Belevingen in

San Francisco

Ervaar een coole metropool die een smeltkroes van unieke wijken, grootstedelijke schoonheid en culturele trekpleisters biedt.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gratis annulering

Annuleer tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

San Francisco: 10 topactiviteiten

Lang voor de 'Summer of Love' was San Francisco, dankzij de goudkoorts, al een opwindend multicultureel knooppunt. Hier een aantal topattracties in deze iconische stad.

 • Alcatraz

  1. Alcatraz

  Alcatraz kent een kleurrijke geschiedenis, maar is vooral beroemd als gevangenis van de zwaarste criminelen van Amerika - van Al Capone tot Whitey Bulger.

 • Washington Square

  2. Washington Square

  Na een periode van verwaarlozing is Washington Square een bruisende ontmoetingsplaats geworden, met de beste restaurants en café's van San Francisco.

 • San Francisco Bay

  3. San Francisco Bay

  De San Francisco Bay bestaat eigenlijk uit meerdere baaien. De winderige stadsstranden zijn geliefd bij zeilers en windsurfers.

 • Golden Gate Bridge

  4. Golden Gate Bridge

  De iconische Golden Gate Bridge staat trots tussen de Bay en de Pacifische Oceaan en wordt door velen gezien als mooiste brug uit de industriële tijd...

 • San Francisco Bay Bridge

  5. San Francisco Bay Bridge

  ... Maar de San Francisco Bay Bridge mag er ook zijn, vooral in het avondlicht!

 • Golden Gate Park

  6. Golden Gate Park

  Het Golden Gate Park is geïnspireerd door Central Park in New York en biedt naast een groen uitstapje attracties als de Academy of Sciences en de Japanese Tea Garden.

 • Fisherman's Wharf

  7. Fisherman's Wharf

  Fisherman's Wharf is het toeristisch centrum van San Francisco. Naast klassieke visrestaurants zijn er musea, parken en zeeleeuwen!

 • Stow Lake

  8. Stow Lake

  Stow Lake is het grootste meer in Golden Gate Park. Op het eilandje Strawberry Hill heb je een prachtig uitzicht over de stad.

 • Alamo Square

  9. Alamo Square

  Rond Alamo Square ervaar je de chique kant van San Francisco. Het park op de heuvel biedt zicht op grote delen van de stad, en vergeet de 'painted ladies' niet!

 • Painted Ladies

  10. Painted Ladies

  De Painted Ladies zijn namelijk extravagante Victoriaanse roeihuisjes die de aardbeving en brand van 1906 hebben overleefd. Ooit zag het gros van de stad er zo uit!

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen?

  San Francisco is een grote stad met een brede diversiteit aan cultuur en hotspots. Kom je voor de eerste keer, probeer dan minstens een week in de stad door te brengen - al is zelfs dat misschien niet genoeg!

 • Welke buurt?

  In welke buurt je logeert, hangt af van je wensen. Fisherman's Wharf biedt alles wat je nodig hebt voor een kort bezoek, en Union Square is meer neutraal en ontspannen. De andere buurten hebben allen hun eigen karakter, dus doe wat research en zie wat het best bij jou past. Wijken met veel criminaliteit die je beter kunt vermijden zijn Bayview, Hunter's Point, Sunnydale en Visitation Valley

 • Vervoer in de stad

  De trams van San Francisco zijn wereldberoemd. Er zijn zowel nieuwe als oude trams - de oude zijn natuurlijk iets leuker voor de ervaring. Bereid je wel voor op grote drukte op lijnen als de F-Market & Wharves. Naast trams zijn er bussen en treinen, en de stad is ook zeer fietsvriendelijk!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  USD ($)
 • Tijdzone
  UTC (-08:00)
 • Landnummer
  +1
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer, herfst

San Francisco : autres lieux à visiter

Vous souhaitez découvrir tout ce que San Francisco a à offrir ? Pour voir la liste complète, cliquez ici.

Wat anderen zeggen over San Francisco

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.145 beoordelingen

Fantastische activiteiten, zeker een aanrader!

Fietstocht over de Golden Gate Bridge is super meegevallen! Mooi weer gehad wat natuurlijk ook helpt. Aangekomen in Sausalito was de tocht ten einde en had de terugtocht met een (niet inbegrepen en was ook niet vermeld!) veerboottocht moeten plaats vinden. Wij zijn echter terug gefietst en zijn dus 2x over de Golden Gate Bridge gefietst! Gids stopt voldoende en geeft genoeg uitleg. Alcatrazreis goedgeregeld! Kregen onmiddellijk onze tickets, andere mensen veel problemen met vooraf bestelde tickets! Hoogtepunt was de 45 minuten durende auditour.

Fietsen waren prima. Self-guided is wat overdreven: je kreeg een fiets en een filmpje en dat was de geding. Maar het was niet moeilijk dus het lukte prima. Wel goed om te weten dat de laatste verloot hartstikke vol zit (en je er op tijd bij met zijn om mee te komen) en op een andere plek aankomt. Die verder is van de verhuur en je daardoor eigenlijk na sluitingstijd aankomt. Maar ze wachten dan wel op je, zonder problemen.

Fietstocht was erg leuk en informatief. Gids Kevin was top, goede verteller en zorgzame gids. Route bevat 3 klimmetjes. Golden Gate Bridge is geweldig om te fietsen! Alcatraz interessant en zeker de moeite waard.

It was amazing! Our tour guide, Alberto, knew so many facts that he would share during the trip and the scenery was astonishing!

een geweldige manier om San Francisco te ontdekken. En uiteraard the Golden Gate Bridge ervaren!