De populairste activiteiten van Salzburg (staat)

Vanuit Salzburg: Halve dag naar Hallstatt

1. Vanuit Salzburg: Halve dag naar Hallstatt

Ga mee op een tour van een halve dag door het Salzkammergut naar Hallstatt. Bekijk de plaats Hallstatt tijdens een rondleiding en verken het daarna in je eigen tempo. Bewonder de Mullbach-waterval en het Beinhaus. Begin de reis vanuit Salzburg met een rit door het beroemde Salzkammergut op weg naar Hallstatt, bekend als de Parel van het Salzkammergut. De route voert je door een aantal charmante dorpen terwijl je kunt luisteren naar een introductie over Hallstatt en het Salzkammergut. Als je de Hallstatt Skywalk wilt doen, maak dan je eigen afspraken en houd daarbij ook rekening met een uur tijd vanaf je verblijf van 2,5 uur in Hallstatt.   Bij aankomst in Hallstatt heb je 2,5 uur vrije tijd om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te bekijken. Maak een ontspannen wandeling langs het meer en bewonder hoe de huizen boven je zich lijken vast te klampen aan de berghelling. Loop langs de Mühlbach-waterval en bezoek het lokale museum. Een attractie die je niet mag missen is het Beinhaus ('Bottenhuis') achter de katholieke kerk. Hier krijg je een interessant inkijkje in het lokale familieleven (toegang niet inbegrepen). Begin vervolgens aan de reis terug via Abtenau en Russbach naar Gosau, waar je het Gosaumeer te zien krijgt. Bewonder hier ook het uitzicht over het Dachsteinmassief.

Salzburg: originele Sound of Music-tour

2. Salzburg: originele Sound of Music-tour

Tijdens deze excursie van een halve dag herleef je scenes van één van de populairste films aller tijden. Bezoek de filmlocaties van The Sound of Music in Salzburg en het omringende platteland. Tijdens de excursie krijg je natuurlijk ook liedjes van de originele soundtrack te horen. De gids zal je de architectonische en historische bezienswaardigheden van de stad en het schilderachtige merendistrict laten zien. Bekijk Paleis Leopoldskron, een plaats waarvan de buitenkant werd gebruikt als huis van de familie Trapp en waar je de kinderen zag varen op het meer en in het water zag springen. Maria was postulante bij de abdij Nonnberg, het oudste klooster in het Duitstalige deel van Europa. Dit is dan ook je volgende halte. De scenes bij Sankt Gilgen en het Wolfgangmeer aan het begin van de film zijn in werkelijkheid gefilmd bij Fuschl am See, onderweg naar Sankt Gilgen, waar je vandaag ook heen gaat. De trouwerij werd bij de Mondseekathedraal gefilmd, een botergeel en wit gebouw waar je ook stopt tijdens de tour. Aan de hand van Liesl liep Maria naar het altaar, waar de Baron voor de trap naar het hoofdaltaar op haar wachtte. Na terugkomst in Salzburg zit de excursie erop, maar je kunt de Mirabelltuinen, recht tegenover de busterminal, nog bezichtigen. Maria en de kinderen dansten door deze tuin toen ze Do-Re-Mi zongen..

Salzburg: Mozartconcert in Slot Mirabell

3. Salzburg: Mozartconcert in Slot Mirabell

Ervaar een avond vol klassieke muziek en geniet van de unieke sfeer in de adembenemende Marmeren Zaal in barokstijl in het Schloss Mirabell. De Marmeren Zaal was ooit de banketzaal van de prinsen en aartsbisschoppen en wordt tegenwoordig beschouwd als een van de mooiste concertzalen ter wereld. Leopold Mozart en zijn kinderen Wolfgang en Marianne (bijnaam Nannerl) hebben zelfs in deze zaal opgetreden. Laat je betoveren door de solisten en wisselende ensembles, die je inspireren met hun intense, sfeervolle werken. Geniet van de verschillende interpretaties van delicate kamermuziek.

