Kies data
Dingen om te doen

Salento, Colombia

Salento, Colombia: De beste dingen die je niet wil missen

Van Pereira/Salento: begeleide trektocht in de Cocora-vallei

1. Van Pereira/Salento: begeleide trektocht in de Cocora-vallei

Ben je een koffiefan? Misschien hebben wij de perfecte mix voor jou. Maak een wandeling door de magische Valle del Cocora, onderdeel van de Colombiaanse koffiedriehoek die beroemd is vanwege de hoogste palmbomen ter wereld. Maak foto's op adembenemende uitkijkpunten en bekijk lokale koffieboerderijen. Ontmoet je gids en begeef je naar de ingang van de vallei. Kom meer te weten over de Quindio-waspalm, de nationale boom van Colombia, terwijl je onder hun torenhoge stammen door trekt. Maak een korte rit in een van de traditionele auto's die koffietelers gebruiken om tussen de boerderijen te reizen. Sta weer op en wandel naar prachtige uitkijkpunten met uitzicht op de vallei, perfect voor een foto of twee. Als je geluk hebt, ervaar je de magie van de nevels wanneer de wind de waterdamp tussen de bomen blaast en de vallei transformeert. Ontmoet de lokale bevolking die onderweg voor de boerderijen zorgt, leer hoe het leven in de vallei is en ontdek de oorsprong van enkele van 's werelds beste koffie.

Pereira & Salento: Cocora Valley en Coffee Farm Day Tour

2. Pereira & Salento: Cocora Valley en Coffee Farm Day Tour

Volg een epische begeleide dagtour door de Cocora-vallei en bezoek een gespecialiseerde koffieboerderij. Wandel door de bergen van de vallei en leer meer over de Colombiaanse koffiecultuur. Sluit je dag af met een heerlijke lokale Colombiaanse koffie. Het vertrek kan zijn vanuit Armenië, Salento of Filandia, waar uw gids u zal ontmoeten en u alle aanbevelingen voor de dag zal geven. Begin de tour door naar de ingang van de vallei te gaan, waar je de hoge, prachtige Wax-palmen kunt waarderen, de nationale boom, die ecologisch belangrijk is voor het land. Ga dan de vallei in. Cocora Valley is een van de weinige toegangsgebieden tot Los Nevados National Natural Park, een ecologisch beschermd park met besneeuwde bergtoppen. De vallei wordt door UNESCO beschouwd als een koffiecultuurlandschap van het Colombia-erfgoed. Wandel door de vallei en geniet van enkele van de beste uitzichten ter wereld. Wees voorbereid om veel ongelooflijke foto's te maken, en als er nevel en wind zijn, ziet het landschap er alleen maar magischer uit. Ga vervolgens naar de koffieboerderij. Ontmoet een koffie-expert die je door de verschillende delen van de boerderij leidt om de verschillende productiestappen uit te leggen: van de plantage, het oppakken van de koffiekersen, het eruit halen van de boon, wassen, roosteren en tenslotte het malen. Hier krijg je een korte koffieproefles met de barista's, die je leren de kenmerken van Colombiaanse koffie van hoge kwaliteit te herkennen en al je vragen te beantwoorden terwijl je geniet van een verse, smakelijke koffie. Sluit de tour af met een diepe waardering voor het belang van koffie voor het land.

Salento: alles over koffie bij Finca El Ocaso

3. Salento: alles over koffie bij Finca El Ocaso

Ontdek de koffieregio van Colombia, die geroemd wordt om zijn sterke koffietraditie, kleurrijke en versierde architectuur en een rijke biodiversiteit. Ervaar dit allemaal op een karakteristieke koffieboerderij die je zal verrassen met zijn heerlijke biologische koffie. Je wordt opgehaald bij je hotel in Salento en maakt een korte rit de stad uit naar Finca El Ocaso. Eerst hoor je het verhaal van de koffieregio en leer je over zijn ontwikkeling en cultuur, die hand in hand ging met de lokale koffie-economie. Vervolgens ontdek je de stappen van het agrarische proces dat bij het produceren van koffiebonen komt kijken. Loop over een pad omgeven door diverse planten, vogels en schoon water, en leer hoe dit speciale ecosysteem de perfecte omgeving vormt voor koffieproductie. Leer over het delicate selectieproces en de behandeling van de koffiebonen die volgt na de oogst per hand. Leer over de verschillende aroma's die worden geproduceerd door verschillende manieren van koffiebranden met de hulp van deskundige koffieproevers. Geniet van een koffieproeverij waar je de unieke smaken in Colombiaanse koffie leert herkennen. Merk op hoe verschillende smaken zich manifesteren in overeenstemming met verschillende bereidingswijzen. Tot slot word je teruggebracht naar je hotel in Salento of een andere gewenste plaats in de stad.

