Sagrada Família

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Welke toren van de Sagrada Família kun je het best bezoeken?

Bijna een eeuw na zijn dood is Antoni Gaudí's meest ambitieuze project nog altijd niet af. Slechts 2 van de 3 torens zijn voltooid en open voor publiek: de geboortefaçade en de lijdensfaçade. Welke toren is het meest een bezoek waard?

 • Architectuur

  1. Architectuur

  Fans van Gaudí zullen zijn karakteristieke invloed het meest terug kunnen zien in de geboortetoren. De lijdenstoren is minder rijkelijk versierd en heeft een meer bescheiden, gotische charme.

 • Religie

  2. Religie

  De namen doen het al vermoeden: de torens zijn rijk aan religieuze symboliek. De vrolijke geboortetoren wendt het zonlicht af van de skeletachtige vorm van de lijdenstoren.

 • Uitzicht

  3. Uitzicht

  De lijdenstoren is de hoogste van de twee. De geboortetoren wordt helaas te laat geopend om de zonsopgang te kunnen ervaren, maar het uitzicht vanaf hier is, alhoewel minder spectaculair, wel diverser.

 • Toegang

  4. Toegang

  In beide torens kun je met de lift naar boven als je de trappen niet ziet zitten. Maar, let wel, alleen de lijdenstoren heeft ook een lift terug naar beneden!

 • Drukte

  5. Drukte

  De geboortetoren is normaal gesproken minder druk, omdat groepen hier niet naar boven mogen. Als je echt niet van drukte houdt, kun je ook buiten blijven en het gebouw 's avonds prachtig zien oplichten!

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  De metro is de makkelijkste manier om er te komen. Stap uit bij de halte met de toepasselijke naam 'Sagrada Família'.

 • Wanneer te gaan?

  Het is altijd druk bij de Sagrada Família, maar de rijen zijn het kortst in de vroege ochtend of late middag. Bonus: dan is de zon ook op haar mooist!

 • Tickets kopen

  Als je de kaartjes terplekke koopt, bereid je dan voor op ellenlange wachttijden. Heb je daar geen zin in, dan kun je ze makkelijk van tevoren online boeken. Prijzen verschillen en zijn afhankelijk van welke delen je wilt bezoeken, en of je er een (audio)gids bijboekt. De tickets hebben een toegangstijd van 1 uur, maar eenmaal binnen kun je tot sluitingstijd blijven.

 • Hoe lang duurt het?

  Je kunt met gemak 3 of 4 uur in de Sagrada Família doorbrengen, maar als je een vol schema hebt kan het ook in de helft. Zorg in ieder geval dat je je tickets van tevoren boekt!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Geopend vanaf 09:00 uur. Van november tot februari sluit de Sagrada Família om 18:00 uur; van april tot september om 20:00 uur; en in maart en oktober om 19:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Toegangsprijzen vanaf 15 EUR, met opties om gidsen en bezoeken aan de torens toe te voegen. Van buiten bekijken is gratis.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het is zeker handig! Gidsen en audiogidsen zijn tegen bijbetaling bij te boeken wanneer je je ticket koopt.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro en stap uit bij de halte 'Sagrada Família'.
 • Extra tips

  • Vergeet niet dat dit een basiliek is. Bezoekers worden geacht zich fatsoenlijk te gedragen en lawaai te vermijden.

  • Tassen, rugzakken en koffers worden bij binnenkomst gecontroleerd.

  • Bezoekers onder de 16 dienen door een volwassene te worden begeleid.

Sitemap Sagrada Família

Wil je alle activiteiten in Sagrada Família ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sagrada Família

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 30.692 beoordelingen

Wat een fantastische fietstour door deze prachtige stad. Onze zeer kundige en gepassioneerde gids Jules (of schrijf je zijn naam gewoon Jools? ) maakte van deze ervaring een prachtige herinnering om nooit te vergeten! Dus deze tour is zeer zeker een aanrader.

Viktor sprak zeer gepassioneerd over de geschiedenis en de elementen van de sagrada familia. Hij laat je stilstaan bij zaken waar je normaal zomaar voorbij zou lopen. Hij sprak goed engels en het was heel fijn om naar hem te luisteren. Bedankt viktor !

Get your Guide houdt je prima op de hoogte van wanneer je excursie begint. Het boeken van een excursie gaat ook heel gemakkelijk. Get your Guide doet wat ze beloven!!!!

Great experience with a great guide! Guide Jules shared a lot of interesting background stories. We and our kids enjoyed the ride!!

Zeer betrokken en bevlogen rondleider. Heldere uitleg. Uitstekende begeleiding om zo de sagrada familia te ervaren…