Kies data

Dingen om te doen San Francisco

Ervaar een coole metropool die een smeltkroes van unieke wijken, grootstedelijke schoonheid en culturele trekpleisters biedt.

San Francisco: De beste dingen die je niet wil missen

San Francisco: 1 uur durende baaicruise per boot

1. San Francisco: 1 uur durende baaicruise per boot

Geniet van een reis van 1 uur langs de historische waterkant van San Francisco en ervaar de spannende geschiedenis van de Baai van San Francisco, met al het geluid en de glorie die het verdient. De 1 uur durende non-stop Bay Cruise neemt je mee langs de beroemde PIER 39 zeeleeuwen en langs de historische waterkant van San Francisco, waarbij de fascinerende skyline van de stad wordt onthuld. Ontspan comfortabel, met zitplaatsen binnen en buiten, en geniet van een volledige beschrijving van belangrijke bezienswaardigheden terwijl je voorbij vaart. Bekijk onderweg bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz en de iconische skyline van San Francisco. Of het nu je eerste keer naar San Francisco is, of je 10e bezoek, de Bay Cruise is iets dat je minstens één keer in je leven moet meemaken. Je krijgt een gratis souvenirkaart, die beschikbaar is in negen talen, en als je honger krijgt, is er een full-service snackbar aan boord waar je eten en drinken kunt kopen.

San Francisco: bezoek aan Alcatraz & rondvaart door de baai

2. San Francisco: bezoek aan Alcatraz & rondvaart door de baai

Je zult BINNEN de Alcatraz Federal Penitentiary op Alcatraz Island verkennen met de meest meedogenloze criminelen van Amerika, waaronder Al Capone. De veerboot vertrekt op tijd op het specifieke tijdstip dat u geboekt heeft. Je moet 30 minuten voor je geplande vertrektijd bij Pier 33 aankomen. Loop, fiets, neem het openbaar vervoer of rijd (als laatste redmiddel omdat het een uitdaging kan zijn om een parkeerplaats te vinden), met gemakkelijke toegang vanaf elke plek in de baai! Volg op het eiland de Cellhouse audiotour “Doing Time” 45 minuten beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijn, Portugees, Russisch en Spaans. Ook inbegrepen is een geweldige 1 uur durende SF Bay Cruise. Vaar langs de beroemde PIER 39-zeeleeuwen en langs de historische waterkant van San Francisco en onthul de fascinerende skyline van de stad. Je hebt de flexibiliteit om op elke gewenste dag op je cruise te gaan. U ontvangt het schema. Dat zijn 2 afzonderlijke tours. Gratis voor 4 jaar en jonger, geen kaartjes nodig.

San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeingtour

3. San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeingtour

Stap aan boord van een sightseeingbus voor een tour door de "City by the Bay" en verdiep je in de fascinerende geschiedenis van San Francisco en haar legendarische bezienswaardigheden, zoals de Golden Gate Bridge en Fisherman's Wharf. De hop-on-hop-off-route stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden in heel San Francisco.  Je ervaart de diverse culturen, prachtige parken, de indrukwekkende architectuur en schilderachtige uitzichten vanuit een bus met open dak. Stap op elk moment uit en stel op je gemak jouw eigen route samen. Verken 3 routes, afhankelijk van jouw ticketaankoop, en geniet van fotostops bij de Golden Gate Bridge op elke route. Met het Classic ticket (24 uur) kun je een hele dag op je gemak genieten van de Hop-on Hop-off service, alsook de fietsverhuur proberen en langs de prachtige waterkant van San Francisco fietsen. Met het Premium (24 uur) en Deluxe ticket(48 uur) kun je het uitzicht van San Francisco overdag en 's avonds bekijken met de panoramische Night Tour. Bovendien omvat het Deluxe ticket (48 uur) de mogelijkheid om te kiezen tussen fietsverhuur of toegang tot de USS Pampanito. Neem een diepe duik in de geschiedenis van een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog of fiets over de Golden Gate Bridge naar Sausalito. San Francisco City Hop-On Hop-Off Tour Leun achterover en geniet van de rit in een open bus door de stad. Leer meer over de unieke geschiedenis van San Fransisco terwijl je Chinatown, Union Square, Civic Center en Alamo Square doorkruist.  Panoramische avondtour. Stap aan boord van de nachtbus om de bruisende stad San Francisco 's nachts te verkennen. Beklim de historische Nob Hill voor een prachtig uitzicht op de prachtige Grace Cathedral. De Night Tour is inbegrepen in de Premium (24 uur) en Deluxe (48 uur) tickets. Steek vervolgens de grote Bay Bridge over voor een schilderachtig uitzicht op de skyline van de stad vanaf Treasure Island, waar in 1939 de wereldtentoonstelling plaatsvond. Nadat je bent teruggekeerd naar de stad, ga je verder langs de Embarcadero om de fonkelende lichten van de haven van San Francisco te bekijken.

