San Francisco
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in San Francisco

San Francisco: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in San Francisco

San Francisco: 10 topactiviteiten

Lang voor de 'Summer of Love' was San Francisco, dankzij de goudkoorts, al een opwindend multicultureel knooppunt. Hier een aantal topattracties in deze iconische stad.

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz kent een kleurrijke geschiedenis, maar is vooral beroemd als gevangenis van de zwaarste criminelen van Amerika - van Al Capone tot Whitey Bulger.

Washington Square

Washington Square

Na een periode van verwaarlozing is Washington Square een bruisende ontmoetingsplaats geworden, met de beste restaurants en café's van San Francisco.

San Francisco Bay

San Francisco Bay

De San Francisco Bay bestaat eigenlijk uit meerdere baaien. De winderige stadsstranden zijn geliefd bij zeilers en windsurfers.

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

De iconische Golden Gate Bridge staat trots tussen de Bay en de Pacifische Oceaan en wordt door velen gezien als mooiste brug uit de industriële tijd...

San Francisco Bay Bridge

San Francisco Bay Bridge

... Maar de San Francisco Bay Bridge mag er ook zijn, vooral in het avondlicht!

Golden Gate Park

Golden Gate Park

Het Golden Gate Park is geïnspireerd door Central Park in New York en biedt naast een groen uitstapje attracties als de Academy of Sciences en de Japanese Tea Garden.

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf is het toeristisch centrum van San Francisco. Naast klassieke visrestaurants zijn er musea, parken en zeeleeuwen!

Stow Lake

Stow Lake

Stow Lake is het grootste meer in Golden Gate Park. Op het eilandje Strawberry Hill heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Alamo Square

Alamo Square

Rond Alamo Square ervaar je de chique kant van San Francisco. Het park op de heuvel biedt zicht op grote delen van de stad, en vergeet de 'painted ladies' niet!

Painted Ladies

Painted Ladies

De Painted Ladies zijn namelijk extravagante Victoriaanse roeihuisjes die de aardbeving en brand van 1906 hebben overleefd. Ooit zag het gros van de stad er zo uit!

Plan je bezoek aan San Francisco

Hoe veel dagen?

San Francisco is een grote stad met een brede diversiteit aan cultuur en hotspots. Kom je voor de eerste keer, probeer dan minstens een week in de stad door te brengen - al is zelfs dat misschien niet genoeg!

Welke buurt?

In welke buurt je logeert, hangt af van je wensen. Fisherman's Wharf biedt alles wat je nodig hebt voor een kort bezoek, en Union Square is meer neutraal en ontspannen. De andere buurten hebben allen hun eigen karakter, dus doe wat research en zie wat het best bij jou past. Wijken met veel criminaliteit die je beter kunt vermijden zijn Bayview, Hunter's Point, Sunnydale en Visitation Valley

Vervoer in de stad

De trams van San Francisco zijn wereldberoemd. Er zijn zowel nieuwe als oude trams - de oude zijn natuurlijk iets leuker voor de ervaring. Bereid je wel voor op grote drukte op lijnen als de F-Market & Wharves. Naast trams zijn er bussen en treinen, en de stad is ook zeer fietsvriendelijk!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  USD ($)
 • Tijdzone
  UTC (-08:00)
 • Landnummer
  +1
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer, herfst

Activiteiten in San Francisco

De must-see bezienswaardigheden in San Francisco

Steden in Verenigde Staten

Sitemap San Francisco

Wil je alle activiteiten in San Francisco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Francisco

We hebben San Francisco van een andere kant kunnen zien.

De uitleg van de gids was zeer interessant. We kregen inzicht in het ontstaan van San Francisco en al zijn bezienswaardigheden. Minpuntje echter: de fietsen waren niet echt van goede kwaliteit en de veiligheidshelmen van mij en mijn dochhter waren veel te groot waardoor ze door de wind, die toch wel altijd aanwezig is in San Francisco, van ons hoofd vloog. Bij de keuze van die helmen had men toch wat meer aandacht aan mogen besteden. Want het ging tenslotte toch om de veiligheid. Het bezoek aan Alcatraz is ook heel goed verlopen en was ook zeer boeiend. Goede organisatie!

Fantastische activiteiten, zeker een aanrader!

Fietstocht over de Golden Gate Bridge is super meegevallen! Mooi weer gehad wat natuurlijk ook helpt. Aangekomen in Sausalito was de tocht ten einde en had de terugtocht met een (niet inbegrepen en was ook niet vermeld!) veerboottocht moeten plaats vinden. Wij zijn echter terug gefietst en zijn dus 2x over de Golden Gate Bridge gefietst! Gids stopt voldoende en geeft genoeg uitleg. Alcatrazreis goedgeregeld! Kregen onmiddellijk onze tickets, andere mensen veel problemen met vooraf bestelde tickets! Hoogtepunt was de 45 minuten durende auditour.

Fietsen over de Golden Gate Bridge met ticket Alcatraz Beoordeeld door Patrick, 17-07-2017

Leuke fietstocht, waarbij je meer te zien krijgt van de omgeving

Was een geslaagde fietstocht met behoorlijk wat stops. Hele aardige en goeie gids en het was leuk om wat meer te zien en te horen van de omgeving rondom de Golden Gate Bridge. Van mij mag er wel iets meer gefietst worden, Maargoed, daarvoor ben je dan ook Nederlander ;-). Wij hoorden het te laat, maar goed om te weten: je huur de fietsen voor de hele dag, dus hoeft ze pas de volgende ochtend weer in te leveren.

Fietsen over de Golden Gate Bridge met ticket Alcatraz Beoordeeld door Gemmy, 10-01-2017

Leuke, lekkere en grappige dag met uitzondering van de lunch.

Mooie opbouw van de dag met een uiterst humoristische en kundige reisleidster. Bezoek aan het redwood was bijzonder. Daarna naar wijnhuizen, twee wijnhuizen en een lunch met nog een tasting. Wijnhuizen waren interssant en voor de groep georganiseerd. De lunch was slecht. Je kunt beter zelf ergens gaan zitten. Zijn genoeg zaken in Sanoma Plaza. Kortom aanrader maar dan zonder de lunch.

Redwood & Wine Country Escape met Gourmet Lunch & Wine Beoordeeld door Anoniem, 30-04-2018

Zonsondergang over de Pacific met Golden Gate en Alcatraz als bonus.

Met grote stabiele catamaran vanaf Pier 39 via Alcatraz naar de monding van de baai waar onder de Golden Gate brug doorvarend de ondergaande zon over de Pacific is te zien en aan de andere zijde de skyline van SF. Absoluut het geld waard alleen verwacht niet te veel van de hapjes en drankjes aan boord maar ga voor de zeiltocht en de vergezichten.