Datums kiezen

Sagrada Família

De fabelachtige onvoltooide basiliek van Antoni Gaudí barst van de symboliek en onverwachte details.

Sagrada Família: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

1. Barcelona: toegangsticket Sagrada Familia met audiogids

Verken het onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia, en ontdek de prachtige basiliek in je eigen tempo. Kom meer te weten over de geschiedenis dankzij de meegeleverde audiogids. Ontdek uit eerste hand waarom het iconische werk van Gaudí - zijn indrukwekkende gevels en interieur - een van de meest bezochte monumenten van Spanje is. Bewonder een combinatie van gotische en art-nouveauvormen in dit op de UNESCO-lijst opgenomen bouwwerk dat de skyline van Barcelona domineert. Gaudí begon in 1882 te werken aan het ware symbool van Barcelona, en de Sagrada Familia is tot op de dag van vandaag een werk in uitvoering. Hoewel onafgewerkt, blijft de basiliek een gebouw dat je gezien moet hebben. 

Barcelona: hop off-bustour van 24 of 48 uur

2. Barcelona: hop off-bustour van 24 of 48 uur

Zie het beste van Barcelona tijdens een hop on, hop off-bustour met dubbeldekker. Krijg met 1 ticket toegang tot 2 routes voor een complete sightseeing-ervaring. Elke route duurt ongeveer 2 uur. Neem een gratis kaart mee om je te helpen beslissen waar je heen wil en leer meer van het audiocommentaar. De bussen zijn open, maar als het regent, kan het elektrische dak ook worden gesloten. De bussen zijn geschikt voor passagiers met beperkte mobiliteit en hebben ergonomische stoelen en verwarming op beide verdiepingen. Er is ook een stewardess aan boord die je kan helpen. Oostelijke route • Plaça de Catalunya • Port Vell • Museu d'Història de Catalunya • La Barceloneta • Port Olímpic • Poble Nou - Dierentuin • Teatre Nacional - Auditori • Glories - Torre Agbar • Sagrada Familia • Recinte Modernista de Sant Pau • Park Güell • Tibidabo • La Pedrera • Casa Batlló Westelijke route • Plaça de Catalunya • Arc de Triomf • El Born Ciutadella - dierentuin • Passeig de Colom • World Trade Center • Jardines de Miramar • Fundació Joan Miró • Anella Olímpica • Mnac (Museu Nacional d'Art de Catalunya) • Poble Espanyol • Caixa Forum - Pavelló Mies van der Rohe • Plaça d'Espanya • Estació de Sants • Camp Nou (F.C. Barcelona) • Plaça Pius XII-Palau Reial - Pavellons Guell-Monestir de Pedralbes • L'illa diagonal • Avinguda Diagonal • La Pedrera • Casa Batlló • Plaça Catalunya

Sagrada Familia: rondleiding van 1,5 uur met snelle toegang

3. Sagrada Familia: rondleiding van 1,5 uur met snelle toegang

In Barcelona staan vele architecturele juweeltjes van de modernistische pionier Antoni Gaudí, en maar weinig zijn spectaculairder dan de Sagrada Familia; een van 's werelds meest bezochte gebouwen. Krijg sneller toegang met dit ticket en stap het verbazingwekkende interieur binnen van deze majestueuze Romeinse katholieke kerk, waar levendige gotische en art nouveau ontwerpen op de muren met elkaar botsen. Elk van de 5 gangen in het rooms-katholieke kruisvormige grondplan is rijkelijk versierd met symbolische details, en je kunt ze allemaal bekijken met jouw skip the line ticket. Bezoek het Sagrada Familia Museum om meer over het leven en de carrière van Antoni Gaudí te leren. Bestudeer tekeningen, gipsbeelden en afbeeldingen die de geschiedenis en bouw van de basiliek van zijn aanvang tot het heden illustreren. Het project was zo ambitieus dat minder dan een kwart gebouwd was toen Gaudí overleed, en de bouw is volgens de planning pas honderd jaar na die datum af, in 2026!

