Belevingen in
Saint-Émilion

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Saint-Émilion: De beste dingen die je niet wil missen

Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

1. Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

Tijdens deze excursie zie je 2 verschillende soorten wijnhuizen. Eerst verken je een traditioneel wijnhuis met een authentieke kelder en de typische bouwstijl van Saint Emilion waar een traditionele regionale wijn wordt geproduceerd. Het tweede wijnhuis is een modern wijnhuis met een kelder met de nieuwste technologie. Je ontdekt hoe wijnmakers nieuwe technologie en viticultuurtechnieken gebruiken om het wijnmaakproces te perfectioneren en een andere innovatieve soort wijn te produceren. Je leert alles over het wijnmaakproces - van de wijnranken, cépagewijnen, het rijpingsproces en alles eromheen. Dit bezoek wordt gevolgd door een proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru wijnen, van de verschillende wijnhuizen met een introductie op wijnproeftechnieken.

...
Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

2. Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

Rijd vanuit Bordeaux naar de prachtige wijnregio Saint-Emilion. Je vertrekt om 13:45 uur en bezoekt een charmant wijnhuis aan de Dordogne. Ervaar het persoonlijke karakter van dit familiebedrijf op een rondleiding langs de wijnkelders en de traditionele vatenkamer. Vervolgens krijg je een les wijnproeven en train je je neus en smaakpapillen. Natuurlijk mag je je nieuwe vaardigheden direct inzetten op enkele kwaliteitswijnen. Vervolgens bezoek je een Grand Cru wijnhuis met uitzicht op de prachtige wijngaarden van Saint-Emilion. Leer hoe wijn gemaakt wordt, van de druif tot de fles. Beloon jezelf met een aperitief van vers brood en kaas.             Vervolgens ga je in de vroege avond op een rondleiding door het middeleeuwse dorp Saint-Emilion en ontdek je waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, voordat je weer wordt teruggebracht naar Bordeaux. Leer waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat voordat je weer wordt teruggebracht naar Bordeaux.          

...
Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

3. Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

Ga op een tour van een halve dag naar het charmante dorpje Saint-Émilion en proef een aantal verschillende wijnen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Middeleeuwen, en de hele regio is door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed vanwege het uitzonderlijke natuurlandschap. Je reist in een kleine groep en begint met een rondleiding door het dorp, dat bestaat uit fascinerende Romaanse kerken en ruïnes langs steile en smalle straatjes. De Romeinen maakten in de 2e eeuw voor het eerst wijn in het dorp. Bezoek een landgoed - zoals Chateau Bellevue, eigendom van de wereldberoemde Angelus-wijnmakerij - waar je de Romeinse technieken om wijn te maken ziet. Het dorp is vernoemd naar de monnik Émilian, een reizende biechtvader, die zich vestigde in een uitgehouwen rots in de 8e eeuw. Volg je gids voor een wandeling door het dorp om de voornaamste bezienswaardigheden te ontdekken.  Vervolgens geniet je van een bezoek en wijnproeverij in een bijzonder Chateau in het wijngebied Saint-Émilion. Tijdens je bezoek leer je alles wat er te weten valt over het landgoed en de technieken die gebruikt worden om deze wereldberoemde wijn te produceren. Vanaf hier keer je terug naar Bordeaux.

...
Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

4. Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

Het wijngebied van Libournais omvat een groot deel van wat de rechteroever wordt genoemd. Vernoemd naar de historische hoofdstad, verwijst de uitdrukking Rechteroever typisch naar wijnen uit de regio's Pomerol en St-Emilion van de Libournais. Er zijn verschillende dorpen in de regio die de naam Saint-Émilion delen, zoals Montagne-Saint-Émilion en St-Georges-Saint-Émilion die de satelliet-benamingen worden genoemd. Het gebied wordt in het westen begrensd door Pomerol. Merlot is de dominante druif in dit gebied, gevolgd door Cabernet Franc en een zeer kleine hoeveelheid Malbec die de neiging heeft te verdwijnen. Het klimaat en de vochtige, koele bodems van het gebied maken het moeilijk voor Cabernet Sauvignon-druiven om volledig te rijpen en worden daarom minder vaak gebruikt. Vertrek naar de wijnstreek Saint Emilion en geniet van een bezoek en een wijnproeverij bij een beroemde geclassificeerde groeikastelen van de appellatie Pomerol of Saint Emilion. Daarna arriveer je in het dorp Saint Emilion en geniet je van een begeleide wandeling met je gids om de belangrijkste monumenten van dit schilderachtige dorp op een heuvel te ontdekken. Waarom zou u tijdens uw vrije tijd voor lunch en persoonlijke ontdekking niet de ondergrondse monumenten van Saint Emilion ontdekken? In de middag beleeft u nog een bezoek en een wijnproeverij in een van de geselecteerde geclassificeerde kastelen van Saint Emilion.

