Kies data
Belevingen in

Salta

Topactiviteiten

Salta: De beste dingen die je niet wil missen

Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

1. Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

Ga op avontuur door waanzinnige landschappen en pittoreske dorpen. De tour begint met een reis naar Purmamarca, een dorp aan de voet van de Heuvel van zeven kleuren, een prachtige, kleurrijke berg. Reis naar Maimara, een klein dorpje in de schaduw van de Monolith Painter's Palette, een andere schilderachtige rotsformatie. Bewonder de prachtige rode, gele, oranje, en pastel tinten van de Monolith. Bezoek Pucará de Tilcara, een fort gebouwd in de 12de eeuw door de Omaguaca-stam die later werd verslagen door de Inca's. Pauzeer in het slaperige stadje Uquia, dat bekend staat om zijn historische kerk met schilderijen van engelen met geweren. Ga langs de steenboskeerkring, de meest zuidelijke breedtegraad waarop de zon in de middag hoog aan de hemel kan verschijnen. Breng een kort bezoek aan de stad Humahuaca op weg naar de belangrijkste bestemming - de 14-kleurige berg Hornocal. In Humahuaca wissel je van je busje naar een 4x4 all-terrain voertuig om verder te reizen naar Hornocal. Hornocal  bevindt zich in de kalkhoudende formatie Yacoraite, die zich uitstrekt vanaf de provincie Salta over de Quebrada de Humahuaca tot de Boliviaanse Altiplano naar Peru. Bij terugkomst kom je samen met de rest van je groep.

Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

2. Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Je eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes op de UNESCO-werelderfgoedlijst Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende ambachtelijke kraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijke naam 7 Color Hill. Ga later verder langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Vanuit Salta: dagtrip Cafayate met wijnproeverij

3. Vanuit Salta: dagtrip Cafayate met wijnproeverij

Nadat je vanuit het centrum van Salta bent vertrokken, ga je naar het zuiden in de prachtige, rood gekleurde gebieden van rotsformaties en torenhoge kliffen. De reis begint ten zuiden van de provincie, waar je de lokale cultuur verkent door de historische dorpen van de Lerma-vallei te bezoeken. Ga daarna naar de Quebrada de las Conchas, een kloof van indrukwekkende gevormde rotsen, eeuwenlang uitgehold door waterstroming en sterke wind. Bewonder de complexe rotsformaties in het ravijn, van Devil's Throat, het Amfitheater, tot de kastelen, naast vele andere spectaculaire weergaven. Na een grondige verkenning ga je naar Cafayate om een wijngaard te bezoeken om enkele van de beste wijnen te proeven die de regio te bieden heeft, waaronder Torrontés. Na de proeverij ga je terug naar Salta via de Quebrada de las Conchas.

Van Salta: Salinas en Hornocal 2-daagse tour met transfer

4. Van Salta: Salinas en Hornocal 2-daagse tour met transfer

DAG 1: Uw eerste stop van de dag is in het prachtige stadje Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes in Quebrada de Humahuaca, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende ambachtelijke kraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijke naam 7 Color Hill. Ga later verder langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta. DAG 2: Het avontuur begint om ongeveer 07:00 uur met ophalen van centraal gelegen hotels in Salta. Gasten buiten het stadscentrum kunnen er ook voor kiezen om de groep te ontmoeten in het Tiamar Tarev Agency Office in het centrum van Salta. Reis in het comfort van een busje met airconditioning en geniet van het prachtige landschap langs de Nationale Route 9 op weg naar de provincie Jujuy, waar we de Quebrada de Humahuaca bezoeken, een smal bergdal dat in 2003 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Stop in Purmamarca en bewonder de Heuvel van Zeven Kleuren en zijn opvallende rode en oranje tinten voordat je het centrale plein en de lokale ambachtskraampjes gaat verkennen. Als we verder gaan langs Route 9, bereiken we de stad Humahuaca, gelegen op 2.939 meter boven de zeespiegel. Dwaal af naar de kerk van La Candelaria en bezoek het Onafhankelijkheidsmonument voordat u geniet van vrije tijd voor de lunch. Geniet na de lunch van 45 minuten vrije tijd om Hornocal en zijn heuvel van veertien kleuren te verkennen. Keer terug langs Route 9 naar Salta City.

