Kies data

Dingen om te doen Saint-Émilion

Wat je niet wil missen in Saint-Émilion

Vanuit Bordeaux: wijnproeverij in Saint-Emilion in de middag

1. Vanuit Bordeaux: wijnproeverij in Saint-Emilion in de middag

Maak een mooie rit naar het prachtige wijngebied van Saint-Emilion en bezoek deze werelderfgoedlocatie. Ervaar de intimiteit van het privékasteel, leer de geheimen van het wijnmaken kennen en proef een aantal van de beste wijnen. Vertrek 's middags vanuit Bordeaux en bezoek een charmant, door een familie gerund wijndomein op de rechteroever van de rivier de Dordogne. Bezoek de traditionele vatenkamer en kelder van dit privé-kasteel. Leer de stappen van het wijnproeven tijdens een proefles. Train je neus om wijnaroma's te herkennen voordat je van enkele heerlijke wijnen geniet. Vervolgens bezoek je een Grand Cru-wijndomein met uitzicht op de wijngaarden van Saint-Emilion. Je hoort hoe de wijn wordt gemaakt en kunt jezelf belonen met een aperitief met versgebakken brood en kaas.   Vervolgens volg je in de vroege avond een rondleiding door het middeleeuwse dorp Saint-Emilion en ontdek je waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Keer terug naar Bordeaux waar je aan het eind van de tour weer wordt afgezet.

Bordeaux: Saint-Emilion en Medoc een hele dag wijnervaring

2. Bordeaux: Saint-Emilion en Medoc een hele dag wijnervaring

Breng een dag door met het verkennen van de wijnmakerijen en wijngaarden in Bordeaux tijdens een begeleide wijnproeverij. Proef wijnen bij drie wijnhuizen en bezoek het historische stadje Saint-Emilion. Proef lokale specialiteiten tijdens een picknick in een Frans kasteel in Margaux. Vertrek vanuit het stadscentrum van Bordeaux om de mooiste wijngaarden van beide oevers te ontdekken. Bezoek om te beginnen Saint-Emilion met je gids. Bezoek het dorp, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek de historische monumenten. Bezoek later een château (Frans kasteel) en geniet van een proeverij van 3 wijnen terwijl je leert over Saint-Emilion. Daarna wacht een picknick en proeverij van 3 wijnen op u in een kasteel in Margaux op de linkeroever. Geniet van gerechten bereid door een ambachtelijke en traditionele Bordeaux-cateraar die verse, lokale en smakelijke producten aanbiedt, evenals Baskische charcuterie en kaas. Stop 's middags bij het beroemde Chateau Margaux en maak foto's voordat je naar je derde rondleiding en wijnproeverij gaat in een 5e grand cru-wijngaard in de classificatie van 1855. Sluit je tour af met een nieuw perspectief op de kunst van het wijnmaken.

Saint-Émilion: Bordeaux-wijngaardtour en wijnproeverij

3. Saint-Émilion: Bordeaux-wijngaardtour en wijnproeverij

Duik in de wereld van Bordeaux-wijnen met een intiem bezoek aan een lokale familiewijngaard en verken hun kelders. Bezoek de schilderachtige middeleeuwse gemeenschap van Saint-Émilion voor een rondleiding door het beroemde Château Saint-Georges en proef enkele van hun hoogwaardige wijnen. Begin uw bezoek met het horen van de geschiedenis van de stichtende familie, die na vijf generaties nog steeds op het landgoed werkt. Kom meer te weten over de verschillende druivensoorten die worden gebruikt en de unieke bodem die de kwaliteit van de wijnen verhoogt die worden geproduceerd in dit pand met een bevoorrechte locatie op Pavie Hill. Stap de kelder in voor een uitgebreide uitleg over het wijnmaken en het verouderingsproces dat in de vaten plaatsvindt. Proef een selectie van hun wijnen, die bekend staan om hun elegantie en vallen onder de exclusieve Saint-Émilion Grand Cru-appellatie.

Saint-Émilion: wijngaardwandeling en proeverij

4. Saint-Émilion: wijngaardwandeling en proeverij

Volg een rondleiding door het door een familie beheerde Château Haute-Nauve in Saint-Émilion. Loop door de wijngaarden en leer over de productie van Franse wijn van de makers, bezoek de wijnkelders en sluit de ervaring af met een proeverij van drie wijnen van het terrein. Begin met een rondleiding door de wijngaard, waar u hoort over de familiegeschiedenis van het landgoed en de specifieke kenmerken en variëteiten van de Saint-Émilion-wijnbenaming. Bekijk verschillende percelen met wijnstokken en leer hoe het werk op de wijngaard het hele jaar door verandert. Je ziet onder andere een windturbine en een fles wijn van 6 meter hoog. Hoor hoe het Château uitdagingen zoals gewasvorst aanpakt, prioriteit geeft aan duurzaamheid en diversificatie en nieuwe wijnsoorten ontwikkelt. Bezoek vervolgens de vinificatiekelder om meer te weten te komen over het hele productieproces, inclusief fermentatie, pompen en persen. De tour eindigt in de vatenkelder, waar je de methoden ziet die worden gebruikt voor het rijpen van wijn. Sluit af met een begeleide proeverij van drie wijnen van het Château, waaronder twee met Grand Cru-benamingen.

