Datums kiezen

Ontdek het beste van
San Ġiljan

Onze aanbevelingen voor San Ġiljan

Malta: Gozo & Comino Eilanden, Blue Lagoon & Zeegrotten Tour

1. Malta: Gozo & Comino Eilanden, Blue Lagoon & Zeegrotten Tour

Ontdek de schoonheid van de kust van Malta tijdens deze volledige dagtocht vanuit Bugibba. Zwem in de Blue Lagoon en geniet van wat vrije tijd om het eiland Gozo te verkennen. Kies uit verschillende boten en vertrektijden. Je rondvaart begint in het toeristische Bugibba, waar je schip vertrekt voor een onvergetelijke cruise over twee eilanden. Vanaf open zee ervaar je Malta vanuit een uniek en prachtig gezichtspunt. Ontspan met verfrissingen die je aan boord kunt kopen. Vaar dicht langs de kust en aanschouw Malta's prachtige natuurlijk gevormde kustlijn, met zijn enorme kliffen, rotsachtige hoeken en gaten. Je passeert het piepkleine eiland St. Paul's, waar je het standbeeld van de apostel St. Paul ziet oprijzen. Je kunt ook prachtige zeegrotten bezoeken, waar je prachtige foto's kunt maken. Begin met een stop bij Crystal Lagoon (alleen in het hoogseizoen), een plek die veel toeristen niet kennen. Wees getuige van het ongelooflijk heldere water, perfecte omstandigheden om te zwemmen, snorkelen en duiken. Neem een duik in het kristalheldere water vanaf een van de drie glijbanen, of spring van het bovenste dek als je durft. Vertrek vervolgens naar de beroemde Blue Lagoon. Geniet ervan om er een uur naast te liggen met een goed uitzicht vanaf de aanlegplaats. Gebruik de boot als uitvalsbasis en maak gebruik van alle fantastische faciliteiten. Eenmaal aangekomen op het eiland Gozo brengt het vervoer over land je naar de hoofdstad van Gozo, die door de plaatselijke bevolking Rabat wordt genoemd. Deze kleine stad heeft een schat aan charme en geschiedenis, waaronder de indrukwekkende citadel. Als de dag dichterbij komt, varen we terug naar Bugibba, gaan we de piratengrotten van Santa Maria binnen en bekijken we het "Olifantenhoofd", een werkelijk verbazingwekkende rotsformatie. Er zijn verschillende boten waaruit je kunt kiezen, kies de boot van je voorkeur en de vertrektijd. Je kunt kiezen uit middelgrote boten die een ervaring met minder mensen bieden of een grotere catamaran met onderwaterramen voor een uniek uitzicht op het onderwaterleven. Verrijk je ervaring met waterglijbanen aan boord, comfortabele zitplaatsen op schaduwrijke en zonnige plekken, zwemtrappen, toiletten voor mannen en vrouwen, verfrissingen te koop en audiocommentaar in verschillende talen.

Comino: Blue Lagoon, Crystal Lagoon en Zeegrotten Tour

2. Comino: Blue Lagoon, Crystal Lagoon en Zeegrotten Tour

Ga het water op tijdens deze boottocht naar het eiland Comino en geniet van het landschap van de noordkust van het eiland. Ga naar de Blue Lagoon om te snorkelen en te zwemmen, ga de grotten van Crystal Lagoon in, neem een duik in het kristalheldere water vanaf een glijbaan, of geniet gewoon van de zon op het dek van de boot. Je gaat aan boord van het schip en vaart in ongeveer 1 uur naar het eiland Comino. Je ervaart Malta vanaf een prachtig uitkijkpunt vanaf de open zee. Je vaart vlak langs de kust en bekijkt de indrukwekkende, natuurlijk gevormde kustlijn van Malta met zijn enorme kliffen, rotsige uitsteeksels en inhammen. Ook kom je langs het piepkleine eilandje St. Paul's met het standbeeld van de apostel Paulus dat erbovenuit torent. Je brengt bovendien een bezoek aan enkele prachtige zeegrotten. Grijp je kans en maak een paar fantastische foto's. Je pauzeert 1 uur lang bij de fantastische maar minder bekende Crystal Lagoon (juni-oktober en alleen bij goede weersomstandigheden). Deze lagune wordt omzoomd door steile kliffen en je kunt er dus alleen met een boot komen. Met zijn ongelofelijk heldere water is deze lagune perfect om in te zwemmen, snorkelen en duiken. Je kunt een duik nemen in het kristalheldere water vanaf een van de drie glijbanen of van het bovenste dek springen als je durft. Tijdens de avondtour pauzeer je 2 uur in de Blue Lagoon en 30 minuten in de Crystal Lagoon. In de Blue Lagoon leggen we op de mooiste plek aan. Je kunt dan de boot als je basis gebruiken en gebruikmaken van de heerlijke faciliteiten zoals een enorme waterglijbaan en een zonnedek met loungestoelen met kussens. Je kunt de rest van de middag zwemmen vanaf de boot of een wandeling aan de kust maken om het kleine eiland te verkennen. Comino is ook in de winter een bezoek waard en is zeer geschikt voor wandelaars en fotografen. Aangezien er geen steden of auto's op het eiland zijn, kun je gemakkelijk de geur van wilde tijm en andere kruiden ruiken. Als de dag langzaam ten einde komt, vaar je terug naar de haven van Bugibba, door de piratengrotten van Santa Maria en met uitzicht op 'Elephant's Head'.

