Kies data

Sainte-Chapelle Kapel

Sainte-Chapelle Kapel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: voorrangstoegang Sainte-Chapelle & Conciergerie

1. Parijs: voorrangstoegang Sainte-Chapelle & Conciergerie

Haal het meeste uit je bezoek aan de Palais de la Cité door twee bijzondere monumenten te bezoeken: Sainte-Chapelle en de Conciergerie. In de Conciergerie verken je ook het oude gerechtshof van de Franse Revolutie. Op deze prachtige plek zie je de cellen van criminelen en de graven van de helden van de Franse revolutie. Naast de Conciergerie geniet je van Sainte-Chapelle, een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur ter wereld. Bewonder de prachtig ontworpen en kleurrijke oude glas-in-lood ramen. Met dit ticket kun je zoveel tijd bij deze iconische Parijse monumenten besteden als je zelf wilt. Ontdek de zalen van de Congiergerie uit de tijd van de revolutie en de middeleeuwen, evenals de ruimtes die zijn verdwenen, met de HistoPad. Deze digitale tool brengt je terug in de tijd dankzij de augmented reality, 3D-reconstructies, en interactieve functies.

Parijs: voorrangsticket naar Sainte Chapelle

2. Parijs: voorrangsticket naar Sainte Chapelle

Ontdek de opmerkelijke gotische stijl en het prachtige glas-in-loodwerk van de Sainte Chapelle-kathedraal in Parijs met dit voorrangsticket. Bewonder dit juweel van de Franse gotiek in je eigen tempo met een handig boekje. Breng een uur door met het bewonderen van de spectaculaire glas-in-loodramen die de Sainte Chapelle zo beroemd hebben gemaakt. De glas-in-loodramen, verdeeld over 15 ramen van elk 15 meter hoog, tonen 1.113 scènes uit het Oude en Nieuwe Testament. Leer meer over deze glasafbeeldingen met behulp van je tourboekje. Ontdek feiten over heilige relikwieën en voorwerpen zoals de Doornenkroon of het Beeld van Edessa die hier ooit werden bewaard. Kijk omhoog naar het met sterren beschilderde plafond.

Parijs: Sainte-Chapelle Skip-The-Line Ticket en riviercruise

3. Parijs: Sainte-Chapelle Skip-The-Line Ticket en riviercruise

Besteed minder tijd aan wachtrijen en meer tijd aan het bewonderen van de mooiste collectie glas in lood in Sainte-Chapelle. Ontvang een boekje voor een rondleiding zonder gids en bekijk de ramen die Sainte-Chapelle tot de parel van Franse gotische monumenten maken. Ga op een self-guided tour en bewonder de schoonheid van de Sainte-Chapelle, een koninklijke kapel in gotische stijl in het middeleeuwse Palais de la Cité. Bewonder de 1.113 glas-in-loodramen in het monument en ontdek de geweldige geschiedenis ervan. Versierd met een unieke collectie van 15 glaspanelen en een roosvenster, ligt dit juweel van glanzende gotische architectuur in het hart van de koninklijke residentie. Stap binnen om deze rijke decoratie van dichterbij te bekijken. Naast uitzonderlijke glas-in-loodramen, herbergt Sainte-Chapelle christelijke artefacten van de Passie van Christus, waaronder de doornenkroon, een stuk van het Ware Kruis en het heilige gezicht van Edessa. Leer hoe het bezit van deze heilige relikwieën de Franse vorsten tot hoofd van het westerse christendom maakte.

