Kies data
Dingen om te doen

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas: De beste dingen die je niet wil missen

San Cristobal de las Casas: excursie naar Cañón del Sumidero

1. San Cristobal de las Casas: excursie naar Cañón del Sumidero

Bewonder de majestueus rotswanden van de Cañón del Sumidero tijdens deze 5 uur durende excursie die aanvoelt als een reis terug in de tijd. De tour begint bij het Algrano Cafe in San Cristobal de las Casas. Nadat je naar de pier bent gebracht, stap je aan boord van een boot richting de kloof. Wees op de uitkijk voor krokodillen, apen en een grote verscheidenheid aan vogels. Vervolgens bezoek je de koloniale stad Chiapa de Corzo. Neem de tijd om de vele winkels te bezoeken die lokale, ambachtelijke producten aanbieden. Uiteindelijk keer je terug naar San Cristobal de las Casas, war de tour eindigt.

Dagexcursie naar Nationaal park Sumidero vanuit San Cristobal

2. Dagexcursie naar Nationaal park Sumidero vanuit San Cristobal

Begeef je op een geweldige ervaring naar Sumidero National Park. Verken Sumidero Canyon en de stad Chiapa de Corzo tijdens deze 9-uur durende tour vanuit San Cristobal. Begin met een rit van 45 minuten door de bergen, langs een schilderachtige snelweg richting Tuxtla Gutierrez. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht terwijl je door de wolken gaat om de kloof te bereiken. De tour gaat verder met een boottocht, terwijl je de immense Sumidero Canyon vanuit een ander perspectief bewondert. Nadat je van dit prachtige natuurlijke landschap hebt genoten, bezoek je de magische stad Chiapa de Corzo, bekend om zijn prachtige 16e-eeuwse Mudéjar-fontein, met zijn kleurrijke xicalpestles (gelakte en beschilderde kalebassen). Het is ook de thuisbasis van Parachico feestvierders, de belangrijkste attractie op het Fiesta van San Sebastián. Na het bezoek vervolg je de rit en geniet je van adembenemende uitzichten op de Sumidero-kloof vanaf verschillende uitkijkpunten, waaronder de Ceiba, de Coyota, de Roblar, de Tepehuaje en de Chiapa. Op deze locaties kunt u zowel de grootsheid van de kloof als de lokale flora en fauna bewonderen.

Dagtrip naar Chamula en Zinacantán vanuit San Cristóbal

3. Dagtrip naar Chamula en Zinacantán vanuit San Cristóbal

Leer meer over het dagelijkse leven en de oude overtuigingen van de inheemse Tzotzil Maya-mensen op een geweldige dagtocht vanuit San Cristóbal de las Casas. Reis met airconditioning comfortabel naar de stad San Juan Chamula om een beter begrip te krijgen van de mix van hedendaagse cultuur en oude tradities die de stad zijn unieke aspect geven. Ga door naar Zinacantán, waar de meerderheid van de bevolking inheemse Tzotzil Maya-mensen zijn. Bezoek de kerk en het huis van een familiecoöperatie, waar je wordt verwelkomd met een regionaal drankje en de vrouwen aan het werk kunt zien op pre-Columbiaanse taille weefgetouwen. Word uitgenodigd in hun keuken om hun traditionele handgemaakte tortilla's te proeven voor de terugreis naar San Cristóbal de las Casas.

Vanuit San Cristóbal: een dagtocht naar Agua Azul & Palenque

4. Vanuit San Cristóbal: een dagtocht naar Agua Azul & Palenque

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in San Cristóbal de las Casas vertrek je naar Palenque, de eeuwenoude stad van de Maya's, en maak je op de heenweg een tussenstop bij de indrukwekkende watervallen van Agua Azul. Bewonder de kletterende watervallen die ontstonden door de stroming van de rivieren Otulún, Shumuljá en Tulijá, en door de ondiepe ravijnen met verticale kliffen. Neem de kans om af te koelen met een dip in het water, indien de tijd het toelaat, en bewonder de verschillende plekken en landschappen van dit natuurwonder. Vertrek vervolgens naar de watervallen van Misol-Ha, waar het water tot 30 meter kan stijgen in de natuurlijke omgeving van het regenwoud. Ontdek daarna de ruïnes van de Maya-beschaving bij de archeologische vindplaats in Palenque. Bewonder de indrukwekkende gebouwen en bouwstructuren van de voormalige stadstaat, inclusief de tempel van het kruis, en de tempel van de zon. Dit is een prachtige groep tempels in de stijl van een trappenpiramide. Aan het einde van de dag keer je terug naar San Cristóbal en word je op een centrale locatie weer afgezet.

