Kies data

Sagrada Família

De fabelachtige onvoltooide basiliek van Antoni Gaudí barst van de symboliek en onverwachte details.

Sagrada Família: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

1. Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

Verken het onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, en ontdek de prachtige basiliek in je eigen tempo. Kom meer te weten over de geschiedenis dankzij de meegeleverde audiogids. Ontdek uit eerste hand waarom het iconische werk van Gaudí - zijn indrukwekkende gevels en interieur - een van de meest bezochte monumenten van Spanje is. Bewonder een combinatie van gotische en art-nouveauvormen in dit op de UNESCO-lijst opgenomen bouwwerk dat de skyline van Barcelona domineert. Gaudí begon in 1882 te werken aan het ware symbool van Barcelona, en de Sagrada Familia is tot op de dag van vandaag een werk in uitvoering. Hoewel onafgewerkt, blijft de basiliek een gebouw dat je gezien moet hebben. 

Barcelona: hop on, hop off-busticket, 1 of 2 dagen

2. Barcelona: hop on, hop off-busticket, 1 of 2 dagen

Maak een sightseeingtour door Barcelona met keuze uit 2 verschillende routes en 40 haltes. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden aan boord van een dubbeldekkerbus met open dak, en stap uit bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Gotische wijk of het Picasso Museum, voordat je weer in de bus stapt om de route voort te zetten. Ga lekker zitten en ontspan in een hop on, hop off-dubbeldekkerbus met open bovendek. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona en stap op je gemak in en uit. Stop om het Picasso Museum te zien met een van de grootste collecties van Picasso's kunstwerken ter wereld. Loop over La Rambla en ontdek een van de meest levendige buurten van de stad met talloze bars en eetgelegenheden. Bewonder de vele UNESCO-Werelderfgoedlocaties die Barcelona rijk is. Bijzonder opmerkelijk is de Sagrada Familia, een van de meest iconische werken van de beroemde architect Antoni Gaudí, die tijdens je tour door de hele stad te zien is. De bussen vertrekken elke 20 tot 30 minuten, en elke route duurt ongeveer 2 uur. De haltes langs de routes zijn als volgt: Rode route: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació - Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia - La Pedrera • Francesc Macià - Diagonal • Estació de Sants • Plaça d’Espanya • Caixa Fòrum - Pavelló Mies van der Rohe • Poble Espanyol • Museu Nacional d’Art de Catalunya • Anella Olímpica • Fundació Joan Miró • Telefèric de Montjuïc • Miramar - Jardins Costa i Llobera • World Trade Center • Colom - Museu Marítim • Port Vell • Museu d’Història de Catalunya • Port Olímpic • Dierentuin • Parc de la Ciutadella Blauwe route: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació - Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia - La Pedrera • Sagrada Família • Sant Pau Recinte Modernista • Park Güell • Tramvia Blau - Tibidabo • Sarrià • Monestir de Pedralbes • Palau Reial - Pavellons Güell • Futbol Club Barcelona - Camp Nou • Diagonal Les Corts • Francesc Macià - Diagonal • Eixample

Sagrada Familia: ticket en tour zonder wachten voor de kassa

3. Sagrada Familia: ticket en tour zonder wachten voor de kassa

Zorg ervoor dat je bezoek aan de Sagrada Família onvergetelijk wordt met een 1,5 uur durende rondleiding door dit meesterwerk van Gaudí. Bekijk de schitterende façade en interieur van de basiliek in het gezelschap van een kleine groep of jouw eigen privégroep en een deskundige gids. Tijdens je tour kom je meer te weten over de voortgaande bouw, de huidige voorspelde einddatum en de generaties ambachtslieden, architecten en kunstenaars die Gaudí's visie tot leven brachten. Je gids wacht buiten op je en begint de tour met een korte introductie voordat je naar de ingang loopt. Nadat je door de beveiliging bent gegaan, hoor je alles over de façade van de geboorte, het eerste voltooide deel van de basiliek. Vervolgens ga je het interieur van de Sagrada Família binnen. Bewonder het intense, gekleurde licht dat wordt gecreëerd door de glas-in-loodramen en aanschouw de zuilen die zich als takken over het plafond verspreiden. De bedoeling van Gaudí was dat het interieur als een wandeling door het bos zou aanvoelen, en dankzij het lichtpatroon wordt de suggestie van bladeren gewekt.  Op weg naar de uitgang van de basiliek kom je meer te weten over de Façade van de Passie, die de kruisiging van Jezus uitbeeldt. Ervaar het drama van de Passie door het sterke contrast van de hoekige beeldhouwwerken van de toren. Deze Façade, net als de meeste andere van de Sagrada Família, werd na de dood van Gaudí gebouwd.  Ga daarna naar de Sagrada Família-scholen, die werden bedacht voor de kinderen van de arbeiders die aan het bouwwerk werkten. Luister naar de verhalen over hoe ze meer dan eens gereconstrueerd werden en zelfs naar een andere locatie verplaatst werden om plaats te maken voor de basiliek.  De laatste halte is het Sagrada Família Museum, waar je gids je originele schetsen en plattegronden laat zien die de complexiteit van de architectuur en visie van Gaudí goed weergeven. Hier vind je voorwerpen uit de geschiedenis van de basiliek en het leven van Gaudí zelf, zoals zijn omgekeerde maquette van de basiliek.