San Francisco: Alcatraz-tour & 2-daags Hop-On Hop-Off Ticket

4. San Francisco: Alcatraz-tour & 2-daags Hop-On Hop-Off Ticket

Breng een bezoek aan Alcatraz en bewonder de topattracties van San Francisco met dit handige combipakket. Je komt erachter hoe het eiland Alcatraz diende als militaire vesting en staatsgevangenis, en welke belangrijke rol de gevangenis speelde in de folklore en historische evolutie van de westkust. Ontdek hoe er 14 ontsnappingspogingen zijn ondernomen door meer dan 30 gevangenen. De meesten werden gepakt, verschillende werden neergeschoten en een paar verdronken in de kille golven van de Baai van San Francisco. Niemand is ooit levend ontsnapt. Je Premium Big Bus hop on, hop off-ticket is een uitstekende manier om de bezienswaardigheden van San Francisco te bekijken. Luister naar het live-commentaar van de Engelssprekende gidsen aan boord, of maak gebruik van het audiocommentaar in 10 talen. Kom meer te weten over de vele culturen die deze bruisende stad maken tot wat het is en maak een reis door de geschiedenis, van de tijd van de vroege Spaanse kolonisten tot de Gold Rush tot aan nu. Je ticket omvat 1 volledige dag onbeperkt reizen met de hop on, hop off-bus, 1 wandeling met gids en een trolleybusrit door Sausalito. Verken een van de fascinerendste buurten van San Francisco tijdens een leuke en informatieve wandeling door Chinatown. De rondleidingen worden dagelijks aangeboden en je kunt een medewerker vragen naar locaties en tijdschema's. Ook inbegrepen zijn 1 extra uur fietsverhuur (bovenop 1 betaald uur fietsverhuur) en drink- en speelmuntjes in de Players Arcade. Haltes van de bustour: Halte 1: Op de hoek van Jefferson Street en Mason Street Halte 2: Holiday Inn Northpoint tussen Jones en Columbus Halte 3: Washington Square – Columbus Street en Union Street Halte 4: Embarcadero Center – Corner Clay Street en Battery Street Halte 5: Ferry Building – Market Street tussen Stuart Street en Spear Street Halte 6: Union Square South – Geary Street tegenover Macy's Halte 7: Hilton Hotel – op de hoek van Mason Street en Ellis Street Halte 8: Civic Center – aan Fulton Street, tussen Larkin Street en Hyde Street Halte 9: Alamo Square – op de hoek van Fell Street en Pierce Street Halte 10: Haight Ashbury – Haight Street en Shrader Street Halte 11: Golden Gate Park – Music Concourse Drive Golden Gate Park Halte 12: Golden Gate Bridge – North Vista Point Halte 13: Paleis voor Schone Kunsten – Richardson Street en Francisco Street Halte 14: Buurt rond de jachthaven – Lombard Street en Gough Street Halte 15: Op de hoek van Lombard Street – Lombard Street en Gough Street Halte 16: Union Square North – Post Street en Powell Street Halte 17: Chinatown Gate – Grant Street en Bush Street Halte 18: Portsmouth Square – Kearny Street en Clay Street Halte 19: Pier 35 Cruise Terminal – Embarcadero Halte 20: Pier 39 Fisherman’s Wharf (ga dan terug naar halte 1)

