Kies data

Dingen om te doen Saly, Senegal

Saly, Senegal: De beste dingen die je niet wil missen

Van Dakar/Saly: Halve dag Bandia Wildlife Reserve Tour

1. Van Dakar/Saly: Halve dag Bandia Wildlife Reserve Tour

Ontdek enkele van de meest fascinerende bewoners van Afrika in het reservaat, van kuddes antilopen en gazellen tot giraffen, neushoorns en krokodillen tijdens deze tour van een halve dag vanuit Dakar of Saly. Je deskundige gids helpt je zoveel mogelijk dieren te spotten en vertelt je meer over de lokale flora en fauna die je ziet. Begin je Bandia-tour met ophalen van je hotel in Dakar of Saly en reis naar het wildernisreservaat in een voertuig met airconditioning. Het Bandia Wildlife Reserve is uniek in de manier waarop het erin is geslaagd om verschillende soorten opnieuw in het wild te introduceren, wat de perfecte setting creëert voor u om een aantal ongelooflijke vakantiefoto's te maken. Na je excursie word je teruggebracht naar je hotel in Dakar of Saly.

Van Saly en Dakar: dagtocht Lompoul-woestijn met kameelrit

2. Van Saly en Dakar: dagtocht Lompoul-woestijn met kameelrit

Breng de dag door met een bezoek aan de prachtige Lompoul-woestijn van Senegal, met zijn uitgestrekte landschap van oranje zandduinen. Uw chauffeur haalt u om 07:00 uur op. Je maakt een reis van 3 uur in een comfortabel 4WD-voertuig en stopt onderweg om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. Eenmaal in Lompoul kunt u genieten van een ritje op een kameel in de woestijn en het beroemde rallyparcours Parijs-Dakar bekijken. Je deskundige gids zorgt ervoor dat je in de woestijn geen heerlijke Senegalese maaltijd mist. Je wordt om 19:00 uur teruggebracht naar je hotel.

Dakar: privérondleiding door de stad

3. Dakar: privérondleiding door de stad

Begin met ophalen bij je hotel en ontmoet je professionele gids. Begin aan een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en leer over de geschiedenis van de Senegalese hoofdstad. Bekijk het Renaissance Monument, een 49 meter hoog bronzen beeld. Bezoek de Kermel-markt en verken de vele kraampjes die bekend staan om hun hoge kwaliteit fruit, groenten, vlees, vis, bloemen en ambachten. Passeer het Paleis van de Republiek, de officiële residentie van de president van Senegal. Zie de Nationale Assemblee, waar de overheidsinstanties bijeenkomen. Na het leren over Dakar en de geschiedenis van Senegal, keert u terug naar uw hotel.

Van Dakar of Saly: tour van een halve dag naar Pink Lake

4. Van Dakar of Saly: tour van een halve dag naar Pink Lake

Lake Retba, ook wel bekend als Pink Lake en Lake Rose, is een van de meest bezochte plekken in Senegal. Dit zoutmeer dankt zijn faam aan de originele en veranderende kleur van zijn wateren, maar ook aan de rally Parijs-Dakar, die hier zijn laatste etappe houdt. De roze kleur van dit meer is te danken aan de werking van de alg Dunaliella salina. Veel toeristen komen hier van over de hele wereld om het ongelooflijke effect te zien. Ontspan met een pick-up van je hotel of vanuit de haven van Dakar, voordat je de hele geschiedenis van deze fantastische plek leert kennen. Het bezoek duurt 4 uur. Je wordt vergezeld door een professionele erkende toeristengids die je zal inspireren om de lagune te verkennen en de zandduinen eromheen te zien.

Van Dakar of Saly: dagtocht naar de Sine-Saloum-delta

5. Van Dakar of Saly: dagtocht naar de Sine-Saloum-delta

Geniet van een vroege pick-up bij je hotel in Sally en ga naar de Sine-Saloum Delta. Maak een reis van 4 uur met stops om onderweg de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Leer van je gids alles wat je moet weten over het gebied en zijn geschiedenis. Bezoek Toubacouta, een klein stadje temidden van de mangroven en bossen aan de delta. Ontdek de lokale economie gebaseerd op oesterkweek en maak een boottocht om de duizenden vogelsoorten die in de Delta leven te leren kennen. De delta wordt gevormd door twee rivieren, de Sine en de Saloum. Het is een eco-wonderland dat 180.000 hectare (444.790 acres) ruwe natuurlijke schoonheid omvat en een opmerkelijke biosfeer creëert van brakke kreken, diepe mangrovebossen, zoutvlakten en open estuaria. Wees rond 20:00 uur terug in je hotel.

