De populairste activiteiten van Salta

Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

1. Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Uw eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes in het UNESCO-werelderfgoed Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende handwerkkraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijk genaamde 7 Color Hill. Vervolg later uw klim langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer ten slotte terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Salta: wandeling Salinas Grandes, Purmamarca & Los Colorados

2. Salta: wandeling Salinas Grandes, Purmamarca & Los Colorados

Nadat je vanuit het centrum van Salta bent vertrokken rijd je door de pittoreske plaatjes Yala, Volcán en Tumbaya. Onderweg stop je bij het uitkijkpunt op de Cerro de los Siete Colores om van het prachtige uitzicht op de kleurrijke, door de zon verlichte berg te genieten. Je arriveert in het magische dorp Purmamarca, aan de voet van de Cerro de los Siete Colores. Je begint met een beklimming van de Cuesta del Lipán, Cuesta del Saladillo en de Abra de Potrerillos. Houd onderweg je ogen open voor wilde lokale dieren zoals vicuna's en lama's. Op 4.150 meter boven de zeespiegel word je verblind door de Salinas Grandes - een spectaculaire witte zoutvlakte die een opvallend contrast met de blauwe lucht creëert. Je hebt ongeveer 45 minuten de tijd om de zoutvlakte te verkennen en van het prachtige uitzicht te genieten.  Op de terugweg wandel je terug naar Pumamarca, waar je vrije tijd hebt voor een lunch (niet bij de prijs inbegrepen). Maak van de gelegenheid gebruik om door de charmante smalle straatjes te wandelen, van het uitzicht op de berg te genieten en de ambachtsmarkt te verkennen. Vervolgens geniet je van een wandeling van 30-40 minuten over het prachtige Colorados-pad door de woestijn tussen de bergen. Aan het einde van de tour keer je met dezelfde bus terug naar Salta.

Vanuit Salta: dagtrip Cafayate met wijnproeverij

3. Vanuit Salta: dagtrip Cafayate met wijnproeverij

Nadat je vanuit het centrum van Salta bent vertrokken, ga je naar het zuiden in de prachtige, rood gekleurde gebieden van rotsformaties en torenhoge kliffen. De reis begint ten zuiden van de provincie, waar je de lokale cultuur verkent door de historische dorpen van de Lerma-vallei te bezoeken. Ga daarna naar de Quebrada de las Conchas, een kloof van indrukwekkende gevormde rotsen, eeuwenlang uitgehold door waterstroming en sterke wind. Bewonder de complexe rotsformaties in het ravijn, van Devil's Throat, het Amfitheater, tot de kastelen, naast vele andere spectaculaire weergaven. Na een grondige verkenning ga je naar Cafayate om een wijngaard te bezoeken om enkele van de beste wijnen te proeven die de regio te bieden heeft, waaronder Torrontés. Na de proeverij ga je terug naar Salta via de Quebrada de las Conchas.

Van Salta: dagtocht naar Cafayate met wijnproeverij

4. Van Salta: dagtocht naar Cafayate met wijnproeverij

Begin in Salta en volg de provinciale weg 68 naar het zuiden. Geniet van panoramische uitzichten tijdens de rit door de Lerma-vallei met zijn boerderijen en tabaksplantages. Bewonder de nieuwe en oude tabaksschoorstenen gemaakt van adobe en klei, en zie tabaksbladeren onder de zon gedroogd. Passeer de stad van Alemania en vergaap je aan de rode bergen en spectaculaire rotsformaties als "Garganta del Diablo" (duivelskeel) en "Casa de Loros" (papegaaienhuis). Bezoek bij aankomst in Cafayate 1 of 2 wijngaarden om meer te weten te komen over de lokale wijnindustrie en de beroemde Torrontéswijn. Na de lunch, reis je via een andere route terug naar Salta om een volledig ander landschap te kunnen aanschouwen.

Salta: gedeelde enkele reis of retour SLA luchthaventransfer

5. Salta: gedeelde enkele reis of retour SLA luchthaventransfer

Begin uw bezoek aan Salta goed met een enkele reis of retourtransfer tussen SLA International Airport en uw hotel in het stadscentrum. Klim aan boord van een voertuig met airconditioning met een professionele chauffeur en leun achterover, ontspan en geniet van de reis. Bespaar uzelf het sjouwen met zware tassen en het navigeren door het openbaar vervoer met deze deur-tot-deur transferservice. Geniet van comfort en veiligheid en profiteer van de wetenschap dat alle voertuigen regelmatig volgens hoge normen worden onderhouden. Uw chauffeur wacht op u in geval van vertraging van uw vlucht.

Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

6. Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

Ga op avontuur door waanzinnige landschappen en pittoreske dorpen. De tour begint met een reis naar Purmamarca, een dorp aan de voet van de Heuvel van zeven kleuren, een prachtige, kleurrijke berg. Reis naar Maimara, een klein dorpje in de schaduw van de Monolith Painter's Palette, een andere schilderachtige rotsformatie. Bewonder de prachtige rode, gele, oranje, en pastel tinten van de Monolith. Bezoek Pucará de Tilcara, een fort gebouwd in de 12de eeuw door de Omaguaca-stam die later werd verslagen door de Inca's. Pauzeer in het slaperige stadje Uquia, dat bekend staat om zijn historische kerk met schilderijen van engelen met geweren. Ga langs de steenboskeerkring, de meest zuidelijke breedtegraad waarop de zon in de middag hoog aan de hemel kan verschijnen. Breng een kort bezoek aan de stad Humahuaca op weg naar de belangrijkste bestemming - de 14-kleurige berg Hornocal. In Humahuaca wissel je van je busje naar een 4x4 all-terrain voertuig om verder te reizen naar Hornocal. Hornocal  bevindt zich in de kalkhoudende formatie Yacoraite, die zich uitstrekt vanaf de provincie Salta over de Quebrada de Humahuaca tot de Boliviaanse Altiplano naar Peru. Bij terugkomst kom je samen met de rest van je groep.

Van Salta: schilderachtige dagtour naar Cachi

7. Van Salta: schilderachtige dagtour naar Cachi

Vertrek uit Salta en reis langs Provinciale Route 68, waarbij u door de kleine steden Cerrillos, La Merced en El Carril reist. Rijd vervolgens langs Provinciale Route 33 om de dramatische kloof van Escoipe en Los Laureles te passeren. Begin vervolgens aan je reis langs de beroemde bochtige weg van de Cuesta del Obispo (Bishop's Slope). Bewonder de magnifieke rotsformaties en natuurlijke muren op weg naar de top op 3.348 meter boven zeeniveau. Zoek naar condors die boven vliegen en verwonder je over de majesteit van de 'King of the Sky'. Krijg een prachtig uitzicht op El Valle Encantado ("De Betoverde Vallei"), waar het landschap net iets uit een sprookje is. Merk op hoe het landschap verandert als je de subtropische valleien verlaat om naar Recta del Tin Tin te gaan, gebouwd in de tijd van de Inca's. Reis door het Parque Nacional los Cardones ("Nationaal Park van de Cactus"), genoemd naar de overvloed aan cardon grande cactusstruikformaties. Kom op tijd aan voor de lunch in het prachtige stadje Cachi. Wandel vervolgens door straten met perfect bewaard gebleven koloniale architectuur. Bezoek de stadskerk in Central Plaza en ga naar het historisch museum over de geschiedenis van de Aboriginalgemeenschappen. Koop wat souvenirs op de ambachtelijke markt en geniet van wat vrije tijd om te winkelen voordat je terugrijdt naar Salta.

Van Salta: dagtocht naar Cachi en de Calchaquí-valleien

8. Van Salta: dagtocht naar Cachi en de Calchaquí-valleien

Maak kennis met de mooiste landschappen van de Calchaquí-valleien en de magische stad Cachi tijdens een busexcursie van een hele dag vanuit Salta. Nadat u vanuit het centrum van Salta bent vertrokken, gaat u door de Lerma-vallei. Ga vervolgens de Quebrada de los Laureles binnen, waar u het landschap van het Yungas-bos kunt bewonderen. Bewonder op de heuvel Cuesta del Obispo het panorama van de hele Encantado-vallei en geniet van een spectaculair uitzicht op de winderige weg die je zojuist hebt afgelegd. Ga naar Piedra del Molino, waar u het hoogste punt van 3.384 m boven zeeniveau zult bereiken. Ga verder door de Straat van Tin-Tin en Payogasta tot je Cachi bereikt, een klein stadje dat bekend staat om zijn adobe-huizen en witte koloniale gebouwen. Wanneer je aankomt, bezoek je het Museo Arqueológico de Cachi Pío Pablo Díaz, een museum met lokaal opgegraven artefacten, waarvan sommige 10.000 jaar oud zijn. Stap om de hoek de Iglesia San José binnen - een prachtige Spaanse koloniale kerk. Maak een ontspannende wandeling door de mooie straten en bewonder het uitzicht en de architectuur. Keer ten slotte langs dezelfde weg terug naar Salta.

