal uitleggen. Leer authentieke alpacawol herkennen bij het kopen van cadeaus. Voordat je de tour beëindigt, bezoek je het grote witte Christusbeeld dat op de heuvel staat met uitzicht op de stad Cusco. Geniet vanaf hier van een fantastisch uitzicht over de hele stad. Ga dan terug naar het busstation in Cusco.

Cusco: historische stadstour met 4 Inca-ruïnes

2. Cusco: historische stadstour met 4 Inca-ruïnes

Duik in de oude geschiedenis van Peru met een rondleiding vanuit Cusco, inclusief ophalen van het hotel. Geniet van live commentaar terwijl je de kathedraal van Cusco, Sacsayhuaman, de Heilige Vallei van Peru en Tambomachay bezoekt. Leer meer over hoe mensen leefden in het Inca-rijk. Begin de tour met een pick-up rond 13:00 uur vanuit je hotel in Cusco. Ga naar je eerste stop, de kathedraal van Cusco, een 16e-eeuws koloniaal relikwie dat meer dan 100 jaar in beslag nam. Bezoek vanaf daar de belangrijkste tempel in het Inca-rijk, de Coricancha, ook wel bekend als de Tempel van de Zon. Ga verder met archeologische ontdekkingen terwijl je de torens, muren en tunnels van Sacsayhuaman bezoekt. Ga verder naar de Heilige Vallei van Peru met stops bij de tempel Qenqo gevolgd door Puca Pucara - een groot militair fort met een fascinerende opstelling van grote stenen. Krijg ten slotte meer inzicht in het leven van de Inca's in het betoverende Tambomachay, 3700 meter boven de zeespiegel gelegen met een fascinerende reeks waterpartijen waarvan wordt aangenomen dat ze zijn gebouwd in aanbidding van water. Keer terug naar de stad Cusco om om ongeveer 18:45 uur te worden afgezet bij het centrale plein van Cusco.

Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

3. Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

Profiteer van besparingen en geniet van het gemak van het Cusco Tourist Ticket, dat toegangen tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Cusco en de Heilige Vallei omvat. Profiteer van de hotelbezorgservice naar uw hotel of Airbnb in het historische centrum van Cusco of Wanchaq. Kies uit een toeristisch ticket voor 1, 2 of 10 dagen: 10-daagse toeristenkaart - stad Cusco en heilige vallei: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Geniet met dit ticket van toegang tot het archeologische park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca Monument, Qosqo Native Art Center, Museum of Contemporary Art, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Volkskunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 opeenvolgende dagen waarin u alle genoemde attracties kunt bezoeken. 2-daagse toeristenkaart - Heilige vallei: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 opeenvolgende dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Toeristenticket voor 1 dag - Cusco City: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in het Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik gedurende 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken.

Cusco: 6-uur durende stadstour met hoogtepunten

4. Cusco: 6-uur durende stadstour met hoogtepunten

Ontdek de fascinerende historische stad Cusco tijdens deze 6-uur durende tour door de stad en de omliggende gebieden. Geniet van de unieke architectuur van de stad, een mix van Inca- en Spaanse invloeden. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, begin je je tour bij de Tempel van de Zon, ook bekend als Qoricancha, de meest bekende tempel van het Inca-rijk. Je wordt dan buiten de stad gereden om belangrijke Inca-locaties te bezoeken, waaronder het fort van Sacsayhuaman, Quenqo, Pucapucara en de Thermen van Tambomachay. Je gids vertelt je de spannende geschiedenis van deze oude sites terwijl je de verhalen achter de ruïnes leert. De tour eindigt rond 19:00 uur, met drop-off op de Plaza Regocijo in het centrum van Cusco.

Cusco: privérondleiding door de stad en bezoek aan Saksaywaman met transfer

5. Cusco: privérondleiding door de stad en bezoek aan Saksaywaman met transfer

Deze privétour geeft je de beste introductie tot Cusco en Perú, we verschijnen bij je hotel of accommodatie op het moment dat je kiest, waarna onze deskundige gids en chauffeur je naar Sacsayhuaman brengen. Sacsayhuaman is de belangrijkste archeologische vindplaats Rond de stad Cusco, dit is een zeer goed voorbeeld van inca-architectuur en egeniering. dan ga je met het busje naar de tempel van het water, tambomachay, zeer indrukwekkende waterfonteinen, in de buurt van deze tempel hebben we ook een oud inca-fort genaamd Puca Pukara, we zullen ook dit oude fort verkennen. Op onze terugweg naar de stad zullen we Q'enqo verkennen, een tempel voor de Puma's en we zullen ook zien hoe de inca's zich vermommen naar hun volk. Zodra we terugkeren naar de stad Cuzco, zullen we de kathedraal van Cusco verkennen die meer dan 2000 kilo zilver en meer dan 1500 kilo goud bevat met veel spektakelschilderijen uit de koloniale tijd. Ten slotte zullen we de Zonnetempel "Koricancha" bezoeken, gelegen op slechts 2 blokken verwijderd van het centrale plein van Cusco. Dit alles met ons deskundige team.