Sagrada Família: rondleiding met versnelde toegang

4. Sagrada Família: rondleiding met versnelde toegang

Zorg dat je bezoek aan de Sagrada Família onvergetelijk wordt met een 1,5 uur durende rondleiding door dit meesterwerk van Gaudí. Bekijk de schitterende façade en interieur van de basiliek in het gezelschap van een kleine groep of jouw eigen privégroep en een deskundige gids. Tijdens je tour kom je meer te weten over de voortgaande bouw, de huidige voorspelde einddatum en de generaties ambachtslieden, architecten en kunstenaars die Gaudí's visie tot leven brachten. Je gids wacht buiten op je en begint de tour met een korte introductie voordat je naar de ingang loopt. Nadat je door de beveiliging bent gegaan, hoor je alles over de façade van de geboorte, het eerste voltooide deel van de basiliek. Vervolgens ga je het interieur van de Sagrada Família binnen. Bewonder het intense, gekleurde licht dat wordt gecreëerd door de glas-in-loodramen en aanschouw de zuilen die zich als takken over het plafond verspreiden. De bedoeling van Gaudí was dat het interieur als een wandeling door het bos zou aanvoelen, en dankzij het lichtpatroon wordt de suggestie van bladeren gewekt.  Op weg naar de uitgang van de basiliek kom je meer te weten over de Façade van de Passie, die de kruisiging van Jezus uitbeeldt. Ervaar het drama van de Passie door het sterke contrast van de hoekige beeldhouwwerken van de toren. Deze Façade, net als de meeste andere van de Sagrada Família, werd na de dood van Gaudí gebouwd.  Ga daarna naar de Sagrada Família-scholen, die werden bedacht voor de kinderen van de arbeiders die aan het bouwwerk werkten. Luister naar de verhalen over hoe ze meer dan eens gereconstrueerd werden en zelfs naar een andere locatie verplaatst werden om plaats te maken voor de basiliek.  De laatste halte is het Sagrada Família Museum, waar je gids je originele schetsen en plattegronden laat zien die de complexiteit van de architectuur en visie van Gaudí goed weergeven. Hier vind je voorwerpen uit de geschiedenis van de basiliek en het leven van Gaudí zelf, zoals zijn omgekeerde maquette van de basiliek.

Barcelona: Sagrada Familia Skip-the-Line rondleiding

5. Barcelona: Sagrada Familia Skip-the-Line rondleiding

Neem deel aan een onvergetelijke rondleiding door de Sagrada Familia, een van Gaudí's beroemdste meesterwerken. Onder begeleiding van een gecertificeerde gids ervaar je de droomachtige façade en het interieur van de basiliek. Leer tijdens de rondleiding over de lopende constructie, de huidige voorspelde voltooiingsdatum en de generaties ambachtslieden, architecten en kunstenaars die Gaudi's visie tot leven hebben gebracht. De tour begint met een inleiding door je gids voordat je naar de ingang van de basiliek gaat. Je hoort alles over de Geboortefaçade, het eerste voltooide deel van de basiliek, nadat je door de beveiliging bent gegaan. In de Sagrada Familia kun je je verwonderen over de wereld die wordt gecreëerd door het intens gekleurde licht van de glas-in-loodramen en de takachtige kolommen die zich uitstrekken over het plafond. Gaudí wilde dat het interieur zou lijken op een wandeling door het bos, waarbij het licht een gevoel uitstraalt van bladeren door bosbladeren. Als je de basiliek verlaat, bespreekt je gids de Passion Façade, die het verhaal van Jezus 'kruisiging vertegenwoordigt. Ervaar het drama van de Passie door de grimmige en hoekige sculpturen van de toren. Deze façade werd, zoals het grootste deel van de Sagrada Familia, na de dood van Gaudí gebouwd. Bezoek vervolgens de Sagrada Familia-scholen, ontworpen voor de kinderen van de arbeiders die de Sagrada Familia bouwen. Leer hoe het meer dan eens werd gereconstrueerd en zelfs verplaatste locaties om plaats te maken voor de basiliek. Je laatste stop is het Sagrada Familia Museum, waar je gids originele schetsen en plannen deelt die de complexiteit van Gaudi's architectuur en visie aantonen. Ontdek hier artefacten uit het leven van Gaudi en de eigen geschiedenis van de basiliek, zoals zijn omgekeerde model van de basiliek.

Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

6. Sagrada Familia: rondleiding met voorrangstoegang

De bouw van de Sagrada Familia werd begonnen in 1882 onder leiding van architect Francisco de Paula del Villar. In 1883 ging Villar weg en werd Antoni Gaudí hoofdarchitect. Hij transformeerde het project met zijn architectonische en bouwkundige stijl waarin vormen van gotiek en kromlijnige art nouveau werden gecombineerd. Gaudí wijdde de rest van zijn leven aan het project en werd in de crypte begraven. Toen hij in 1926 stierf door een botsing met een tram, was minder dan een kwart van het project voltooid. De basiliek is nog steeds niet voltooid, maar de bouw was in 2010 halverwege en is waarschijnlijk in 2026 helemaal klaar, 100 jaar na de dood van Gaudí. Neem deel aan deze fantastische rondleiding onder leiding van een officiële gids, inclusief toegangskaartjes en een audiosysteem. Ontdek de geheimen, uitdagingen en verhalen rondom deze geweldige basiliek die wordt beschouwd als de meest persoonlijke interpretatie van gotische architectuur sinds de middeleeuwen. Bezoek de Nacimientofaçade, de binnenkant van de basiliek, de Pasiónfaçade, de school van de Sagrada Familia en, als dit nog niet genoeg is, kun je na de rondleiding ook nog het museum over de constructie van het bouwwerk bezoeken.

Barcelona: tour Sagrada Família en optioneel bezoek aan de toren

7. Barcelona: tour Sagrada Família en optioneel bezoek aan de toren

Bezoek de hele Sagrada Família onder begeleiding van een gids. Kom meer te weten over deze bekendste bezienswaardigheid van Barcelona en bewonder Gaudí's onvoltooide meesterwerk. Maak kennis met je gids en begin je rondleiding door dit wereldberoemde bouwproject waarvan eind 19e eeuw de eerste steen werd gelegd. Gaudí wijdde zich volledig aan dit ambitieuze gebouw vol schitterende architectonische details en kunst. Het werd een obsessie die hem nooit los zou laten. Je gids vertelt je van alles over de geschiedenis van deze plek, de christelijke iconografie en symboliek, en het contrast tussen de verschillende façades. Bezoek ook het Museu Gaudí onder de basiliek. Het museum vertelt over Gaudí's leven en werk. Bezoek de crypte waar de missen worden gehouden en het uitkijkplatform boven Gaudí's begraafplaats. Je mag ook een van de torens van de Sagrada Familia bezoeken voor een weids uitzicht over Barcelona.

Barcelona: voorrangstoegang Sagrada Família & Park Güell

8. Barcelona: voorrangstoegang Sagrada Família & Park Güell

Ontdek Barcelona door de ogen van de beroemdste architect van de stad: Antoni Gaudí. Ga mee met een rondleiding met gids door de Sagrada Família en Park Güell, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en profiteer van toegang met voorrang. Ga naar binnen via een grote trap die wordt gedomineerd door een draak van keramische mozaïektegels. Verken het park en kom tijdens de rondleiding meer te weten over deze Catalaanse stijl, ook wel bekend als 'trencadís'. Bewonder de 86 Dorische zuilen die als bomen zijn opgesteld. Ga dan verder met de bus naar La Sagrada Família, Gaudí's nog steeds niet helemaal voltooide basiliek in de wijk Eixample. Sla de wachtrijen over en stap de kathedraal binnen. Bewonder de 70 meter hoge gewelven en de rijke versieringen van het Latijnse kruisplan van Gaudí. Kom meer te weten over Gaudi's gebruik van symboliek en bekijk originele tekeningen en modellen die de bouw van de kerk volgen in het Sagrada Família-museum.