San Francisco: ticket California Academy of Sciences

5. San Francisco: ticket California Academy of Sciences

Bezoek het enige aquarium-planetarium-regenwoud-levend museum ter wereld bij de California Academy of Sciences in San Francisco. Het prachtige complex bevat alle 4 attracties onder één vegetatie-dak, met exposities en shows die het universum uitleggen! Mis de Afrikaanse pinguïns niet – en 38.000 andere levende dieren – in het California Academy of Sciences, hartje Golden Gate Park, de meest aanbevolen attractie van San Francisco. Reis als een raket door de Melkweg met de snelheid van het licht, of duik diep in de oceanen van de wereld, terwijl de Academy alle aspecten van het leven tentoonstelt. Kom oog in oog met slangen en piranha's, ontmoet Claude, de Amerikaanse alligator met albinisme, en hang gezellig rond met Pierre, Howard, Ocio, en de rest van de Zuid-Afrikaanse pinguïnkolonie. Wandel door de regenwoudkoepel met zijn vrij vliegende vogels en vlinders, en dompel jezelf onder in de regenwouden van Borneo, Madagaskar, Costa Rica en de overstroomde Amazone. Ontdek uit Borneo de vleermuizen, kameleons, pijlgifkikkers, bladsnijdermieren, huidvliegers, slangen en nog veel meer. Geniet van de nieuwste verbazingwekkende digitale planetariumshow die je meeneemt op een spectaculaire reis naar de verste uithoeken van het universum; deze wordt 7-10 keer per dag vertoond. Het museum, ontworpen door bekroonde architect Renzo Piano, is gehuisvest onder een levend dak. Het zal levenslange nieuwsgierigheid opwekken voor de natuurlijke wereld, terwijl je de diepten van een Filipijns koraalrif ervaart, in het bladerdak van een Costa Ricaans regenwoud klimt, en naar de verste uithoeken van het universum vliegt.

San Francisco: toegangskaartje dierentuin

6. San Francisco: toegangskaartje dierentuin

Bezoek de dierentuin van San Francisco, de thuisbasis van meer dan 2.000 dieren en 250 plantensoorten. Je toegangsbewijs voor een hele dag is inclusief toegang tot de Leanne Roberts African Region en de Valentine Family Savanna. De landschappen van deze beide zones herbergen talloze diersoorten, zoals giraffen, zebra's, koedoes, struisvogels, ooievaars en meer. In de Hearst Grizzly Gulch kun je dicht bij de geredde grizzlybeerzusjes Kachina en Kiona komen. Verder kun je de lemuren door het Lipman Lemur Forest zien springen, het grootste buitenverblijf voor lemuren van het land. Op Penguin Island zie je de grootste niet in het wild levende groep magelhaenpinguïns. Bewonder de gorilla's van de dierentuin in het Jones Family Gorilla Preserve. Voer en aai de boerderijdieren in de Fisher Family Children's Zoo. Zoek de historische Dentzel Carrousel uit 1921 en de miniatuur Little Puffer Stoomtrein uit 1904. Kom meer te weten over de leuke attracties, educatieve programma's en spannende evenementen voor kinderen.

San Francisco: boottocht zonsondergang/schemering Californië

7. San Francisco: boottocht zonsondergang/schemering Californië

Geniet van het uitzicht op de zonsondergang terwijl je door de prachtige baai van San Francisco vaart. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Alcatraz en de Golden Gate Bridge. In de wintermaanden kun je in plaats daarvan genieten van het serene uitzicht bij schemering. Onderweg zie je de talrijke natuurhistorische bezienswaardigheden en hoogtepunten van 'San Fran', zoals de Coit Tower, Transamerica Pyramid, St. Peter, Paul Church en de San Francisco-Oakland Bay Bridge. Terwijl de zon ondergaat boven de Marin Headlands vaar je langs Alcatraz, Angel Island, en de kustlijnen van Tiburton, Belvedere, en Sausalito. Je bewondert de zonsondergang boven de Stille Oceaan, terwijl je in westelijke richting naar de Golden Gate Bridge vaart. Op de weg terug naar Fisherman's Wharf zie je nog veel meer beroemde bezienswaardigheden, waaronder Presidio, het Marina District en Fort Mason.