Parijs: Eiffeltoren, rondvaart over de Seine en Louvre

4. Parijs: Eiffeltoren, rondvaart over de Seine en Louvre

Zie alle wereldberoemde hoogtepunten van Parijs in slechts één dag. Ga met de lift de Eiffeltoren op, maak een mooie boottocht over de Seine, kom langs de Notre-Dame en breng een optioneel bezoek aan de piramide van het Louvre tijdens deze tour door de stad. Ontmoet je lokale gids in de buurt van de Eiffeltoren - sta als eerste in de rij, vermijd de drukte en geniet van het geweldige uitzicht over Parijs vanaf de 2e of bovenste verdieping (afhankelijk van de optie die je kiest). Kom alles te weten over de bouw van de toren en het leven van Gustave Eiffel. In de late ochtend vervolg je de tour met een boottocht over de Seine om Parijs en haar bezienswaardigheden aan het water te ontdekken, zoals Musée d'Orsay, het Louvre, de Conciergerie, de Alexandre III-brug en de Notre-Dame. Stap vervolgens in de metro naar het Louvre en ervaar de sfeer van Parijs als een local, maar luister ook naar interessante feitjes over het treinsysteem van Parijs en loop met je gids langs de Seine tot je bij het grootste museum ter wereld, het Louvre, bent. Luister naar de verhalen van de gids over de geschiedenis, en beslis hoe je het beste van je tijd in het museum kunt genieten. Bekijk de Mona Lisa in levende lijve en verken de afdelingen met Italiaanse en Franse schilderkunst of de antieke Egyptische en Griekse afdelingen.

Parijs: Ile de la Cite-wandeltocht met de Notre Dame

5. Parijs: Ile de la Cite-wandeltocht met de Notre Dame

Sluit je aan bij je gids voor een fascinerende wandeltocht door het charmante en historische Ile de la Cite. Begin je tour op de linkeroever in het Quartier Latin en passeer de beroemde boekhandel Shakespeare & Company, een ontmoetingsplaats voor de literaire legendes van de 'Lost Generation'. Bekijk dan de imposante gotische structuur van de kathedraal Notre Dame. Dit magnifieke gebouw, gebouwd in de 13e eeuw, heeft onlangs een verwoestende brand overleefd, maar staat nog steeds trots als het symbool van de stad. Leer over haar ongelooflijke constructie en kijk hoe de geschiedenis zich voor je ontvouwt, terwijl ze zich voorbereidt om nog acht eeuwen lang stand te houden. Geniet vervolgens van een korte wandeling door de charmante bloemenmarkt naar Sainte Chapelle. Gebouwd in de 13e eeuw door koning Saint Louis, is 80% van de muren bedekt met opmerkelijke gekleurde glazen ramen. Je laatste bezoek is aan de Conciergerie, gebouwd als een middeleeuws paleis, maar het meest bekend als de gevangenis en het laatste huis van koningin Marie Antoinette tijdens de Franse Revolutie.

Parijs: stadstour met gids per elektrische fiets

6. Parijs: stadstour met gids per elektrische fiets

Ontdek de hoogtepunten van Parijs als een local tijdens een e-bike-tour. Fiets door de charmante straatjes met behulp van een motor. Zorg voor een regenjas, zodat je bij elk weer van de stad kunt genieten. Neem een gezinsvriendelijke route die meestal over fietspaden en trottoirs loopt. Ontmoet je gids en ga aan de slag met je helm en fiets. Maak een proefrit met uw fiets om er zeker van te zijn dat u comfortabel met een elektrische fiets omgaat. Ga op avontuur terwijl je naar het iconische Louvre-paleis rijdt. Zwaai naar de Mona Lisa als je langs het Louvre en het winkelcentrum Carrousel komt. Geniet van het groen in de Tuilerieën en kijk naar de schepen die langs de dokken varen. Bewonder de oudste brug in de stad bij Pont Neuf. Reis naar het eiland Cité om het prachtige Cité-paleis te bekijken. Bekijk de gotische architectuur van Saint Chapelle en het roosvenster van de Notre Dame Cathédral. Ga naar het Institut de France en bekijk de liefdessloten op de Arts Bridge. Ga langs het Orsay-museum dat ooit een treinstation was voordat u de Orsay-dokken passeerde. Kom dicht bij de Eiffeltoren en bewonder het uitzicht vanaf de andere kant van de Trocadero-tuinen. Voel de onmetelijkheid van het Chaillot-paleis terwijl je beide vleugels ziet. Proef moderne kunst terwijl je langs Tokyo Palace loopt. Laat je kietelen door het contrast tussen het Grote en het kleine paleis. Ervaar de verbinding tussen de VS en Frankrijk bij de Liberty Flame op het Lady Diana-plein. Rijd langs de gewelfde Alexandre III-brug en waardeer het gebruik van de ruimte op het Vendôme- en Concorde-plein. Eindig je tour waar je begon.

