Kies data

Basiliek van San Marco

De beroemdste kerk van Venetië is ook een fascinerende getuigenis van haar middeleeuwse rijkdom en macht.

Basiliek van San Marco: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Basiliek van San Marco Skip-the-line ticket en audiogids

1. Basiliek van San Marco Skip-the-line ticket en audiogids

Bespaar tijd tijdens uw bezoek aan Venetië met een skip-the-line ticket naar de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de basiliek en leer details over de Byzantijnse kunst binnen met je audiogids. Download je audiogids naar je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om je tour te beginnen. Blaas langs de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een scala aan kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter aan mozaïeken in de kerk. Geniet van het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Proef de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert.

Punta Sabbioni: boot naar Venetië met gereserveerd parkeren

2. Punta Sabbioni: boot naar Venetië met gereserveerd parkeren

Reserveer een parkeerplaats in Punta Sabbioni en sla de wachtrijen over om aan boord te gaan van de boot voor een retourtje naar Venetië. Leun achterover en ontspan terwijl je naar het stadscentrum vaart. Doorkruis de Lagune en bewonder de eilanden Lido, Sant'Elena, San Giorgio en het Arsenale. Met dit ticket bespaar je tijd en bereik je in slechts 30 minuten het hart van Venetië.

Venetië: Hoogtepunten Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

3. Venetië: Hoogtepunten Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

Ontmoet je deskundige gids op het San Marcoplein en duik in de oorsprong van Venetië. Bekijk de meest bekende openbare ruimte in de stad en ontdek het historische, sociale en politieke belang ervan. Leer meer over de klokkentoren en de marmeren leeuwen. Ga verder naar de Basiliek van San Marco en ga de kathedraal binnen met vooraf gereserveerde tickets. Geniet van de verbazingwekkende enorme omvang en de fascinerende gouden mozaïeken. Leer meer over het weelderige ontwerp en zijn status als symbool van Venetiaanse rijkdom en macht. Geniet van alle exotische elementen van de Venetiaanse renaissancekunst. Luister naar het verhaal van de levensgrote paarden van de Basiliek van San Marco en krijg antwoord op al je vragen. Volg je gids in een ontspannen tempo door het Dogenpaleis. Maak kennis met het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse Dogen in de gotische architectuur van het paleis. Kom meer te weten over de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis hebben gewerkt. Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je dit wereldberoemde monument verkent. Ga verder naar de oude gevangenis die deel uitmaakte van het Dogenpaleis, leer waarom de nieuwe gevangenissen werden gebouwd en begrijp de betekenis van de Brug der Zuchten, een ander hoogtepunt van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië. Kies een kleine groep met lokale gidsen om je de verhalen achter deze topattracties te vertellen. Ondertussen kunnen vooraf gereserveerde, skip-the-line tickets u mogelijk uren in de rij besparen.

Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

4. Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

Ontsnap aan de drukte tijdens een rondleiding in de late namiddag door de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en ontdek 2 van de iconen van Venetië, weg van de drukte. Ontmoet elkaar in het Correr Museum (Museo Correr) op het San Marcoplein, onder de portiek net buiten de ingang van het museum. Ga vervolgens het Dogenpaleis binnen om meer te weten te komen over het machtscentrum tijdens de Venetiaanse Republiek. Bekijk de weelderige appartementen van de Venetiaanse heersers, evenals de Hal van de Grote Raad met zijn prachtige fresco's van Veronese en Tintoretto. Luister naar geheime verhalen achter de kunst, zoals waarom een doge in de geschilderde serie wordt bedekt door een zwarte sluier. Leer hoe de hertogen werden gekozen en wat ze deden. Verken de enorme wapenkamer en spookachtige gevangenissen. Steek de Brug der Zuchten aan de binnenkant over en hoor waarom het niet zo romantisch is als je misschien had gedacht! Na een korte pauze gaat u verder naar de Byzantijnse basiliek van St. Mark's en ziet u de vergulde versieringen nadat de drukte voor de dag is vertrokken. Een bewaarder van de kathedraal zal de deuren openen zodat je kunt ervaren zoals alleen een doge dat kan. Bewonder de edelstenen van het Pala d'Oro-altaarstuk. Bezoek de crypte, waar de beenderen van St. Mark zouden worden bewaard. Bewonder mozaïeken in het zachte schijnsel van het avondlicht en leer meer over Venetiaanse kunst en geschiedenis van je gepassioneerde gids.

Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

5. Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Vervoer met de bus met airconditioning naar de overkant van de Veneto en stap dan op een privéboot naar het hart van de stad. Na je ophaalservice van verschillende punten in het Gardameer, inclusief Limone, Riva del Garda en Bardolino, transfer naar Venetië met een korte koffiepauze nabij Soave. De verwachte aankomsttijd in Venetië is 11:00 uur. Bij aankomst spring je op een privéboot en steek je de lagune over naar het San Marco. Maak een wandeling van 40 minuten met een gids en een koptelefoon over San Marco en zie veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt over de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. Kom meer te weten over de Republiek Venetië en hoe het zowel het oosten als het westen domineerde als de 'Koningin van de Adriatische Zee'. Universeel beschouwd als één van de mooiste steden ter wereld, is de stad gebouwd op een groep van 117 kleine eilanden die gescheiden zijn door kanalen. De centrale Sestiere (wijk) is overspoeld met prachtige pleinen en afbrokkelende herenhuizen, samen met oude kerken, ateliers en bruggen. In de middag heb je wat vrije tijd om te ontspannen en op eigen gelegenheid te verkennen. Ga buiten de gebaande paden voor een meer authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad of leun achterover en kijk naar mensen in één van de vele cafés aan het Piazza San Marco. Om 17:45 uur staat er een boot klaar om je vanaf het San Marcoplein naar de transferbus te brengen.

Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

6. Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Tijdens de reis van het Gardameer naar Venetië pauzeer je kort voor een koffie bij Soave en gaat dan aan boord van een privéboot om naar het hart van de drijvende stad te varen. De verwachte aankomsttijd in Venetië is 11:00 uur. Je krijgt de gelegenheid om een optionele gondeltocht van 25 minuten te boeken bij je gids in de bus naar Venetië. Terwijl je in Venetië bent, maak je een wandeling door San Marco  met een gids en een koptelefoon en zie je veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Wandel via de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. In de middag heb je vrije tijd om te ontspannen en de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Verlaat de gebaande paden voor een authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad. Op een afgesproken tijdstip staat de motorboot klaar om je van het San Marcoplein naar de transferbus te brengen die je terug naar het Gardameer brengt.

Venetië: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

7. Venetië: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Venetië in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload (via een link en inloggegevens die je hebt ontvangen bij het boeken), gebruik je de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste attracties van Venetië te voet te bereiken. Begin je tour bij de imposante Santa Maria Gloriosa dei Frari. Bezoek Campo San Polo, het op een na grootste plein van Venetië. Fotografeer de Rialtobrug, de oudste brug over het Canal Grande en bewonder de Chiesa di San Salvatore met een geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw. Ga naast het bruisende Piazza San Marco, het grootste en beroemdste plein van Venetië. Bewonder de San Marco-basiliek met zijn sierlijke mozaïeken. Bewonder het Pallazo Ducale Palace, het symbool van Venetië. Bezoek de wonderbaarlijke San Zaccaria-kerk en de Chiesa di San Giorgio dei Greci met zijn karakteristieke scheve toren, sierlijke interieur en muren met vergulde portretten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of de rest voor een andere dag te bewaren.

Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

8. Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

Maak een dagtrip vanuit Rome om de meest romantische stad van Europa in slechts een paar uur per hogesnelheidstrein te bereiken. Jouw reisleider zal je begeleiden vanaf het treinstation Termini tot aan het perron en aan boord. Zij zullen je de hoogtepunten van Venetië uitleggen en je je kaartje geven voor het waterbusvervoer van Venetië. Nadat je Venetië in iets meer dan 3 uur hebt bereikt, kun je genieten van een enkele rit met het Venetiaanse typische openbaar vervoer, de waterbus of Vaporetto. Het is een fantastische gelegenheid om een eerste glimp op te vangen van deze magische stad en haar adembenemende uitzichten. Ga naar het San Marcoplein, het hart en de ziel van het historische centrum van Venetië. Vanaf de waterkant kun je je vergapen aan de pracht van de westelijke gevel van de Basiliek van San Marco. Maak van de gelegenheid gebruik om te winkelen of een goede Italiaanse koffie te drinken in een van de historische gelegenheden in het centrum, of verdwaal in het labyrint van de waanzinnig romantische steegjes. De Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri) mag je zeker niet missen. Het is een van de meest geliefde locaties van de stad en een bron van vele populaire Instagram-foto's. Op de terugweg naar het station kun je je bij je reisleider vervoegen voor een fantastisch aperitivo, of cicchetto zoals de plaatselijke bevolking het noemt: een mix van kleine hartige bijgerechten die typisch worden geserveerd in de zogenaamde bàcari en vergezeld gaan van de beroemde Venetiaanse Spritz. Keer vervolgens weer terug naar Rome.

