Ontdek het beste van
Salzburg (staat)

Ontdek Oostenrijks eten, muziek en cultuur op zijn best in een decor dat rechtstreeks uit een sprookje komt.

Onze aanbevelingen voor Salzburg (staat)

Salzburg: originele Sound of Music-tour

1. Salzburg: originele Sound of Music-tour

Tijdens deze excursie van een halve dag herleef je scenes van één van de populairste films aller tijden. Bezoek de filmlocaties van The Sound of Music in Salzburg en het omringende platteland. Tijdens de excursie krijg je natuurlijk ook liedjes van de originele soundtrack te horen. De gids zal je de architectonische en historische bezienswaardigheden van de stad en het schilderachtige merendistrict laten zien. Bekijk Paleis Leopoldskron, een plaats waarvan de buitenkant werd gebruikt als huis van de familie Trapp en waar je de kinderen zag varen op het meer en in het water zag springen. Maria was postulante bij de abdij Nonnberg, het oudste klooster in het Duitstalige deel van Europa. Dit is dan ook je volgende halte. De scenes bij Sankt Gilgen en het Wolfgangmeer aan het begin van de film zijn in werkelijkheid gefilmd bij Fuschl am See, onderweg naar Sankt Gilgen, waar je vandaag ook heen gaat. De trouwerij werd bij de Mondseekathedraal gefilmd, een botergeel en wit gebouw waar je ook stopt tijdens de tour. Aan de hand van Liesl liep Maria naar het altaar, waar de Baron voor de trap naar het hoofdaltaar op haar wachtte. Na terugkomst in Salzburg zit de excursie erop, maar je kunt de Mirabelltuinen, recht tegenover de busterminal, nog bezichtigen. Maria en de kinderen dansten door deze tuin toen ze Do-Re-Mi zongen..

Vanuit Salzburg: Halfdaagse tour naar Hallstatt

2. Vanuit Salzburg: Halfdaagse tour naar Hallstatt

Ga op een halfdaagse tour door het Salzkammergut naar Hallstatt. Bekijk de stad Hallstatt tijdens een rondleiding en ga daarna op eigen tempo op verkenning. Bewonder de Mullbach waterval en het Bone House. Begin de tocht vanuit Salzburg met een rit door het beroemde Salzkammergut op weg naar Hallstatt, bekend als de Parel van het Salzkammergut. De route voert je door een aantal charmante dorpjes, terwijl je luistert naar een inleiding over Hallstatt en het Salzkammergut. Als je de Hallstatt Skywalk wilt doen, regel dit dan zelf en houd ook rekening met een uur tijd van je verblijf van 2,5 uur in Hallstatt. Geniet bij aankomst in Hallstatt van 2,5 uur vrije tijd om de bezienswaardigheden in je op te nemen. Maak een ontspannen wandeling langs het meer en bewonder hoe de huizen boven je zich lijken vast te klampen aan de berghelling. Loop langs de Mullbach waterval en bezoek het plaatselijke museum. Een must-see attractie is het Bottenhuis achter de katholieke kerk, dat je een interessante kijk geeft in het plaatselijke familieleven (toegang niet inbegrepen). Dan begin je aan de terugreis via Abtenau en Russbach naar Gosau en bewonder je het uitzicht op de Dachtsein bergen.

Salzburg: Mozartconcert in paleis Mirabell

3. Salzburg: Mozartconcert in paleis Mirabell

Ervaar een avond vol klassieke muziek en geniet van de unieke sfeer in de adembenemende Marmeren Zaal in barokstijl in het Schloss Mirabell. De Marmeren Zaal was ooit de banketzaal van de prinsen en aartsbisschoppen en wordt tegenwoordig beschouwd als een van de mooiste concertzalen ter wereld. Leopold Mozart en zijn kinderen Wolfgang en Marianne (bijnaam Nannerl) hebben zelfs in deze zaal opgetreden. Laat je betoveren door de solisten en wisselende ensembles, die je inspireren met hun intense, sfeervolle werken. Geniet van de verschillende interpretaties van delicate kamermuziek.

