Kies data

Salto do Cabrito

Salto do Cabrito: tours & activiteiten die je niet wilt missen

São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

1. São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Sao Miguel: Salto do Cabrito begeleide canyoning-ervaring

2. Sao Miguel: Salto do Cabrito begeleide canyoning-ervaring

Spring, glij en abseil in prachtige canyons en natuurlijke watervallen tijdens deze begeleide canyoning-tour door de Salto do Cabrito-kloof in Sao Miguel. Selecteer een tour waarbij je op eigen gelegenheid naar het startpunt gaat of kies de optie om opgehaald te worden bij het kantoor van de activiteitenaanbieder in Ponta Delgada. Bij aankomst in Salto do Cabrito, ontmoet je je gids en ga je aan de slag met je goed onderhouden canyoning-uitrusting. Maak een korte wandeling naar het begin van het canyoningpad, waar je gids je een veiligheidsbriefing zal geven. Rappel over 3 verticale watervallen, waarvan de hoogste waterval 15 meter hoog is. Wandel door weelderige vegetatie, passeer een natuurlijk amfitheater, bekijk de ruïnes van een oude waterkrachtcentrale. Geniet van een reis met meer technische canyoning, maar nog steeds gevuld met adrenaline-opwekkende momenten. Aan het einde van je ervaring keer je terug naar het startpunt van je tour.

Lagoa do Fogo: ATV-quadtour van een halve dag

3. Lagoa do Fogo: ATV-quadtour van een halve dag

Rijd met een passagier of alleen in een ATV en manoeuvreer naar de hoogste punten van de bergen die Lagoa do Fogo omringen. Schiet over onverharde wegen en geniet van ongelooflijke uitzichten en de perfecte mix tussen natuur en avontuur. Spring op je ATV (geschikt voor 1 bestuurder en 1 passagier) en ga naar Lagoa do Fogo, het kratermeer in de vulkaan Água de Pau Massif, om je avontuur door de landschappen van het eiland São Miguel te beginnen. Verwacht avontuur en vele verrassingen tijdens je rit, zoals een fontein begraven door de lava van een vulkaan of verborgen locaties uit oude veldslagen. Hoogtepunten tijdens de tour zijn de waterval Salto do Cabrito, Ribeira Grande, Pico da Pedra, fontanário (fontein) sec. XVI, en meer.

Azoren: Canyoning in Salto do Cabrito

4. Azoren: Canyoning in Salto do Cabrito

Ontspan en ontkoppel in een prachtige omgeving tijdens een ochtend canyoning-avontuur in Salto do Cabrito. Verken de natuurlijke kant van het eiland São Miguel wandelend en canyoning door weelderige bossen en koele beekjes. Ontmoet je gids in het centrum van Ponta Delgada of kies ervoor om rechtstreeks bij je accommodatie te worden opgehaald. Reis 20 minuten met een busje met airconditioning naar Salto do Cabrito. Begin met een wandeling van 30 minuten naar de beek waar je gids een veiligheidsbriefing geeft en alle uitrusting uitdeelt die nodig is voor de activiteit. Eenmaal geschikt en klaar om te gaan, kunt u een paar uur doorbrengen met het verkennen van de zwembaden en watervallen. Waad de rivier af en bereik verschillende watervallen waar je abseilt of tokkelt door een diepe kloof omringd door de verbazingwekkende natuur van dit vulkanische gebied. De hoogste rappel kan oplopen tot 16 meter en, in tegenstelling tot andere canyons, zijn er geen vereiste sprongen. Om het avontuur te beëindigen, kies je voor een sprong van 4 meter bij de laatste waterval. Er is ook een zipline beschikbaar voor degenen die liever vliegen dan springen. Opmerking: het wordt aanbevolen dat u in goede fysieke conditie bent, aangezien deze tour het beklimmen van een steile "trap" omvat, lopen op onstabiel terrein, modderige hellingen en kleine opwaartse en neerwaartse klauteren. U hoeft echter niet te kunnen zwemmen. De veiligheid van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit en daarom raden we deze activiteit niet aan voor personen die meer dan 120 kg wegen.

