Dingen om te doen San Francisco

Ervaar een coole metropool die een smeltkroes van unieke wijken, grootstedelijke schoonheid en culturele trekpleisters biedt.

San Francisco: De beste dingen die je niet wil missen

San Francisco: 1 uur durende baaicruise per boot

1. San Francisco: 1 uur durende baaicruise per boot

Geniet van een reis van 1 uur langs de historische waterkant van San Francisco en ervaar de spannende geschiedenis van de Baai van San Francisco, met al het geluid en de glorie die het verdient. De 1 uur durende non-stop Bay Cruise neemt je mee langs de beroemde PIER 39 zeeleeuwen en langs de historische waterkant van San Francisco, waarbij de fascinerende skyline van de stad wordt onthuld. Ontspan comfortabel, met zitplaatsen binnen en buiten, en geniet van een volledige beschrijving van belangrijke bezienswaardigheden terwijl je voorbij vaart. Bekijk onderweg bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz en de iconische skyline van San Francisco. Of het nu je eerste keer naar San Francisco is, of je 10e bezoek, de Bay Cruise is iets dat je minstens één keer in je leven moet meemaken. Je krijgt een gratis souvenirkaart, die beschikbaar is in negen talen, en als je honger krijgt, is er een full-service snackbar aan boord waar je eten en drinken kunt kopen.

San Francisco: boottocht Golden Gate Bridge

2. San Francisco: boottocht Golden Gate Bridge

Deze rondvaart van 1 uur bestaat al sinds 1939, toen hij werd gelanceerd als deel van de Golden Gate International Exposition. Al meer dan 75 jaar is het een hoogtepunt van een bezoek aan San Francisco. Snacks en drankjes Vaar langs de waterkant van San Francisco Vaar onder de Golden Gate Bridge door en om Alcatraz Island heen Luister naar de interessante en bekroonde audiotour, die in 16 talen beschikbaar is Vaar langs de levendige omgeving van North Beach, de beroemde zwemclubs van Aquatic Park, de historische schepen bij de Hyde Street Pier en het San Francisco Maritime National Park, voordat je westwaarts vaart richting de Golden Gate Bridge. Geniet van het uitzicht op Crissy Field en de groene heuvels van de Presidio, alvorens onder de Golden Gate Bridge door te varen. Keer terug naar de baai, passeer de wildreservaten van de Marin Headlands en de legendarische stad Sausalito, de oorsprong van de van bloemengeneratie van de jaren 1960. Bekijk de voormalige hippie-enclave van Sausalito Na een vol uur sightseeing verwelkomen de zeeleeuwen van Pier 39 je weer terug bij Pier 43 1/2. Een volle bar met drankjes, snacks en souvenir, inclusief merchandise, is beschikbaar tegen schappelijke prijzen aan boord van de iconische rood-blauwe boten.

San Francisco: Escape from The Rock-rondvaart

3. San Francisco: Escape from The Rock-rondvaart

Vaar door de baai van San Francisco tijdens een boottocht van 90 minuten rondom het eiland Alcatraz. Je vaart onder de Golden Gate Bridge door en rondom het eiland Alcatraz in de baai van San Francisco, terwijl je luistert naar de verhalen van de huiveringwekkende ontsnappingspogingen en de beruchte criminelen die de gevangenis van Alcatraz hun thuis noemden. Vaar rondom het eiland van Alcatraz, zodat je alle kanten kunt bekijken van dit mysterieuze eiland, waar beroemde gevangenen verbleven, zoals Al Capone, Billy Cook the Killer en Clyde Johnson, wiens ontsnappingspoging legendarisch is. Krijg een duidelijk beeld van hoe het leven in deze maximaal beveiligde gevangenis was, in de tijd dat het de meest gevreesde instelling in het Amerikaanse strafsysteem was.