Salzburg: toegangsticket voor Vesting Hohensalzburg

4. Salzburg: toegangsticket voor Vesting Hohensalzburg

Om je bezoek aan de vesting Hohensalzburg te beginnen, maak je een wandeling van 20-30 minuten of maak je een ritje met een van de oudste kabelbanen van Oostenrijk (als je die optie hebt gekozen). Tegenwoordig is er in plaats van de oorspronkelijke kabelbaan, die al in 1892 door waterkracht werd aangedreven en mensen de berg op en af vervoerde, een ultramodern railsysteem. Eenmaal boven heb je een uniek uitzicht over de aartsbisschoppelijke stad en het adembenemende Salzburger berglandschap. Bewonder de omgeving, maak foto's en verken het middeleeuwse fort dat staat voor 900 jaar stadsgeschiedenis. Tijdens je zelfgeleide bezoek verken je alle verschillende delen van het kasteel en zie je waarom het ruim 1000 jaar niet veroverd werd. Kom in contact met modellen die verschillende aanvals- en verdedigingsstijlen tonen die in de middeleeuwse vesting werden beoefend. Geniet van een ander hoogtepunt wanneer je de Fürstenzimmer bezoekt, dat tot de bestbewaarde seculiere gebouwen uit de gotische periode behoort. Tijdens een wandeling door het complex ontdek je steeds nieuwe uitzichten over de stad en vind je vele verborgen hoeken.

Kathedraal van Salzburg: orgelconcert om 12:00 uur

5. Kathedraal van Salzburg: orgelconcert om 12:00 uur

Beleef het pure barokke spektakel van een orgelconcert in een van de belangrijkste attracties van Salzburg, Oostenrijk. Luister naar deze middagvoorstelling en ga terug naar de tijd van Wolfgang Amadeus Mozart. Hoor het luiden van de klokken in de middag en bereid jevoor op de klanken van de zeven orgels van de Dom van Salzburg. Kijk omhoog naar de imposante koepel die het stadsbeeld domineert. Bekijk de marmeren gevel en voel jezelf terug in de tijd gevoerd. Stap het interieur van de kathedraal binnen en bewonder de pure stijl. Voel het bijzondere lichteffect in het gedempte schip. Bevestig jouw geloof in het met licht overstroomde heiligdom, voordat je dit korte middagconcert afsluit.

Vanuit Wenen: Dagtrip naar Hallstatt en Salzkammergut

6. Vanuit Wenen: Dagtrip naar Hallstatt en Salzkammergut

Vertrek vanuit Wenen en reis met de bus naar de Oostenrijkse Alpen om de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Salzkammergut te verkennen, beroemd om zijn schilderachtige meren, kalksteenbergen en historische kastelen. Ga vervolgens verder naar het prachtige dorp Hallstatt aan de Hallstätter See en kom meer te weten over de ontwikkeling van het dorp en zijn zoutproductie-industrie, die teruggaat tot de prehistorie.  Stap daarna aan boord van een boot en vaar over het rustige water van de Hallstätter See (alleen in de zomer). Krijg wat vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen, voordat je weer terugkeert naar Wenen.