Van Salta: dagtocht naar Cachi en de valleien van Calchaquí

5. Van Salta: dagtocht naar Cachi en de valleien van Calchaquí

Leer de mooiste landschappen van de Calchaquí-valleien en de magische stad Cachi kennen tijdens een dagexcursie vanuit Salta. Nadat u vanuit het centrum van Salta bent vertrokken, gaat u door de Lerma-vallei. Ga vervolgens de Quebrada de los Laureles binnen, waar u het landschap van het Yungas-bos kunt bewonderen. Bewonder op de heuvel Cuesta del Obispo het panorama van de hele Encantado-vallei en geniet van een spectaculair uitzicht op de winderige weg die u zojuist bent opgegaan. Ga naar Piedra del Molino waar je het hoogste punt van 3.384 m boven zeeniveau bereikt. Ga rechtdoor over Tin-Tin en Payogasta tot je Cachi bereikt, een klein stadje dat bekend staat om zijn adobe-huizen en witte koloniale gebouwen. Wanneer je aankomt, bezoek je het Museo Arqueológico de Cachi Pío Pablo Díaz, een museum met lokaal opgegraven artefacten, waarvan sommige 10.000 jaar oud zijn. Ga de hoek om en stap de Iglesia San José in - een prachtige Spaanse koloniale kerk. Maak een ontspannen wandeling door de mooie straten en bewonder het uitzicht en de architectuur. Keer ten slotte terug naar Salta langs dezelfde weg.

Salta: wandeling Salinas Grandes, Purmamarca & Los Colorados

6. Salta: wandeling Salinas Grandes, Purmamarca & Los Colorados

Nadat je vanuit het centrum van Salta bent vertrokken rijd je door de pittoreske plaatjes Yala, Volcán en Tumbaya. Onderweg stop je bij het uitkijkpunt op de Cerro de los Siete Colores om van het prachtige uitzicht op de kleurrijke, door de zon verlichte berg te genieten. Je arriveert in het magische dorp Purmamarca, aan de voet van de Cerro de los Siete Colores. Je begint met een beklimming van de Cuesta del Lipán, Cuesta del Saladillo en de Abra de Potrerillos. Houd onderweg je ogen open voor wilde lokale dieren zoals vicuna's en lama's. Op 4.150 meter boven de zeespiegel word je verblind door de Salinas Grandes - een spectaculaire witte zoutvlakte die een opvallend contrast met de blauwe lucht creëert. Je hebt ongeveer 45 minuten de tijd om de zoutvlakte te verkennen en van het prachtige uitzicht te genieten.  Op de terugweg wandel je terug naar Pumamarca, waar je vrije tijd hebt voor een lunch (niet bij de prijs inbegrepen). Maak van de gelegenheid gebruik om door de charmante smalle straatjes te wandelen, van het uitzicht op de berg te genieten en de ambachtsmarkt te verkennen. Vervolgens geniet je van een wandeling van 30-40 minuten over het prachtige Colorados-pad door de woestijn tussen de bergen. Aan het einde van de tour keer je met dezelfde bus terug naar Salta.

Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

7. Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

DAG 1: Vertrek uit Salta en ga naar het zuiden langs de Provinciale Route 68, met panoramisch uitzicht op de boerderijen en tabaksplantages van de Lerma-vallei. Bewonder de nieuwe en oude tabaksschoorstenen gemaakt van adobe en klei en zie hoe tabaksbladeren onder de zon worden gedroogd. Passeer de stad Alemania en bewonder de rode bergen en rotsformaties van attracties zoals de "Devil's Throat" en "House of the Parrots". Bij aankomst in Cafayate bezoekt u 1 wijnmakerij om meer te weten te komen over de lokale wijnindustrie en beroemde Torrontes-wijnen. Na de lunch reis je via een andere route terug naar Salta om een heel ander landschap te zien dan de ochtendrit. Dag 2: Tijdens deze dagtour reis je van de stad Salta naar San Salvador de Jujuy. Dit is waar je avontuur begint, met bezoeken aan de steden La Quebrada de Humahuaca. De eerste van de steden op de route is Purmamarca, met de spectaculaire Cerro de Siete Colores (heuvel van 7 kleuren) erachter. Maak een wandeling naar het belangrijkste plein, waar ambachtslieden hun werk tentoonstellen en verkopen. Bezoek daarna de kerk, die een belangrijke rol speelde in de lokale geschiedenis. Vanaf de weg kun je de Paleta del Pintor-heuvel zien voordat je in de stad Humahuaca aankomt. Geniet van een lunchpauze en neem de tijd om de stad te verkennen. Bewonder het indrukwekkende Monumento de la Independencia (Onafhankelijkheidsmonument). Als je terugkeert naar Salta, bezoek je een kapel die 700 jaar geleden is gebouwd en een altaar heeft dat bedekt is met goud. Je krijgt ook onschatbare schilderijen van de Cusco-school te zien en een klein monument dat de denkbeeldige lijn van de Steenbokskeerkring markeert. Stop in de stad Tilcara voor een wandeling naar het centrale plein en de kerk. Er is hier ook tijd om het Antropologisch Museum te bezoeken. De laatste stop van de tour is Las Ruinas Incaicas del Pucara de Tilcara. Deze ruïnes dateren uit de samenleving die zelfs ouder is dan de Inca's. Dag 3: Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Je eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes op de UNESCO-werelderfgoedlijst Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende ambachtelijke kraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijke naam 7 Color Hill. Ga later verder langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Van Salta: dagtocht naar Cafayate met wijnproeverij