San Francisco: ticket California Academy of Sciences

4. San Francisco: ticket California Academy of Sciences

Bezoek het enige aquarium-planetarium-regenwoud-levend museum ter wereld bij de California Academy of Sciences in San Francisco. Het prachtige complex bevat alle 4 attracties onder één vegetatie-dak, met exposities en shows die het universum uitleggen! Mis de Afrikaanse pinguïns niet – en 38.000 andere levende dieren – in het California Academy of Sciences, hartje Golden Gate Park, de meest aanbevolen attractie van San Francisco. Reis als een raket door de Melkweg met de snelheid van het licht, of duik diep in de oceanen van de wereld, terwijl de Academy alle aspecten van het leven tentoonstelt. Kom oog in oog met slangen en piranha's, ontmoet Claude, de Amerikaanse alligator met albinisme, en hang gezellig rond met Pierre, Howard, Ocio, en de rest van de Zuid-Afrikaanse pinguïnkolonie. Wandel door de regenwoudkoepel met zijn vrij vliegende vogels en vlinders, en dompel jezelf onder in de regenwouden van Borneo, Madagaskar, Costa Rica en de overstroomde Amazone. Ontdek uit Borneo de vleermuizen, kameleons, pijlgifkikkers, bladsnijdermieren, huidvliegers, slangen en nog veel meer. Geniet van de nieuwste verbazingwekkende digitale planetariumshow die je meeneemt op een spectaculaire reis naar de verste uithoeken van het universum; deze wordt 7-10 keer per dag vertoond. Het museum, ontworpen door bekroonde architect Renzo Piano, is gehuisvest onder een levend dak. Het zal levenslange nieuwsgierigheid opwekken voor de natuurlijke wereld, terwijl je de diepten van een Filipijns koraalrif ervaart, in het bladerdak van een Costa Ricaans regenwoud klimt, en naar de verste uithoeken van het universum vliegt.

San Francisco: boottocht bij zonsondergang in Californië

5. San Francisco: boottocht bij zonsondergang in Californië

Geniet van het uitzicht op de zonsondergang terwijl je vaart op de prachtige baai van San Francisco. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Alcatraz en de Golden Gate Bridge. In de wintermaanden kun je in plaats daarvan genieten van het serene uitzicht bij schemering. Onderweg zie je de talrijke natuurhistorische bezienswaardigheden en hoogtepunten van 'San Fran', zoals de Coit Tower, Transamerica Pyramid, St. Peter, Paul Church en de San Francisco-Oakland Bay Bridge. Terwijl de zon ondergaat boven de Marin Headlands vaar je langs Alcatraz, Angel Island, en de kustlijnen van Tiburton, Belvedere, en Sausalito. Je bewondert de zonsondergang boven de Stille Oceaan, terwijl je in westelijke richting naar de Golden Gate Bridge vaart. Op de weg terug naar Fisherman's Wharf zie je nog veel meer beroemde bezienswaardigheden, waaronder Presidio, het Marina District en Fort Mason.

San Francisco: toegangskaartje dierentuin

6. San Francisco: toegangskaartje dierentuin

Bezoekt de dierentuin van San Francisco, een oasis in de stad tegen de Stille Oceaan aan die meer dan 2000 verschillende dieren en 250 in- en uitheemse planten huisvest. Je dagkaartje vormt je toegangsbewijs tot alle zones waaronder de geweldige Leanne Roberts African Region en de Valentine Family Savanna. De landschappen van deze beide zones herbergen talloze diersoorten, zoals giraffen, zebra's, koedoes, struisvogels, ooievaars en meer. In the Hearst Grizzly Gulch kun je dicht bij de geredde grizzlybeerzusjes Kachina en Kiona komen. Verder kun je de lemuren door het Lipman Lemur Forest zien springen, het grootste buitenverblijf voor lemuren van het land. Op het Penguin Island zie je de grootste niet in het wild levende groep magelhaenpinguïns. Verder kun je de gorilla's bewonderen die in het mooie Jones Family Gorilla Preserve leven. In de Fisher Family Children's Zoo kun je boerderijdieren zien, voeren en aaien. Je vindt er ook de historische Dentzel-draaimolen uit 1921 en de miniatuurstoomtrein Little Puffer uit 1904 waar al talloze generaties van genoten hebben. De dierentuin van San Francisco biedt gasten een ruime hoeveelheid activiteiten, waaronder leuke ritjes, educatieve programma's en spannende evenementen voor kinderen van alle leeftijden.