Salzburg: Concert en diner in de vesting van Mozart

7. Salzburg: Concert en diner in de vesting van Mozart

Geniet van aankomst en vertrek met de kabelbaan om het klassieke stuk "Eine Kleine Nachtmusik" te horen terwijl je geniet van een romantisch diner en concert in Salzburg. Bewonder het uitzicht vanaf het Mozart fort. Begin je avond met een romantisch 3-gangendiner. Ervaar een werkelijk uitzonderlijke sfeer in het 900 jaar oude fort. Dineer in het exclusieve Panorama Restaurant, dat zich in de vesting bevindt en uitkijkt over de oude stad van Salzburg. Luister vervolgens naar Mozarts meest geliefde werk en andere meesterwerken van de beroemde klassieke componist, vertolkt door internationaal bekende solisten. Beleef na het concert Mozarts stad in de schemering als de avond ten einde loopt. Klassiek diner menu - Minibroodjes met 2 verschillende smeersels - Consommé van rundvlees met griesmeelknoedel - Gevulde kalkoenroulade supreme met truffelpuree & fruitige saus - Mozart dessert VIP Diner Menu - Mini broodjes met 2 verschillende smeersels - Witte wijn soep met geroosterde Marcona amandelen - Sous vide gegaarde short ribs van lokaal rundvlees op aardappelgratin & gegrilde asperges of - Salzburger forelfilet "Müllerin Art" met parlsey aardappelen - Salzburger Nockerl - Zachte eiersoufflé met vanilleroom & bessen *Vegetarische/veganistische/allergische verzoeken, richt u rechtstreeks tot het bedienend personeel in het restaurant. Menu's onder voorbehoud! Salzburger Mozart Ensemble Fragment uit het programma W.A.MOZART: "A LITTLE NIGHT MUSIC" (EEN BEETJE NACHTMUZIEK) W.A.MOZART: Pianokwartet J. HAYDN: Strijkkwartet W.A.MOZART: Klarinetkwintet F.SCHUBERT: Forellenkwintet A.DVORAK: Walsen J.STRAUSS: Walsen, Polka en meer Mozart Kammerorchester Salzburg Mei tot oktober elke donderdag, vrijdag, zaterdag De "Mozart - Strauss Orkestconcerten" vinden plaats in de mooiste zaal van de stad - de Gouden Zaal in de 900 jaar oude vesting Hohensalzburg - en zijn uniek voor Salzburg. Het Mozart Kamerorkest van Salzburg is een zeer professioneel en internationaal veelgevraagd kamerorkest en speelt in een bezetting die regelmatig van omvang wisselt. Het orkest is doordrenkt van traditie en voert voornamelijk de muzikale schatten van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss uit. Uittreksel uit het programma: W. A. MOZART: "A LITTLE NIGHT MUSIC" (EEN BEETJE NACHTMUZIEK) W. A. MOZART: Symfonie KV 138 W. A. MOZART: Pianoconcert J.S. BACH: Concert voor 2 violen J. STRAUSS: Walsen, Polka en meer Het programma kan gewijzigd worden.

Adelaarsnest en Berchtesgaden Tour vanuit Salzburg

8. Adelaarsnest en Berchtesgaden Tour vanuit Salzburg

Geniet van unieke berglandschappen tijdens deze tour door de betoverende Beierse Alpen. Reis langs de Königssee en ontdek de imposante kliffen en romantisch gelegen boerderijen onderweg naar Obersalzberg. In een speciaal uitgeruste, luxe en comfortabele bus kun je ontspannen terwijl de chauffeur de dramatische hoogtes en steile kliffen bedwingt. Een rit van 20 minuten over goed aangelegde wegen brengt je naar het Adelaarsnest, waar Adolf Hitler altijd zijn zomervakantie doorbracht. Vanaf het Adelaarsnest kun je genieten van een buitengewoon uitzicht op de 'Hoher Göll' en andere majestueuze, besneeuwde bergtoppen van de Beierse Alpen.

Vanuit München: dagtocht met de trein naar Salzburg

9. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Salzburg

Bezoek de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart tijdens een dagtour vanuit München. Reis met de trein en in de keizerlijke stad, bezoek zijn geboorteplaats (optioneel), zijn woonplaats, de straten waar hij liep en de cafés waar hij dronk. Salzburg is ook een van de meest populaire bestemmingen voor set-jetting ter wereld om een simpele reden: "The Sound of Music". Bezoek sites die u zich herinnert van het witte doek, zoals de prachtige Mirabelle-tuinen waar Julie Andrews en de kinderen werden gefilmd terwijl ze "Do-Re-Mi" zongen. Een deskundige gids neemt je mee op een treinreis van München naar Oostenrijk. Je krijgt een kaart en krijgt een oriëntatietour van 1,5 uur door de belangrijkste bezienswaardigheden. Verken een van de best bewaarde middeleeuwse oude steden van Europa, doorkruist met romantische kronkelende winkelstraten en eerbiedwaardige marktplaatsen versierd met uitstekende architectonische monumenten uit de latere barok. Bekijk pleinen en fonteinen, de prachtige Domkirche, lusthoven, paleizen en kerken, kloosters en catacomben, en banketbakkerijen en patisserieën. Je gaat ook naar het oudste restaurant van het continent. Je hebt dan 3 uur om de stad zelf te verkennen, voordat je afspreekt voor de terugreis. Tijdens je vrije tijd kun je een bezoek brengen aan het adembenemende 900 jaar oude fort Festung Hohensalzburg, het prachtige gebouw dat de skyline van de stad domineert, zelf omlijst door de spectaculaire omsingeling van bergen die zich uitstrekken tot aan de horizon.