Salzburg: toegangsticket voor Vesting Hohensalzburg

4. Salzburg: toegangsticket voor Vesting Hohensalzburg

Om je bezoek aan de vesting Hohensalzburg te beginnen, maak je een wandeling van 20-30 minuten of maak je een ritje met een van de oudste kabelbanen van Oostenrijk (als je die optie hebt gekozen). Tegenwoordig is er in plaats van de oorspronkelijke kabelbaan, die al in 1892 door waterkracht werd aangedreven en mensen de berg op en af vervoerde, een ultramodern railsysteem. Eenmaal boven heb je een uniek uitzicht over de aartsbisschoppelijke stad en het adembenemende Salzburger berglandschap. Bewonder de omgeving, maak foto's en verken het middeleeuwse fort dat staat voor 900 jaar stadsgeschiedenis. Tijdens je zelfgeleide bezoek verken je alle verschillende delen van het kasteel en zie je waarom het ruim 1000 jaar niet veroverd werd. Kom in contact met modellen die verschillende aanvals- en verdedigingsstijlen tonen die in de middeleeuwse vesting werden beoefend. Geniet van een ander hoogtepunt wanneer je de Fürstenzimmer bezoekt, dat tot de bestbewaarde seculiere gebouwen uit de gotische periode behoort. Tijdens een wandeling door het complex ontdek je steeds nieuwe uitzichten over de stad en vind je vele verborgen hoeken.

Kathedraal van Salzburg: orgelconcert om 12:00 uur

5. Kathedraal van Salzburg: orgelconcert om 12:00 uur

Beleef het pure barokke spektakel van een orgelconcert in een van de belangrijkste attracties van Salzburg, Oostenrijk. Luister naar deze middagvoorstelling en ga terug naar de tijd van Wolfgang Amadeus Mozart. Hoor het luiden van de klokken in de middag en bereid jevoor op de klanken van de zeven orgels van de Dom van Salzburg. Kijk omhoog naar de imposante koepel die het stadsbeeld domineert. Bekijk de marmeren gevel en voel jezelf terug in de tijd gevoerd. Stap het interieur van de kathedraal binnen en bewonder de pure stijl. Voel het bijzondere lichteffect in het gedempte schip. Bevestig jouw geloof in het met licht overstroomde heiligdom, voordat je dit korte middagconcert afsluit.

Salzburg: burchtconcert 'Het beste van Mozart' met diner

6. Salzburg: burchtconcert 'Het beste van Mozart' met diner

Je komt aan en vertrekt per kabelbaan om het klassieke stuk "Een kleine Nachtmusik" te horen, terwijl je geniet van een romantisch diner en een concert in Salzburg. Bewonder het uitzicht vanaf het Mozartfort. Begin je avond met een romantisch 3-gangendiner. Ervaar een werkelijk uitzonderlijke sfeer in het 900-jaar oude fort. Dineer in het exclusieve Panorama-restaurant, dat bij het fort is gevestigd en vanwaar je uitkijkt over de oude stad Salzburg. Vervolgens krijg je Mozarts meest geliefde werk en andere meesterwerken van de beroemde klassieke componist te horen, die worden gespeeld door internationaal gerenommeerde solisten. Beleef na het concert de stad van Mozart bij het vallen van de avond. Klassiek diner menu: • Mini broodjes met 2 verschillende smeersels. • Consommé van rundvlees met griesmeelknoedel. • Maïskipfilet opperste met groenterijst en fruitige saus. • Mozart-dessert. VIP-dinermenu: • Mini broodjes met 2 verschillende smeersels. • Witte wijnsoep met geroosterde Marcona-amandelen. • Sous vide gegaarde shortribs van lokaal rundvlees op truffelerwten aardappelpuree en gegrild "tomato de Roma". of • Salzburger goudforel „Müllerin Art“ met rozemarijnaardappelen. • Salzburger Nockerl - Luchtige eiersoufflé met vanillecrème & bessen. *Vegetarische opties zijn op verzoek verkrijgbaar. Menu's onder voorbehoud! Salzburger Mozart-ensemble. Uittreksel uit het programma: W.A. Mozart: "Eine kleine Nachtmusik" W.A. Mozart: Pianokwartet J. Haydn: Strijkkwartet W.A. Mozart: Klarinetkwintet F. Schubert: Forellenkwintet A. Dvorak: Walsen J. Strauss: Walsen, Polka en nog meer. Mozart Kammerorchester Salzburg. Mei tot oktober. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag. De "Mozart - Strauss Orkest Concerten", die plaatsvinden in de mooiste zaal van de stad - de Gouden Zaal in het 900-jaar oude fort Hohensalzburg -, zijn uniek voor Salzburg. Het Mozart Chamber Orchestra of Salzburg is een zeer professioneel en internationaal veelgevraagd kamerorkest en speelt in een regelmatig wisselende bezetting. Diep doordrenkt van traditie, voert het voornamelijk de muzikale schatten van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss uit. Uittreksel uit het programma: W.A. Mozart: "Eine kleine Nachtmusik" W.A. Mozart: Symfonie KV 138 W.A. Mozart: Pianoconcert J.S. Bach: Concert voor 2 violen J. Strauss: walsen, polka en nog meer. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vanuit Wenen: daguitstap naar Hallstatt en Salzkammergut

