Belevingen in
San Cristóbal de las Casas

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

San Cristóbal de las Casas: De beste dingen die je niet wil missen

Dagtrip naar Sumidero National Park vanuit San Cristobal

1. Dagtrip naar Sumidero National Park vanuit San Cristobal

Beleef een geweldige ervaring in het Sumidero National Park. Verken Sumidero Canyon en de stad Chiapa de Corzo tijdens deze 9-uur durende tour vanuit San Cristobal. Begin met een rit van 45 minuten door de bergen, langs een schilderachtige snelweg richting Tuxtla Gutierrez. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht terwijl je door de wolken gaat om de kloof te bereiken. De tour gaat verder met een boottocht, terwijl je vanuit een ander perspectief de immense Sumidero Canyon bewondert. Nadat je dit prachtige natuurlijke landschap hebt bewonderd, bezoek je de magische stad Chiapa de Corzo, bekend om zijn prachtige 16e-eeuwse Mudéjar-fontein, met zijn kleurrijke xicalpestles (gelakte en geschilderde kalebassen). Het is ook de thuisbasis van Parachico-feestvierders, de belangrijkste attractie op de Fiesta van San Sebastián. Na het bezoek vervolg je de rit en geniet je van een adembenemend uitzicht op de Sumidero Canyon vanaf verschillende uitkijkpunten, waaronder de Ceiba, de Coyota, de Roblar, het Tepehuaje en de Chiapa. Op deze locaties kunt u de grootsheid van de kloof en de lokale flora en fauna bewonderen.

...
Dagtrip naar Chamula en Zinacantán vanuit San Cristóbal

2. Dagtrip naar Chamula en Zinacantán vanuit San Cristóbal

Leer meer over het dagelijkse leven en de oude overtuigingen van de inheemse Tzotzil Maya-mensen op een geweldige dagtocht vanuit San Cristóbal de las Casas. Reis met airconditioning comfortabel naar de stad San Juan Chamula om een beter begrip te krijgen van de mix van hedendaagse cultuur en oude tradities die de stad zijn unieke aspect geven. Ga door naar Zinacantán, waar de meerderheid van de bevolking inheemse Tzotzil Maya-mensen zijn. Bezoek de kerk en het huis van een familiecoöperatie, waar je wordt verwelkomd met een regionaal drankje en de vrouwen aan het werk kunt zien op pre-Columbiaanse taille weefgetouwen. Word uitgenodigd in hun keuken om hun traditionele handgemaakte tortilla's te proeven voor de terugreis naar San Cristóbal de las Casas.

...
San Cristobal de las Casas: excursie naar Cañón del Sumidero

3. San Cristobal de las Casas: excursie naar Cañón del Sumidero

Bewonder de majestueus rotswanden van de Cañón del Sumidero tijdens deze 5 uur durende excursie die aanvoelt als een reis terug in de tijd. De tour begint bij het Algrano Cafe in San Cristobal de las Casas. Nadat je naar de pier bent gebracht, stap je aan boord van een boot richting de kloof. Wees op de uitkijk voor krokodillen, apen en een grote verscheidenheid aan vogels. Vervolgens bezoek je de koloniale stad Chiapa de Corzo. Neem de tijd om de vele winkels te bezoeken die lokale, ambachtelijke producten aanbieden. Uiteindelijk keer je terug naar San Cristobal de las Casas, war de tour eindigt.

...
Agua Azul en Palenque-ruïnes: dagtour vanuit San Cristobal

4. Agua Azul en Palenque-ruïnes: dagtour vanuit San Cristobal

Je dagtour verlaat San Cristobal de las Casas voor de transfer van 90 minuten naar Agua Azul. Wanneer je deze reeks glinsterende watervallen bereikt, heb je vrije tijd om jezelf onder te dompelen in de zwembaden, en later zie je Misol Ha, de hoogste waterval in Mexico. In het Sierra Madre de Chiapas-gebergte bewonder je Agua Azul, een reeks watervallen en ondiepe plassen met kalksteenrijk water. Je kunt de beweging van het water langs een reeks natuurlijke dammen volgen tot het punt waar het de heldere, taille-diepe Shumulhá-rivier beëindigt. Tijdens april en mei, de droge maanden, is het water glinsterend blauw vanwege de grote hoeveelheid aanwezige kalksteen. In het regenseizoen wordt de kleur verdund vanwege het toegenomen watervolume. Deze prachtige watervallen gaan kilometers verder door weelderige valleien en kloven. De Maya-archeologische vindplaats in Palenque is je volgende stop tijdens de tour. Palenque was een Maya-stadstaat die bloeide in de 7e eeuw. De ruïnes die zijn opgegraven dateren al in 226 voor Christus, met de meest recente datering tot de val van Palenque, die plaatsvond rond 1123 AD Palenque is een middelgrote site, veel kleiner dan sommige van de belangrijkste Maya-sites, maar het bevat enkele van de mooiste Maya-architectuur, beeldhouwkunst en bas-reliëfgravures die tot nu toe zijn gevonden.