...
Van Bordeaux: Saint-Émilion Tour en wijnproeverij

5. Van Bordeaux: Saint-Émilion Tour en wijnproeverij

Bezoek Saint-Émilion tijdens een tour van een halve dag vanuit Bordeaux en verken de wijngaarden en wijnen van de regio. Ontmoet je gids in de wijnwinkel Olala Bordeaux (gelegen aan rue Mably 2 in het centrum van Bordeaux) en ontspan tijdens de rit naar Saint-Émilion. Geniet van een wijnproeverij in een Saint-Emilion Grand Cru Château , waar het gepassioneerde personeel hun verhaal zal uitleggen en u kennis zal laten maken met de kunst van het produceren en proeven van wijn. Hierna zal je gids je leiden op een wandeltocht door het centrum van Saint-Émilion. Verken deze goed bewaard gebleven middeleeuwse stad, met zijn steile kronkelende steegjes en doolhof van verborgen doorgangen. Daarna rijdt u terug naar Bordeaux.

...
Saint-Emilion: begeleide wijnmakerijbezoeken en picknick

6. Saint-Emilion: begeleide wijnmakerijbezoeken en picknick

Tijdens deze tour zie je 2 verschillende wijnmakerijstijlen. Ontdek eerst een traditionele wijnmakerij met een authentieke kelder en typische architectuur van Saint-Emilion, die een traditionele wijnstijl voor de regio produceert. De tweede wijnmakerij is een toekomstgerichte wijnmakerij met moderne kelder en geavanceerde technologie. Ontdek hoe de wijnmakers moderne technologie en wijnbouwtechnieken gebruiken om het wijnbereidingsproces te perfectioneren en een andere, innovatieve wijnstijl te produceren. Leer alles over de wijnstokken, de variëteiten, de veroudering en alles erover. Het bezoek wordt gevolgd door de proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru-wijnen, van de verschillende landgoederen met een inleiding tot wijnproeftechnieken. Het bezoek en de proeverij worden gevolgd door een picknick, gecombineerd met een glas wijn naar keuze.

...
Bordeaux Essentials Hele dag wijntour met kleine groepen

7. Bordeaux Essentials Hele dag wijntour met kleine groepen

Deze rondleiding van een hele dag is de ultieme Bordeaux-levensstijlervaring. Maak indruk op uw smaakpapillen en krijg een echt gevoel van het leven in Frankrijk. U zult de dag ontspannen en de opmerkelijke rijkdom en diversiteit van de Bordeaux-wijnen ontdekken. Aan het eind van de dag ben je een Bordeaux-wijnexpert! Begin de tour met de wijnmakerij Grand Cru Classé in de regio Graves. Geniet van een verscheidenheid aan rode en droge witte wijnen. Bezoek vervolgens een familiebedrijf in Entre-Deux-Mers, dat wordt beschouwd als het 'kleine Toscane' van Bordeaux. Geniet hier van een traditionele Franse picknick met lokale producten, kaas en gezouten vlees. Bezoek na de lunch het middeleeuwse dorp Saint-Emilion. Je gids laat je de charmante straatjes zien en vertelt je over de geschiedenis van de regio, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een bezoek aan het dorp, geniet je van een laatste wijnproeverij op een authentiek familiebedrijf in Saint-Emilion of Pomerol. Aan alle goede dingen komt echter een einde en u zult snel comfortabel terugkeren naar het centrum van Bordeaux.

...
Van Bordeaux: Full-Day Private Saint-Emilion Wine Tour

8. Van Bordeaux: Full-Day Private Saint-Emilion Wine Tour

Begeef je op een privéwijntour waar je meer kunt leren over topwijnen uit het productiegebied van Saint-Emilion. Terwijl je langs de Chateau Road reist, bezoek je 3 zorgvuldig geselecteerde wijnhuizen met een deskundige gids. Alle bezoeken bestaan uit een korte inleiding tot de geschiedenis van de wijnmakerijen, gevolgd door een rondleiding door de technische installaties indien nodig. Ten slotte kunt u deelnemen aan wijnproeverijen van Chateau-wijnen om beter te begrijpen waarom ze zo hoog worden gewaardeerd.