San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeingtour

7. San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeingtour

Stap aan boord van een sightseeingbus voor een tour door de "City by the Bay" en verdiep je in de fascinerende geschiedenis van San Francisco en haar legendarische bezienswaardigheden, zoals de Golden Gate Bridge en Fisherman's Wharf. De hop-on-hop-off-route stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden in heel San Francisco.  Je ervaart de diverse culturen, prachtige parken, de indrukwekkende architectuur en schilderachtige uitzichten vanuit een bus met open dak. Stap op elk moment uit en stel op je gemak jouw eigen route samen. Verken 3 routes, afhankelijk van jouw ticketaankoop, en geniet van fotostops bij de Golden Gate Bridge op elke route. Met het Classic ticket (24 uur) kun je een hele dag op je gemak genieten van de Hop-on Hop-off service, alsook de fietsverhuur proberen en langs de prachtige waterkant van San Francisco fietsen. Met het Premium (24 uur) en Deluxe ticket(48 uur) kun je het uitzicht van San Francisco overdag en 's avonds bekijken met de panoramische Night Tour. Bovendien omvat het Deluxe ticket (48 uur) de mogelijkheid om te kiezen tussen fietsverhuur of toegang tot de USS Pampanito. Neem een diepe duik in de geschiedenis van een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog of fiets over de Golden Gate Bridge naar Sausalito. San Francisco City Hop-On Hop-Off Tour Leun achterover en geniet van de rit in een open bus door de stad. Leer meer over de unieke geschiedenis van San Fransisco terwijl je Chinatown, Union Square, Civic Center en Alamo Square doorkruist.  Panoramische avondtour. Stap aan boord van de nachtbus om de bruisende stad San Francisco 's nachts te verkennen. Beklim de historische Nob Hill voor een prachtig uitzicht op de prachtige Grace Cathedral. De Night Tour is inbegrepen in de Premium (24 uur) en Deluxe (48 uur) tickets. Steek vervolgens de grote Bay Bridge over voor een schilderachtig uitzicht op de skyline van de stad vanaf Treasure Island, waar in 1939 de wereldtentoonstelling plaatsvond. Nadat je bent teruggekeerd naar de stad, ga je verder langs de Embarcadero om de fonkelende lichten van de haven van San Francisco te bekijken.

Van San Francisco: dagtrip Yosemite National Park

8. Van San Francisco: dagtrip Yosemite National Park

Breng een actieve, leuke dag door en leer waarom Yosemite een van Amerika's populairste nationale parken is. Wandel door het park met een ervaren gids en dompel jezelf onder in de schoonheid van de natuur tijdens deze tour. Begin door vanuit San Francisco naar het oosten te gaan en over de Bay Bridge te gaan. Ga verder richting de Sierras en de bergen in. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Californië terwijl je enkele van de eerste nederzettingen passeert die tijdens de goudkoorts zijn gebouwd. Aankomst in Yosemite National Park voor een wandeling van 4 mijl heen en terug om het Tuolumne Grove of Giant Sequoias te zien. Wees voorbereid op een inspannende wandeling, die 400 voet afdaalt in het bos, voordat je je omdraait en weer omhoog trekt. Vaar vervolgens naar de beroemde Yosemite Valley om te genieten van het uitzicht op Bridalveil Falls, El Capitan, Half Dome en meer. Maak adembenemende foto's bij Tunnel View en geniet van de oostelijke uitgestrektheid van Yosemite Valley. Geniet vervolgens van 1,5 uur vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt over verharde paden dwalen, rond Yosemite Falls wandelen, meer te weten komen over de geschiedenis van het park in het bezoekerscentrum of een bezoek brengen aan de Ansel Adams Gallery. In de late namiddag vertrek je naar San Francisco en stop je voor een korte pauze voordat je terugkeert in de stad. Kom laat in de avond terug in uw hotel om uit te slapen van de avonturen van de dag.