Malta: trip naar Blue Lagoon, stranden en baaien per catamaran

3. Malta: trip naar Blue Lagoon, stranden en baaien per catamaran

We stoppen op 2-3 verschillende locaties. De eerste stop is de Blue Lagoon. De boot zal voor anker gaan, weg van de drukte, zodat u het beroemde turquoise water in alle rust kunt ervaren. De stops na de Blue Lagoon zijn afhankelijk van de weers-/zeecondities. Een aantal van onze mogelijke tussenstops zijn: 1. Crystal Lagoon, omgeven door steile, dramatische kliffen. Het kristalheldere water is veel dieper dan de Blue Lagoon, waardoor het gebied fantastisch is om te snorkelen en zwemmen in en rond de grotten. Tijdens deze stop kunt u genieten van een optionele barbecue. 2. Anchor Bay om de filmset van Popeye's Village te bekijken, weggestopt in een charmante baai. Andere haltes die kunnen worden gemaakt zijn Mellieha Bay, Golden Bay, GHajn Tuffieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay of Half Rock. Al deze locaties zijn geweldig om te snorkelen en zwemmen. Terug op de boot luister je naar dansmuziek en koop je cocktails aan de bar. Als je de middagoptie hebt gekozen, ontspan dan en kijk naar de zonsondergang aan de horizon. Begin na een heerlijke dag op zee aan de reis terug naar Bugibba.

Vanuit Sliema: Comino, Crystal Lagoon en Blue Lagoon Cruise

4. Vanuit Sliema: Comino, Crystal Lagoon en Blue Lagoon Cruise

Geniet van een cruise rond Malta tijdens deze tocht vanuit Sliema. Vaar naar Comino Island, bekijk de beroemde Blue Lagoon en zwem in het turquoise water. Ga aan boord van de veerboot in Sliema en vaar naar het noorden. Vaar langs de Sliema Promenade en door St. Julian's Bay, St. George's Bay en Qawra Bay. Paul's Island terwijl je door de ongerepte St. Paul's Bay vaart en verder door Mellieha Bay om Mgarr Harbour in Gozo te bereiken voor een snelle fotostop. Afhankelijk van de optie die je boekt, kun je in Gozo van boord gaan en wat tijd doorbrengen met het bewonderen van het eiland. Ga weer aan boord en vaar naar Comino's Crystal Lagoon gebied en St. Nicholas Bay, waar je ongeveer 45 minuten kunt zwemmen en snorkelen voordat je verder gaat naar de Blue Lagoon. *De stop bij St. Nicholas Bay/Crystal Lagoon is seizoensgebonden van mei tot oktober. November - april stopt de boot alleen bij Blue Lagoon. Geniet van 3,5 uur vrije tijd bij de Blue Lagoon. Ga zonnebaden op het strand, zwem of snorkel met de vissen of verken het eiland. Op de terugweg naar Sliema stoppen we om de prachtige grotten van Comino te bewonderen en te fotograferen.

