Kies data

Sint-Pietersplein

Sint-Pietersplein: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

1. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Ga mee op een privérondleiding of een gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze markante attractie. Begin je rondleiding met het beklimmen van de trappen naar de top van de koepel. Bezichtig de mozaïeken aan de binnenkant van de koepel van dichtbij terwijl je gids verhalen vertelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Vervolg je klim naar de top van de koepel en bereik het uitkijkplatform. Bewonder het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter, en zie het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en andere historische plaatsen. Vanaf hier daal je rechtstreeks af naar de basiliek en sla je de lange rijen buiten over. Bewonder het prachtige interieur en leer waarom het 150 jaar duurde om de kerk te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

2. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Bezoek het Vaticaan van boven naar beneden met deze unieke rondleiding inclusief bezoek aan de top van de koepel ontworpen door Michelangelo. Daarna ga je naar beneden naar de Pauselijke Crypten en Catacomben om de ervaring compleet te maken. Geniet bovendien van voorrangstoegang tot de belangrijkste Vaticaanse Musea. Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids op het Sint-Pietersplein en volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Neem de lift naar boven en doe meteen je dagelijkse portie lichaamsbeweging terwijl je de resterende 320 trappen omhoogklimt. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top, die de wandeling naar boven meer dan waard is. Terug op vaste grond bezoek je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is bijzonder, aangezien de meeste andere aanbieders dit niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem even pauze voordat je naar het comfortabele klantencentrum wandelt voor je tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

3. Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Leer meer over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel & Basiliek

4. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel & Basiliek

Geniet van een rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel zonder in de wachtrij te hoeven staan. Kom meer te weten over Michelangelo en Rafaël en ontdek hun ongelofelijke kunstwerken. Een gids leidt je door de verbazingwekkende galerijen en vertelt je vele verhalen en anekdotes. Bekijk de marmeren beelden van de Apollo van Belvedere, de Laocoon en zijn zonen, en de torso die Michelangelo gebruikte als model voor de personages in Het laatste oordeel. Profiteer van de deskundige kennis van de gids, en kom alles te weten over de geschiedenis van Vaticaanstad en haar musea. Je hoort meer over de verborgen betekenissen achter de kostbare kunst. Vervolgens bewonder je Michelangelo's fresco's in de Sixtijnse Kapel en de schoonheid van de Schepping van Adam en Het laatste oordeel, geschilderd in een periode van 9 jaar.

Rome: publiek paus Franciscus met gids

5. Rome: publiek paus Franciscus met gids

Nadat je je gids hebt ontmoet, luister je terwijl hij de geschiedenis van de Heilige Stoel en van de pausen van Rome illustreert. Leer meer over de belangrijke details van het prachtige en iconische Sint-Pietersplein en de basiliek. Volg je gids terwijl hij je naar je stoel begeleidt voor het evenement. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van een spirituele ervaring met paus Franciscus. Zodra het evenement is afgelopen, ontmoet je je gids zodat hij je wat meer informatie kan geven over je verblijf in Rome voordat je op pad gaat.

Rome: hop on, hop off-bustour

6. Rome: hop on, hop off-bustour

De dubbeldekkerbus met open dak biedt een fantastisch uitzicht en een geweldige sfeer om van de charme van Rome te genieten. Van het iconische Colosseum en de beroemde Spaanse Trappen tot het prachtige Vaticaan, de geschiedenis van de stad en de majestueuze architectuur zullen je de adem benemen. Met de volledige audiotour ontdek je meer dan 10 locaties in de stad. De bus vertrekt dagelijks vanaf het vertrekpunt bij het treinstation Termini. Je kunt deelnemen aan de bustour vanaf elk van de haltes op de route. Je kunt de "eeuwige stad" ook te voet beleven met fantastische digitale, zelfgeleide wandeltocht. Enkele van de locaties die je tijdens je tour zult zien zijn: Colosseum Forum Romanum Trevifontein Spaanse Trappen Piazza di Spagna Vaticaan Sint-Pietersplein Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Basilica di Santa Maria Maggiore Circus Maximus Piazza Venezia Altare della Patria Piazza Barberini Treinstation Termini

Rome: Vaticaan bij nacht Exclusieve kleine groepsreis

7. Rome: Vaticaan bij nacht Exclusieve kleine groepsreis

Ontdek een van de rijkste kunstcollecties ter wereld tijdens deze exclusieve nachtelijke rondleiding door de Vaticaanse Musea. Bekijk deze meesterwerken, vrij van de chaos van de drukte overdag en de hitte van de dag. Sla de wachtrijen over en ga meteen naar binnen met je kleine groep van slechts 6 personen. Laat u betoveren door de fascinerende verhalen van de pausen, verteld door uw deskundige gids. Loop door de indrukwekkende galerijen van de pauselijke paleizen, bekijk het Griekse standbeeld van de Laocoon, loop door de binnenplaats van Pinecone en bewonder de prachtige Raphael Rooms. Tot slot, wees getuige van de majesteit van de Sixtijnse Kapel in een kalme en vredige omgeving, gehuld in de magie van de nacht. De tour eindigt met een wandeling naar het Sint-Pietersplein, waar u kunt genieten van een oriëntatietour door de basiliek. Geniet van de zeldzame aanblik van het plein zonder mensen. Mis deze ongelooflijke ervaring niet.

Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

8. Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

Zie de paus zelf tijdens de pauselijke audiëntieceremonie en geniet van een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Ontmoet het personeel met een oranje paraplu op het ontmoetingspunt: het personeel dat u zal helpen met uw reservering. Sluit je aan bij de pauselijke audiëntie (gratis toegang) na de veiligheidscontrole. Kijk dan hoe de paus het podium betreedt en deelneemt aan de wekelijkse bijeenkomst met gebeden, zegeningen en een homilie. Geniet na het publiek van een rondleiding door de iconische Sint-Pietersbasiliek. Terwijl je door de kerk in renaissancestijl loopt, met zijn beroemde koepel en ongeëvenaarde architectuur, zie je meesterwerken zoals Michelangelo's Pietà en Bernini's Baldacchino. Om een complete ervaring te krijgen, selecteert u de optie met de Vaticaanse tuinen en krijgt u verhelderend commentaar in een open bus.

Rome: tour Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

9. Rome: tour Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

Ervaar alle wonderen en geschiedenis die het Vaticaan te bieden heeft tijdens een rondleiding met gids. Bezoek de Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel en sla de wachtrij bij de kassa over. Eenmaal binnen laat een deskundige gids je het beste zien van de Cortille della Pigna (het binnenhof van de dennenappel) en de Tapijtengalerij. Bewonder het beroemdste meesterwerk van Michelangelo, de Sixtijnse Kapel en luister naar de verhalen van de gids over de geschiedenis. Dan gaat de tocht verder naar de Sint-Pietersbasiliek, die groter is dan het Vrijheidsbeeld. Kijk in de enorme koepel omhoog en je ziet de iconische beelden, mozaïeken en verborgen details. Na afloop van de rondleiding, ben je vrij om in de Sint-Pietersbasiliek te blijven. Ervaar op je gemak nog meer van deze geweldige kerk, of keer terug naar het Sint-Pietersplein om Bernini's slimme optische illusie en de hemelse gevel van de basiliek te bewonderen.

Rome: semi-privétour "Bernini Mysterie"

10. Rome: semi-privétour "Bernini Mysterie"

Verken Rome in de voetsporen van Robert Langdon in Dan Brown's bestseller "Angels and Demons" ("Het Bernini Mysterie"). Deze tour van 3,5 uur begint bij het Pantheon, waar Robert Langdon, de hoofdpersoon in Dan Browns bestseller, arriveert nadat hij een aanwijzing verkeerd heeft begrepen. Zijn eigenlijke bestemming was de kerk van Santa Maria del Popolo, de tweede stop tijdens je tour. De kerk staat bekend om de Chigi Kapel, waarin Langdon de eerste dode kardinaal vond, gebrandmerkt met het woord "aarde" op zijn borst. Je volgende stop is de Sint-Pietersbasiliek, het centrum van het Christendom. Midden op het Sint-Pietersplein vind je een obelisk omringd door een windkompasroos. Op de westelijke tegel vond Langdon een tweede dode kardinaal, gebrandmerkt met het woord "lucht". Vervolgens bezoekt Langdon het geheime Vaticaanse archief, op zoek naar informatie over de Illuminati. Vanuit het Vaticaan ga je op weg naar de kerk van Santa Maria della Vittoria, waar je Bernini's sculptuur de "Extase van de Heilige Theresa" ziet. Dit was de plek waar Langdon de derde kardinaal vond, gebrandmerkt met het woord "vuur". Je gids neemt je mee naar de belangrijkste locaties in het oude stadscentrum, inclusief de Piazza Repubblica en Piazza Navona, waar je Bernini's indrukwekkende Vierstromenfontein en de obelisk ziet. In het boek vindt Langdon hier de laatste dode kardinaal, gebrandmerkt met het woord "water". Van de Piazza Navona ga je naar de laatste stop, de Engelenburcht, een verzamelplek voor de Illuminati, waar je over de passetto, de geheime gang naar Vaticaanstad, hoort. Deze afkorting werd in het verleden door pausen als vluchtweg gebruikt. In het boek is het een verstopplek van de moordenaar.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
  • Combi-aanbiedingen
78 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Overzicht activiteiten in Sint-Pietersplein

Wil je alle activiteiten in Sint-Pietersplein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sint-Pietersplein

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 27.740 beoordelingen

Mijn familie en ik hebben de Sint-Pietersbasiliek bezocht (inclusief het ondergrondse gedeelte en de koepel). Vertrekkend vanaf de basiliek was het vooral prachtig vanwege de majesteit van de koepel en de basiliek in vergelijking met de menigte. Wat dit deel van de tour speciaal maakte, was de totaal onverwachte start van de mis tijdens ons bezoek. Daarna gingen we de koepel op via de trap (ongeveer 500 treden) en dit was mijn favoriete onderdeel - het uitzicht is absoluut adembenemend en je kunt de hele stad zien. Ik raad je ten zeerste aan om deze laatste ervaring te proberen als je Rome bezoekt

Hele uitgebreide rondleiding. Gids wist heel veel te vertellen. Zeer boeiend en interessant. Het is even wat trappen lopen, maar het uitzicht vanaf de koepel is geweldig.

De tour is super goed bevallen. Prima rondleiding door Tour guide Andreas. Zeer interessante informatie gekregen en als we vragen hadden werden die perfect beantwoord.

Goed Engels sprekende gids. Het is behoorlijk doorlopen maar de gids vertelde onwijs veel tijden deze wandeling

Ongelooflijk zicht van de koepel. Zeker doen. 330 treden us de moeite