Van Bordeaux: Saint-Émilion-tour van een halve dag en wijnproeverij

5. Van Bordeaux: Saint-Émilion-tour van een halve dag en wijnproeverij

Ontdek Saint-Emilion, zijn wijnen en zijn geschiedenis tijdens een rondleiding vanuit Bordeaux. Bezoek een historisch kasteel en probeer 3 verschillende kwaliteitswijnen. Ontmoet elkaar in het centrum van Bordeaux en reis per busje naar de wijnstreek Saint Emilion. Bezoek eerst het dorp Saint-Emilion, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de historische monumenten tijdens een korte rondleiding. Vervolgens bezoekt u een kasteel en geniet u van een proeverij van 3 wijnen. Lees meer over de specifieke kenmerken van deze appellatie, inclusief de druivensoorten en wijnbereidingstechnieken die worden gebruikt om deze unieke wijnen te maken.

Van Bordeaux: Saint-Émilion Food and Wine Tour

6. Van Bordeaux: Saint-Émilion Food and Wine Tour

Vertrek vanuit het stadscentrum van Bordeaux aan boord van een busje om Saint-Emilion, zijn wijnen en zijn geschiedenis te ontdekken. Bezoek 3 wijnhuizen en ontspan met een picknick in een kasteel. Leer eerst over de geschiedenis van Saint-Emilion, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, en zijn historische monumenten. Ontdek de geheimen van deze middeleeuwse stad en haar rol als geboorteplaats van de wijnbouw van Bordeaux. Geniet 's middags van een proeverij van 3 wijnen in een kasteel. Geniet van een picknick van een ambachtelijke en traditionele cateraar, die zorgt voor verse, lokale producten in bokalen, maar ook voor charcuterie uit Baskenland en kaas vergezeld van een glas wijn. Bezoek daarna een tweede kasteel en geniet van een proeverij van 2 wijnen. Lees meer over de specifieke kenmerken van deze appellatie, inclusief de druivensoorten en de wijnbereidingstechnieken die worden gebruikt om deze unieke wijnen te maken. Om de dag af te sluiten, gaat u naar een ander kasteel voor een laatste proeverij van 3 wijnen.

Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

7. Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

Ga op een tour van een halve dag naar het charmante dorpje Saint-Émilion en proef een aantal verschillende wijnen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Middeleeuwen, en de hele regio is door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed vanwege het uitzonderlijke natuurlandschap. Je reist in een kleine groep en begint met een rondleiding door het dorp, dat bestaat uit fascinerende Romaanse kerken en ruïnes langs steile en smalle straatjes. De Romeinen maakten in de 2e eeuw voor het eerst wijn in het dorp. Bezoek een landgoed - zoals Chateau Bellevue, eigendom van de wereldberoemde Angelus-wijnmakerij - waar je de Romeinse technieken om wijn te maken ziet. Het dorp is vernoemd naar de monnik Émilian, een reizende biechtvader, die zich vestigde in een uitgehouwen rots in de 8e eeuw. Volg je gids voor een wandeling door het dorp om de voornaamste bezienswaardigheden te ontdekken.  Vervolgens geniet je van een bezoek en wijnproeverij in een bijzonder Chateau in het wijngebied Saint-Émilion. Tijdens je bezoek leer je alles wat er te weten valt over het landgoed en de technieken die gebruikt worden om deze wereldberoemde wijn te produceren. Vanaf hier keer je terug naar Bordeaux.

Bordeaux: St-Emilion Vineyards e-Bike Tour met wijn en lunch

8. Bordeaux: St-Emilion Vineyards e-Bike Tour met wijn en lunch

Vaar door de beroemde wijngaarden van St-Emilion op deze elektrische fietstocht vanuit Bordeaux. Bezoek twee kastelen en een charmant, door een familie gerund wijnlandgoed, evenals een Great Classified Growth-landgoed en het door Unesco beschermde dorp St-Emilion. Begin de dag met een korte rit (50 min) naar de regio St-Emilion. Begin met een rondleiding door het charmante dorpje St-Emilion, dat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Daarna neemt de e-bike-tour je mee naar beroemde wijnmakerijen zoals Petrus of Château Cheval Blanc. Fiets op de fiets door weelderige wijngaarden en kom aan bij het eerste kasteel dat wordt gerund door een lokale familie. Loop door de wijngaarden en leer over de traditionele manier om wijn te maken op het landgoed. Geniet van een wijnproeverij en ga verder naar de tuin voor een smaakvolle lunch. Verken het landgoed tijdens een rondleiding en leer over hun wijnbereidingsproces van de wijnstok tot de fles. Probeer aan het einde van de tour een zorgvuldig geselecteerde selectie van hun wijnen. Ga terug naar Bordeaux en sluit je tour af.

Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

9. Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

Het wijngebied van Libournais omvat een groot deel van wat de rechteroever wordt genoemd. Vernoemd naar de historische hoofdstad, verwijst de uitdrukking Rechteroever typisch naar wijnen uit de regio's Pomerol en St-Emilion van de Libournais. Er zijn verschillende dorpen in de regio die de naam Saint-Émilion delen, zoals Montagne-Saint-Émilion en St-Georges-Saint-Émilion, die de satelliet-benamingen worden genoemd. Het gebied wordt in het westen begrensd door Pomerol. Merlot is de dominante druif in dit gebied, gevolgd door Cabernet Franc en een zeer kleine hoeveelheid Malbec die de neiging heeft te verdwijnen. Het klimaat en de vochtige, koele bodems van het gebied maken het moeilijk voor Cabernet Sauvignon-druiven om volledig te rijpen en worden daarom minder vaak gebruikt. Vertrek naar de wijnstreek Saint Emilion en geniet van een bezoek en een wijnproeverij bij een beroemde geclassificeerde groeikastelen van de appellatie Pomerol of Saint Emilion. Daarna arriveert u in het dorp Saint Emilion en geniet u van een begeleide wandeling met uw gids om de belangrijkste monumenten van dit schilderachtige dorp op een heuveltop te ontdekken. Bezoek tijdens uw vrije tijd voor lunch en persoonlijke ontdekking de ondergrondse monumenten van Saint Emilion. Beleef 's middags nog een bezoek en wijnproeverij in een van de geselecteerde geclassificeerde kastelen van Saint Emilion.

Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

10. Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

Tijdens deze excursie zie je 2 verschillende soorten wijnhuizen. Eerst verken je een traditioneel wijnhuis met een authentieke kelder en de typische bouwstijl van Saint Emilion waar een traditionele regionale wijn wordt geproduceerd. Het tweede wijnhuis is een modern wijnhuis met een kelder met de nieuwste technologie. Je ontdekt hoe wijnmakers nieuwe technologie en viticultuurtechnieken gebruiken om het wijnmaakproces te perfectioneren en een andere innovatieve soort wijn te produceren. Je leert alles over het wijnmaakproces - van de wijnranken, cépagewijnen, het rijpingsproces en alles eromheen. Dit bezoek wordt gevolgd door een proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru wijnen, van de verschillende wijnhuizen met een introductie op wijnproeftechnieken.

Beschikbare activiteiten

31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Saint-Émilion

Wil je alle activiteiten in Saint-Émilion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Saint-Émilion

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.361 beoordelingen

We deden de tour in het Engels en kregen veel inzicht in het wijnmaken bij twee wijnmakerijen - een meer traditioneel en een modern. De dame die ons de rondleiding gaf was echt heel vriendelijk en beantwoordde vakkundig alle vragen die tijdens de tour naar voren kwamen. De wijnproeverij op het einde was natuurlijk een hoogtepunt en je kon proberen te proeven wat eerder werd uitgelegd (o.a. rijping in het nieuwe eiken vat) van de wijnen. Bij de wijn werd bijvoorbeeld ook pure chocolade aangeboden, die men samen met de wijn kon proeven om te ervaren hoe de smaken elkaar aanvullen. Omdat we geen auto hadden, liepen we van het St Emilion treinstation naar het château - een mooie maar ietwat lange wandeling langs het prachtige wijnlandschap met zijn vele wijnmakerijen, maar helaas langs de onverharde landweg zonder voetpad. Maar dat was het enige nadeel

Onze ervaring was geweldig van begin tot einde. Rudolph, niet te verwarren met degene die je in de nummers hoort, maar net zo vrolijk, was fantastisch. Zijn kennis van de regio, de praktijken en geschiedenis was ongeëvenaard. Het duurde niet lang voordat we naar Chateau Villemaurine gingen voor een wijnproeverij. We hebben de grotten verkend, we kregen alle geschiedenis en technieken van het vak te zien, voordat we een echte wijnproeverij hadden die ons versteld deed staan. We vertrokken met een van de beste flessen in de hele regio. Zou aanraden.

Mijn vriend en ik hebben enorm genoten van deze reis. Hugo was echt een uitstekende vriendelijke en deskundige gids! Was geweldig om meer te weten te komen over de voortgang van de wijn bij Chateau Cadet en ook om de kans te krijgen om een aantal heerlijke wijnen te proberen. We hebben ook genoten van onze wandeltocht door straat Emilion. Zo'n mooie plek! Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan de tour van een hele dag, maar de halve dag was perfect geschikt voor ons omdat we alleen in Bordeaux waren voor een korte stedentrip.

Echt een goede en interessante tour vanuit Bordeaux met Camille. We zijn naar Saint-Emillon gereden en tijdens de rit vertelde Camille interessante weetjes over Bordeaux, super leuke en enthousiaste vrouw! De tour zelf was ook heel mooi een interessant! Zeker niet te missen activiteit

Geweldig bezoek dankzij Isabela, zeer interessant, duurt een goed uur met veel uitleg over de 2 kastelen, een prachtig uitzicht en een wijnproeverij om te eindigen. ik raad aan