Salzburg

Salzburg: de beste attracties

De leukste activiteiten in Salzburg

Salzburg wordt in Europa nog wel eens over het hoofd gezien, terwijl het een prachtige stad is vol rijke geschiedenis en mooie architectuur. Hier 7 manieren om je tijd in deze wonderstad te besteden.

 • Historisch centrum van Salzburg

  1. Historisch centrum van Salzburg

  Het betoverende oude centrum van Salzburg ligt aan rivier de Salzach. Wandel door de kronkelende straten en bewonder de historische gebouwen.

 • Palacio de Hellbrunn

  2. Palacio de Hellbrunn

  Ook de aartsbisschoppen van Oostenrijk wilden in de zomer vakantie vieren - dat deden ze hier. Schloss Hellbrunn is beroemd om zijn fonteinen en hun ondeugende 'Wasserspiele'.

 • 3. Salzburg Museum

  Het bekroonde Salzburg museum leidt je door de gehele geschiedenis van Oostenrijk: van Romeinse vestigingen tot WOI en moderne kunst.

 • Schloss Mirabell

  4. Schloss Mirabell

  Schloss Mirabellwerd oorspronkelijk gebouwd voor de maîtresse van een prins, en is een tot in de puntjes verzorgd toonbeeld van elegantie.

 • Salzburger Zoo

  5. Salzburger Zoo

  De dierentuin van Salzburg ligt op het terrein van Schloss Hellbrunn en is het thuis van dieren uit zowel de Oostenrijkse bergen als de rest van de wereld.

 • Dom van Salzburg

  6. Dom van Salzburg

  De Dom van Salzburg is de grandioze zetel van het historisch machtige aartsbisdom Salzburg, én de plek waar Mozart werd gedoopt!

 • Schloss Hohensalzburg

  7. Schloss Hohensalzburg

  Het iconische kasteel op een bergtop is vanuit de wijde omtrek zichtbaar. De gouden kamers en koninklijke hallen in dit enorme Middeleeuwse kasteel wil je niet missen.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen breng je door Salzburg?

  Salzburg is met 150.000 inwoners een relatief kleine stad. Als je het tempo erin zet, kun je de meeste hoogtepunten in een dag zien, maar dan ben je wel aan het haasten. Als je ook nog tijd wil om hier en daar een strudel te eten en misschien een dagtripje naar Schloss Hellbrunn te maken, zit je met 3 dagen beter.

 • Waar slapen we?

  Salzburg kent een grote verscheidenheid aan kwaliteitshotels en goede hostels - de keus is aan jou! Tip: blijf in de buurt van de rivier, bij het centrum in de buurt. Daar is de meeste gezelligheid.

Goed om te weten

 • Taal
  Oostenrijks-Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +43
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer & herfst

Sitemap Salzburg

Wil je alle activiteiten in Salzburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Salzburg

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.992 beoordelingen

We waren met z'n 2-en en de gids in een comfortabele VW-bus. De gids vertelde zeer enthousiast en betrokken over zijn stad. De excursie is vooral heel fijn om aan het begin van het verblijf te doen. Op die manier krijg je goed inzicht in wat er zoal te zien en te beleven valt in de stad. Daarna kun je dan naar eigen inzicht de dingen bezoeken die je beter wilt bekijken. Het was heel relaxed. Het bezoek aan het Mozart Huis vond ik een tegenvaller. Je wordt daar aan het einde van de excursie afgezet. En je kunt het dan zelf bezoeken. De tentoonstelling daar vond ik teleurstellend en klein.

De twee activiteiten op zich waren goed al was de sound of music tour veel in de bus en was de verste afstand toch te commercieel getint naar het lokale dorpje toe. Deze stop eruit en meer tijd op de andere locaties was beter geweest. De namiddagactiviteit in de zoutmijn was fantastisch. Beide activiteiten met zeer goede gids. Een minpuntje: als je het verkoopt als een dagpakket dan moet je er ook een dag van maken. We werden om 13 uur na deel 1 in het busdepot gedropt en moesten daar gewoon een uur wachten op de start van deel 2. Dat is niet de bedoeling van een daguitstap natuurlijk.

De tour is echt een aanrader. Je komt dingen van de film te weten die je anders nooit te weten zou komen. De gids(David) was echt een komiek. Hij wist de hele bus van begin tot einde te facineren. De bus chauffeur(haky) was een echte chauffeur. Hij wist de bus door de smalle steegjes in salzburg te rijden als een ware prof. Kortom de hele tour is een echte aanrader

leuk om alle filmlocaties te zien! Je kunt alleen niet overal in, omdat sommige locaties privé- bezit zijn. maar er is genoeg te zien en alles wordt erbij verteld, zowel over het film- verhaal als het echte verhaal! zeer de moeite waard!

Gids Natasha was fantastisch, grappig, wist ook heel veel te vertellen over de geschiedenis van Salzburg en omgeving. De tour verliep zeer rustig met kans om vragen te stellen. Een aanrader!