Barcelona: panoramische helikoptervlucht

9. Barcelona: panoramische helikoptervlucht

Ontdek Barcelona vanuit de lucht op een onvergetelijke schilderachtige locatie. Kies uit 3 verschillende opties voor een uniek uitzicht op een van de meest spectaculaire steden van Europa. De exacte vluchttijd wordt de dag ervoor bevestigd Opererend vanuit Barcelona Heliport, gelegen op ongeveer 10 minuten rijden van het stadscentrum, is een helikoptervlucht een perfecte manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Na het inchecken en de veiligheidsbriefing gaat u de lucht in voor uw panoramische tour. Bekijk de Spaanse kustlijn en de iconische monumenten en gebouwen van Barcelona, zie vanaf de kustlijn de Sagrada Familia, het Trade Center, de haven van Barcelona (waar de Americas Cup-teams zich voorbereiden op de wedstrijd van 2024), het standbeeld van Colón en de Torre Agbar. Voor een echt unieke ervaring heb je de mogelijkheid om een vlucht van 40 minuten over Barcelona en de bergen van Montserrat te maken. Deze privéhelikoptervlucht is voor maximaal 3 passagiers en brengt je verder dan de stad om te genieten van een panoramisch uitzicht op de bergen en het platteland

Barcelona: hop on, hop off-bustour voor 24 of 48 uur

10. Barcelona: hop on, hop off-bustour voor 24 of 48 uur

Maak een sightseeingtour door Barcelona met keuze uit 2 verschillende routes en 40 haltes. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden aan boord van een dubbeldekkerbus met open dak, en stap uit bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Gotische wijk of het Picasso Museum, voordat je weer in de bus stapt om de route voort te zetten. Ga lekker zitten en ontspan in een hop on, hop off-dubbeldekkerbus met open bovendek. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona en stap op je gemak in en uit. Stop om het Picasso Museum te zien met een van de grootste collecties van Picasso's kunstwerken ter wereld. Loop over La Rambla en ontdek een van de meest levendige buurten van de stad met talloze bars en eetgelegenheden. Bewonder de vele UNESCO-Werelderfgoedlocaties die Barcelona rijk is. Bijzonder opmerkelijk is de Sagrada Familia, een van de meest iconische werken van de beroemde architect Antoni Gaudí, die tijdens je tour door de hele stad te zien is. De bussen vertrekken elke 20 tot 30 minuten, en elke route duurt ongeveer 2 uur. De haltes langs de routes zijn als volgt: Rode route: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació - Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia - La Pedrera • Francesc Macià - Diagonal • Estació de Sants • Plaça d’Espanya • Caixa Fòrum - Pavelló Mies van der Rohe • Poble Espanyol • Museu Nacional d’Art de Catalunya • Anella Olímpica • Fundació Joan Miró • Telefèric de Montjuïc • Miramar - Jardins Costa i Llobera • World Trade Center • Colom - Museu Marítim • Port Vell • Museu d’Història de Catalunya • Port Olímpic • Dierentuin • Parc de la Ciutadella Blauwe route: • Plaça de Catalunya • Casa Batlló-Fundació - Fundació Antoni Tàpies • Passeig de Gràcia - La Pedrera • Sagrada Família • Sant Pau Recinte Modernista • Park Güell • Tramvia Blau - Tibidabo • Sarrià • Monestir de Pedralbes • Palau Reial - Pavellons Güell • Futbol Club Barcelona - Camp Nou • Diagonal Les Corts • Francesc Macià - Diagonal • Eixample

Beschikbare activiteiten

191 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 12

Andere activiteiten in Sagrada Família

Wil je alle activiteiten in Sagrada Família bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sagrada Família

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 52.514 beoordelingen

Schitterend mooi, zowel binnen als buiten. Jammer dat de zon niet scheen waardoor we het kleurenschouwspel binnen hebben gemist. Jammer, maar begrijpelijk noodzakelijk, dat zo'n zware beveiligingscheck is bij de ingang. Vergelijkbaar met een douane check op een vliegveld. Als rolstoelgebruiker uitstekend binnen te komen en rond te kijken en van buiten te bezichtigen.

De Sagrada Familia is schitterend, met de audio tour word je geattendeerd op details die je anders niet goed genoeg ziet en je krijgt achtergrondinformatie die echt iets toevoegt aan je ervaring. De torens bezoeken is ook een aanrader. Wij hebben genoten.

Sprakeloos, wat een adembenemend bouwwerk. En dan de historie en betekenis uitgelegd krijgen is een absolute must. Gids Victor was geweldig: veel kennis, heldere uitleg en erg prettig in de omgang. Super!

Very nice guide, lot of information and all was very clear.

Zeer de moeite waard. Je ziet de stad en de pracht optimaal