Kies data

San Domenico (Palermo)

San Domenico (Palermo): tours & activiteiten die je niet wilt missen

Palermo: proeverij van streetfood en lokale markt

1. Palermo: proeverij van streetfood en lokale markt

Ontdek de belangrijkste markten en steegjes in het centrum van Palermo met een lokale voedselexpert. Ga verder dan de bekende toeristische trekpleisters en ontdek al smullend locaties die geliefd zijn bij de lokale bevolking. Overal kun je arancini vinden, maar er is maar 1 plek waar het recept van 1000 jaar geleden nog wordt gebruikt - en die plek ga jij bezoeken. Je gidsen kiezen verschillende soorten traditioneel streetfood voor je uit. Geniet van veggie beignets, zachte ravazzata met spinazie en een uitdagend broodje slachtafval. Alle tours eindigen met een seizoensgebonden dessert. Je eet genoeg om niet te hoeven lunchen. Je gaat geheime steegjes in, waar je kunt praten met mensen die op straat eten verkopen en andere kleurrijke figuren. Je gaat naar de oudste kroeg in het centrum en kunt een drankje drinken met de Palermitanen. Tijdens de kleine groepstour kun je communiceren met je lokale gids en de beste tips verzamelen om als een local van de stad te genieten. Dit is echt een authentieke straatervaring. Lokale gidsen bespreken naast de keuken vele andere onderwerpen om je de echte geest van Palermo te laten voelen.

Palermo: hoogtepunten van de stad Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

2. Palermo: hoogtepunten van de stad Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Palermo in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens die u bij het boeken heeft ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Palermo te voet te bereiken. In de met geschiedenis gevulde stad Palermo bezoekt u eerst het prachtige Koninklijk Paleis en de Palatijnse Kapel. Dan het unieke Normandische paleis en dan de onvervangbare Cattedrale di Palermo. Deze prachtige route gaat verder naar de Chiesa del Gesù. Als vijfde halte vind je de Santa Maria dell'Ammiraglio. Terwijl je je wandeling door de stad voortzet, vind je het interessante Piazza Pretoria. Natuurlijk kon de Quattro Canti niet ontbreken op deze tour. Daarnaast bewonder je ook de kerk van Sint Domenico. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Regionaal Archeologisch Museum Antonio Salinas. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan het Massimo Theater.

Wandeltocht en typische lunch in een charmant privéhuis

3. Wandeltocht en typische lunch in een charmant privéhuis

Met zijn schilderachtige, smalle straatjes en de stedelijke structuur met Arabische invloeden, is Palermo een stad die gemaakt is om te wandelen. Begin uw privétour op het centrale plein van Piazza Verdi, waar u uw ervaren, lokale gids zult ontmoeten. In het midden van het plein staat Teatro Massimo, een van de grootste operahuizen van Europa. Het is mogelijk om het theater op aanvraag en volgens het schema van het theater te bezoeken. Zie vervolgens Ruggero VII Street, genaamd Doorgaan langs de steegjes en straten van de door Arabisch beïnvloede buurten voordat je aankomt bij de beroemde en levendige Capo-markt. Bewonder binnen de markt de prachtige en oude palazzo's en de unieke kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Ga naar binnen om de ingewikkelde barokke monumenten te zien. Stop bij de kathedraal en de vele kerken langs de Via Vittorio Emanuele. Kom vervolgens aan op Piazza Villena (ook wel 4 courners genoemd). Na de wandeling leidt je gids je naar een zeer charmant privé-appartement in een historisch gebouw uit de zeventiende eeuw om te genieten van een vers bereide, zelfgemaakte lunch met een selectie Siciliaanse wijnen en een volledige en authentieke ervaring te hebben.

Palermo: stadsintroductie in-app-gids en audio

4. Palermo: stadsintroductie in-app-gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. In de historische stad Palermo bezoekt u eerst het prachtige Koninklijk Paleis en de Palatijnse Kapel. Dan het unieke Normandische paleis en dan de onvervangbare Cattedrale di Palermo. Deze prachtige route gaat verder naar de Chiesa del Gesù. Als vijfde halte vind je de Santa Maria dell'Ammiraglio. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u het interessante Piazza Pretoria. Uiteraard mocht de Quattro Canti niet ontbreken op deze tour. Daarnaast zult u ook de kerk van Sint Domenico bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Regionaal Archeologisch Museum Antonio Salinas. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan het Massimo Theater.

  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in San Domenico (Palermo)

Wil je alle activiteiten in San Domenico (Palermo) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Domenico (Palermo)

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 165 beoordelingen

Ik dacht dat het een goede tour zou zijn om wat meer te leren over Palermo en zijn straatvoedselcultuur, maar het was veel beter dan ik had verwacht. En dat allemaal dankzij Angelo, onze gids, goed geïnformeerd over Sicilië en zijn cultuur, en vooral goed geïnformeerd over Palermo. Hij doet zijn werk met echte passie en was te allen tijde bereid om ons te helpen met onze twijfels en curiositeiten. Blij met de tour en blij met Angelo.

Geweldig, ik vond het erg leuk. De leider was geweldig. Heb achteraf zelfs foto's gestuurd. De groep was internationaal en geïnteresseerd. Helaas werd daarna mijn mobiele telefoon gestolen en de souvenirfoto's ook. Als er nog de mogelijkheid is om dit van Marco per post te krijgen, zou ik heel dankbaar zijn, want alles is weg. Ik zal binnenkort weer bij jullie boeken. Groetjes Peter

Het was zeer informatief en leuk om een goed geïnformeerd inzicht te krijgen in de bruisende markt en om dingen te proberen die je voorheen niet zou weten, waar en hoe je ze kon bestellen. De arancina op Capo Markt was om voor te sterven, net als de miltsandwich!

Ik raad deze activiteit echt aan. 3 uur is een perfecte tijd, we hebben verschillende lokale gerechten geproefd, in een goede sfeer, zowel de groep toeristen als onze gids die geweldig was!

It realy was a nice experience with a good guide Marco who helped us inderstand the culture and way of life in Palermo true food