Datums kiezen

Ontdek het beste van
Saint-Émilion

Onze aanbevelingen voor Saint-Émilion

Saint-Emilion Grand Cru Classé: Rondleiding met gids & proeverij

1. Saint-Emilion Grand Cru Classé: Rondleiding met gids & proeverij

Tijdens deze excursie zie je twee verschillende soorten wijnhuizen. Eerst verken je een traditioneel wijnhuis met een authentieke kelder en de typische bouwstijl van Saint Emilion waar een traditionele regionale wijn wordt geproduceerd. Het tweede wijnhuis is een modern wijnhuis met een kelder met de nieuwste technologieën. Je ontdekt hoe wijnmakers nieuwe technologie en viticultuurtechnieken gebruiken om het wijnmaakproces te perfectioneren en een andere innovatieve soort wijn te produceren. Je leert van alles over het wijnmaakproces - van de wijnranken, cépagewijnen, het rijpingsproces en alles eromheen. Dit bezoek wordt gevolgd door een proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru-wijnen van de verschillende wijnhuizen, en een introductie over de techniek van het wijnproeven.

Vanuit Bordeaux: Halve dag Saint-Émilion tour en wijnproeverij

2. Vanuit Bordeaux: Halve dag Saint-Émilion tour en wijnproeverij

Ontdek Saint-Emilion, zijn wijnen en zijn geschiedenis tijdens een rondleiding vanuit Bordeaux. Bezoek een historisch kasteel en proef 3 verschillende kwaliteitswijnen. Ontmoet elkaar in het centrum van Bordeaux en reis per busje naar de wijnstreek Saint Emilion. Bezoek eerst het dorp Saint-Emilion, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de historische monumenten tijdens een korte rondleiding. Vervolgens bezoekt u een kasteel en geniet u van een proeverij van 3 wijnen. Leer meer over de specifieke kenmerken van deze appellatie, inclusief de druivensoorten en wijnbereidingstechnieken die zijn gebruikt om deze unieke wijnen te creëren.

Vanuit Bordeaux: Middag Saint-Emilion wijnproeverij

3. Vanuit Bordeaux: Middag Saint-Emilion wijnproeverij

Maak een mooie rit naar het prachtige wijngebied van Saint-Emilion op de rechteroever van de rivier de Dordogne en bezoek dit Werelderfgoed. Ervaar de intimiteit van het privékasteel, leer de geheimen van de wijnproductie, ontdek de kuipkamer & kelder en proef enkele van de beste wijnen. Vertrek Bordeaux in de namiddag en bezoek een "Great Classified Growth" (Grand Cru Classé) wijndomein met uitzicht op de wijngaarden van Saint-Emilion. Hoor meer over het proces van wijn maken en beloon jezelf met een aperitief geserveerd met vers kwaliteitsbrood en kaas. Leer de stappen van het juiste wijnproeven tijdens een proefles. Train je neus om wijnaroma's te herkennen voordat je gaat genieten van heerlijke wijnen. Volg dan vroeg in de avond een rondleiding door het middeleeuwse dorp Saint-Emilion en ontdek waarom het is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoedlocatie. Keer terug naar Bordeaux voor een drop-off aan het einde van de tour.

Bordeaux: Wijnroute langs wijngaarden met proeverijen van lokale wijn

4. Bordeaux: Wijnroute langs wijngaarden met proeverijen van lokale wijn

Neem een paar uur de tijd om het Bordeaux wijnland te ontdekken tijdens een rondleiding. Ontdek de Medoc, Saint-Emilion, Graves en Sauternes of Entre-deux-Mers - elk met zijn eigen charme. Het wijngebied hangt af van de dag van je bezoek. Vertrek vanaf het Bordeaux Office du Tourisme en ontdek verschillende soorten châteaux en proef de kleuren van de wijnen afhankelijk van de wijnstreek. Tijdens de tocht geeft je gids uitleg over Bordeaux-wijn en veel informatie. Stop van dinsdag tot zaterdag bij 2 wijndomeinen, bezoek het technische gedeelte met de eiken vaten, de kuipen en leer meer over het proces van wijn maken. Ontdek het overwicht van de seizoenen die de smaakvariëteiten bepalen en nog veel meer. Geniet aan het einde van elk bezoek van een proeverij van twee wijnen van het landgoed met advies over de stappen van de kunst van het proeven (de hoeveelheid is beperkt door de Franse wet). Op zondag en maandag is de bestemming Saint-Emilion, een van de beroemdste plaatsen ter wereld voor wijn en erfgoed. Volg je gids door het dorp Saint-Emilion om enkele van de oude en opmerkelijke gebouwen te bewonderen en ga naar de verbazingwekkende ondergrondse kerk. Het tweede deel van de middag omvat een bezoek aan een wijndomein en een proeverij van twee wijnen. Op de terugweg naar Bordeaux kan je gids vragen beantwoorden of advies geven. Aankomst in Bordeaux in de avond. Maandag: Saint-Emilion of Fronsac Dinsdag: Medoc Woensdag: Graves en Sauternes Donderdag: Entre-deux-Mers Vrijdag: Bourg & Blaye Zaterdag: Medoc Zondag: Saint-Emilion