2-uur durende boottocht met Grand Canal & Tower Climb

9. 2-uur durende boottocht met Grand Canal & Tower Climb

Vaar langs alle meest spectaculaire basilieken en paleizen van Venetië en onder de historische bruggen tijdens dit 2-uur durende tourpakket. Geniet van bezienswaardigheden zoals het San Marcoplein, het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten, de Begraafplaats van San Michele, de Rialtobrug, de Rialto-vismarkt, de Accademia-brug, de paleizen Cà d'Oro en Cà Pesaro, de Madonna dell'Orto Church en de Salute Church. Terwijl je deze iconische sites passeert, geeft je gids commentaar over de unieke maritieme geschiedenis van deze geweldige stad. Vervolgens ga je de traditionele route af en stop je bij een van de zelden bezochte pareltjes van Venetië, het eiland en de basiliek van San Giorgio Maggiore, waar je een ansichtkaart-uitzicht hebt op het San Marcoplein. Na een bezoek aan het interieur van de prachtige basiliek kun je de klokkentoren beklimmen (of de lift nemen). Vanaf de top van de toren kunt u de koepel van de Basiliek van San Marco bewonderen en genieten van een ongelooflijk uitzicht op de stad die zich van u uitstrekt. Deze tour gaat helemaal over het zien van Venetië vanaf het waterniveau, en in stijlvolle luxe. Met een kleine groep van niet meer dan 9 personen en headsets om je gids te horen, ongeacht waar je aan boord bent, is het ontdekken van de wonderen van 's werelds meest unieke stad nog nooit zo eenvoudig of ontspannen geweest.

San Marco- en Dogenpaleis: VIP After Hours Tour

10. San Marco- en Dogenpaleis: VIP After Hours Tour

Geniet na sluitingstijd van exclusieve toegang tot een van de meest prestigieuze bezienswaardigheden van Venetië, de ongelooflijke Basiliek van San Marco, voorafgegaan door een grondige en betoverende rondleiding door het Dogenpaleis, allemaal in een semi-privégroep. Ontmoet je gids op een van de beroemdste pleinen van Italië - het San Marcoplein - dat bekend staat om zijn charmante, Italiaans-gotische schoonheid, vlak bij de oevers van het kanaal. Ga naar het Dogenpaleis en leer over de verbazingwekkende van kleur veranderende gevel van het Dogenpaleis en waarom het van dag naar nacht van kleur verandert. Ga naar de beroemde Brug der Zuchten, het laatste zicht voor gevangenen op hun mars naar gevangenschap. Baan je een weg naar de Basiliek van San Marco, waarvan de poorten al gesloten zijn voor alle andere bezoekers, maar exclusief voor jou zullen heropenen. Bewonder het oude altaarstuk van Pala D'oro van dichtbij, een handeling die schijnbaar onmogelijk is tijdens gehaaste drukte overdag. Bekijk de crypten waar nobele Venetianen zijn begraven. Wees helemaal alleen in de basiliek voor het deel van je tour - een once-in-a-lifetime ervaring.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
  • Dagtochten
65 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 65

Sitemap Basiliek van San Marco

Wil je alle activiteiten in Basiliek van San Marco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Basiliek van San Marco

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 23.707 beoordelingen

Zonder problemen gelopen. Online geboekt, parkeerwachter wees erop dat de parkeerplaats al was betaald. Bij het loket, voucher omgezet in ticket, geschatte vertrektijd in Venetië aangegeven. We vertrokken eerder uit Venetië, wat geen probleem was. In de aanloop had ik gehoord van de verplichting om in het openbaar een mondkapje te dragen. Verkeer gelezen, maar dit werd niet geoefend of gecontroleerd aan boord, wat ons persoonlijk helemaal niet stoorde.

Parkeren is gemakkelijk te vinden. Zoals reeds beschreven neemt u op de rotonde de eerste afslag en slaat u vervolgens rechtsaf de parkeerplaats op. Toon de voucher aan de medewerker op de parkeerplaats en parkeer de auto gratis. Loop dan naar het loket om de vouchers in te wisselen voor tickets. De kassa's openen om 8.30 uur. Bij het loket krijgt u dan een terminal toegewezen voor de overtocht naar Venetië.

Alles verliep vlot. We kregen een parkeerplaats toegewezen en 20 minuten later mochten we op het schip. Let op: de veerboot gaat niet per se terug op dezelfde steiger. Onderaan het ticket is waar het schip stopt.

goed geregeld parkeerplaats vrij voor je. we konden een boot eerder mee omdat we op tijd waren. terug ook een boot eerder daar werd niet gekeken naar je ticket/terugtijd.

Helemaal goed geregeld. Houd gelijk bij de rotonde in Punto sabbiona rechts aan dan kom je gelijk op de parkeerplaats aan.