7. Vanuit Wenen: daguitstap naar Hallstatt en Salzkammergut

Vertrek vanuit Wenen en reis met de bus naar de Oostenrijkse Alpen om de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Salzkammergut te verkennen, beroemd om zijn schilderachtige meren, kalksteenbergen en historische kastelen. Ga vervolgens verder naar het prachtige dorp Hallstatt aan de Hallstätter See en kom meer te weten over de ontwikkeling van het dorp en zijn zoutproductie-industrie, die teruggaat tot de prehistorie.  Stap daarna aan boord van een boot en vaar over het rustige water van de Hallstätter See (alleen in de zomer). Krijg wat vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen, voordat je weer terugkeert naar Wenen.

Vanuit München: dagtocht met de trein naar Salzburg

8. Vanuit München: dagtocht met de trein naar Salzburg

Bezoek de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart tijdens een dagtour vanuit München. Reis met de trein en in de keizerlijke stad, bezoek zijn geboorteplaats (optioneel), zijn woonplaats, de straten waar hij liep en de cafés waar hij dronk. Salzburg is ook een van de meest populaire bestemmingen voor set-jetting ter wereld om een simpele reden: "The Sound of Music". Bezoek sites die u zich herinnert van het witte doek, zoals de prachtige Mirabelle-tuinen waar Julie Andrews en de kinderen werden gefilmd terwijl ze "Do-Re-Mi" zongen. Een deskundige gids neemt je mee op een treinreis van München naar Oostenrijk. Je krijgt een kaart en krijgt een oriëntatietour van 1,5 uur door de belangrijkste bezienswaardigheden. Verken een van de best bewaarde middeleeuwse oude steden van Europa, doorkruist met romantische kronkelende winkelstraten en eerbiedwaardige marktplaatsen versierd met uitstekende architectonische monumenten uit de latere barok. Bekijk pleinen en fonteinen, de prachtige Domkirche, lusthoven, paleizen en kerken, kloosters en catacomben, en banketbakkerijen en patisserieën. Je gaat ook naar het oudste restaurant van het continent. Je hebt dan 3 uur om de stad zelf te verkennen, voordat je afspreekt voor de terugreis. Tijdens je vrije tijd kun je een bezoek brengen aan het adembenemende 900 jaar oude fort Festung Hohensalzburg, het prachtige gebouw dat de skyline van de stad domineert, zelf omlijst door de spectaculaire omsingeling van bergen die zich uitstrekken tot aan de horizon.

