Kies data
Dingen om te doen

Saint-Émilion

Saint-Émilion: De beste dingen die je niet wil missen

Saint-Émilion: Bordeaux-wijngaardtour en wijnproeverij

1. Saint-Émilion: Bordeaux-wijngaardtour en wijnproeverij

Duik in de wereld van Bordeaux-wijnen met een intiem bezoek aan een lokale familiewijngaard en verken hun kelders. Bezoek de schilderachtige middeleeuwse gemeenschap van Saint-Émilion voor een rondleiding door het beroemde Château Saint-Georges en proef enkele van hun hoogwaardige wijnen. Begin uw bezoek met het horen van de geschiedenis van de stichtende familie, die na vijf generaties nog steeds op het landgoed werkt. Kom meer te weten over de verschillende druivensoorten die worden gebruikt en de unieke bodem die de kwaliteit van de wijnen verhoogt die worden geproduceerd in dit pand met een bevoorrechte locatie op Pavie Hill. Stap de kelder in voor een uitgebreide uitleg over het wijnmaken en het verouderingsproces dat in de vaten plaatsvindt. Proef een selectie van hun wijnen, die bekend staan om hun elegantie en vallen onder de exclusieve Saint-Émilion Grand Cru-appellatie.

Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

2. Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

Ga op een tour van een halve dag naar het charmante dorpje Saint-Émilion en proef een aantal verschillende wijnen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Middeleeuwen, en de hele regio is door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed vanwege het uitzonderlijke natuurlandschap. Je reist in een kleine groep en begint met een rondleiding door het dorp, dat bestaat uit fascinerende Romaanse kerken en ruïnes langs steile en smalle straatjes. De Romeinen maakten in de 2e eeuw voor het eerst wijn in het dorp. Bezoek een landgoed - zoals Chateau Bellevue, eigendom van de wereldberoemde Angelus-wijnmakerij - waar je de Romeinse technieken om wijn te maken ziet. Het dorp is vernoemd naar de monnik Émilian, een reizende biechtvader, die zich vestigde in een uitgehouwen rots in de 8e eeuw. Volg je gids voor een wandeling door het dorp om de voornaamste bezienswaardigheden te ontdekken.  Vervolgens geniet je van een bezoek en wijnproeverij in een bijzonder Chateau in het wijngebied Saint-Émilion. Tijdens je bezoek leer je alles wat er te weten valt over het landgoed en de technieken die gebruikt worden om deze wereldberoemde wijn te produceren. Vanaf hier keer je terug naar Bordeaux.

Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

3. Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

Rijd vanuit Bordeaux naar de prachtige wijnregio Saint-Emilion. Je vertrekt om 13:45 uur en bezoekt een charmant wijnhuis aan de Dordogne. Ervaar het persoonlijke karakter van dit familiebedrijf op een rondleiding langs de wijnkelders en de traditionele vatenkamer. Vervolgens krijg je een les wijnproeven en train je je neus en smaakpapillen. Natuurlijk mag je je nieuwe vaardigheden direct inzetten op enkele kwaliteitswijnen. Vervolgens bezoek je een Grand Cru wijnhuis met uitzicht op de prachtige wijngaarden van Saint-Emilion. Leer hoe wijn gemaakt wordt, van de druif tot de fles. Beloon jezelf met een aperitief van vers brood en kaas.             Vervolgens ga je in de vroege avond op een rondleiding door het middeleeuwse dorp Saint-Emilion en ontdek je waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, voordat je weer wordt teruggebracht naar Bordeaux. Leer waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat voordat je weer wordt teruggebracht naar Bordeaux.          

Van Bordeaux: Saint-Émilion eet- en wijntour

4. Van Bordeaux: Saint-Émilion eet- en wijntour

Vertrek om 9.30 uur vanuit Bordeaux en rijd naar de prachtige stad Saint-Émilion, bekend om zijn wijngaarden en prachtige heuvels bezaaid met 1000 kastelen. Ontdek wat Bordeaux-wijnen zo speciaal maakt terwijl je door wijngaarden en wijndomeinen rijdt waar gedurfde moderne kelders wedijveren met 18e-eeuwse klassieke gebouwen. Maak een wandeltocht door het dorp en geniet van een proeverij van authentieke handgemaakte macarons van Saint-Emilion. Bezoek 2 wijnmakerijen op dezelfde locatie, proef hun wijnen en neem een korte pauze met een verse picknicklunch in het Château. Geniet van nog een rondleiding in een Saint-Emilion Grand Cru-eigendom en geniet van een levendige proeverij van de wijnen. Keer terug naar Bordeaux rond 15.30 uur.

Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

5. Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

Tijdens deze excursie zie je 2 verschillende soorten wijnhuizen. Eerst verken je een traditioneel wijnhuis met een authentieke kelder en de typische bouwstijl van Saint Emilion waar een traditionele regionale wijn wordt geproduceerd. Het tweede wijnhuis is een modern wijnhuis met een kelder met de nieuwste technologie. Je ontdekt hoe wijnmakers nieuwe technologie en viticultuurtechnieken gebruiken om het wijnmaakproces te perfectioneren en een andere innovatieve soort wijn te produceren. Je leert alles over het wijnmaakproces - van de wijnranken, cépagewijnen, het rijpingsproces en alles eromheen. Dit bezoek wordt gevolgd door een proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru wijnen, van de verschillende wijnhuizen met een introductie op wijnproeftechnieken.

Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

6. Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

Het wijngebied van Libournais omvat een groot deel van wat de rechteroever wordt genoemd. Vernoemd naar de historische hoofdstad, verwijst de uitdrukking Rechteroever typisch naar wijnen uit de regio's Pomerol en St-Emilion van de Libournais. Er zijn verschillende dorpen in de regio die de naam Saint-Émilion delen, zoals Montagne-Saint-Émilion en St-Georges-Saint-Émilion, die de satelliet-benamingen worden genoemd. Het gebied wordt in het westen begrensd door Pomerol. Merlot is de dominante druif in dit gebied, gevolgd door Cabernet Franc en een zeer kleine hoeveelheid Malbec die de neiging heeft te verdwijnen. Het klimaat en de vochtige, koele bodems van het gebied maken het moeilijk voor Cabernet Sauvignon-druiven om volledig te rijpen en worden daarom minder vaak gebruikt. Vertrek naar de wijnstreek Saint Emilion en geniet van een bezoek en een wijnproeverij bij een beroemde geclassificeerde groeikastelen van de appellatie Pomerol of Saint Emilion. Daarna arriveert u in het dorp Saint Emilion en geniet u van een begeleide wandeling met uw gids om de belangrijkste monumenten van dit schilderachtige dorp op een heuveltop te ontdekken. Bezoek tijdens uw vrije tijd voor lunch en persoonlijke ontdekking de ondergrondse monumenten van Saint Emilion. Beleef 's middags nog een bezoek en wijnproeverij in een van de geselecteerde geclassificeerde kastelen van Saint Emilion.

Van Bordeaux: Saint-Émilion-tour van een halve dag en wijnproeverij

7. Van Bordeaux: Saint-Émilion-tour van een halve dag en wijnproeverij

Bezoek Saint-Émilion tijdens een tour van een halve dag vanuit Bordeaux en verken de wijngaarden en wijnen van de regio. Ontmoet je gids in de wijnwinkel Olala Bordeaux (gelegen aan rue Mably 2 in het centrum van Bordeaux) en ontspan tijdens de rit naar Saint-Émilion. Geniet van een wijnproeverij in een Saint-Emilion Grand Cru Château , waar het gepassioneerde personeel hun verhaal zal uitleggen en u kennis zal laten maken met de kunst van het produceren en proeven van wijn. Hierna zal je gids je leiden op een wandeltocht door het centrum van Saint-Émilion. Verken deze goed bewaard gebleven middeleeuwse stad, met zijn steile kronkelende steegjes en doolhof van verborgen doorgangen. Daarna rijdt u terug naar Bordeaux.

De wijngaarden van St-Emilion op de fiets

8. De wijngaarden van St-Emilion op de fiets

Fiets door de beroemde wijngaarden van St-Emilion tijdens deze fietstocht vanuit Bordeaux. Bezoek twee kastelen en een charmant, door een familie gerund wijndomein, een Great Classified Growth-landgoed en het door UNESCO beschermde dorp St-Emilion. Word 's ochtends verwelkomd in Bordovino's Apartment in het centrum van Bordeaux. Begin de dag met een korte rit naar de regio St-Emilion. Bezoek het charmante dorpje St-Emilion dat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Fiets door weelderige wijngaarden en arriveer bij het eerste kasteel dat wordt gerund door een lokale familie. Loop door de wijngaarden en leer meer over de traditionele manier van wijn maken van het landgoed. Geniet van een wijnproeverij en ga verder naar de tuin voor een smaakvolle lunch. Spring terug op je fiets en rijd langs Pomerol, Lalande de Pomerol en St-Emilion. Passeer prestigieuze eigendommen in de regio op weg naar een Classified Growth-landgoed van St-Emilion. Verken het landgoed tijdens een rondleiding en leer over hun wijnbereidingsproces van de wijnstok tot de fles. Probeer aan het einde van de tour een zorgvuldig geselecteerde selectie van hun wijnen. Ga terug naar Bordeaux en sluit je tour af.