Montebello Lakes en Chiflon-dagtour vanuit San Cristobal

5. Montebello Lakes en Chiflon-dagtour vanuit San Cristobal

Deze 12-uur durende tour brengt je 's ochtends van San Cristobal de las Casas naar Lagos de Montebello. Ga eerst naar de Chiflón-waterval, een natuurlijke vrije val van water omringd door riet en palmbossen. Het volgende op de route is een bezoek aan de Montebello-meren in een natuurreservaat dat het mooiste merengebied van Mexico is. Het reservaat bestaat uit hectaren dennen, eiken en regenwoud waar, als het weer het toelaat, de mogelijkheid is om te genieten van het uitzicht op de vele meren en de verschillende kleuren van het water. Na een bezoek aan deze pittoreske natuurlijke omgeving, keert de tour terug naar San Cristobal de Las Casas, waar hij in de vroege avond aankomt.

Ruïnes van Agua Azul, Misol-Ha en Palenque

6. Ruïnes van Agua Azul, Misol-Ha en Palenque

Geniet van de prachtige staat Chiapas en verken de vele schatten tijdens deze spannende dagtour. Reis van San Cristobal naar de prachtige Agua Azul Cascades, een van de meest verbluffende natuurlijke attracties van Mexico. Bewonder het heldere blauw van het water en ontspan bij een ontbijt met smakelijke regionale gerechten. Kies na het ontbijt voor een verkwikkende duik in de grote vijvers gevormd door de watervallen. Ga vanuit Agua Azul naar de indrukwekkende Misol-Ha Cascade, die van maar liefst 25 meter naar beneden valt. Ontspan voor dit prachtige natuurwonder en laat de majestueuze geluiden van stromend water over je heen spoelen. Na Misol-Ha gaat u naar de fascinerende archeologische vindplaats Palenque, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege zijn immense historische en culturele rijkdom. Breng hier een paar uur door met het verkennen van de overblijfselen van een van de hoofdsteden van het Maya-rijk. De tour eindigt om 17.00 uur in Palenque en je hebt tijd om te genieten van een diner voordat je om 21.30 uur terugkeert naar San Cristobal.

Las Nubes-watervallen en de magische stad Comitan

7. Las Nubes-watervallen en de magische stad Comitan

Verken de natuur en schoonheid van de LAS NUBES-watervallen gevormd door de Santo Domingo-rivier en bezoek de magische stad Comitan. Ontdek de natuurlijke schoonheid van het biosfeerreservaat Montes Azules in de staat Chiapas. Kom aan en begin deze prachtige plek te leren kennen, zie de hangbrug, de watervallen en dan hebben we een wandeltocht door de natuur naar de kant van de rivier die de heuvel opgaat voor een interessant panoramisch uitzicht op de Santo Domingo-rivier (2 uur) . Kijk uit op deze mystieke omgeving vanaf een uitkijkpunt van bijna 150 meter hoog. Je hebt zelfs de kans om langs een majestueuze hangbrug te lopen en te genieten van de verfrissende mist van de watervallen. Na het bezoek hebben we tijd om te eten (lunch) en gaan dan verder met het bezoek aan Comitan Magical Town (1,3 uur). Na het bezoek gaat de tour verder terug naar San Cristobal, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Agua Azul en Palenque-ruïnes: dagtour vanuit San Cristobal

8. Agua Azul en Palenque-ruïnes: dagtour vanuit San Cristobal

Je dagtour verlaat San Cristobal de las Casas voor de transfer van 90 minuten naar Agua Azul. Wanneer je deze reeks glinsterende watervallen bereikt, heb je vrije tijd om jezelf onder te dompelen in de zwembaden, en later zie je Misol Ha, de hoogste waterval in Mexico. In het Sierra Madre de Chiapas-gebergte bewonder je Agua Azul, een reeks watervallen en ondiepe plassen met kalksteenrijk water. Je kunt de beweging van het water langs een reeks natuurlijke dammen volgen tot het punt waar het de heldere, taille-diepe Shumulhá-rivier beëindigt. Tijdens april en mei, de droge maanden, is het water glinsterend blauw vanwege de grote hoeveelheid aanwezige kalksteen. In het regenseizoen wordt de kleur verdund vanwege het toegenomen watervolume. Deze prachtige watervallen gaan kilometers verder door weelderige valleien en kloven. De Maya-archeologische vindplaats in Palenque is je volgende stop tijdens de tour. Palenque was een Maya-stadstaat die bloeide in de 7e eeuw. De ruïnes die zijn opgegraven dateren al in 226 voor Christus, met de meest recente datering tot de val van Palenque, die plaatsvond rond 1123 AD Palenque is een middelgrote site, veel kleiner dan sommige van de belangrijkste Maya-sites, maar het bevat enkele van de mooiste Maya-architectuur, beeldhouwkunst en bas-reliëfgravures die tot nu toe zijn gevonden.