Vanuit Sliema: Dagtocht op Gozo, Comino en de Blue Lagoon

5. Vanuit Sliema: Dagtocht op Gozo, Comino en de Blue Lagoon

Vertrekkend vanaf de veerboot van Sliema, Ferries 4, varen we noordwaarts naar het zustereiland Gozo. We stoppen in Mgarr Harbor (de belangrijkste haven van Gozo) waar je het eiland op je gemak kunt verkennen of je kunt aan boord gaan van een van onze bussen die je meeneemt voor een korte stop bij Xlendi Bay en vervolgens stoppen bij Victoria (de hoofdstad) waar je ook de Citadel (oude vestingstad) kunt zien. (Busvervoer is optioneel, kies de optie van je voorkeur tijdens het uitchecken). In de namiddag ga je opnieuw aan boord van het schip van Luzzu Cruises en varen we verder naar het eiland Comino, waar we ongeveer 1u30 stoppen in het kristalheldere water van de beroemde Blue Lagoon om te zwemmen, zonnebaden, snorkelen enz... Na onze stop in de Blue Lagoon bezoeken we de Crystal Caves van Comino en varen we terug naar Sliema.

Vanuit Bugibba: Blue Lagoon Namiddag Zwemmen met Sunset Cruise

6. Vanuit Bugibba: Blue Lagoon Namiddag Zwemmen met Sunset Cruise

Vermijd de drukte en bezoek de Blauwe Lagune later op de dag, wanneer het iets minder warm is. Deze excursie is perfect voor degenen die willen snorkelen, zwemmen en spetteren in het kristalheldere, ondiepe water van de Blauwe Lagune tijdens het koelere moment van de dag. Geniet van het magische,  cyaankleurige  water van de Blauwe Lagune, dat vooral in de late middag verleidelijk is, omdat de hete mediterrane zon het al de hele dag heeft opgewarmd. De watertemperatuur ligt daardoor dichtbij de luchttemperatuur. Maak gebruik van de glijbaan van de boot en speel in het water, om zo aan de hitte te ontsnappen. Als je liever wilt ontspannen, kun je ook op het dek van de boot luieren op een van de ligstoelen, met een drankje in je hand. Tijdens de tocht terug naar de haven geniet je van het kalme zeewater en de fantastische mediterrane kustlijn. Bewonder de ongelooflijke zonsondergang boven de zee, terwijl het licht glinstert in het water, waarin je ook de enorme Maltese rotsen weerspiegelt ziet.

Vanuit Sliema: Comino eiland en Blue Lagoon cruise

7. Vanuit Sliema: Comino eiland en Blue Lagoon cruise

Het kleinere eiland Comino ligt tussen Malta en Gozo en is een paradijs voor zwemmers, snorkelaars, duikers en wandelaars. Met slechts 3,5 vierkante kilometer is Comino eiland vrijwel onbewoond. Je vertrekt 's ochtends vanaf de veerboten van Sliema en vaart naar het eiland Comino, langs de promenade van Sliema, St. Julian's Bay, St. George's Bay, St. Paul's Bay, St. Paul's Island en Mellieha Bay. Maak je klaar om je te verbazen over het turquoise, kristalheldere water van de beroemde Blue Lagoon! Deze schilderachtige baai met transparant cyaanwater, een witte zandbodem en een rijk onderwaterleven is de perfecte plek voor een ontspannen en onvergetelijke dag. Breng de dag door met zonnebaden, zwemmen, snorkelen, ontspannen op de boot of gewoon genieten van een wandeling op het platteland van Comino Island. Op de terugweg naar Sliema Ferries kom je ook langs de prachtige grotten van Comino Sea. Van juni tot oktober (als het weer het toelaat) is een stop van ongeveer 45 minuten bij de Crystal Lagoon ook inbegrepen. De Crystal Lagoon is een perfecte plek voor duikers en snorkelaars, en het is een van de mooiste en meest beschutte lagunes die Malta te bieden heeft. Neem een verfrissende duik en verken de verbazingwekkende zeegrotten die zich in deze prachtige lagune bevinden. Zonder auto's of stedelijke gebieden is het eiland Comino ook een bezoek waard in de winter en herfst, waardoor het een uitstekende bestemming is voor wandelaars en fotoliefhebbers. Er zijn veel wandelpaden die leiden naar St. Mary's Chapel, St. Mary's Watch Tower en St. Mary's Battery.