...
Vanuit San Cristóbal: een dagtocht naar Agua Azul & Palenque

5. Vanuit San Cristóbal: een dagtocht naar Agua Azul & Palenque

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in San Cristóbal de las Casas vertrek je naar Palenque, de eeuwenoude stad van de Maya's, en maak je op de heenweg een tussenstop bij de indrukwekkende watervallen van Agua Azul. Bewonder de kletterende watervallen die ontstonden door de stroming van de rivieren Otulún, Shumuljá en Tulijá, en door de ondiepe ravijnen met verticale kliffen. Neem de kans om af te koelen met een dip in het water, indien de tijd het toelaat, en bewonder de verschillende plekken en landschappen van dit natuurwonder. Vertrek vervolgens naar de watervallen van Misol-Ha, waar het water tot 30 meter kan stijgen in de natuurlijke omgeving van het regenwoud. Ontdek daarna de ruïnes van de Maya-beschaving bij de archeologische vindplaats in Palenque. Bewonder de indrukwekkende gebouwen en bouwstructuren van de voormalige stadstaat, inclusief de tempel van het kruis, en de tempel van de zon. Dit is een prachtige groep tempels in de stijl van een trappenpiramide. Aan het einde van de dag keer je terug naar San Cristóbal en word je op een centrale locatie weer afgezet.

...
San Cristobal: Chiflon-watervallen & Montebello-dagtour

6. San Cristobal: Chiflon-watervallen & Montebello-dagtour

Begin dit dagvullende avontuur in de wildernis van Chiapas met een ochtend pick-up van je hotel in San Cristobal. Rijd naar de indrukwekkende El Chiflon-watervallen in de buurt van de koloniale stad Comitan en wandel ongeveer 1,5 kilometer naar de top van de meertraps cascades, omringd door bergen en regenwoud. Bekend om de indruk te wekken van een paar "engelenvleugels" die uit de berg lijken te komen, bieden de watervallen ook opvallende turquoise wateren waar je aan het einde van je wandeling een duik in kunt nemen. Ga verder naar Montebello Lakes, een verzameling van 52 kristalheldere meren omgeven door dennenbos. Hier kunt u in het verfrissende blauwe water duiken en zelfs een cayuco (een klein, rustiek houten vlot) oversteken om prachtige orchideeën te zien. In totaal bezoekt u ongeveer 5 tot 7 van de belangrijkste meren om de contrasterende kleuren te ervaren, die kunnen variëren van donkergroen tot helder smaragd, turkoois en zelfs paars of rood, afhankelijk van het mineraalgehalte. Je wordt dan teruggebracht naar San Cristobal voor een drop-off in je hotel, of de Zocalo (Plaza 31 de Marzo) als je dat liever hebt.

...
Montebello Lakes en Chiflon-dagtour vanuit San Cristobal

7. Montebello Lakes en Chiflon-dagtour vanuit San Cristobal

Deze 12-uur durende tour brengt je 's ochtends van San Cristobal de las Casas naar Lagos de Montebello. Ga eerst naar de Chiflón-waterval, een natuurlijke vrije val van water omringd door riet en palmbossen. Het volgende op de route is een bezoek aan de Montebello-meren in een natuurreservaat dat het mooiste merengebied van Mexico is. Het reservaat bestaat uit hectaren dennen, eiken en regenwoud waar, als het weer het toelaat, de mogelijkheid is om te genieten van het uitzicht op de vele meren en de verschillende kleuren van het water. Na een bezoek aan deze pittoreske natuurlijke omgeving, keert de tour terug naar San Cristobal de Las Casas, waar hij in de vroege avond aankomt.