Salzburg: Amfibische audiogids te land en te water

10. Salzburg: Amfibische audiogids te land en te water

Beleef een onvergetelijke stedentrip terwijl u aan boord gaat van een uniek amfibievoertuig dat speciaal voor Salzburg is gebouwd. Verken het betoverende gebied rond Mirabell Palace, een van de meest populaire en mooiste trouwlocaties. Bekijk de residentie van Mozart, het Leopoldskron-paleis met zijn prachtige meer, wereldberoemd vanwege de scènes die zijn gefilmd voor The Sound of Music. Ga door oude wijken zoals Mülln en vele andere interessante gebieden. Plons in de rivier de Salzach die door het centrum van Salzburg stroomt en de bezienswaardigheden vanaf het water beleeft. Dit is geen gewone tour, maar een magische sightseeing-ervaring. Geniet van livecommentaar en van nog eens 8 talen in je audiogids die verhelderend commentaar geven op werkelijk fascinerende omgevingen.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Salzburg (staat)

Alle activiteiten

271 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Salzburg (staat)

Wat zijn de topattracties van Salzburg (staat)?

Andere activiteiten in Salzburg (staat)

Wil je alle activiteiten in Salzburg (staat) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Salzburg (staat)

Gemiddelde beoordeling

4.5
(9.385 beoordelingen)

Ongelofelijk concert op een magische locatie en een geweldige prijs op GetYourGuide. Ze gaven een QR-code die we zojuist hebben gescand toen we de hoofdingang binnenliepen, zodat we deze niet eens hoefden in te wisselen voor een voucher! Prachtige stoelen aan de linkerkant van het podium waar we vooral alles konden zien wat er op het podium gebeurde...... Niet zitten met de massa in het hoofdgedeelte, wat geweldig is voor een ziektekiem. De kamertemperatuur was perfect. Verkleed je een beetje voor dit evenement! Mantelruimte om je jas aan op te hangen.... Ik droeg een blazer, zodat ik dat kon vermijden. Kleine tassen toegestaan, maar geen grote tassen.... Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

Kon deze tour niet sterk genoeg beoordelen! Uitstekende gids in Mitch, bedankt! Onze chauffeur Ebo was professioneel en zorgzaam. We gingen naar elke mogelijke scènelocatie en het uitzicht vanaf onze comfortabele bank was spectaculair. Het sneeuwde zelfs, wat bijdroeg aan de heel bijzondere dag. Het is een must-tour en als je Mitch als je gids hebt, krijg je al het plezier, de muziek en inside-informatie over de prachtige Sound Of Music en zelfs het leven van de echte Vontrapp-familie en Maria. Ik hield van elke minuut! Bedankt Mitch. (Gewoon reserveren) 😉

Precies wat beloofd was. Mijn familie vond het geweldig en we kregen veel te zien in Salzburg en daarbuiten. Als je van de musical houdt en graag wat platteland ziet, zou ik het aanraden. We hebben de show Dave en Sammy als onze gids en buschauffeur. Dave was zo verbazingwekkend goed geïnformeerd en we wilden meteen de film opnieuw gaan bekijken na alle kleine stukjes achtergrond, gebeurtenissen achter de schermen en Hollywood-magie. Sterk aanbevolen.

Prachtige ervaring. Met het treintje naar boven naar de vesting waar je een schitterend uitzicht had over de stad Salzburg en de besneeuwde bergen. Heerlijk gedineerd en daarna een mooi Mozart-concert beleefd.

Leuke ervaring. Zowel het begeleide gedeelte als de vrije tijdsbesteding van de tour kwamen vloeiend samen. De gids was herkenbaar en deskundig. Ga zo door.