San Francisco: Nationaal park Yosemite & Giant Sequoias

8. San Francisco: Nationaal park Yosemite & Giant Sequoias

Ervaar tijdens deze dagtocht zowel de Yosemite Valley als de Giant Sequoia Walk. Zie waarom kunstenaars en dichters zich al generaties lang laten inspireren door de adembenemende landschappen in het nationale park. Het Nationaal park Yosemite is al sinds 1890 het kroonjuweel van de Amerikaanse parken, met onder meer Yosemite Falls, de hoogste waterval van Noord-Amerika. Je hebt 5 tot 6 uur de tijd om het adembenemende nationale park te verkennen en de natuurwonderen in je op te nemen, onder begeleiding van een gratis audiogids. Zie de spectaculaire halve koepel en El Capitan, twee van de meest beklommen kliffen ter wereld. Tevens vind je hier de grootste bomen ter wereld, de Giant Sequoias, oftewel mammoetbomen. Je wandelt over een pad met een lengte van 1,5 km om de indrukwekkende gevaarten te bekijken. Tijdens een groepstour kun je prachtige panorama's bekijken, wandelingen maken en zelfs een stukje hiken, voordat je weer terugkeert naar San Francisco. Je kunt ook upgraden naar een privétour voor alleen jouw gezelschap.

San Francisco: boottocht Golden Gate Bridge

9. San Francisco: boottocht Golden Gate Bridge

Deze rondvaart van 1 uur bestaat al sinds 1939, toen hij werd gelanceerd als deel van de Golden Gate International Exposition. Al meer dan 75 jaar is het een hoogtepunt van een bezoek aan San Francisco. Snacks en drankjes Vaar langs de waterkant van San Francisco Vaar onder de Golden Gate Bridge door en om Alcatraz Island heen Luister naar de interessante en bekroonde audiotour, die in 16 talen beschikbaar is Vaar langs de levendige omgeving van North Beach, de beroemde zwemclubs van Aquatic Park, de historische schepen bij de Hyde Street Pier en het San Francisco Maritime National Park, voordat je westwaarts vaart richting de Golden Gate Bridge. Geniet van het uitzicht op Crissy Field en de groene heuvels van de Presidio, alvorens onder de Golden Gate Bridge door te varen. Keer terug naar de baai, passeer de wildreservaten van de Marin Headlands en de legendarische stad Sausalito, de oorsprong van de van bloemengeneratie van de jaren 1960. Bekijk de voormalige hippie-enclave van Sausalito Na een vol uur sightseeing verwelkomen de zeeleeuwen van Pier 39 je weer terug bij Pier 43 1/2. Een volle bar met drankjes, snacks en souvenir, inclusief merchandise, is beschikbaar tegen schappelijke prijzen aan boord van de iconische rood-blauwe boten.

