San Francisco
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in San Francisco

Bekijk alle tours en activiteiten in San Francisco

San Francisco: 10 topactiviteiten

Lang voor de 'Summer of Love' was San Francisco, dankzij de goudkoorts, al een opwindend multicultureel knooppunt. Hier een aantal topattracties in deze iconische stad.

Alcatraz

Alcatraz kent een kleurrijke geschiedenis, maar is vooral beroemd als gevangenis van de zwaarste criminelen van Amerika - van Al Capone tot Whitey Bulger.

Washington Square

Na een periode van verwaarlozing is Washington Square een bruisende ontmoetingsplaats geworden, met de beste restaurants en café's van San Francisco.

San Francisco Bay

De San Francisco Bay bestaat eigenlijk uit meerdere baaien. De winderige stadsstranden zijn geliefd bij zeilers en windsurfers.

Golden Gate Bridge

De iconische Golden Gate Bridge staat trots tussen de Bay en de Pacifische Oceaan en wordt door velen gezien als mooiste brug uit de industriële tijd...

San Francisco Bay Bridge

... Maar de San Francisco Bay Bridge mag er ook zijn, vooral in het avondlicht!

Golden Gate Park

Het Golden Gate Park is geïnspireerd door Central Park in New York en biedt naast een groen uitstapje attracties als de Academy of Sciences en de Japanese Tea Garden.

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf is het toeristisch centrum van San Francisco. Naast klassieke visrestaurants zijn er musea, parken en zeeleeuwen!

Stow Lake

Stow Lake is het grootste meer in Golden Gate Park. Op het eilandje Strawberry Hill heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Alamo Square

Rond Alamo Square ervaar je de chique kant van San Francisco. Het park op de heuvel biedt zicht op grote delen van de stad, en vergeet de 'painted ladies' niet!

Painted Ladies

De Painted Ladies zijn namelijk extravagante Victoriaanse roeihuisjes die de aardbeving en brand van 1906 hebben overleefd. Ooit zag het gros van de stad er zo uit!

San Francisco: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

San Francisco is een grote stad met een brede diversiteit aan cultuur en hotspots. Kom je voor de eerste keer, probeer dan minstens een week in de stad door te brengen - al is zelfs dat misschien niet genoeg!

Welke buurt?

In welke buurt je logeert, hangt af van je wensen. Fisherman's Wharf biedt alles wat je nodig hebt voor een kort bezoek, en Union Square is meer neutraal en ontspannen. De andere buurten hebben allen hun eigen karakter, dus doe wat research en zie wat het best bij jou past. Wijken met veel criminaliteit die je beter kunt vermijden zijn Bayview, Hunter's Point, Sunnydale en Visitation Valley

Vervoer in de stad

De trams van San Francisco zijn wereldberoemd. Er zijn zowel nieuwe als oude trams - de oude zijn natuurlijk iets leuker voor de ervaring. Bereid je wel voor op grote drukte op lijnen als de F-Market & Wharves. Naast trams zijn er bussen en treinen, en de stad is ook zeer fietsvriendelijk!

Tips & informatie

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  USD ($)
 • Tijdzone
  UTC (-08:00)
 • Landnummer
  +1
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer, herfst

Activiteiten in San Francisco

De must-see bezienswaardigheden in San Francisco

Sitemap San Francisco

Wil je alle activiteiten in San Francisco ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Francisco

Top om zo een deel van SF te ervaren! Een aanrader!

Mede dankzij onze gids Nicky hebben we een bijzonder leuke ochtend gehad. Rijden op een segway door San Francisco is echt een leuke ervaring die ik niet had willen missen. We hebben een aantal leuke bezienswaardigheden gezien en waren zelf ook een bezienswaardigheid toen we Lombard Street afgingen. Als je de kans hebt, neem deze tour dan op in je programma!

San Francisco VIP Segway Tour en Alcatraz combiticket Beoordeeld door Cyril, 29-08-2016

Leuke fietstocht, waarbij je meer te zien krijgt van de omgeving

Was een geslaagde fietstocht met behoorlijk wat stops. Hele aardige en goeie gids en het was leuk om wat meer te zien en te horen van de omgeving rondom de Golden Gate Bridge. Van mij mag er wel iets meer gefietst worden, Maargoed, daarvoor ben je dan ook Nederlander ;-). Wij hoorden het te laat, maar goed om te weten: je huur de fietsen voor de hele dag, dus hoeft ze pas de volgende ochtend weer in te leveren.

Fietsen: de Golden Gate Bridge en Ticket voor Alcatraz Beoordeeld door Gemmy, 10-01-2017

Leuke begeleider van de rondrit met de fiets

De fietstocht over de Golden Bay Bridge was uitstekend. Begeleid en verteld door een goede gids. Ook een goede fiets gekregen - met versnellingen; en dat is wel nodig!!

Zonsondergang over de Pacific met Golden Gate en Alcatraz als bonus.

Met grote stabiele catamaran vanaf Pier 39 via Alcatraz naar de monding van de baai waar onder de Golden Gate brug doorvarend de ondergaande zon over de Pacific is te zien en aan de andere zijde de skyline van SF. Absoluut het geld waard alleen verwacht niet te veel van de hapjes en drankjes aan boord maar ga voor de zeiltocht en de vergezichten.


San Francisco
4.4
Gebaseerd op 926 beoordelingen van GetYourGuide-klanten