Sagano Bamboo Forest

Sagano Bamboo Forest: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kyoto: Arashiyama Bamboo Forest Walking Food Tour

1. Kyoto: Arashiyama Bamboo Forest Walking Food Tour

Start de tour vanaf het JR Saga Arashiyama-station. De wijk Arashiyama, gelegen ten westen van het stadscentrum van Kyoto, is al lang een schilderachtige plek voor recreatie. Veel oude aristocraten hadden hier 1000 jaar geleden hun villa's en genoten van het schrijven van literatuur en poëzie. Tegenwoordig is het gebied een van de meest populaire toeristische trekpleisters in Kyoto. Verken eerst het bamboebos en Okochi-sanso in het rustige district Sagano, een vredige wijk die bekend staat om zijn prachtige esdoorns. Bezoek vervolgens de Tenryu-ji-tempel die in 1339 werd gebouwd door de Shogun Ashikaga ter nagedachtenis aan keizer Go-Daigo en een complex was van meer dan 100 gebouwen. Ze werden in de loop der jaren grotendeels verwoest door branden en burgeroorlogen, maar de traditionele tuin is nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm, ontworpen door de monnik Muso. Heerlijk wandelen in de aangelegde tuin. Proef tijdens deze tour Matcha (Japanse groene thee), Negiyaki hartige pannenkoek, gebakken viskoek en dango (Japanse zoetigheden). Ga vervolgens naar de Togetsukyo-brug die, als herkenningspunt van het gebied, dateert uit de 9e eeuw en tegenwoordig een goede plek is om foto's te maken voor bezoekers. Neem aan het einde van deze tour van een halve dag een lekker snoepje. Als je wilt, kun je na de tour nog lekker shoppen want de tour eindigde in een wijk waar je veel souvenirs kunt vinden.

Kyoto: Arashiyama-riksja-tour op maat en bamboebos

2. Kyoto: Arashiyama-riksja-tour op maat en bamboebos

Je gids en strijdwagen wachten op Kyoto's iconische Togetsu-kyo-brug in Arashiyama, een nationaal aangewezen historische plek en plaats van schilderachtige schoonheid aan de westelijke rand van Kyoto. Sta versteld van de belangrijkste attractie van de wijk, een torenhoge bos van dikke bamboestengels met een voet- en riksjapad erdoorheen. Als je haar schoonheid ziet, begrijp je waarom de Japanners een grote waardering hebben voor de natuur. Bewonder het landschap, dat een mix is van serene natuur, verzorgde tuinen en oogverblindende heiligdommen, terwijl je riksja-chauffeur je de berg op trekt. Vervolgens zie je het prachtige Nonomiya-heiligdom, een Shinto-site. Als je de tour van 45 minuten hebt gekozen, eindig je op dit punt weer bij het startpunt. Maar als je kiest voor een langere tour, tot 3 uur en 10 minuten, ga je verder door meer van de rijkdom aan sites van Arashiyama. Verken het huisje van Rakushisya, een rustiek huisje met rieten dak dat ooit het huis was van een van de gerespecteerde Japanse dichters en haiku-meesters. Degenen die doorgaan, worden naar plekken getrokken die door veel toeristen niet worden gezien. Verken meer oude tempels, waaronder Shinto-heiligdommen en de boeddhistische Nison-in, terwijl je gids je langs een aantal fantastische plekken brengt voordat je terugkeert naar de Togetsu-kyo-brug. De Kyoto Arashiyama Tour is beschikbaar in vier verschillende opties: 45 minuten, 1 uur en 10 minuten, 2 uur en 10 minuten en 3 uur en 10 minuten.

Kyoto: vroegboekbezoek aan Fushimi Inari en de Kiyomizu-tempel

3. Kyoto: vroegboekbezoek aan Fushimi Inari en de Kiyomizu-tempel

Deze ervaring is perfect voor natuurlijke vroege vogels en voor degenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring en het niet erg vinden om er vroeg voor op te staan. De tour neemt je mee naar twee van de beroemdste locaties in Kyoto, Fushimi Inari Shirine en de Kiyomizu-tempel, die op de werelderfgoedlijst staat. Begin bij het wereldberoemde Fushimi Inari-heiligdom voordat de drukte arriveert. Bewonder de duizenden rode poorten langs het pad de heuvel op. Dit is een magische tijd om het verbazingwekkende tempelcomplex te zien en een beeld te krijgen van de stad die onder je tot leven komt. Daarna is het een korte taxirit naar de beroemdste tempel van Japan, de Kiyomizu-tempel. Bekijk het weidse uitzicht over Kyoto terwijl de stad tot leven komt Leer meer over het boeddhisme en zijn rol bij het vormgeven van de cultuur van Japan. Als we de tempel verlaten, zullen we de bussen zien aankomen met honderden toeristen op sleeptouw. Daarna dwalen we door de bewaarde wijk Higashiyama. Loop door de bewaarde wijk Sannenzaka & Ninenzaka. Hier kunt u genieten van de charme van de geplaveide straatjes zonder de drukte. Een van de hoogtepunten is het uitzicht op de prachtige Yasaka Pagoda. Eindelijk maken we een stop voor een heerlijke koffie in een lokaal beroemd café en geven we je tips over waar te gaan. Onderweg krijg je inzicht in de geschiedenis van Kyoto, het boeddhisme, Japans tuinontwerp en meer. Je vriendelijke gids beantwoordt ook al je andere vragen over de rest van je verblijf in Japan.

Sitemap Sagano Bamboo Forest

Wil je alle activiteiten in Sagano Bamboo Forest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.