San Francisco: Tour met kleine groepen Muir Woods en Sausalito

10. San Francisco: Tour met kleine groepen Muir Woods en Sausalito

Vertrekkend vanuit San Francisco neemt deze rondleiding je mee naar Muir Woods National Monument en Sausalito. Ontdek het mysterie van 130 meter hoge redwood- en sequoiabomen in Muir Woods voordat je stopt in Sausalito om bezienswaardigheden te bekijken, te winkelen en meer. Nadat je bent opgehaald, begin je je tour met een mooie en informatieve rit naar de Golden Gate Bridge door verschillende van de beste buurten van San Francisco, evenals het presidio, een voormalig militair gebied van grote schoonheid. Steek de GG-brug over en stop bij het noordelijke uitkijkpunt voor een prachtig uitzicht op de baai en de brug. Mooie uitzichten gaan door terwijl de tour boven de stad Sausalito en door delen van het Golden Gate National Recreation Area en Mount Tamalpais State Park gaat, die samenvloeien met Muir Woods. Aangekomen bij Muir Woods National Monument, zal uw gids u informeren over de beste manier om het bos te ervaren en waar de oudste bomen zich bevinden. Een verblijf van ongeveer 1 uur en 20 minuten geeft je de tijd om veel van het bos te zien en de cadeauwinkel, het café en het bezoekerscentrum te verkennen. Inbegrepen in de tour is een stop in Sausalito om te genieten van de kunstgalerijen, winkels, cafés, restaurants en jachthavens. Uitzicht vanaf Sausalito omvat de Bay Bridge, delen van de oostelijke baai en San Francisco. Na ongeveer een uur in Sausalito wordt u teruggebracht naar uw hotel. Als u meer tijd in Sausalito wilt, kunt u op eigen kosten een veerboot, taxi, Lyft of Uber-service terug naar San Francisco regelen.

Beschikbare activiteiten

260 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 17

Veelgestelde vragen over San Francisco

Welke topattracties zijn een must-see in San Francisco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit San Francisco?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Yosemite National Park

Overzicht activiteiten in San Francisco

Wil je alle activiteiten in San Francisco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Francisco

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 18.054 beoordelingen

Mijn moeder en ik hadden slechts 2 dagen in SFO en houden ervan om tv te kijken. Uiteraard hebben we deze tour geboekt en het was geweldig! We hebben er meer uitgehaald dan we hadden verwacht. Er was een tv-scherm in het busje en we zagen altijd een kort fragment van de film en reden toen langs waar de scène werd gefilmd. Ik was erg onder de indruk van het aantal films dat werd vertoond sinds ik mijn eigen snelle Google-onderzoek deed en slechts ongeveer 10 films vond. Nu hebben we een hele to-binge-lijst met films die zijn opgenomen in een plaats waar we al zijn geweest. Bryan, onze gids, is een aardig persoon die veel van onze vragen beantwoordde en stopte om foto's te maken wanneer we dat wilden. We zagen alle grote bezienswaardigheden van SFO! Kan het 100% aanbevelen ☺️ Het enige dat ik wil vermelden om iedereen een leuke tijd te bezorgen: mijn moeder heeft nogal een gevoelige buik als ze bijvoorbeeld in een vliegtuig, boot of in dit geval een voertuig zit met veel films op het

De tour was leuk en de gids was zeer goed geïnformeerd, hij vertelde ons zelfs veel dingen over het landschap en de landbouw onderweg naar Yosemite. In het park zelf hadden we ongeveer 3 uur alleen, wat we niet genoeg vonden gezien de vele dingen die je kunt zien in dit prachtige stukje planeet aarde. We hebben het echter gehaald tot Columbia Rock een prachtig uitzicht had. Het is een steile wandeling en je hebt niet veel tijd voor kleine pauzes, anders kom je niet op tijd terug. Op de terugweg zette de gids ons zelfs af op onze voorkeurslocatie in plaats van op het ophaalpunt. Over het algemeen zou ik deze tour ten zeerste aanbevelen!

Super meegaand, we hadden de kaartjes voor een regenachtige dag. Doordat de tours vanwege het weer niet doorgingen, konden we er een dag later gebruik van maken. Weliswaar slechts een rondleiding (heen en terug), maar zeer informatief en met oversteek over de Golden Gate Bridge. Om de stad te ontdekken is het absoluut een aanrader, echt hop on hop off is niet echt aan te raden vanwege de ene route en richting.

Het evenement zelf was echt goed. De ontbijtstop is snel, hetzelfde voor de avond, dus geen tijdverlies, het was perfect. Neem je lunch mee, ja, maar je hebt een fastfoodrestaurant tijdens de lange wandeling naar de watervallen. December/januari is misschien niet de beste tijd, maar het was een hele ervaring.

Alles verliep vlot, service ter plaatse was zeer goed. De kaart op de fietsen is nutteloos. Het is beter om met Google Maps te werken. Fietsslot en tas worden aan de fiets bevestigd.