St. Michael's Cave

St. Michael's Cave: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Gibraltar: rondleiding per bus inclusief tickets

1. Gibraltar: rondleiding per bus inclusief tickets

Verken het stadscentrum per minibus en het natuurreservaat Rots van Gibraltar om bezienswaardigheden te zien zoals de vuurtoren van Europa Point, de Sint-Michielsgrot en de enige wilde apenpopulatie op het Europese continent. Ontmoet je gids en begeef je per minibus door het stadscentrum, inclusief de grote kloof en de synagoge. Stop bij de vuurtoren Europa Point voor een fantastisch uitzicht over Afrika, Spanje, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Ga verder door naar het natuurreservaat Rock of Gibraltar te reizen. Hier vindt u St Michael's Cave, een natuurlijke grot in het hart van het natuurpark. Ontdek in de grot al zijn geologische formaties, zoals indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Ontdek de beroemde inwoners van Gibraltar, de brutale apen. Nadat je wat leuke foto's van deze primaten hebt gemaakt, ga je naar het stadscentrum om een ontspannen wandeling te maken langs de beroemde Main Street, die vol staat met winkels en merkwaardige gebouwen.

Vanuit Costa del Sol: sightseeing-dagtour Gibraltar

2. Vanuit Costa del Sol: sightseeing-dagtour Gibraltar

Je wordt vanuit Torremolinos, Marbella of Estepona opgehaald in een minibus en rijdt vervolgens naar Gibraltar. Eenmaal in Gibraltar verken je alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Punta Europa en Las Cuevas de San Miguel. Punta Europa, op de rand van de rots, heeft een vuurtoren en biedt een prachtig uitzicht over de Afrikaanse bergen aan de overkant van het water. Bekijk de Cuevas de San Miguel, ooit een schuilplaats voor soldaten tijdens oorlogen en een geheime doorgang voor degenen die wilden ontsnappen. Na afloop van de rondleiding heb je wat vrije tijd om het winkelgedeelte Calle Real en de omliggende wijken te verkennen.

Van Málaga: Gibraltar-rotstour van een hele dag met bus

3. Van Málaga: Gibraltar-rotstour van een hele dag met bus

Bekijk het beste van Gibraltar tijdens een dagexcursie die vertrekt vanuit Málaga en bezoek de belangrijkste hoogtepunten van het natuurreservaat Gibraltar met de bus. Leer meer over lokale gebruiken en geschiedenis van je deskundige gids terwijl je je weg baant naar je eerste stop: het uitkijkpunt van de Zuilen van Hercules. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht op de hele Straat van Gibraltar, met ononderbroken uitzicht op het Afrikaanse continent. Ga vervolgens naar Saint Michael's Cave, een ongelooflijk netwerk van natuurlijke kalksteengrotten in het hart van Gibraltar met machtige stalactieten en stalagmieten. Ga verder naar de Rots om de beroemde apen van Gibraltar te zien, de enige apen die in het wild leven op het hele Europese continent. Geniet ten slotte van wat vrije tijd om te lunchen, een wandeling te maken of boodschappen te doen, voordat u achterover leunt en ontspant op uw rit terug naar Málaga.

Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Gibraltar

4. Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Gibraltar

Ervaar een onvergetelijke reis waarbij spannende geschiedenis en een multiculturele sfeer worden gecombineerd met belastingvrij winkelen, indrukwekkende grotten en de beroemde aapjes van Gibraltar! Vertrek vanuit Sevilla en reis naar de grens om de oversteek te maken naar het Britse overzeese gebied Gibraltar en bezoek Punta de Europa: het zuidelijkste puntje van het Europese vasteland. Je kunt aan de andere kant van de Straat van Gibraltar het vasteland van het continent Afrika zien. Vergeet niet een paar adembenemende foto's te maken van de Spaanse en Marokkaanse kust vanaf de beroemde Rots van Gibraltar. Bezoek vervolgens de indrukwekkende kalksteengrotten van St. Michael (Cueva de San Miguel) en bewonder de talrijke stalactieten en stalagmieten. Daarna is het tijd voor een ontmoeting met de Berberapen van Gibraltar. Dit zijn de enige apen die in het wild leven in Europa en volgens een legende zullen de Britten niet vertrekken zolang de apen nog steeds op de rots zitten! Geniet tot slot van je vrije en tijd en ga lekker belastingvrij winkelen in de Main Street (hoofdstraat). De straat staat bekend om zijn betaalbare sieraden, horloges, elektronische apparaten, alcohol, cosmetica en parfum. Ook vind je er talloze pubs en cafés, met heerlijke hapjes en drankjes voor de liefhebbers van het goede leven.

Vanuit Sevilla: uitstap van een dag naar Gibraltar

5. Vanuit Sevilla: uitstap van een dag naar Gibraltar

Vertrek 's ochtends vanuit Sevilla voor een tocht naar de grens van Spanje en Gibraltar, waar je voor de middag aankomt. Bekijk vervolgens de bekendste bezienswaardigheden in het stadscentrum met een lokale gids. Bezoek het natuurreservaat om de legendarische zuilen van Hercules op de flanken van de toegang tot de Straat van Gibraltar te zien. Ga daarna naar de grot van St. Michael in het natuurreservaat Upper Rock en bewonder de stalactieten en stalagmieten van de rotsformaties. Ontmoet de beroemde berberapen die zich op de rots vermaken.  Keer terug naar het centrum om wat tijd door te brengen in Main Street, die bekend staat om de vele winkels en tweedehandsmarkten. Maak gebruik van wat vrije tijd voor jezelf om souvenirs te kopen en aanbiedingen in de winkels te vinden, voordat je weer terugkeert naar Sevilla.

Dagtocht naar Gibraltar: apen, tunnels en meer

6. Dagtocht naar Gibraltar: apen, tunnels en meer

Ontdek Gibraltar, al meer dan 200 jaar de Britse enclave op het Iberische schiereiland. Rijd als eerste naar het meest zuidelijke punt van Gibraltar, Europa Point. Bezoek de Trinity House vuurtoren die een indrukwekkend uitzicht biedt over de Straat van Gibraltar richting de noordelijke kust van Afrika, die je op een heldere dag ook kan zien. De volgende halte is de prachtige St. Michael's Cave, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tot militair hospitaal werd omgebouwd. Het heeft een rijke geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat. Vandaag de dag wordt het als concertzaal gebruikt, en het is één van de beste natuurlijke auditoria, met een fantastische akoestiek en zitplaatsen voor 400 personen. Reis dan af naar de Apes' Den waar je de beroemde Berberapen in hun natuurlijk habitat kan zien – de enige plek in Europa waar apen in het wild voorkomen. De tocht van de Rots van Gibraltar neemt je nu mee naar de tunnels van de Grote Belegering, die door de Engelse koopvaardijvloot werden uitgehouwen tijdens de Grote Belegering van 1779 tot 1783. Loop de goed verlichte tunnels af en passeer vele oude kanonnen die de Spaanse grens verdedigden door gaten in de muren. Aan het einde van de tunnel is St. George's Hall, een grote grot waarin kanonnen staan die ook de Rots aan de kant van de Middellandse Zee verdedigde. Deze georganiseerde dagtocht eindigt op het hoofdplein Casemates, waar je daarna kunt winkelen, een hapje eten en ontspannen.