...
Ruïnes van Agua Azul, Misol-Ha en Palenque

8. Ruïnes van Agua Azul, Misol-Ha en Palenque

Geniet van de prachtige staat Chiapas en verken de vele schatten tijdens deze spannende dagtour. Reis van San Cristobal naar de prachtige Agua Azul Cascades, een van de meest verbluffende natuurlijke attracties van Mexico. Bewonder het heldere blauw van het water en ontspan bij een ontbijt met smakelijke regionale gerechten. Kies na het ontbijt voor een verkwikkende duik in de grote vijvers gevormd door de watervallen. Ga vanuit Agua Azul naar de indrukwekkende Misol-Ha Cascade, die van maar liefst 25 meter naar beneden valt. Ontspan voor dit prachtige natuurwonder en laat de majestueuze geluiden van stromend water over je heen spoelen. Na Misol-Ha gaat u naar de fascinerende archeologische vindplaats Palenque, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege zijn immense historische en culturele rijkdom. Breng hier een paar uur door met het verkennen van de overblijfselen van een van de hoofdsteden van het Maya-rijk. De tour eindigt om 17.00 uur in Palenque en je hebt tijd om te genieten van een diner voordat je om 21.30 uur terugkeert naar San Cristobal.

...
Las Nubes-watervallen en de magische stad Comitan

9. Las Nubes-watervallen en de magische stad Comitan

Verken de natuur en schoonheid van de LAS NUBES-watervallen gevormd door de Santo Domingo-rivier en bezoek de magische stad Comitan. Ontdek de natuurlijke schoonheid van het biosfeerreservaat Montes Azules in de staat Chiapas. Kom aan en begin deze prachtige plek te leren kennen, zie de hangbrug, de watervallen en dan hebben we een wandeltocht door de natuur naar de kant van de rivier die de heuvel opgaat voor een interessant panoramisch uitzicht op de Santo Domingo-rivier (2 uur) . Kijk uit op deze mystieke omgeving vanaf een uitkijkpunt van bijna 150 meter hoog. Je krijgt zelfs de kans om langs een majestueuze hangbrug te lopen en te genieten van de verfrissende mist van de watervallen. Na het bezoek hebben we tijd om te eten (lunch) en gaan dan verder met het bezoek aan Comitan Magical Town (1,3 uur). Na het bezoek gaat de tour terug naar San Cristobal, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
San Juan Chamula & Zinacantan Inheemse dorpen Tour

10. San Juan Chamula & Zinacantan Inheemse dorpen Tour

Meer informatie over de inheemse gemeenschappen van de deelstaat Chiapas op een 5 uur durende culturele tour van San Juan Chamula en Zinacantan. Een lokale gids zal de geschiedenis van de regio, bekend om zijn mix van de Maya-geloof en het katholicisme te verklaren. Ga naar de kerk van San Juan Bautista (Johannes de Doper) naar de prachtige gevel bewonderen en kijkje binnen bij de opstelling van de altaren, waar de katholieke heiligen zijn gekleed volgens de inheemse gewoonten. Meer informatie over de inheemse bevolking en hun tradities, en hoe oude Maya overtuigingen verstrengelen met een moderne katholieke praktijken. Blijven Zinacantan, in de buurt van San Cristobal de las Casas, en een bezoek aan de kerk van San Lorenzo (St. Lawrence). Bekijk de moeizame handwerk van de wever vrouwen, die, met een weefgetouw op hun middel, produceren prachtige stukken textiel, inclusief tafelkleden, spreien, kussenhoezen en traditionele huipiles (poncho's).

...

Sitemap San Cristóbal de las Casas

Wil je alle activiteiten in San Cristóbal de las Casas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Cristóbal de las Casas

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 101 beoordelingen

We ontmoetten het busje op de Plaza Grande en toen namen ze ons mee naar een bus voor de reis. De bestuurder was erg vriendelijk, professioneel en reed veilig. Het was goed om met een rondleiding te gaan omdat er een boot voor ons klaar stond toen we aankwamen. Het is een prachtige tocht over de rivier. Sterk aanbevolen.

Uitstekend!

De aandacht van de operator is fantastisch, de prijs is exclusief eten of de gids, maar ze nemen je mee om te ontbijten aan een buffet en vervolgens om te eten in een restaurant. Het is een goede optie als u veilig wilt reizen en deze natuurwonderen wilt leren kennen.

De rit van 5 uur vanuit San Cristobal is zwaar. De wegen kunnen soms wat ruw zijn. Dus als je in het busje probeert te slapen, vergeet het dan. Het was het echter wel waard! Geweldige reis, geweldige bezienswaardigheden, geweldige gidsen.

De tour voldoet aan de schema's, zeer vriendelijke chauffeurs, misschien kunnen ze het bezoek aan Chiapa de Corzo verlengen, de rest goed.

Het is magisch om de canyon van het zinkgat binnen te gaan, de fauna te zien en te luisteren naar de uitleg is buitengewoon interessant.