8. Van Salta: dagtocht naar Cafayate met wijnproeverij

Begin in Salta en volg de provinciale weg 68 naar het zuiden. Geniet van panoramische uitzichten tijdens de rit door de Lerma-vallei met zijn boerderijen en tabaksplantages. Bewonder de nieuwe en oude tabaksschoorstenen gemaakt van adobe en klei, en zie tabaksbladeren onder de zon gedroogd. Passeer de stad van Alemania en vergaap je aan de rode bergen en spectaculaire rotsformaties als "Garganta del Diablo" (duivelskeel) en "Casa de Loros" (papegaaienhuis). Bezoek bij aankomst in Cafayate 1 of 2 wijngaarden om meer te weten te komen over de lokale wijnindustrie en de beroemde Torrontéswijn. Na de lunch, reis je via een andere route terug naar Salta om een volledig ander landschap te kunnen aanschouwen.

Van Salta: 4-daagse trip in de provincie Salta en Salinas Grandes

9. Van Salta: 4-daagse trip in de provincie Salta en Salinas Grandes

DAG 1. Tour naar Cafayate. Reizend over de Provinciale Route 68, verkennend panoramisch uitzicht op de boerderijen en tabaksplantages van de Lerma-vallei. Passeer de stad Alemania en bewonder de rode bergen en rotsformaties van attracties zoals de "Devil's Throat" en "House of the Parrots". Bij aankomst in Cafayate bezoekt u 1 wijnmakerij om meer te weten te komen over de lokale wijnindustrie en beroemde torrontes-wijnen. Na de lunch reis je via een andere route terug naar Salta om een heel ander landschap te zien dan de ochtendrit. DAG 2. Tour naar Cachi. Reis over de provinciale route 68 en vervolgens over de provinciale route 33 om langs de dramatische kloof van Escoipe en Los Laureles te komen. Begin vervolgens uw reis langs de beroemde kronkelende weg van de Cuesta del Obispo (bisschopshelling). Bewonder de prachtige rotsformaties op weg naar de top op 3.348 meter boven zeeniveau. Reis door het Parque Nacional los Cardones ("Nationaal Park van de Cactus"), genoemd naar de overvloed aan formaties van cardon grande-cactusstruiken. Aankomst in het prachtige stadje Cachi op tijd voor de lunch. Wandel vervolgens door straten met perfect bewaard gebleven koloniale architectuur. Bezoek de stadskerk in Central Plaza en ga naar het historisch museum met de geschiedenis van de Aboriginal-gemeenschappen. Koop wat souvenirs op de ambachtelijke markt en geniet van wat vrije tijd om te winkelen voordat je terugkeert naar Salta. DAG 3. Tour naar Salinas Grandes. Begin de reis naar de naburige provincie Jujuy en passeer onderweg de steden Volcán en Tumbaya. Je eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes op de UNESCO-werelderfgoedlijst Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende ambachtelijke kraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijke naam 7 Color Hill. Ga later verder langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta. DAG 4. Tour naar Hornocal. Reis in het comfort van een busje met airconditioning en geniet van het prachtige landschap langs de Nationale Route 9 op weg naar de provincie Jujuy, waar we de Quebrada de Humahuaca bezoeken, een smal bergdal dat in 2003 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Stop in Purmamarca en bewonder de Heuvel van Zeven Kleuren en zijn opvallende rode en oranje tinten voordat je het centrale plein en de lokale ambachtskraampjes gaat verkennen. Als we verder gaan langs Route 9, bereiken we de stad Humahuaca, gelegen op 2.939 meter boven de zeespiegel. Dwaal af naar de kerk van La Candelaria en bezoek het Onafhankelijkheidsmonument voordat u geniet van vrije tijd voor de lunch. Geniet na de lunch van 45 minuten vrije tijd om Hornocal en zijn heuvel van veertien kleuren te verkennen. Keer terug langs Route 9 naar Salta City.