Van Salta: Cachi en zijn Los Cardones Nationaal Park

9. Van Salta: Cachi en zijn Los Cardones Nationaal Park

We laten de vruchtbare Lerma-vallei achter ons, stijgen door de Escoipe-kloof en vervolgen onze weg langs de imposante Cuesta del Obispo en Enchanted Valley, omgeven door bergen. Na een bezoek aan The Windmill Stone (op 3.400 meter boven zeeniveau) doorkruis je het Los Cardones National Park. Het magische stadje Cachi, gelegen aan de voet van de met sneeuw bedekte berg met dezelfde naam (6.320 meter boven zeeniveau), wordt gekenmerkt door zijn gevels in koloniale stijl, met grote huizen aan de rand van smalle, geplaveide straatjes. We bezoeken de Lerma-vallei, El Carril, El Maray, Calchaquí-vallei, Escoipe-kloof, Cuesta del Obispo, Enchanted Valley, The Windmill Stone (3348 meter boven zeeniveau), Recta del Tin Tin (een 11 kilometer lange weg aangelegd door de Inca's), Los Cardones National Park (het enige nationale park op grote hoogte in Argentinië), Waarneming van Cachi's Sneeuwtoppen (6.380 meter boven zeeniveau) en 2 vrije uren Cachi-stad.

Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

10. Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

DAG 1: Verlaat Salta en rijd zuidwaarts langs Provinciale Route 68, met panoramisch uitzicht op de boerderijen en tabaksplantages van de Lerma-vallei. Bewonder de nieuwe en oude tabaksschoorstenen gemaakt van adobe en klei, en zie hoe tabaksbladeren worden gedroogd onder de zon. Passeer de stad Alemania en bewonder de rode bergen en rotsformaties van attracties zoals de "Devil's Throat" en "House of the Parrots". Bij aankomst in Cafayate bezoekt u 1 wijnmakerij om meer te leren over de lokale wijnindustrie en beroemde Torrontes-wijnen. Na de lunch reis je via een andere route terug naar Salta om een heel ander landschap te zien dan tijdens de ochtendrit. Dag 2: Tijdens deze dagtour reis je van de stad Salta naar San Salvador de Jujuy. Dit is waar je avontuur begint, met bezoeken aan de steden La Quebrada de Humahuaca. De eerste van de steden op de route is Purmamarca, met daarachter de spectaculaire Cerro de Siete Colores (heuvel van 7 kleuren). Maak een wandeling naar het centrale plein, waar ambachtslieden hun werk tentoonstellen en verkopen. Bezoek daarna de kerk, die een belangrijke rol speelde in de lokale geschiedenis. Vanaf de weg kun je de Paleta del Pintor-heuvel zien, voordat je in de stad Humahuaca aankomt. Geniet van een lunchpauze en neem de tijd om de stad te verkennen. Bewonder het indrukwekkende Monumento de la Independencia (Onafhankelijkheidsmonument). Terwijl je terugkeert naar Salta, bezoek je een kapel die 700 jaar geleden is gebouwd en een altaar heeft dat bedekt is met goud. Je krijgt ook schilderijen van onschatbare waarde te zien van de Cusco-school en een klein monument dat de denkbeeldige lijn van de Steenbokskeerkring markeert. Stop in de stad Tilcara voor een wandeling naar het centrale plein en de kerk. Er zal hier ook tijd zijn om het Antropologiemuseum te bezoeken. Dag 3: Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Je eerste stop van de dag is in het prachtige stadje Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes op de UNESCO-werelderfgoedlijst Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende ambachtskraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende 7 Color Hill met de toepasselijke naam. Vervolg later je klim langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde poelen te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Salta

Alle activiteiten

59 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Salta

Meer zien

Veelgestelde vragen over Salta

Wat zijn de topattracties van Salta?

De topattracties van Salta zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Salta?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cafayate

Andere activiteiten in Salta

Wil je alle activiteiten in Salta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Salta

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 903 beoordelingen

Prachtige route van Salta naar Cafayate. Onderweg diverse stops die zeker de moeite waard zijn en waar (net) voldoende tijd is. Tijd om te lunchen en rond te lopen in Cafayate is ruim voldoende. Het bezoek aan de wijnmakerij viel tegen, hier werd alleen Spaans gesproken en alles moest snel,snel,snel. De chauffeur, tevens gids was prima. sprak goed Engels en gaf veel informatie.

Hornacal is precioso, vale la pena !! Coman chicle para no apunarse si no quieren masticar coca. Es alto y hace frío pero es increíble. La empresa nos termino de convencer, no coman en el lugar que les indican, hay otros mucho mejores y atienden rápido en todos lados. El recorrido si está bueno !

Mooie bergen. Je zult veel zien. We zouden liever wat meer tijd in Hornocal doorbrengen. 20 minuten was niet genoeg om van alles te genieten en de korte wandeling op deze hoogte te maken.