Cusco: 3 uur durende paardrijtocht naar de Tempel van de Maan

6. Cusco: 3 uur durende paardrijtocht naar de Tempel van de Maan

Reis te paard naar de prachtige Tempel van de Maan in de buurt van de bergen van de stad Cusco. Begin je avontuur op de ranch en ontmoet je deskundige gids. Leer de basis van het besturen van de paarden en pak je helm. Geniet van een onvergetelijke rit langs de Andes naar de Tempel van de Maan en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de stad Cusco. Zodra je bent aangekomen, spring je van je paard en volg je je gids naar de Tempel van de Maan. Verken de oude tempel terwijl je gids de Inca- en Pre-Inca-geschiedenis van de site uitlegt.

Cusco: Planetarium en nachttour met diner en Pisco Sour

7. Cusco: Planetarium en nachttour met diner en Pisco Sour

Profiteer van de pick-up in uw hotel in Cusco en verken daarna de stad in het donker in een kleine groep van niet meer dan 8 personen tijdens een late namiddag- en avondrondleiding. Maak een wandeling naar de markt van San Pedro om een verborgen juweeltje te ontdekken waar de lokale bevolking winkelt en ontdek de verscheidenheid aan inheemse groenten en fruit die te koop zijn. Proef een deel van de lokale producten tijdens uw ontdekkingstocht en krijg inzicht in de traditionele geneeskrachtige kruiden en hun gebruik. Bezoek vervolgens het centrale plein om te genieten van een authentieke pisco sour en leer meer over pisco-productie terwijl je geniet van de nationale drank. Ga naar Planetarium Cusco om een presentatie van de astronomen over de nachtelijke hemel in Peru te bekijken en bekijk de sterrenbeelden van het zuidelijk halfrond via de krachtige telescopen. Sluit af met een traditioneel diner met typische gerechten en maak een wandeltocht door het historische centrum om de bezienswaardigheden te zien die 's nachts verlicht zijn.

Cuzco: stadstour met open bus

8. Cuzco: stadstour met open bus

Ontdek het beste van Cusco tijdens een rondleiding van 2,5 uur in het comfort van een bus met open dak en in het gezelschap van een professionele gids. Nadat u aan boord van de bus bent gestapt, passeert u de San Cristobal-tempel en de Colcampata Inca-muur, waar u een panoramisch uitzicht op het centrale plein, Plaza De Armas, kunt bewonderen. Geniet vervolgens van een panoramisch overzicht van de archeologische vindplaatsen van Sacsayhuaman, Q'enqo en Puca Pucara. Stop later bij het witte Christusbeeld dat boven de stad uittorent. Bewonder vanaf hier een adembenemend uitzicht op Cusco en het omliggende gebied voordat u smeekt om terug te rijden naar het stadscentrum.

Cusco, Peru: stadstour met gids in de middag

9. Cusco, Peru: stadstour met gids in de middag

Geniet met gemak van Cusco tijdens deze begeleide autorit. Laat je ophalen bij je hotel en verken het historische stadscentrum. Ontdek en leer over de oude ruïnes van Qenco, Sacsayhuaman en Puca Pucara en bewonder de warmwaterbronnen, watervallen en kanalen van Tambo Machay. Bezoek de belangrijkste tempel in het Inca-rijk, Qoricancha, en leer de rijke geschiedenis van de grandioze kathedraal van Cusco kennen. Verken het belangrijkste plein van de stad, Plaza de Armas, voordat je naar de fascinerende overblijfselen van het Inca-rijk rijdt. Begrijp de zorgvuldig gebouwde ruïnes van Qenco, het fort van Sacsayhuaman en de militaire ruïne van Puca Pucara. Bekijk de ingewikkeld ontworpen door de Inca's gemaakte watervallen, kanalen en warmwaterbronnen die al eeuwenlang bestaan. Ga op jacht en vind een unieke schat terwijl je door de ambachtelijke markt van Sacsayhuaman slentert voordat je wordt teruggebracht naar Plaza San Francisco vol culturele kennis en ervaring.

Cusco: stadstour van een halve dag

10. Cusco: stadstour van een halve dag

Begin uw tour met ophalen bij uw Cusco-hotel. Tijdens deze reis van een halve dag stop je bij de Qenqo-tempel, een natuurlijke rotsformatie die een ceremonieel centrum werd. Zie Puca Pucara, een site met militaire ruïnes en de overblijfselen van wachtposten, trappen, straten, huizen en binnenplaatsen. Ga door naar Sacsayhuaman, waarvan chroniqueurs denken dat het een heiligdom van zonne-energie was, gebouwd door de laatste dynastieën van de Inca's. Deze tempel werd gebouwd met grote blokken kalksteen om de stad te beschermen tegen de aanvallen van indringers uit het oosten of Antis. Bezoek ten slotte Tambomachay, 9 kilometer buiten de stad, bekend als de baden van de Inca's vanwege de vorm van de waterbron. Deze site kan ook een tempel zijn geweest gewijd aan de cultus van water en zuivering. Met vertrek in de namiddag heb je ook de kans om de Basiliek Kathedraal en de tempel van Coricancha te bezoeken, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De perfecte architectuur en stenen constructie van de tempel weerspiegelen het feit dat het de belangrijkste tempel van het Inca-rijk was.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Avonturen
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Sacsayhuamán

Wil je alle activiteiten in Sacsayhuamán ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.