...
De wijngaarden van St-Emilion op de fiets

9. De wijngaarden van St-Emilion op de fiets

Rij door de beroemde wijngaarden van St-Emilion. Geniet van een dag om twee prachtige kastelen te bezoeken: een charmant familiebedrijf en een Great Classified Growth-landgoed. Ontdek bovendien het mythische dorp St-Emilion, een UNESCO-werelderfgoed, terwijl u door prachtige middeleeuwse straatjes slentert. Als u van de merlotdruif houdt, zult u dol zijn op de wijnen van deze wijnstreek! Het reisschema is als volgt: 10:15 uur: Ontvangst in Bordovino's appartement in het centrum van Bordeaux. Begin de dag met een korte rit naar de regio St-Emilion. 11.30 uur: Bezoek het charmante middeleeuwse dorp St-Emilion dat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 12.30 uur: Spring op je fiets en begin te trappen door de wijngaarden. Aankomst bij het eerste kasteel: een charmant familiebedrijf. Ontdek het landgoed tijdens een wandeling door de wijngaarden en leer meer over de traditionele manier van wijn maken van het landgoed. Proef de wijnen en ga verder met een leuke informele en chique lunch in de tuinen (of onder een prieel bij slecht weer). 15.00 uur: Terug op de fiets, geniet van sightseeing door mythische benamingen zoals Pomerol, Lalande de Pomerol en St-Emilion en passeer prestigieuze eigendommen van de regio. 16.30 uur: Bezoek aan een prestigieus Classified Growth-landgoed van St-Emilion. Maak een rondleiding op het landgoed en leer meer over hun wijnbereidingsproces, van de wijngaarden tot de fles. Proef aan het einde van de tour hun wijnen. 19.15/30 uur: Terug in Bordeaux na 45 minuten rijden.

...
Geniet van een dag om twee beroemde wijnstreken van Bordeaux te ontdekken

10. Geniet van een dag om twee beroemde wijnstreken van Bordeaux te ontdekken

Ontmoet je gids in het centrum van Bordeaux en rijd naar de Medoc-wijnstreek. Geniet van uitleg over de Bordeaux wijnen tijdens de reis naar de kastelen. Word verwelkomd op een prestigieus Classified Growth-landgoed dat sinds 1855 actief is. Loop door de wijngaarden en kelders, leer meer over het wijnbereidingsproces van het landgoed en eindig met wijnproeverijen. Ontdek een charmant familiebedrijf in de regio. Geniet van uitleg over hun traditionele manieren om wijn te maken en proef hun wijnen met Franse delicatessen. Rijd naar St-Emilion en geniet van een picknicklunch met een Frehcn- aperitief in het kasteel in Saint-Emilion. Geniet na de lunch van de prachtige regio Saint Emilion en begin uw tour met een bezoek aan een authentiek en charmant familiebedrijf - ook een Classified Growth-landgoed (Grand cru classé) langs de rechteroever. Voel de intimiteit van het privé-kasteel terwijl je door de traditionele vatruimte en kelder van dit landgoed reist, en geniet vervolgens van een proefles, leer de stappen van het wijnproeven en leer je neus bij het identificeren van wijnaroma's. Geniet na dit bezoek van een rondleiding door het dorp Saint Emilion, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

...

Sitemap Saint-Émilion

Wil je alle activiteiten in Saint-Émilion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Saint-Émilion

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.454 beoordelingen

Ik was over het algemeen een uitstekende ervaring. De enige smet op de tour is niet de schuld van de touroperator. De tweede en derde wijnmakerijgids was niet prettig, vooral vanwege het feit dat hij bij het inschenken van de wijn voor de proeverij, alle 3 soorten, mij en mijn partner minder gaf dan wat hij de anderen gaf.

We hebben een heerlijke tijd gehad met het verkennen van de wijnmakerij ondanks het regenachtige weer. Onze gids was zeer deskundig en beantwoordde alle vragen die onze groep haar stelde. Ze was erg knap en maakte het een leuke ervaring. Plus de wijnproeverij was geweldig! We hebben veel geleerd en genoten van de wijn :)

heel verrijkend en super mooie domeinen om een wijnproeverij te beleven. Veel beter en authentieker dan cité du vin.

Zeer leuke activiteit! Interessante uitleg, mooi uitzicht en lekkere tasting. Aanrader!

Twee mooie chateaus bezocht, met drie wijnproeverijen. Gezellige gids en mooi stadje.