San Cristóbal: de kunst van de Maya-chocoladeworkshop

9. San Cristóbal: de kunst van de Maya-chocoladeworkshop

Het begint om 12.00 uur. Het startpunt is vanaf een centraal punt in San Cristóbal de Las Casas. We zullen wandelen om bij de plaats te komen waar je de workshop chocolade maken gaat volgen. Eerst leer je de aroma's van cacao te onderscheiden. U selecteert de beste cacao, zodat u deze later naar de comal brengt en op de punt bruint. Later verwijder je de schil van de cacaobonen, die worden gebruikt om verschillende producten te maken. Je maalt de cacaobonen in een oude molen, hierdoor creëer je een pasta, waaraan je heet water doet om het te vormen en suiker naar smaak toevoegt. Je doet de Pasta in een vorm, je schudt hem zodat hij de rechthoekige vorm aanneemt. De vorm met de pasta wordt gekoeld bewaard. U proeft terwijl uw chocoladereep een klein kopje chocolade invriest. Aan het einde krijg je je chocoladereep. We eindigen op hetzelfde centrale punt waar je de ervaring begon.

Sumidero-kloof en Chiapa de Corzo vanuit San Cristobal

10. Sumidero-kloof en Chiapa de Corzo vanuit San Cristobal

Verken Sumidero Canyon en Chiapa de Corzo tijdens een dagexcursie vanuit San Cristobal. Begin met een rit van 45 minuten door de bergen, langs de schilderachtige snelweg, richting Tuxtla Gutierrez. Let op de prachtige panoramische uitzichten terwijl je door de wolken rijdt om de kloof te bereiken. Aankomst in Chiapa de Corzo, een archeologische vindplaats van pre-Columbiaans Meso-Amerika. Begin aan een boottocht die je meeneemt op een rit van 2 uur langs de rivier waar de steile wanden van de kloof boven je uittorenen. Kijk uit voor prachtige watervallen, grotten en dramatische kliffen. Je kunt zelfs een glimp opvangen van een krokodil en je zult zeker veel andere natuurlijke dieren in het wild zien, vooral vogels. Maak je laatste foto's terwijl je teruggaat naar het dok en terug in het busje stapt. Vanaf hier maakt u de terugreis naar San Cristobal, langs de bochtige bergwegen. Je wordt afgezet in het stadscentrum, zodat je je dag vol sightseeing, winkelen of een bezoek aan een plaatselijk café kunt voortzetten voor een bevredigende lunch op eigen gelegenheid. Vanuit het stadscentrum loop je zo naar je hotel.

Sitemap San Cristóbal de las Casas

Wil je alle activiteiten in San Cristóbal de las Casas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Cristóbal de las Casas

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 158 beoordelingen

Geweldige excursie, zeker de gids spreekt alleen Spaans, maar eerlijk gezegd spraken bij alle excursies die we in Mexico hebben gedaan, zelfs de gidsen die Engels moesten spreken niet zo goed Engels. Het uitzicht vanaf de uitkijktorens is inbegrepen! Alles was echt top en goed georganiseerd Ik raad 100% aan.

Zo'n ongelooflijke ervaring - Misol Ha en natuurlijk Palenque waren de hoogtepunten. Zeer vriendelijke chauffeur die ons overal precies op tijd bracht en ons bij elke stop kon helpen met gidsen of iets anders dat we nodig hadden. Sterk aanbevelen!

We waren een beetje laat met wachten op een andere groep, maar de activiteit zelf is spectaculair. Goede uitleg en zeer attent om de groep te plezieren.

Het is magisch om de canyon van het zinkgat binnen te gaan, de fauna te zien en te luisteren naar de uitleg is buitengewoon interessant.

Een lange dag, maar geweldig. De 3 bezoeken zijn allemaal even mooi als elkaar! ik raad aan