Île de la Cité, Skip-the-Line Sainte Chapelle & riviercruise

7. Île de la Cité, Skip-the-Line Sainte Chapelle & riviercruise

Deze diepgaande verkenning van de geschiedenis, mythen, legendes en overleveringen die verborgen zijn achter de stenen van de meest interessante wijk van Parijs, neemt je mee naar het historische Île de la Cité in het hart van de stad. Van de gotische pracht van de klokkentorens van de Notre Dame die Victor Hugo inspireerde om zijn gebochelde klokkenluider te maken, tot de oogverblindende glas-in-loodramen in Sainte-Chapelle, je ziet Parijs vanuit verschillende totaal verschillende perspectieven en ontdekt wat het precies zo maakt zo'n bijzondere plek. Je dag begint met een wandeling langs de oevers van de Seine, waar je alles hoort over de verborgen geschiedenis van deze intrigerende stad en onderweg de romantische bezienswaardigheden in je opneemt. Hierna is het tijd voor een korte wandeling door de straten van Île Saint-Louis, waar je een prachtig uitzicht hebt op je volgende stop. Als je de iconische Notre Dame nadert, neemt je gids je honderden jaren mee terug in de tijd naar de tijd dat de machtige kathedraal (de afstand van waaruit alle punten in Frankrijk worden gemeten) voor het eerst werd gebouwd en Parijs er heel anders uitzag dan nu. Je wordt zo dicht mogelijk bij het majestueuze monument gebracht, aangezien de lopende restauratie je in staat stelt om je de best mogelijke uitzichten te geven. Nadat je de rivier bent overgestoken naar het historische Quartier Latin, wandel je door kronkelende, geplaveide straatjes waar je de verhalen hoort en leert over de personages - dichters, filosofen, kunstenaars - die van Parijs de Lichtstad hebben gemaakt. Daarna is het een korte wandeling naar de Conciergerie, het oudste overgebleven deel van het Palais de la Cité. Deze voormalige koninklijke residentie van de koningen van Frankrijk werd tijdens de Franse Revolutie een gevangenis. Je komt binnen met vooraf gereserveerde tickets en krijgt een rondleiding.* Vervolgens ga je naar de mooiste kapel van de stad: Sainte Chapelle. Deze koninklijke kapel werd oorspronkelijk gebouwd om relikwieën te huisvesten en vandaag de dag is het nog steeds een van de meest adembenemende kamers in Parijs. Het is ook een van de populairste attracties van de stad. Gelukkig heb je skip-the-line tickets en een rondleiding* om dit opmerkelijke monument ten volle te waarderen. Na het passeren van het rustige Place Dauphine, zal uw gids u achterlaten met een speciale traktatie: een riviercruise langs de Seine waar u Parijs en zijn vele prachtige gebouwen vanuit een nieuw uitkijkpunt kunt ervaren en bekijken. De rondvaart duurt een uur en heeft ook een live gids aan boord. *Let op: deze tour omvat een rondleiding door de Conciergerie en Sainte Chapelle vanaf 1 april 2023. Tours vóór deze datum bezoeken de magnifieke Sainte-Chapelle voor een zelfstandig bezoek. Bezochte sites: Notre Dame kathedraal (buitenkant) Île de la Cité Sainte-Chapelle rivier de Seine Plaats Dauphiné Quartier Latin Île Saint-Louis