Saint-Emilion: begeleide wijnmakerijbezoeken en picknick

9. Saint-Emilion: begeleide wijnmakerijbezoeken en picknick

Tijdens deze tour zie je 2 verschillende wijnmakerijstijlen. Ontdek eerst een traditionele wijnmakerij met een authentieke kelder en typische architectuur van Saint-Emilion, die een traditionele wijnstijl voor de regio produceert. De tweede wijnmakerij is toekomstgericht, met een moderne kelder en geavanceerde technologie. Ontdek hoe de wijnmakers de huidige technologie en wijnbouwtechnieken gebruiken om het wijnbereidingsproces te perfectioneren en een andere, innovatieve wijnstijl te produceren. Leer meer over de wijnstokken, de variëteiten, de veroudering en alles erover. Vervolg de tour door 3 Saint Emilion Grand Cru-wijnen van de verschillende landgoederen te proeven met een inleiding tot wijnproeftechnieken. Het bezoek en de proeverij worden gevolgd door een picknick in combinatie met een glas wijn naar keuze.

Van Bordeaux: halve dagtrip Saint-Émilion met wijnproeverij

10. Van Bordeaux: halve dagtrip Saint-Émilion met wijnproeverij

Reis van Bordeaux naar Saint-Émilion, een prachtig bewaard gebleven historische stad die dateert uit de middeleeuwen. Geniet van een tour van een halve dag door dit dorp dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, inclusief een biologische wijnproeverij. Maak een wandeling door de smalle straatjes van het dorp en verken het oude marktplein en de beroemde monumenten. Klim naar de top van de King's Tower voor een panoramisch uitzicht over de stad. Leer alles over de wijngeschiedenis van dit typisch Franse dorp en de omliggende wijngaarden. Bezoek een biologische wijnmakerij waar de wijnmaker de ecologische benadering van zijn wijnmakerij deelt. Volg een rondleiding door de wijngaard en de prachtige kelder voordat u gaat zitten voor een heerlijke wijnproeverij. Keer terug naar Bordeaux aan het einde van de excursie.

Sitemap Saint-Émilion

Wil je alle activiteiten in Saint-Émilion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Saint-Émilion

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.947 beoordelingen

We deden de tour in het Engels en kregen veel inzicht in het wijnmaken bij twee wijnmakerijen - een meer traditioneel en een modern. De dame die ons de rondleiding gaf was echt heel vriendelijk en beantwoordde vakkundig alle vragen die tijdens de tour naar voren kwamen. De wijnproeverij op het einde was natuurlijk een hoogtepunt en je kon proberen te proeven wat eerder werd uitgelegd (o.a. rijping in het nieuwe eiken vat) van de wijnen. Bij de wijn werd bijvoorbeeld ook pure chocolade aangeboden, die men samen met de wijn kon proeven om te ervaren hoe de smaken elkaar aanvullen. Omdat we geen auto hadden, liepen we van het St Emilion treinstation naar het château - een mooie maar ietwat lange wandeling langs het prachtige wijnlandschap met zijn vele wijnmakerijen, maar helaas langs de onverharde landweg zonder voetpad. Maar dat was het enige nadeel

Onze ervaring was geweldig van begin tot einde. Rudolph, niet te verwarren met degene die je in de nummers hoort, maar net zo vrolijk, was fantastisch. Zijn kennis van de regio, de praktijken en geschiedenis was ongeëvenaard. Het duurde niet lang voordat we naar Chateau Villemaurine gingen voor een wijnproeverij. We hebben de grotten verkend, we kregen alle geschiedenis en technieken van het vak te zien, voordat we een echte wijnproeverij hadden die ons versteld deed staan. We vertrokken met een van de beste flessen in de hele regio. Zou aanraden.

Mijn vriend en ik hebben enorm genoten van deze reis. Hugo was echt een uitstekende vriendelijke en deskundige gids! Was geweldig om meer te weten te komen over de voortgang van de wijn bij Chateau Cadet en ook om de kans te krijgen om een aantal heerlijke wijnen te proberen. We hebben ook genoten van onze wandeltocht door straat Emilion. Zo'n mooie plek! Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan de tour van een hele dag, maar de halve dag was perfect geschikt voor ons omdat we alleen in Bordeaux waren voor een korte stedentrip.

Luigi was een geweldige gids. We hebben veel geleerd over Bordeaux, St. Emilion en natuurlijk wijn. Niet alleen was het bezoek aan het kasteel interessant, maar zelfs tijdens de autorit over Luigi vermaakte de groep met interessante verhalen en wijnkennis. Zou het zeker aanraden! Je krijgt aan het einde ook de kans om drie verschillende wijnen te proeven.

Geweldig bezoek dankzij Isabela, zeer interessant, duurt een goed uur met veel uitleg over de 2 kastelen, een prachtig uitzicht en een wijnproeverij om te eindigen. ik raad aan