Sao Miguel: jeeptour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

5. Sao Miguel: jeeptour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Ben je klaar om halsoverkop verliefd te worden op São Miguel? Tijdens deze jeeptour van een hele dag ontdek je de ware schoonheid van het eiland. Vertrekkend vanuit Ponta Delgada rijdt u naar Pico do Carvão en Pico da Cruz waar u kunt genieten van het prachtige landschap. Vergeet niet om wat foto's te maken van de rand van de Sete Cidades caldera, Sete Cidades Village en de Sete Cidades Península terwijl u voorbij rijdt. Bereid je voor om onder de indruk te zijn van de adembenemende uitzichten op het uitkijkpunt Vista do Rei. Dit is de bekendste ansichtkaart van São Miguel. Geniet van een smakelijke lunch op de Azoren in een lokaal restaurant in Ponta Delgada. De volgende stop, ga naar een van de hoogtepunten van de Azoren - Lagoa do Fogo. Dit betoverende meer ligt in het hart van een oude vulkaan. Neem vervolgens een duik in een natuurlijke spa bij aankomst in Caldeira Velha. Deze ijzerrijke waterval is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen terwijl je geniet van het idyllische uitzicht op het bos. Na een duik ga je naar de Salto do Cabrito-waterval, passeer je de stad Ribeira Grande en vervolgens terug naar Ponta Delgada.

Eiland São Miguel: dagtour offroad-eiland

6. Eiland São Miguel: dagtour offroad-eiland

Begin je Land Rover-tour in het zuidoostelijke deel van het eiland in het vulkanische gebied van Sete Cidades. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Ponta Delgada, word je naar het vulkanische complex van Sete Cidades en hun prachtige meren gereden. Van Lagoa das Empadadas, tot Cumeeira Grande, Muro das Nove das Janelas, het dorp Sete Cidades en het uitkijkpunt Vista do Rei, je tour zit vol met opwindende uitzichten. Na de lunch, geserveerd in een lokaal restaurant, rijdt u richting het Fogo-complex en bezoekt u Pico da Barrosa, het uitkijkpunt Lagoa do Fogo, de thermale baden Caldeira Velha, Salto do Cabrito en de stad Ribeira Grande. Afzetten bij uw accommodatie is bij deze tour inbegrepen.

Van Ponta Delgada: jeeptour van een halve dag door Lagoa do Fogo

7. Van Ponta Delgada: jeeptour van een halve dag door Lagoa do Fogo

Je wordt opgehaald in Ponta Delgada en gaat richting Pico da Barrosa. Bij Pico da Barrosa heb je uitzicht over het hele eiland, inclusief Lagoa do Fogo. Zie Lagoa do Fogo, een kratermeer in het midden van het eiland. Zie het Interpretatiecentrum van Caldeira Velha, een structuur gewijd aan de promotie van natuurlijk erfgoed. Geniet van de schoonheid van de Salto Do Cabrito-waterval en Ribeira Grand op het noordelijke deel van het eiland.