Van Salta: schilderachtige dagtour naar Cachi

10. Van Salta: schilderachtige dagtour naar Cachi

Verlaat Salta en reis langs Provinciale Route 68, door de kleine steden Cerrillos, La Merced en El Carril. Rijd vervolgens langs Provinciale Route 33 om de dramatische kloof van Escoipe en Los Laureles te passeren. Begin vervolgens uw reis langs de beroemde kronkelende weg van de Cuesta del Obispo (bisschopshelling). Bewonder de prachtige rotsformaties en natuurlijke muren op weg naar de top op 3.348 meter boven zeeniveau. Zoek naar condors die boven vliegen en bewonder de majesteit van de 'King of the Sky'. Krijg een prachtig uitzicht op El Valle Encantado ("The Enchanted Valley"), waar het landschap net uit een sprookje lijkt. Merk op hoe het landschap verandert als je de subtropische valleien verlaat om naar Recta del Tin Tin te gaan, gebouwd in de tijd van de Inca's. Reis door het Parque Nacional los Cardones ("Nationaal Park van de Cactus"), genoemd naar zijn overvloed aan cardon grande cactusstruikformaties. Aankomst in het prachtige stadje Cachi op tijd voor de lunch. Wandel vervolgens door straten met perfect bewaard gebleven koloniale architectuur. Bezoek de stadskerk in Central Plaza en ga naar het historische museum met de geschiedenis van de Aboriginal-gemeenschappen. Koop wat souvenirs op de ambachtelijke markt en geniet van wat vrije tijd om te winkelen voordat je terugkeert naar Salta.

Sitemap Salta

Wil je alle activiteiten in Salta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Salta

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 711 beoordelingen

Prachtig landschap, zeker een aanrader. Lange reis, maar het is ook een behoorlijke afstand. Op de heenweg voldoende stops voor toiletfaciliteiten of iets kleins te kopen (drinken, souvenir). 30-40 min bij salinas grandes, optie om je voeten in een zoutwater gat te dompelen. Erna 2h Purmamarca, voor lunch/markt/wandeling. Mooie etnische souvenirs van goede kwaliteit en niet duur. Gids, vertaler en chauffeur hebben een goed geregelde reis verzorgd.

De reis duurt een paar uur onderweg met strategische stops bij uitkijkpunten om foto's te maken, je moet zonnebrandcrème dragen om te kunnen genieten van de landschappen onder de zonnestralen, omdat het meer een wandeling is dan wat dan ook over landschappen, ik raad aan om een goede camera mee te nemen en zowel voor de keel van de duivel als het amfitheater ga voorbereid op goede foto's

Het was een onvergetelijke ervaring. De plaatsen zijn fantastisch, de aard en kleuren van de bergen en tradities hebben ons buiten adem gebracht. De Martin-gids van Nordic Travel was ook erg goed voorbereid met de geschiedenis van de Inca- en Spaanse veroveringen toen. Een mooie dag. Maak je klaar voor de reis. De straten zijn niet erg comfortabel

Een zeer lange excursie per minibus maar met ongelooflijke landschappen, de top van de top is de klim in 4x4 tot 4350m om de berg van 14 kleuren te bewonderen, echt subliem. Verder goede organisatie en goed tijdmanagement.

Dit was een juweeltje van een rondleiding. Absoluut de moeite waard. Ik zou echter de lunchlocatie dumpen en naar het NANNI-wijnhuis in de buurt lopen voor een proeverij en Malbec-risotto voor de lunch.