Vanuit Malaga: begeleide dagtocht naar Gibraltar

7. Vanuit Malaga: begeleide dagtocht naar Gibraltar

Je ontmoet je gids en stapt aan boord van een bus, waarna je richting Gibraltar vertrekt. Onderweg kun je ontspannen en genieten van het uitzicht, terwijl je bus een aantal stops maakt om andere gasten op te halen. Tijdens je reis naar Gibraltar luister je naar je gidsen terwijl deze het dagprogramma uitleggen, interessante bezienswaardigheden aanwijzen en vertellen  welke beperkingen de douane oplegt bij het meenemen van gekochte producten. Ook leer je een beetje over dit overzeese Britse territorium en zijn connectie met de Griekse mythologie.  Bij het oversteken van de grens zie je hoe de stad aan de voet van een enorme kalksteenberg ligt, vanwaar je een  fantastisch uitzicht hebt over de baai, soms zelfs tot de noordelijke kust van Afrika, als het weer het toelaat. Wanneer je aangekomen bent in Gibraltar en de bus is geparkeerd heb je 5 uur aan vrije tijd en kun je deelnemen aan een rondleiding.  Met je gids kun je mee op een sightseeingtour met stops bij  Europa Point, de ingang van Saint Michael's Cave en heb je de mogelijkheid om de beroemde berberapen, de enige vrij levende, wilde apen in Europa, van dichtbij te zien. De tour duurt ongeveer 1,5 uur, waarna je tijd hebt om te lunchen, te winkelen en de stad op eigen houtje te verkennen.

Dagtour Gibraltar shoppen vanuit Costa del Sol

8. Dagtour Gibraltar shoppen vanuit Costa del Sol

Shop een dag in Gibraltar vanuit Costa del Sol en krijg meer voor jouw geld. Het Britse grondgebied biedt vele shopmogelijkheden met belastingvrije prijzen en top Britse winkels op Main Street. Na een hotel pick-up in Torremolinos, Marbella en Estepona reis je langs het pittoreske Costa del Soll en langs de Contravallationlijn naar Gibraltar waar je vrije tijd hebt om de vele winkels te ontdekken. Jouw dag in Gibraltar start om 08:20 uur; dit biedt genoeg tijd voor een shoppingdag in Gibraltar. Ontdek de bekende rots en bekijk alle fantastische winkels en boetieks, inclusief het bekende Gibraltar Kristal waar je vele prachtige items vindt gemaakt van kristal. Ook heb je tijd om van het uitzicht te genieten voordat je teruggaat. Ga naar de grot van St. Michael en kijk uit naar de niet zo geliefde Barbary makaken. Er wordt gezegd dat de Britten Gibraltar niet verlaten voordat de laatste makaak vertrokken is! Je rijdt terug langs de Costa del Sol met tassen vol nieuwe leuke dingen. Een 11-uur durende tour met een perfect einde, genietend van de uitzichten over de Marrokaanse kustlijn.

Vanuit Gibraltar: historische tour naar Rots van Gibraltar

9. Vanuit Gibraltar: historische tour naar Rots van Gibraltar

Leer meer over de geschiedenis van Gibraltar tijdens deze rondleiding van 2,5 uur met een kleine minibus met airconditioning en 6-8 zitplaatsen. Je maakt een reis door de tijd en bezoekt Gibraltars beroemdste bezienswaardigheden, zoals de 100 Ton Gun, die gemaakt werd door Sir W G Armstrong in Newcastle-Upon-Tyne in 1870. Er zijn maar 12 van dit soort kanonnen gemaakt en dit is de enige die nog in goede toestand is. Deze 10 meter lange voorlader kon wel tot bijna 13 kilometer ver schieten. Je gaat door naar Europa Point, het zuidelijkste punt van Gibraltar met zijn vuurtoren Trinity House en indrukwekkend uitzicht over de Straat van Gibraltar richting de noordkust van Afrika. De volgende halte is de prachtige St. Michael's Cave, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tot militair hospitaal werd omgebouwd. Het heeft een enorme historie die tienduizenden jaren teruggaat. Tegenwoordig wordt het gebruikt als concertgebouw, met een van de beste natuurlijke auditoria met geweldige akoestiek. Je gaat door naar de Apes Den waar je de beroemde berberapen kunt ontmoeten, de enige apen in Europa die nog in het wild in hun natuurlijke leefomgeving rondlopen. Daarna bezoek je de Great Siege Tunnels, die werden uitgehouwen door de Merchant Marines om Gibraltar te verdedigen tijdens de grote belegering van 1779 tot 1783. Daarna ga je naar het imposante Moorse kasteel, dat door de Moren gebouwd werd na hun verovering van Gibralter in de 8e eeuw. De rondleiding eindigt op het Casemates Square, ideaal als je lekker wilt gaan shoppen of ontspannen bij een lokaal restaurant.