Van Dakar of Saly: privétour van een halve dag op het eiland Gorée

6. Van Dakar of Saly: privétour van een halve dag op het eiland Gorée

Geniet van een privétour op het eiland Gorée in een comfortabel voertuig met airconditioning en een ervaren chauffeur-gids. Gorée Island vertegenwoordigt de tragische geschiedenis van de slavenhandel in Afrika en werd in 1978 officieel erkend als UNESCO-werelderfgoed. Gorée, 'geheugeneiland', werd vanwege zijn historische betekenis als een van de eerste plaatsen op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Uw begeleide bezoek omvat stops bij het beroemde Gorée-slavenhuis, het Dakar-Gorée-monument, het Estrée-fort en het Gorée-strand. Laat je ophalen en afzetten bij je hotel in Dakar of Saly, of vanaf het vliegveld of de haven in Dakar.

Van Saly en Dakar: wandeling met Lions Fathala Wildlife Reserve

7. Van Saly en Dakar: wandeling met Lions Fathala Wildlife Reserve

Je wordt om 06:00 uur opgehaald bij je hotel om aan boord te gaan van de 4 uur durende reis naar Fathala Wildlife Reserve. Tijdens de reis wordt u vergezeld door uw professionele gids die u zal informeren over de komende dag. Het Fathala Wildlife Reserve herbergt veel dieren in het wild, waaronder zebra's, giraffen en meer. Vanuit het comfort van het voertuig kunt u de dieren in het wild van dichtbij bekijken. Ontmoet leeuwen, koningen van de Afrikaanse jungle, dwalend door hun natuurlijke habitat. Je krijgt ook de kans om naast ze te lopen. U heeft de mogelijkheid om te lunchen in het restaurant gelegen in het reservaat. Aan het einde van de dag brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel. Je zou rond 20:00 uur terug moeten zijn in Saly.

Van Dakar of Saly: tour van een halve dag naar het eiland Ngor

8. Van Dakar of Saly: tour van een halve dag naar het eiland Ngor

Je wordt opgehaald bij je hotel in Dakar of Saly en reist naar het eiland Ngor, gelegen voor het Kaapverdische schiereiland in Senegal. Laat je door je gids begeleiden naar een ideale locatie voor watersporten, sportvissen en vogelspotten. Geniet van 4 uur tijd op het eiland, waar u kunt ontspannen op de prachtige stranden of een duik kunt nemen in de warme oceaan. Verken het kleine dorpje op het eiland en geniet van de lokale cultuur. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Dakar of Saly.

Saly: DSS luchthaven naar Saly privétransfer

9. Saly: DSS luchthaven naar Saly privétransfer

Neem een handige privétransfer van de Blaise Diagne International Airport (DSS) in Diass naar Saly. Profiteer van een comfortabel voertuig met airconditioning en een professionele privéchauffeur om u te helpen. Ga bij aankomst op Blaise Diagne International Airport (DSS) naar de uitgang aan de rechterkant van de aankomsthal. Maak kennis met uw professionele chauffeur die op u wacht met een bord met uw naam erop. Maakt u zich geen zorgen als uw vlucht een beetje vertraging heeft, want deze service is inclusief maximaal 1,5 uur wachttijd. Stap in een comfortabel voertuig met airconditioning en geniet van de rit naar uw bestemming in Saly. Profiteer van wifi aan boord, zodat u verbonden blijft terwijl u aan uw reis begint.

Excursie naar Djoudj Nationaal Park

10. Excursie naar Djoudj Nationaal Park

Begin deze activiteit in de vroege ochtend vanuit Saly en begin aan een geweldige dagtocht. Geniet van een pick-up van een vriendelijke chauffeur die op je wacht bij je accommodatie. Ga naar het beroemde Djoudj National Park in een comfortabel voertuig met airconditioning en geniet van een rit van 5 uur met stops om onderweg de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. Djoudj is een van de meest populaire plekken voor het verkennen van dieren in het wild en miljoenen trekvogels tijdens het bezoek aan het park. Breng de dag door samen met een professionele erkende toeristengids die je alles laat zien wat je moet zien in het park. Bewonder de verschillende soorten die hier in de winter leven en luister naar de uitleg van de gids over alles wat je moet weten over hun migratieproces. Geniet op eigen kosten van een lunch op een plek naar keuze, uw gids kan u enkele geweldige plekken adviseren. Aan het einde van de dag brengt uw chauffeur u terug naar Saly.

Beschikbare activiteiten

  • Privétours
  • Transfers
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Saly, Senegal

Wil je alle activiteiten in Saly, Senegal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.