Malta: Vittoriosa, Cospicua en Senglea Tour met rondvaart

8. Malta: Vittoriosa, Cospicua en Senglea Tour met rondvaart

The Three Cities is een collectieve beschrijving van de drie versterkte steden Cospicua, Birgu (Vittoriosa) en Senglea. De oudste van de Drie Steden is Vittoriosa, dat al bestaat sinds de Middeleeuwen. De andere twee steden, Senglea en Cospicua, werden beide respectievelijk in de 16e en 17e eeuw gesticht door de Orde van de Ridders van Sint Jan. Tijdens deze tour van een halve dag krijgt u de gelegenheid om deze unieke historische vestingsteden te waarderen en magnifieke kerken, traditionele pleinen, ongelooflijke vestingwerken en architectonische schatten te bewonderen die overal in het Three Cities-gebied te vinden zijn. Stukken levende geschiedenis levend gehouden door honderden jaren van bewaring! We beginnen met een panoramische rit langs de stad Cospicua, een dubbel versterkte havenstad en de grootste van de drie steden, om de stad Vittoriosa te bereiken, deze glorieuze stad is bewoond sinds de tijd van de Feniciërs, maar de huidige stad dateert terug uit de tijd van de Orde van de Ridders van Sint Jan. Vittoriosa werd gekozen als de hoofdstad van Malta in plaats van Mdina bij de aankomst van de Orde in het jaar 1530. Geniet van een fascinerende wandeling door de smalle straatjes van de stad en bewonder en waardeer alle historische gebouwen en boeiende schatten die je bij elke bocht vindt. Bij aankomst aan de prachtige waterkant van Vittoriosa stapt u aan boord van een traditionele Maltese "Frejgatina" (een kleine, in een karvel gebouwde vissersboot) voor een heerlijke tocht door de kleurrijke havenkreken. De tour eindigt in Senglea, genoemd naar Claude De La Sengle, de grootmeester die de stad heeft gesticht. Senglea staat ook bekend als "Civitas Invicta", een naam die aan de stad is gegeven omdat ze erin slaagde de Ottomaanse invasie te weerstaan tijdens het Grote Beleg van 1565. Het eiland waarop Senglea ligt, werd door een landbrug verbonden met Cospicua in de tijd van de Ridders van St. John en kreeg daardoor een schiereilandvorm. Geniet vanaf de Gardjola-tuinen op het puntje van het schiereiland van een adembenemend 360°-uitzicht op de Grand Harbour, inclusief het indrukwekkende Fort Sant Angelo, vanwaar grootmeester Jean Perisot De La Valette de verdediging van het eiland leidde tijdens de Grote Belegering van 1565. Gedurende de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen u voorzien van meeslepende informatie en uw ervaring verbeteren door middel van verhalen en boeiende verhalen.

St. Julian's: Parasailing met foto's en video's

9. St. Julian's: Parasailing met foto's en video's

Ontdek de schoonheid van Malta van grote hoogte tijdens deze leuke en spannende parasailing vlucht! Ervaar de opwindende sensatie van parasailing terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op Malta vanaf een hoogte van minstens 550 voet! Gegarandeerd een adrenaline boost! Spring aan boord van onze boot en maak je klaar voor welverdiend plezier! Zodra we de perfecte plek hebben bereikt, stijg je op van onze boot en bereik je een hoogte van 550 voet voor een uitzicht in vogelvlucht over St. Julian's, Valletta en Sliema. Je kunt zelfs vliegen in groepen van 2, 3 of 4 personen (altijd naar goeddunken van de kapitein, afhankelijk van de weersomstandigheden en veiligheidsbeoordelingen). Als aandenken aan deze geweldige ervaring ontvang je gratis video's en foto's van je vlucht.