Van Malaga: dagtocht naar Córdoba

10. Van Malaga: dagtocht naar Córdoba

Ophalen door onze gids op het vastgestelde punt en tijdstip. Daarna beginnen ze aan de reis naar CÓRDOBA. Tijdens de rondleiding de gids zal het programma van de dag toelichten en zal vertellen over de landschappen en steden die ze om hen heen vinden. Hij is geslaagd. Bij aankomst in Córdoba zal de bus je sindsdien bij de Romeinse brug achterlaten heeft 5 uur in de stad, met 2 uur rondleiding en minimaal 2 uur en 30 minuten vrije tijd (inclusief tijd voor lunch). Onze gids zal je vergezellen tijdens een wandeling vanaf de Torre de la Calahorra, over de Romeinse brug, de rivier de Guadalquivir en de majestueuze Puerta del Puente, tot het punt van ontmoeting met de lokale gids. Hier begint de rondleiding door het historische centrum van Córdoba, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO, met zijn smalle straatjes, pleinen, binnenplaatsen Cordovans en andere interessante plaatsen zoals de beroemde Calle de las Flores. Ze komen ook op bezoek de Joodse wijk, zullen ze de synagoge binnengaan en een compleet bezoek brengen aan de verbazingwekkende Moskee-kathedraal symbool van Córdoba (tickets inbegrepen). Het interieur van wat was op een na grootste moskee ter wereld en die vandaag de dag de kathedraal van Córdoba . herbergt zal je ademloos achterlaten met zijn woud van zuilen en gekleurde bogen en de unieke sfeer die Eeuwen van geschiedenis en verschillende culturen komen voort. Later zult u genieten van vrije tijd in het stadscentrum om een wandeling te maken, de lokale ambachten te ontdekken (waarin de beroemde Filigrana Cordobesa) en vrije tijd om te lunchen. Keer terug naar de Costa del Sol.

  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap St. Michael's Cave

Wil je alle activiteiten in St. Michael's Cave ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over St. Michael's Cave

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 1.618 beoordelingen

We hadden een geweldige meertalige gids voor onze busreis van Torremolinos naar Gibraltar, die ons veel achtergrondinformatie gaf terwijl we langs de kust en door het platteland reden. We hadden een goede hoeveelheid vrije tijd om de stad te verkennen en gingen toen met een minibus met een vermakelijke lokale gids om andere plaatsen op The Rock te verkennen, inclusief de grotten en geweldige uitzichten vanaf de hoogte.

Pauline vertelde over de geschiedenis van Gibraltar en precies wat ons te wachten stond bij de douane. Knap dat ze dat kon in Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans. Ter plaatse hebben wij voor 40€ pp een rondrit door het nationale park gemaakt, entrees voor de grot, uitkijkpunten en bunkers inbegrepen. De apen waren bijzonder, maar kom niet te dichtbij! Leuke dagtrip!

We hebben erg genoten van de tour / onze gids Carlos Plata was absoluut geweldig en omdat hij een inwoner van Gibraltar was, gaf hij veel informatie over het Britse overzeese gebiedsdeel met humor erin. Beveel de tour ten zeerste aan als je tijd beperkt is. Hield van straat Michael's Cave en Europa Point. Nogmaals bedankt. Sonny en Pete Sydney, AUSTRALI.

Zeer karakteristiek centrum, dure valuta en daardoor hoge prijzen. Fantastische bergtocht!

Super toffe ervaring en rondleiding! Een aanrader!