Datums kiezen

San Frediano Basilica
Eten & drinken

Eten & drinken
1 activiteiten gevonden

Topactiviteiten in Lucca

95 activiteiten gevonden
Sorteren op:

San Frediano Basilica Eten & drinken: onze aanbevelingen

Lucca: 3-uur Bikes & Bites Foodie-avontuur als een plaatselijke bewoner

1. Lucca: 3-uur Bikes & Bites Foodie-avontuur als een plaatselijke bewoner

Fietsen in Lucca is een must. Je voelt je als een local terwijl je op een reis gaat die zeker ontspannend en gedenkwaardig zal zijn. Maak een rit vol bezienswaardigheden rond de stadsmuren, stop om verborgen hoekjes te verkennen en leer meer over een van de meest welvarende regio's van Italië. Proef onderweg enkele lokale lekkernijen. Passeer pleintjes met prachtige oude kerkgevels en nobele renaissancepaleizen. Hoge middeleeuwse torens zijn hier nog steeds prominent aanwezig; een van de beroemdste bezienswaardigheden in Lucca is de prachtige Guinigi-toren. Passeer deze en nog veel meer met onderweg tal van Instagram-vriendelijke stops. Geniet van je eerste eetstop bij een plaatselijke favoriete winkel. Proef de lekkernijen waar het gebied bekend om staat, waaronder pecorino-kaas, vleeswaren en extra vierge olijfolie. Vaar door verschillende hoeken van het stadscentrum en bewonder de smalle steegjes en oude kerken voordat je de laagste bereikt: de San Frediano-basiliek. Ga door met het verkennen van de minder bekende oostkant van de stad en krijg een echt gevoel voor het lokale leven. Spring op je fiets en klim terug naar de stadsmuren en het historische centrum via Piazza Grande. Kom binnen voor een laatste, extra zoete stop bij de oudste ijssalon in Lucca: bereid je voor om wat gelato te proeven' zal ik nooit vergeten (gebak in de koudere maanden). Keer ten slotte terug naar het ontmoetingspunt in de wetenschap dat je de stad hebt ervaren als een echte local.

Lucca: wandeltour over de verhalen & legendes van de stad!

2. Lucca: wandeltour over de verhalen & legendes van de stad!

Ontdek Lucca! Ik verzeker je dat je verliefd zult worden op de stad! We zullen praten over zijn geschiedenis, zijn personages en er zullen geheimen en curiosa zijn! We beginnen op het Piazza Napoleone, dat de Lucchesi Piazza Grande noemen, en we zullen twee geweldige vrouwen ontmoeten, Elisa Baciocchi en Maria Luisa di Borbone. We lopen langs het Giglio Theater en langs een van de oudste kerken van de stad, SS. John en Reparata. We komen aan voor de kathedraal van San Martino en zien de gevel met al zijn verhalen, ook die van het labyrint. We staan voor de steen van de duivel en praten over de legende van de mysterieuze lucide mansi, de zwarte weduwe van Lucca. We maken een stuk via Fillungo en komen aan op Piazza Anfiteatro, het beroemdste plein van de stad. En dan gaan we nog naar Piazza San Frediano, de basiliek met de bescheiden voorgevel half ... en dan sluiten we af op Piazza San Michele, waar alles begon!

Lucca: privé wandeltour van 3 uur met bijzondere verhalen

3. Lucca: privé wandeltour van 3 uur met bijzondere verhalen

Dit is een unieke rondleiding om de stad Lucca, de monumenten en de verhalen eromheen te ontdekken. We beginnen in het park voor het treinstation. Vanaf daar beginnen we onze wandeling onder de muren van Lucca door naar de kerk van San Martino. We gaan verder naar Piazza Napoleone met zijn liefdesverhalen aan het hof en dan langs de Via Fillungo om de basiliek van San Frediano te bereiken. Vanaf daar komen we aan op Piazza Anfiteatro om een paar mooie foto's te maken, dan richting de Guinigi toren met zijn steeneiken op de top en uiteindelijk op Piazza Bernardini. Het interne bezoek aan San Martino en San Frediano zijn ook inbegrepen in deze tour. Neem je nieuwsgierigheid mee om ongewone verhalen over de stad te ontdekken, een beetje goede humor en we zullen samen een paar uur plezier hebben.

Andere aanbevelingen

Lucca

Lucca

Veelgestelde vragen over San Frediano Basilica-Eten & drinken

Welke andere activiteiten dan San Frediano Basilica-Eten & drinken zijn de moeite waard in Lucca?

Andere onmisbare dingen om te doen in Lucca:

Andere activiteiten in San Frediano Basilica

Wil je alle activiteiten in San Frediano Basilica bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.