Parijs: Discovery Hop-On Hop-Off en Paris by Night Tour

8. Parijs: Discovery Hop-On Hop-Off en Paris by Night Tour

Ontdek overdag de beroemde bezienswaardigheden van Parijs tijdens een hop-on hop-off tour of 's avonds verlicht tijdens een bustour met open dak. Bekijk de beroemdste monumenten en gebouwen van de stad vanaf geweldige uitkijkpunten en leer meer over de geschiedenis van de stad via de audiogids. Geniet overdag van het grootste netwerk van hop-on-hop-off routes in Parijs om de Lichtstad, haar monumenten en buurten in je eigen tempo te bezoeken. Gebruik elke stop om historische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de Opera, het Louvre, de kathedraal Notre-Dame, Sainte-Chapelle, het Musée d'Orsay, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren en nog veel meer. Geniet van de flexibiliteit om op elk moment uit te stappen en door de meest charmante wijken van Parijs te wandelen, het Boheemse Montmartre, het bruisende Quartier Latin, de trendy Marais of het vredige Ile de Saint Louis. Ervaar 's nachts een unieke tour van 2 uur die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden voert die 's avonds schitterend verlicht zijn. Geniet vanaf het bovendek van onze bussen van een adembenemend uitzicht op The City of Light in al zijn pracht. Luister bij zowel dag- als nachttochten naar het audiocommentaar dat speciaal is ontworpen voor onze routes en beschikbaar is in 5 talen. Als je met kinderen reist, zal het leuke commentaar dat speciaal voor kinderen is ontworpen, hen tijdens de hele route vermaken.

Parijs: beste kerken in de stad privéwandeling

9. Parijs: beste kerken in de stad privéwandeling

De kerken en kathedralen van de oude binnenstad van Parijs zijn uitstekende voorbeelden van Parijse architectuur en kunst. Ze zijn ook getuige van de complexe geschiedenis van religie in Frankrijk, van de val van het Romeinse Rijk tot de Franse Revolutie en de nasleep ervan. Ontdek de belangrijkste heilige monumenten van de Lichtstad met een 5-sterren deskundige gids. De 2,5 uur durende tour omvat sightseeing in de oude binnenstad van Parijs en een bezoek aan 2 kerken. De tour begint met een bezoek aan Saint-Germain-l'Auxerrois, een prachtige 12e-eeuwse gotische kerk die direct tegenover het Louvre-paleis ligt. Stap binnen om glas-in-loodramen, stenen sculpturen, een Vlaams altaarstuk en een unieke kerkbank te bewonderen. Terwijl je het kerkinterieur verkent, zal je lokale gids je vermaken met historische feiten en mythen over religie in Frankrijk, inclusief de historische relatie tussen de koning van Frankrijk en de paus, evenals de redenen voor de latere scheiding van de katholieke kerk en de Staat. Maak een wandeling langs de pittoreske rivier de Seine om de Saint-Jacques-toren te zien, het enige overgebleven deel van een 16e-eeuwse kerk die werd verwoest tijdens de Franse Revolutie. Ga naar het eiland Ile de la Cité en bekijk een van de meest prominente iconen van de stad - de Notre Dame-kathedraal. Hoewel de kathedraal sinds de brand van 2019 gesloten is, kun je nog steeds enkele van de verbluffende details van de gotische buitenkant bewonderen. Een andere geweldige kerk op deze route is Saint-Germain-des-Prés. Oorspronkelijk gesticht in 506, was deze historische abdij vóór de Franse Revolutie het centrum van het intellectuele leven. In deze kleurrijke gotische kerk vind je graven van Rene Descartes, Merovingische koningen en andere opmerkelijke figuren. Kies de optie van 3,5 uur om nog een heilig monument van Parijs te bezoeken, de Sainte-Chapelle (Heilige Kapel). Deze uitgebreide tour omvat skip-the-line tickets voor een koninklijke kapel in het middeleeuwse Palais de la Cité, een voormalige residentie van de koningen van Frankrijk. Omzeil de drukte en ga een kleine maar rijk versierde kapel binnen, die wordt beschouwd als een van de hoogste prestaties van de Rayonnant-periode van gotische architectuur. Bewonder het prachtige interieur en leer meer over de belangrijke rol van de koninklijke kapel in de politieke en culturele ambities van koning Lodewijk IX en zijn opvolgers.