Pereira & Salento: trip naar thermale bronnen Santa Rosa de Cabal

4. Pereira & Salento: trip naar thermale bronnen Santa Rosa de Cabal

Geniet van een dagexcursie naar Santa Rosa de Cabal. Leer meer over het leven van lokale boeren in de stad voordat je een korte wandeling maakt in de buurt van de bergen op zoek naar de warmwaterbronnen. Ontspan in de bronnen naast de watervallen en ga terug naar de stad om te genieten van de smaak van traditionele chorizo. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie en geniet van een schilderachtig landschap terwijl je het hart van de Colombiaanse koffiedriehoek binnenrijdt om Santa Rosa de Cabal te bereiken. Kom aan in de stad en baan je een weg door de straten om te zien hoe lokale koffieboeren leven. Verlaat de stad en loop richting de bergen tot je bij een kleine waterval komt. Laat het water van de thermale bron je lichaam reinigen terwijl je luistert naar de brullende watervallen. Maak nog een korte wandeling naar de tweede warmwaterbron en stap in het verfrissende zwembad. Hongerig voelen? Dan is het tijd om af te drogen en terug naar de stad te gaan. Stop bij een van de beste eetkraampjes in Santa Rosa de Cabal en geniet van de lokale specialiteit chorizo.

Pereira & Salento: koffietour met proeverij en lunch

5. Pereira & Salento: koffietour met proeverij en lunch

Koffie is misschien wel een van 's werelds meest populaire dranken. Koffie brengt verhalen over tradities en gebruiken van verschillende culturen tot leven, en Colombia is daarop geen uitzondering. Als jij een van degenen bent die gepassioneerd is door deze drank, of zelfs als je dat niet bent, maar je er meer over wilt weten, laat ons je dan meenemen met de experts: de koffietelers. Om te beginnen word je naar een traditionele koffieboerderij gereden met honderd jaar geschiedenis waar je geweldige uitzichten, een ontspannen sfeer maar vooral hectare koffieplantages vindt. Eenmaal hier ontmoet je de gids en koffie-expert. Hij zal je langs de verschillende delen van de boerderij leiden om je de fasen van koffie uit te leggen, en hij zal je later uitnodigen om aan enkele daarvan deel te nemen. Bijvoorbeeld een koffiezaadje recht in de zaailingen planten en de koffiebessen uit de struiken plukken. Nadat je getuige bent geweest van en deel hebt uitgemaakt van het groeiproces, ga je de laatste stappen bekijken, zoals braden en soms malen. Daarnaast volg je een korte koffieproefles bij de barista's, die je leren hoe je Colombiaanse koffiekenmerken van hoge kwaliteit kunt herkennen en krijg je de kans om al je vragen te beantwoorden terwijl je geniet van een verse en smakelijke koffie. In deze korte maar vrij complete tour ervaar je het hele proces dat koffie nodig heeft voordat je naar de winkels gaat waar we het meestal drinken. En u zult de echte waarde ervan waarderen en het belang van koffietelers in de kwaliteit van de bonen begrijpen als u eenmaal ziet dat de meeste processen handgemaakt zijn. Geloof ons, dit zal een ware traktatie voor je zijn.

Salento: Pereira Airport Private Transfer Service

6. Salento: Pereira Airport Private Transfer Service

Of uw reis nu net begint of eindigt, zorg voor een probleemloze vakantie van begin tot eind wanneer u uw Pereira Airport-transferservice van tevoren boekt. Vermijd lange taxilijnen, druk openbaar vervoer en taalbarrières, en leun achterover en ontspan tijdens uw reis van of naar de luchthaven. Voor aankomsten verzamel je je bagage en ga je naar de aankomsthal waar je vriendelijke en professionele chauffeur op je wacht, met een bordje met je naam erop. Profiteer van een bagagevrijstelling van 1 koffer en 1 handbagage per passagier en geniet van comfort met airconditioning terwijl u naar uw accommodatie in Salento reist. Tijdens het rijden kunt u naar muziek luisteren en tips en aanbevelingen van uw chauffeur ontvangen om uw verblijf te verbeteren. Als je vertrekt, kun je rechtstreeks van je hotel in Salento worden opgehaald en ontvang je dezelfde geweldige service.