Van Ponta Delgada: begeleide wandeling naar Salto do Cabrito

8. Van Ponta Delgada: begeleide wandeling naar Salto do Cabrito

Van de eerste elektrische centrales van het eiland, daterend uit de 19e eeuw, tot de heldere putten waar je lichaam en ziel kunt wassen; van borrelende watervallen tot lommerrijke takken die de grond op de paden in de schaduw stellen; van hangende ijzeren bruggen over stromen en visioenen van licht in verborgen ruimtes - al deze luxueuze en ongelooflijke beelden kunnen worden vastgelegd. Tijdens deze interessante, gemakkelijke rondwandeling zal onze gids interessante informatie geven over de waterbronnen van het eiland São Miguel. Dit is een geweldige kans om in contact te komen met de natuur en tegelijkertijd te ontdekken hoe deze zeer nuttig wordt in ons leven. We komen langs merkwaardige plaatsen, zoals een oude waterkrachtcentrale, een waterkrachtcentrale of ook fumarolen waar je gerechten kunt bereiden onder de hete vulkanische grond. Het eerste deel van het pad is om af te dalen over een onverharde weg met weelderige natuur tot je de waterkrachtcentrale van Salto do Cabrito bereikt. Dit is waar we zullen genieten van de waterval en wat tijd hebben om foto's te maken. Dan gaan we een aantal trappen op met een zeer steile helling en onderweg passeren we een ijzeren loopbrug. Voor degenen die hoogtevrees hebben, wees voorbereid om deze uitdaging te overwinnen! Het is echter een wandelpad dat zeker de moeite waard is. We lopen heel dicht bij de beek en voelen de levendige natuur. Onderweg passeren we de iconische voormalige waterkrachtcentrale. Het gebruik bestond uit een dam die een kunstmatig meer ontwierp met de capaciteit om 's nachts water op te slaan om overdag met een turbo te worden opgeladen. De dam, die vandaag nog steeds in gebruik is, heeft een maximale hoogte van 11 m, werd gebouwd in metselwerk en werd in 2005 gerenoveerd in de manoeuvreerorganen en versterkt met een betonnen binnenmuur om de structuur te consolideren om waterinfiltratie te voorkomen. Dan is het tijd om terug te keren naar het startpunt. Aan het einde van deze ervaring brengen we je terug naar Ponta Delgada.

Privétour 'Sao Miguel Highlights' voor groepen tot 8

9. Privétour 'Sao Miguel Highlights' voor groepen tot 8

Ervaar het prachtige eiland São Miguel tijdens een intieme privétour voor jou en je groep. Ga samen met vrienden of familie op een fascinerend avontuur door mysterieuze lagunes, machtige watervallen en ontspannende warmwaterbronnen. Geniet van een rustige wandeling rond de oudste theeplantage van Europa. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Ponta Delgada, ga je richting de wereldberoemde Sete Cidades-lagune, gevormd door een krater. Geniet van een panoramisch uitzicht op de site vanaf het uitkijkpunt Vista do Rei, stop dan bij de lagune en koop een kopje koffie als je dat wilt. Rijd naar het centrale deel van het eiland. Geniet van de kans om een lunch te kopen in Ribeira Grande, de op een na grootste stad van São Miguel, en bezoek vervolgens de Gorreana-plantage om rond de oude theevelden te wandelen. Ga verder naar de opvallende Salto do Cabrito-watervallen en word omringd door een inspirerend natuurlijk landschap. Kom vervolgens aan bij de warmwaterbronnen van Caldeira Velha, waar een hete waterval in verbinding staat met een vijver en een prachtig landschap biedt voor een ontspannen tijd. Beëindig uw reis met een stop bij Lagoa do Fogo, de hoogste lagune van het eiland op meer dan 500 meter hoogte, en word vervolgens teruggebracht naar uw hotel. Mix en match al deze geweldige locaties op het eiland en laat ons je helpen een onvergetelijke reis te creëren, speciaal voor jou op maat gemaakt.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Salto do Cabrito

Wil je alle activiteiten in Salto do Cabrito ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Salto do Cabrito

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 30 beoordelingen

Helaas hadden we niet zoveel geluk met het weer, maar onze gids was uiterst flexibel en herschikte / paste de tour aan aan de weersomstandigheden. Hij was zeer goed geïnformeerd en we hadden veel plezier die dag. We zijn van plan om ook de tour door het oostelijke deel van het eiland te doen en zullen zeker weer met dit bedrijf gaan. Sterk aanbevolen!

Tivemos um guia fantástico - Eduardo! Simpatia, educação e super conhecimento de história, geografia, sociologia da região. Tivemos um pouco de azar com o tempo, mas isso faz parte.

Fijne gids, super vriendelijk, bereidwillig. Einde van de rit extra muziek van de Azoren. Alles positief!!!

Vey enthusiastic guide, open and able to tell a lot about Sao Miguel, showing beautifully sites.

Geweldige dag gehad. Onze gids João was zeer kundig en gepassioneerd. Dikke aanrader