Saint-Émilion: Bordeaux-wijngaardtour en wijnproeverij

5. Saint-Émilion: Bordeaux-wijngaardtour en wijnproeverij

Duik in de wereld van Bordeaux-wijnen met een intiem bezoek aan een lokale familiewijngaard en verken hun kelders. Bezoek de schilderachtige middeleeuwse gemeenschap van Saint-Émilion voor een rondleiding door het beroemde Château Saint-Georges en proef enkele van hun hoogwaardige wijnen. Begin uw bezoek met het horen van de geschiedenis van de stichtende familie, die na vijf generaties nog steeds op het landgoed werkt. Kom meer te weten over de verschillende druivensoorten die worden gebruikt en de unieke bodem die de kwaliteit van de wijnen verhoogt die worden geproduceerd in dit pand met een bevoorrechte locatie op Pavie Hill. Stap de kelder in voor een uitgebreide uitleg over het wijnmaken en het verouderingsproces dat in de vaten plaatsvindt. Proef een selectie van hun wijnen, die bekend staan om hun elegantie en vallen onder de exclusieve Saint-Émilion Grand Cru-appellatie.

Vanuit Bordeaux: culinaire tour door Saint-Émilion

6. Vanuit Bordeaux: culinaire tour door Saint-Émilion

Vertrek vanuit het centrum van Bordeaux aan boord van een busje om Saint-Emilion, zijn wijnen en zijn geschiedenis te ontdekken. Bezoek 3 wijnmakerijen en ontspan met een picknick in een Château. Leer eerst meer over de geschiedenis van Saint-Emilion, een Unesco-werelderfgoedlocatie, en zijn historische monumenten. Ontdek de geheimen van deze middeleeuwse stad en haar rol als geboorteplaats van de Bordeaux wijnbouw. Geniet 's middags van een proeverij van 3 wijnen bij een Château wijnmakerij. Geniet van een picknick van een ambachtelijke en traditionele traiteur, die verse, lokale producten in potten serveert, evenals vleeswaren uit Baskenland en kaas, vergezeld van een glas wijn. Bezoek daarna een tweede Château-wijnmakerij en geniet van een proeverij van 2 wijnen. Leer meer over de specifieke kenmerken van deze appellation, waaronder de druivensoorten en de vinificatietechnieken die worden gebruikt om deze unieke wijnen te maken. Om de dag af te sluiten ga je naar het laatste Château voor een laatste proeverij van 3 wijnen.

Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

7. Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

Maak een excursie van een halve dag naar het charmante dorpje St. Emilion en proef een selectie wijnen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de middeleeuwen en het hele rechtsgebied is geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed vanwege het natuurlijke landschap. Bij aankomst in het dorp begint u aan een begeleide wandeling. Verken de charmante straatjes, Romaanse kerken en ruïnes die zich uitstrekken langs de steile en smalle straatjes. Het waren de Romeinen die al in de 2e eeuw het maken van wijn in het dorp introduceerden. Herinneringen aan de Romeinse technieken voor het planten van wijn zijn te zien in sommige van de landgoederen, zoals Chateau Bellevue, eigendom van de wereldberoemde wijnmakerij Angelus. Het dorp is vernoemd naar de monnik Émilian, een reizende biechtvader, die zich in de 8e eeuw vestigde in een hermitage die in de rots was uitgehouwen. Volg je gids voor een wandeltocht door het dorp om alle belangrijke bezienswaardigheden te ontdekken. Geniet vervolgens van een bezoek en een wijnproeverij in een geclassificeerd groeikasteel van de wijnstreek Saint Emilion. Tijdens het bezoek leer je alles over het landgoed en de technieken die worden gebruikt om deze wereldberoemde wijn te produceren. Vanaf hier terug naar Bordeaux.