Privétour van een hele dag in Parijs - Tickets voor het Louvre en lunch

10. Privétour van een hele dag in Parijs - Tickets voor het Louvre en lunch

Ontdek alles over Parijs op één dag met een unieke privétour van een hele dag. Bewonder de cultuur, gastronomie en geschiedenis. Laat je lokale gastheer je meenemen naar de meest authentieke plekjes van de stad en vermijd de drukte. Voel je een local terwijl je door de meest pittoreske buurten van Parijs loopt. Bezoek het beroemde Pantheon, gelegen in het hart van het Quartier Latin, waar de overblijfselen van beroemde personages uit de geschiedenis rusten. Steek de romantische rivier de Seine over, gekleurd door zijn kunstenaars en zijn Boheemse sfeer. Vergeet niet een kopje koffie te drinken in de mythische rondetafelbars aan de straatkant. Geniet van een authentieke Parijse lunch, een perfect excuus om even te stoppen met wandelen en nieuwe energie op te doen. Reis door de geschiedenis van de stad en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, waaronder het plein waar Marie Antoinette werd onthoofd. Ga door de prachtige Tuileries-tuinen en het magnifieke Louvre Museum, waar je snel naar binnen gaat dankzij je skip-the-line tickets. Krijg alle inzichten die je nodig hebt om het meeste uit je tijd te halen om de Lichtstad te verkennen.

18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Sainte-Chapelle Kapel

Wil je alle activiteiten in Sainte-Chapelle Kapel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sainte-Chapelle Kapel

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.401 beoordelingen

Sainte-Chapelle & Conciergerie zijn geweldige ervaringen om toe te voegen aan je takenlijst in Parijs. Het was een geweldige ervaring. De trappen van Sainte-Chapelle zijn erg smal. Het is een hele uitdaging als je met kinderen door die smalle trappen reist. Ik kocht een fles wijn bij de Conciergerie en nam die mee naar Sainte-Chapelle. Alle bezoekers worden onderworpen aan een röntgenfoto van hun eigendommen. De beveiliging weigerde me bijna de toegang vanwege de fles. Het is een beetje onhandig omdat ik de beveiliging het bonnetje moest laten zien dat ik de fles in de winkel bij de Conciergerie had gekocht. Zelfs toen weigerden ze me bijna de toegang. Gelukkig was er een dame die Engels sprak en ik vroeg haar waarom ze de Conciergerie flessen wijn laten verkopen terwijl je die niet mee kunt nemen in de Sainte-Chapelle. Ze begreep mijn standpunt en liet me binnen met de fles.

Sainte-Chapelle is mooi op manieren die niet kunnen worden verklaard. Neem de tijd om op de aanwezige stoelen te gaan zitten en bewonder het glas-in-lood, het plafond en de muren. De Conciergerie was een verrassing! Het was een aangename verrassing om de hele geschiedenis te leren van wat het was en hoe het werd gebruikt. Ik ben blij dat we beide hebben gedaan.

De rij was lang, ongeacht het "skip the line" -ticket of niet. Ze laten mensen die geen kaartjes hebben uiterst links binnen, op de :30 kaartjes in het midden en op :00 kaartjes aan de rechterkant. Eenmaal binnen was het het wachten waard. Absoluut prachtig en een must see in Parijs.

Prachtig, moeite waard om te bezichtigen. Ondanks voorrangtickets best lang moeten wachten voor we naar binnen mochten.

Prachtig plaatje achter een gevel die niks weergeeft ....magnifique!!