Barcelona: rondleiding Sagrada Familia met toegang tot toren

4. Barcelona: rondleiding Sagrada Familia met toegang tot toren

Volg een rondleiding door de kathedraal van La Sagrada Familia met een deskundige gids en bewonder Barcelona's meest iconische monument in het zachte licht van de ochtend. Tijdens deze rondleiding bewonder je de kunstwerken van Gaudi. Opvallend vanwege zijn architecturale kenmerken en kunst is de Sagrada Familia legendarisch. Het was de allesverslindende obsessie van de modernistische architect, Antoni Gaudi. Zijn werk op de bouw begon in 1882 en blijft onvoltooid. Tijdens de rondleiding zal je gids je wijzen op de contrasterende geboorteformiteiten en passiefaçades. Je komt meer te weten over de symboliek en representaties van de Heilige Familie als een uitdrukking van een christelijke ideologie, geconstrueerd in steen. Let op de christelijke iconografie als je over de geschiedenis van de kerk hoort. Zie de hoekige pilaren kiemen als een web van takken, het dak omhooghoudend. Onder de grond bevindt zich het Museu Gaudi, waar je documentatie over het leven en werk van Gaudi vindt. Er is ook een crypte waar missen worden gehouden en een uitkijkplatform boven de begraafplaats van de architect.

Barcelona: versnelde toegang Sagrada Familia en torens

5. Barcelona: versnelde toegang Sagrada Familia en torens

Bezoek het monument en ontdek de ultieme, onmisbare bezienswaardigheid van Barcelona. Kom meer te weten over de geschiedenis en de betekenis van La Sagrada Familia van je lokale gids.  Bewonder het verbazingwekkende interieur, rijk aan symboliek en geïnspireerd door de natuur. Loop vrij door het schip van de kerk terwijl je via je headset luistert naar uitleg door je gids over Gaudí's meesterwerk. Neem alle details van de perfecte fusie tussen architectuur en spiritualiteit in je op. Bekijk de buitengevels en verwonder je over de pracht van alle details. Blijf aan het eind van je rondleiding binnen in de Sagrada Familia en bezoek het museum.  Luister terwijl een tentoonstelling van tekeningen, maquettes en foto's het verhaal van de basiliek vertelt. Het museum biedt ook informatie over het leven en de carrière van Gaudí. Aan het einde van de rondleiding ga je met de gids naar de ingang van de lift, zodat je zelf een van de torens kunt beklimmen. Bewonder het panoramische uitzicht over Barcelona. 

Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

6. Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

Op deze begeleide tour van 2 uur leer je de Sagrada Familia van dichtbij kennen. Bij aankomst loop je langs de rijen om meteen te beginnen. Leer alles over Gaudí's meesterwerk. Hoor hoe Gaudí was geïnspireerd door vele aspecten van het leven, en hoe die zijn unieke stijl hebben gevormd. Ga de nog niet afgeronde kerk binnen en laat je inspireren door het licht dat door het glas-in-lood binnenkomt. Je bezoekt alle 5 verdiepingen van de kathedraal en krijgt toegang tot de toren voor een panoramisch uitzicht op het stratenweefwerk en de monumenten van Barcelona.

Barcelona: voorrangstoegang Sagrada Família & Park Güell

7. Barcelona: voorrangstoegang Sagrada Família & Park Güell

Ontdek Barcelona door de ogen van de beroemdste architect van de stad: Antoni Gaudí. Ga mee met een rondleiding met gids door de Sagrada Família en Park Güell, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en profiteer van toegang met voorrang. Ga naar binnen via een grote trap die wordt gedomineerd door een draak van keramische mozaïektegels. Verken het park en kom tijdens de rondleiding meer te weten over deze Catalaanse stijl, ook wel bekend als 'trencadís'. Bewonder de 86 Dorische zuilen die als bomen zijn opgesteld. Ga dan verder met de bus naar La Sagrada Família, Gaudí's nog steeds niet helemaal voltooide basiliek in de wijk Eixample. Sla de wachtrijen over en stap de kathedraal binnen. Bewonder de 70 meter hoge gewelven en de rijke versieringen van het Latijnse kruisplan van Gaudí. Kom meer te weten over Gaudi's gebruik van symboliek en bekijk originele tekeningen en modellen die de bouw van de kerk volgen in het Sagrada Família-museum.

Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

8. Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

De bouw van de Sagrada Familia werd begonnen in 1882 onder leiding van architect Francisco de Paula del Villar. In 1883 ging Villar weg en werd Antoni Gaudí hoofdarchitect. Hij transformeerde het project met zijn architectonische en bouwkundige stijl waarin vormen van gotiek en kromlijnige art nouveau werden gecombineerd. Gaudí wijdde de rest van zijn leven aan het project en werd in de crypte begraven. Toen hij in 1926 stierf door een botsing met een tram, was minder dan een kwart van het project voltooid. De basiliek is nog steeds niet voltooid, maar de bouw was in 2010 halverwege en is waarschijnlijk in 2026 helemaal klaar, 100 jaar na de dood van Gaudí. Neem deel aan deze fantastische rondleiding onder leiding van een officiële gids, inclusief toegangskaartjes en een audiosysteem. Ontdek de geheimen, uitdagingen en verhalen rondom deze geweldige basiliek die wordt beschouwd als de meest persoonlijke interpretatie van gotische architectuur sinds de middeleeuwen. Bezoek de Nacimientofaçade, de binnenkant van de basiliek, de Pasiónfaçade, de school van de Sagrada Familia en, als dit nog niet genoeg is, kun je na de rondleiding ook nog het museum over de constructie van het bouwwerk bezoeken.

Barcelona: Sagrada Familia en Montserrat hele dag met pick-up

9. Barcelona: Sagrada Familia en Montserrat hele dag met pick-up

Leer de geschiedenis van Barcelona kennen, van de Romeinse oorsprong tot de middeleeuwen en de modernistische beweging van de late 19e en vroege 20e eeuw. Bewonder de buitengewone architectuur van Antoni Gaudí, inclusief zijn onvoltooide basiliek van La Sagrada Familia. Rijd de heuvel Montjuïc op en stop bij de Mirador de l'Alcalde voor een prachtig uitzicht vanaf het terras. Verken de achterstraten van de Gotische wijk en vind verborgen sporen achtergelaten door de Romeinen. Bespaar kostbare tijd met een skip-the-ticket-line toegangsreservering voor La Sagrada Familia. Ga vervolgens naar de heilige berg van Montserrat om het natuurmonument en het benedictijnenklooster van Santa Maria de Montserrat te ontdekken. Leer meer over zijn belangrijke rol in het culturele en spirituele leven van Catalonië en verken het verhaal van de vereerde Maagd Maria daar.

Barcelona: Park Güell & La Sagrada Familia-tickets en rondleiding

10. Barcelona: Park Güell & La Sagrada Familia-tickets en rondleiding

Ontdek het genie van Gaudí en zijn impact op Barcelona met skip-the-line toegangskaarten voor de Sagrada Familia en Park Güell. Maak kennis met Gaudí's personage terwijl je naar de 4 façades van de Sagrada Familia kijkt en ga vervolgens de onvoltooide basiliek binnen om de 5 zijbeuken te verkennen. Kom meer te weten over Gaudí's plannen toen de bouw begon en rijd vervolgens in 10 minuten naar Park Güell. Bewonder bij aankomst de veelkleurige mozaïekdraak terwijl je gids de geschiedenis van het park uitlegt. Wandel door de tuinen en ontdek typische Gaudi-motieven, zoals de kronkelige bank en colonnades die zijn kenmerkende bochtige contouren dragen.

141 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 9

Overzicht activiteiten in Sagrada Família

Wil je alle activiteiten in Sagrada Família ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sagrada Família

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 52.514 beoordelingen

We waren er om 9.00 uur (30 minuten voor onze geboekte tijd), konden om 9.30 uur aanschuiven bij de nog zeer korte rij en meteen daarna, toen de rij van 9.00 uur binnen was, kon onze rij al naar binnen. Tot ongeveer 10.00 uur waren er relatief weinig mensen in het kasteel, daarna kwamen de groepen en de massa. Jammer dat we niet van tevoren wisten dat er op die dag muzikale tuinen waren en dat we opnieuw entree moesten betalen. In ruil daarvoor mochten we ons de hele tijd laten besprenkelen met de irritante en eindeloos herhalende muziek. Dat zou echt niet nodig zijn.

- stipte, sympathieke en duidelijk te herkennen gids(met rode vlag) - deze activiteit is superinteressant, je krijgt voldoende uitleg, ook niet té uitgebreid, met oog voor architectuur en geschiedenis, fijne details en weetjes - dankzij de werkeljk uitstékendeengelstalige gids Victor zijn we een pák wijzer geworden over dit buitengewoon prachtige bouwwerk én zijn bekende architect A. Gaudi

Indrukwekkend en bijna zonder woorden. We hadden geluk: mijn dochter en ik hadden een privé tour! Gids Victor heeft ons op alles kunnen wijzen en zonder zijn toelichting was dit nooit zo gaan leven voor ons. Wat zijn wij blij dat we de tour met gids hebben geboekt. Aanrader en onvergetelijk!

Heel vlotte toegang en een van de mooiste ervaringen v Barcelona trip

Zalig om de Sagrada Familia op eigen tempo te verkennen met audigids!