San Gimignano

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

San Gimignano: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in San Gimignano

Zes activiteiten in San Gimignano

Laat je charmeren door Toscane en bezoek San Gimignano. Ontdek de historische architectuur van de regio en geniet van de lekkerste witte wijn die het gebied te bieden heeft.

 • Piazza della Cisterna

  1. Piazza della Cisterna

  Wandel over het Piazza della Cisterna, eet een snack en neem het levendige rumoer van de ontmoetingsplek in je op. Zoals overal in Italië zijn de pleinen in San Gimignano de beste plekken om de sfeer van de stad op je in te laten werken.

 • Collegiata Santa Maria Assunta

  2. Collegiata Santa Maria Assunta

  Deze belangrijke kerk in San Gimignano is gebouwd in typisch Romeinse stijl en is binnen versierd met indrukwekkende fresco's die je niet wil missen.

 • Sant'Agostino kerk

  3. Sant'Agostino kerk

  Deze kerk werd in de 13e eeuw gebouwd en is bijzonder goed bewaard gebleven. Ook hier zie je binnen prachtige fresco's!

 • Palazzo Comunale

  4. Palazzo Comunale

  Sinds de 13e eeuw is het gemeentehuis van San Gimignano gevestigd op het Palazzo Comunale. Wandel door de binnenplaatsen en raak verdwaald tussen de imposante bouwwerken.

 • Santa Finakapel

  5. Santa Finakapel

  De Santa Finakapel komt uit de Renaissance en is een prachtig voorbeeld van een klassieke Toscaanse kapel. Een rustgevende plek om even tot jezelf te komen!

 • Piazza della Erbe

  6. Piazza della Erbe

  Piazza della Erbe is een populair stadsplein. Geniet van het gewemel van de mensen en zie hoe de plaatselijke bevolking leeft.

Plan je bezoek

 • Vervoer in San Gimignano

  Wandelen is zonder meer de beste manier om het kleine San Gimignano te ontdekken. Je kunt ook de elektrische bus of een taxi nemen. Andere delen van Toscane bereik je het best per bus.

 • Wat eet je in San Gimignano?

  Pasta, natuurlijk! Tagliatelle, ravioli, penne... Proef het zoals het bedoeld is, op z'n Italiaans. Zin in een toetje? De plaatselijke gelateria's bieden uitkomst met eindeloze ijssmaken.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Lekker weer in San Gimignano komt vooral tussen mei en oktober voor. Juli en augustus zijn het warmst; en het drukst.

Sitemap San Gimignano

Wil je alle activiteiten in San Gimignano ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over San Gimignano

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.452 beoordelingen

Goed geregeld, fijne bus en de opstaplocatie is prima (van tevoren werden wij goed geïnformeerd over de opstaplocatie en is slechts 10 minuten lopen vanaf het treinstation Florence S.M.N.). De tourleider was erg enthousiast (Julio) en wist tijdens de reis alles te vertellen over de geschiedenis en bijzonderheden van de plekken die je bezoekt. Wij vonden het erg fijn dat we genoeg vrije tijd kregen op alle locaties (we hadden zelfs minder verwacht gezien het volle schema). Het hoogtepunt was de lunch, heerlijk gegeten en de wijnen hebben ons verrast. Een rondleiding op de proeverij hadden wij echt overbodig gevonden. Dank je wel Julio en Raul (beste buschauffeur van Florence).

It was a great travel experience! The daily program was in good balance. We had enough time to see the beautiful hotspots of Tuscany; Siena, San Gimignano and Pisa. We had a tasteful Tuscany lunch at a nice restaurant. Last but not least we had a kind and profesional tourguide Francesco. He made a good atmosphere and made it for us a real unforgettable excursion!

Gids Lucy geeft goed uitleg over de 3 pittoreske stadjes die bezocht worden. Daarom is de dag zeker geslaagd. De wijnproeverij is wat tegenvallend. Er wordt een minimum aan wijn ingeschonken en herhaaldelijk wordt aangegeven dat de tijd dringt terwijl je aan het eten en wijnproeven bent. De groep was leuk dus we hebben er wel om kunnen lachen.

The daytrip through Tuscany was very well spent. We had a wonderful time in Siena, San Gimignano and Pisa and everything was very well organised. Our tourguide Olivia was lovely and told us all about the cities. She had lots of useful tips and information. Be sure not to miss the lunch and wine tastery in the Chianti. It was delicious!

Nice little tour , you get a bit of information about the whine making process, and you get to see inside the winery , very nice people , the tour was in english . After de tour you get to the tasting , we had 3 wines , they where good . It didnt take to long or cost to much ? I would recomend