San Francisco: Yosemite National Park & Giant Sequoias

9. San Francisco: Yosemite National Park & Giant Sequoias

Dit is de enige tour waarmee je in één dag zowel Yosemite Valley bezoekt als een wandeling langs reuzensequoia's maakt. Zie waarom kunstenaars en poëten al generaties lang raken geïnspireerd. Het Yosemite National Park is sinds 1890 het kroonjuweel van de Amerikaanse parken, met onder meer Yosemite Falls, de hoogste waterval in Noord-Amerika. Je krijgt 5-6 uur om het adembenemende nationale park te verkennen en de natuurlijke wonderen in je op te nemen, onder begeleiding van een audiogids. In Yosemite vind je de spectaculaire Half Dome & El Capitan, 2 van de meest beklommen rotsformaties ter wereld. Tevens vind je hier de grootste bomen ter wereld, de Giant Sequoias, ofwel mammoetbomen. Je wandelt over een pad van 1.5 km om de indrukwekkende gevaarten te bekijken. Je ervaart Yosemite met een vriendelijke groep, en voor je terugkeer naar San Francisco zie je prachtige uitzichten en maak je spannende wandelingen. Je kunt ook upgraden naar een privétour voor alleen jouw gezelschap.

Vanuit San Francisco: tour door Muir Woods National Monument

10. Vanuit San Francisco: tour door Muir Woods National Monument

Ontdek het sequoiabos bij het Muir Woods National Monument tijdens een rondleiding vanuit San Francisco, inclusief toegangskaarten. Steek de beroemde Golden Gate Bridge over, bewonder de natuur in Californië en geniet van een sightseeingbustour door Sausalito. Ontmoet je gids in San Francisco om je ervaring te beginnen. Stap in de bus en rijd richting Muir Woods National Monument, waar je 1,5 uur in het bos kunt genieten. Bewonder de torenhoge sequoia's terwijl je over wandelpaden door het bos wandelt. Leer meer over de regio van je gids terwijl je de omliggende natuur in je opneemt. Ga verder naar Sausalito, een kustplaats met een prachtig uitzicht over de baai. Ga langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de weg terug naar San Francisco. Als je Sausalito te voet wil verkennen, kun je ervoor kiezen om uit de bus te stappen en de stad in je eigen tempo te bekijken. Daarna ga je met de veerboot terug naar San Francisco (tickets niet inbegrepen).

Veelgestelde vragen over San Francisco

Welke topattracties zijn een must-see in San Francisco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit San Francisco?

Sitemap San Francisco

Wil je alle activiteiten in San Francisco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Francisco

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 17.021 beoordelingen

Het was een erg lange dag, maar we hadden een geweldige gids (Ben) die zo aardig en betrokken was bij de groep. Je kon zien dat hij een oprechte liefde voor Yosemite had en hij zorgde ervoor dat we onze tijd daar maximaliseerden. Enige klachten over de reis waren de bus wifi niet aanwezig en de airconditioning werkte niet zo goed. Maar verder was de reis geweldig. Voeg dit zeker toe aan je lijst met dingen om te doen

Ik heb de beste tijd gehad in Yosemite en ik ben blij dat ik dit bedrijf voor de tour heb gekozen! Ook al moesten we van bus wisselen, alles verliep soepel en de gids was super professioneel. Had veel plezier, ik kan het alleen maar aanbevelen!

zeker doen. Mijn man en ik sloten ons bezoek aan san francisco af met deze boottocht. Zo mooi en romantisch...fantastische ervaring. Top! personeel is super vriendelijk

Fantastische boottrip, mooiste zonsondergang achter de Golden Gate. Deze moet je echt toevoegen aan je programma in SF, is echt van meerwaarde. Wij hebben genoten!

Zeer goed georganiseerde en kwalitatief goede ondersteuning