Adelaarsnest en Berchtesgaden: tour vanuit Salzburg

9. Adelaarsnest en Berchtesgaden: tour vanuit Salzburg

Geniet van unieke berglandschappen tijdens deze tour door de betoverende Beierse Alpen. Reis langs de Königssee en ontdek de imposante kliffen en romantisch gelegen boerderijen onderweg naar Obersalzberg. In een speciaal uitgeruste, luxe en comfortabele bus kun je ontspannen terwijl de chauffeur de dramatische hoogtes en steile kliffen bedwingt. Een rit van 20 minuten over goed aangelegde wegen brengt je naar het Adelaarsnest, waar Adolf Hitler altijd zijn zomervakantie doorbracht. Vanaf het Adelaarsnest kun je genieten van een buitengewoon uitzicht op de 'Hoher Göll' en andere majestueuze, besneeuwde bergtoppen van de Beierse Alpen.

Salzburg: burchtconcert 'Best of Mozart'

10. Salzburg: burchtconcert 'Best of Mozart'

Geniet van een uitvoering van het klassieke stuk "Eine kleine Nachtmusik" boven de daken van de Mozartstad Salzburg. Luister naar het meest geliefde werk van Mozart en andere meesterwerken van de beroemde klassieke componist, vertolkt door internationaal bekende solisten. Luister naar een van de meer dan 300 'Best of Mozart'-concerten die jaarlijks worden gehouden in de mooiste zalen van de provincie Salzburg, zoals de Gouden Zaal. In de advents- en kersttijd wordt u ook betoverd door de traditionele Salzburgse kerstliederen. Ervaar een werkelijk uitzonderlijke sfeer in het 900 jaar oude fort en geniet van een uniek uitzicht over de stad Salzburg en omgeving. Beleef na het concert de Mozart-stad in de schemering terwijl de avond ten einde loopt. Salzburger Mozart Ensemble Uittreksel uit het programma W.A.MOZART: “EEN KLEINE NACHTMUZIEK” W.A.MOZART: Pianokwartet J. HAYDN: Strijkkwartet W.A.MOZART: Klarinetkwintet F.SCHUBERT: Forellenkwintet A.DVORAK: Walsen J.STRAUSS: Walsen, Polka en meer Mozart Kammerorchester Salzburg mei tot oktober elke donderdag, vrijdag, zaterdag De "Mozart - Strauss Orchestra Concerts" vinden plaats in de mooiste zaal van de stad - de Gouden Zaal in het 900 jaar oude fort Hohensalzburg - en zijn uniek voor Salzburg. Het Mozart Kamerorkest Salzburg is een zeer professioneel en internationaal veelgevraagd kamerorkest en speelt in een regelmatig wisselende bezetting. Diep doordrenkt van traditie, voert het voornamelijk de muzikale schatten van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss uit. Uittreksel uit het programma: W. A. MOZART: „EEN KLEINE NACHTMUZIEK“ W.A. MOZART: Symfonie KV 138 W.A. MOZART: Pianoconcert JS BACH: Concert voor 2 violen J. STRAUSS: Walsen, Polka en meer Het programma is onder voorbehoud.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Salzburg (staat)
Ontdek Oostenrijks eten, muziek en cultuur op zijn best in een decor dat rechtstreeks uit een sprookje komt.

Topactiviteiten

Salzburg (staat): de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

170 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Salzburg (staat)

Meer zien

Veelgestelde vragen over Salzburg (staat)

Andere activiteiten in Salzburg (staat)

Wil je alle activiteiten in Salzburg (staat) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Salzburg (staat)

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 9.385 beoordelingen

Mirabell palace is een schitterende locatie voor een klassiek concert. Mooie zaal, fantastische akoestiek en een heerlijk muzikaal programma, twee stukken van Mozart en de vier jaargetijden van Vivaldi. Echt genoten van ‘Orchester 1756’.

Onze gids Richard gaf tijdens de reis veel informatie en het tijdschema klopte precies zoals de informatie van te voren was. Hallstatt was erg mooi om te zien en te beleven. Wij kunnen dit iedereen aanraden!

De treinreis naar Salzburg. De groep, Carlotta onze gids,was super. Salzburg zelf, te mooi om dit in een aantal uren te bezoeken.

Het was echt geweldig ! April is de gids die je moet hebben ! Ze is zo Enthousiast !

Prachtig concert, heerlijk diner! Ontzettend mooie avond