Pereira: enkele reis privétransfer vanaf de luchthaven van Matecaña

7. Pereira: enkele reis privétransfer vanaf de luchthaven van Matecaña

Kom je of vertrek je uit Armenië, Salento, Filandia of Pereira? Wil je niet echt navigeren door de lokale taxiservice? Veilig en probleemloos! Het is de beste manier om je Coffee Region-avontuur te beginnen en ook nog eens een geweldig afscheid! Wij bieden aankomst- of vertrektransfers. Van of naar Pereira Airport of en van of naar uw accommodatie in Salento, Filandia, Armenië of Pereira. Een van onze professionele chauffeurs wacht op u in het gekozen ontmoetingspunt en hij zal u helpen uw bagage in de auto te laden. Je wordt vervoerd in een privé en comfortabel voertuig en we zullen ervoor zorgen dat je precies wordt achtergelaten waar je moet zijn. U ontspant gewoon achterin onze comfortabele voertuigen met airconditioning terwijl we deze korte reis beëindigen zodra we veilig op de door u gekozen bestemming zijn aangekomen. U hoeft zich nergens zorgen over te maken! Onze transferservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. De Koffieregio is een fascinerende plek en we willen dat u er zorgeloos van geniet. Reis veilig. We helpen je graag met alles wat je nodig hebt

Salento: Private Hacienda Venecia Coffee Tour

8. Salento: Private Hacienda Venecia Coffee Tour

Je wordt om 07.30 uur of 11.00 uur opgehaald uit Salento of Pereira, vanwaar je naar de Coffee Hacienda bij Manizales, Caldas wordt gebracht. Bij aankomst merk je de enorme omvang van de koffieplantages en de steile heuvels waarin ze groeien. Je eerste stop is bij het koffielab om meer te weten te komen over de geschiedenis, oorsprong, wereldwijde distributie en variëteiten van koffie. Hierna leer je onderscheid te maken tussen verschillende soorten koffie en waardeer je de kwaliteiten, soorten, bereidingsmethoden en productie. Na een paar slokjes en een les van experts ga je naar de plantages om de verschillende stadia van koffie te leren, van zaad tot drinken. Je zult de verschillende machines zien die betrokken zijn bij de koffieverwerking en begrijpen waarom Colombiaanse koffie wereldwijd zo beroemd en gewenst is. Tijdens de laatste fase van de tour zul je het belang van een goede koffiebrand ervaren en je zintuigen verrassen met prachtige aroma's geproduceerd door vers gebrande koffie. Nadat de tour is voltooid, geniet je van het uitzicht terwijl je geniet van een typische maaltijd voor de lunch voordat je terugkeert naar Salento of Pereira.

Salento: Quindío Magical Towns Private Tour met lokale lunch

9. Salento: Quindío Magical Towns Private Tour met lokale lunch

De dag begint met het ophalen van je hotel om 8:00 uur en gaat naar Rio Verde Quindio waar een jeep staat te wachten om je bergopwaarts naar Buenavista te rijden. Kom aan de top en geniet van een prachtig uitzicht op de Cauca-vallei en bezoek vervolgens een nabijgelegen koffieboerderij om te leren over het proces van koffieproductie. Geniet van een rondleiding door de plantage, ontmoet de arbeiders en ontdek hoe koffie wordt geoogst, bereid en gedroogd. Ga verder naar de stad Pijao en maak een wandeling door de pittoreske straatjes met prachtige huizen. Bewonder de reeks eclectische gebouwen geschilderd in levendige kleuren en versierd met ornamenten. Leer tijdens je verkenning over de geschiedenis van deze kleine stad en het kolonisatieproces dat de regio heeft voortgebracht, evenals de impact van de 'koffieboom'. Bezoek daarna de ambachtelijke werkplaats van een lokale familie waar je kunt zien hoe traditionele ambachten worden gemaakt. Als je eenmaal een beetje trek hebt gekregen, geniet je van een heerlijke Sancocho voor de lunch, een traditionele soep gemaakt met grote stukken vlees en groenten geserveerd in bouillon. Na een smakelijke maaltijd reist u naar de laatste halte van de dag, nog een kleine koffieboerderij. Leer meer over de verschillende bereidingsmethoden en ingrediënten die de smaak van koffie veranderen en probeer dan zelf een kopje. Aan het einde van een onvergetelijke dag begint u met de terugkeer naar Rio Verde, genietend van het ongelooflijke uitzicht terwijl u wordt afgezet bij uw hotel.

Topbezienswaardigheden in Salento, Colombia

Sitemap Salento, Colombia

Wil je alle activiteiten in Salento, Colombia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.