Bordeaux: Wijnbelevenis van een hele dag in Saint-Emilion en Medoc

8. Bordeaux: Wijnbelevenis van een hele dag in Saint-Emilion en Medoc

Breng een dag door met het verkennen van de wijnmakerijen en wijngaarden in Bordeaux tijdens een wijnproeverij met gids. Proef wijnen bij drie wijnmakerijen en maak een rondleiding door de historische stad Saint-Emilion. Proef lokale specialiteiten tijdens een picknick in een Château (wijnmakerij). Vertrek vanuit het centrum van Bordeaux om de mooiste wijngaarden van beide oevers te ontdekken. Bezoek om te beginnen Saint-Emilion met je gids. Bezoek het dorp, dat op de Unesco-werelderfgoedlocatie staat, en ontdek de historische monumenten. Later bezoek je een Château (wijnmakerij) en geniet je van een proeverij van 3 wijnen terwijl je meer leert over Saint-Émilion. Tijdens je proeverij bereidt je gids de picknick voor, geserveerd aan een mooie tafel, waarbij je kunt genieten van een glas wijn van het Château. Geniet van eten bereid door een ambachtelijke en traditionele cateraar uit Bordeaux die verse, lokale en smakelijke producten aanbiedt, evenals vleeswaren en kaas uit Baskenland. Geniet aan het begin van de middag, na een rit van een uur naar de linkeroever, van een bezoek en een proeverij van 3 wijnen in een familiebedrijf uit het beroemde Médoc-gebied (met name de Margaux appellatie). Stop vervolgens bij het beroemde Château Margaux en maak foto's voordat je naar een derde wijnmakerij gaat (geclassificeerd in 1855, de Napoleon classificatie) waar een becommentarieerde wijnproeverij op je wacht. Sluit je tour af met een nieuwe kijk op de kunst van het wijnmaken.

Saint-Emilion: 2 begeleide wijnmakerijbezoeken & picknicklunch

9. Saint-Emilion: 2 begeleide wijnmakerijbezoeken & picknicklunch

Begin je wijntoeristische ervaring met een picknick, genietend van een schilderachtig uitzicht op de wijngaarden vanaf onze buitenterrassen, vergezeld van een glas wijn. Kies uit een selectie van gerechten bereid met regionale producten, waaronder gastronomische opties zoals kip, rundvlees, eend, varkensvlees, maar ook vegetarische en veganistische alternatieven op basis van je voorkeuren voor die dag (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert inbegrepen). Na deze ervaring ben je klaar om twee Saint-Emilion Grands Crus Classés domeinen in één bezoek te verkennen: Château Tour Baladoz: Traditioneel en authentiek kalkstenen landgoed, waar je leert over het productieproces, van druivenoogst tot botteling. Château La Croizille: Bekend om zijn innovatieve benadering van wijnmaken. Je leert over verschillende productietechnieken en geniet van een van de mooiste panoramische uitzichten van de Saint-Émilion regio. Tot slot wordt de tour afgesloten met een becommentarieerde proeverij van 3 geweldige wijnen van onze domeinen.

Saint-Émilion: wijngaardwandeling en proeverij

10. Saint-Émilion: wijngaardwandeling en proeverij

Volg een rondleiding door het door een familie gerunde Château Haute-Nauve in Saint-Émilion met een lid van de familie, Marie-Anne of Florent (moeder en zoon). Loop door de wijngaarden en leer over de productie van Franse wijn van de makers, bezoek de wijnkelders en sluit de ervaring af met een proeverij van vier wijnen van het terrein. Begin met een rondleiding door de wijngaard, waar u meer te weten komt over de familiegeschiedenis (4e generatie) van het landgoed en de specifieke kenmerken en variëteiten van de Saint-Émilion-wijnbenaming. Bekijk verschillende percelen met wijnstokken en leer hoe het werk op de wijngaard het hele jaar door verandert. Je ziet onder andere een windturbine en een fles wijn van 6 meter hoog. Hoor hoe het Château uitdagingen zoals gewasvorst aanpakt, prioriteit geeft aan duurzaamheid en diversificatie en nieuwe wijnsoorten ontwikkelt. Bezoek vervolgens de vinificatiekelder om meer te weten te komen over het hele productieproces, inclusief fermentatie, pompen en persen. De tour eindigt in de vatenkelder, waar je de methoden ziet die worden gebruikt voor het rijpen van wijn. Sluit af met een begeleide proeverij van vier wijnen van het Château, waaronder twee met Grand Cru-benamingen.

Alle activiteiten

57 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Saint-Émilion

Wat zijn de topattracties van Saint-Émilion?

De topattracties van Saint-Émilion zijn:

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Saint-Émilion?

Andere activiteiten in Saint-Émilion

Wil je alle activiteiten in Saint-Émilion bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Saint-Émilion

Gemiddelde beoordeling

4.7
(2.361 beoordelingen)

Uitstekende tijd met Théo, een gepassioneerde en daarom fascinerende gids. Bezoek rijk aan informatie met prachtige uitzichten en tot slot de proeverij die het mogelijk maakt om het uur van bezoek in schoonheid af te sluiten!

Interessant bezoek voor een eerlijke prijs. Proeverij van 3 wijnen met uitzicht op de wijngaarden m. Zeer attente en deskundige gids.

Geweldige tijd om door te brengen met de gids die het gebied en de gebruikte methoden uitlegde en ons adviseerde over de omgeving

Muriel was een geweldige gids en maakte er zo'n geweldige ervaring van! We lachten de hele dag door Zou dit aanraden!

Het was zeer leuk en interessant met een uitstekende uitleg van de gids. Ze beantwoordde onze vragen goed.