Malta: Stadsbezichtiging HOHO Bus Tour & Optionele Boot Tour

10. Malta: Stadsbezichtiging HOHO Bus Tour & Optionele Boot Tour

Proef de sfeer van het unieke eiland Malta tijdens een bus- en boottocht. Ontdek meer dan 7.000 jaar geschiedenis terwijl je langs culturele erfgoedlocaties, populaire attracties en prachtige natuurlijke landschappen rijdt.  Tijdens de zomermaanden (vanaf mei) start de hop on, hop off-route in Bugibba en gaat via Qawra en St. Julian's naar de Maltese hoofdstad Valletta. Ga vervolgens verder naar het zuiden voor historische tempels en bezienswaardigheden. Na je bezoek aan de Blauwe Grot, gaat de tour terug naar het noorden en landinwaarts met haltes bij Romeinse locaties en bezienswaardigheden en dan weer terug naar Bugibba via Golden Bay aan de noordwestkust. Met meer dan 30 haltes en 50 attracties langs de route, ontdek je dit eiland als nooit tevoren. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de Rotunda van Mosta, het ambachtelijke dorp Ta 'Qali en Rabat met Romeinse bezienswaardigheden zoals de gerestaureerde Romeinse villa, de catacomben van St. Agatha en de middeleeuwse stad Mdina. Ervaar de beroemde 'Drie Steden' en de tempels van Tarxien, waarvan wordt gezegd dat ze rond 3.000 voor Christus zijn gebouwd. Marsaxlokk is een traditioneel, pittoresk vissersdorp dat je zeker zal betoveren. Grijp je kans en bezoek de prachtige Blauwe Grot. Er zijn heel veel spannende dingen te ontdekken tijdens deze eilandtour. En je kunt je hop on, hop off-ticket eventueel ook combineren met een rondvaart door de haven. Haltes op de noordelijke route:• Bugibba (Topaz Hotel / Gillieru Hotel)• Bugibba-pier (Seatrips Outlet) • Centrum van Bugibba (tegenover HSBC) • Bugibba (Santana Hotel)• Nationaal aquarium van Malta• Qawra Palace Hotel• Kustgebied van Qawra• Bellavista Hotel, Qawra • Mediterraneo Marine Park• ITS-rotonde (hotels Radisson & Korinthië) • St. George's Bay, St. Julians (sightseeing-stadsroute) • Westin Dragonara, St. Julians• Hilton-rotonde, St. Julians• Spinola Bay, St. Julians• Balluta Bay (tegenover de Balluta-kerk) • Kust van Sliema (tegenover hotel Preluna) • Sliema Ferries (sightseeing-stadsroute en halte voor de havenrondvaart) • Tegenover het Bayview Hotel (locatie op de sightseeing-stadsroute) • Valletta - stadscentrum• Valletta Waterfront Terminus (overstappen op de zuidelijke route) • San Anton-tuinen • Ta Qali - Luchtvaartmuseum• Mosta-kerk • Hoofdingang Mdina • Rabat - Domus Romana • Gouden Baai Haltes zuidelijke route: •ITS-rotonde •St. Georges Bay, St. Julians (CSS-route) •Westin Dragonara, St. Julians •Hilton, St. Julians•Spinola Bay, St. Julians•Balluta Bay (tegenover de Balluta-kerk)•Kust van Sliema (tegenover hotel Preluna)•Sliema Ferries (sightseeing-stadsroute en halte voor de havenrondvaart), tegenover hotel Bayview • Valletta stadscentrum•Valletta Waterfront Terminus (overstappen op de noordelijke route) •Tarxien-tempels•Vittoriosa-waterkant •Vissersdorp Marsaxlokk •Pretty Bay (Birzebbugia)•Blauwe grot •Hagar Qim-tempels en Mnajdra-tempels•Valletta stadscentrum•Valletta - Malta Experience, Knights Hospital War Museum en Fort St. Elmo•Valletta Waterfront Terminus (overstappen op de noordelijke route)

Alle activiteiten

46 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over San Ġiljan

Wat zijn de topattracties van San Ġiljan?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit San Ġiljan?

Andere activiteiten in San Ġiljan

Wil je alle activiteiten in San Ġiljan bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Ġiljan

Gemiddelde beoordeling

4.1
(1.306 beoordelingen)

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Persoonlijk raad ik aan om geen bus rond Gozo te nemen, maar zelf een Bolt of Uber te nemen, die je naar je bestemming brengt. De hele reis duurde ruim 6/7 uur.

Alles was super goed, behalve de bewegingen van de catamaran waar ik een beetje duizelig van werd, maar ik denk dat het uiteindelijk ook bij de ervaring hoort

Alles was perfect ! Erg leuk, geef misschien wat meer informatie over het vervoer als je op Gozo aankomt

De waarheid is dat het voor maart een geweldige dag was en dat we een geweldige tijd hebben gehad!

Zeer goed, zeer vriendelijk en goed georganiseerd. Zeker een aanrader